gránit írta: ↑2024.10.28. 01:36:48
Én azt gondolom, hogy kontroll ide vagy oda, a mi akaratunk érvényesült. Peterrel teljesen egyetértek abban, hogy voltak olyan idők, amikor kontrolláltuk a játékot, de nem mentünk vele semmire, mert nem tudtuk kihozni a játékunkból azt, amit ki lehetett volna. Akkor mi mérgelődtünk, most ugyanezért a Real Madrid. A végén az fog számítani, hogy kinek az akarata érvényesült, és most a mi akaratunk érvényesült.
A kontrollról annyit, hogy jócskán többet volt nálunk a labda (59% vs 41%), majdnem kétszer annyit lőttünk, mint ők (15 vs 8 ), több mint kétszer annyi kaput eltaláló lövésünk volt (7 vs 3), és csapatszinten 10 kilométerrel futottunk náluk többet.
Abban szerintem teljesen igaza van ElBartimaeus-nak, hogy a taktikánk pengeélen táncol, hiszen az első félidőben az is benne volt, hogy ők mennek 4-0-ra. Centimétereken múlott a rengeteg leshelyzet. Éppen ezért most is azt gondolom, hogy szükségünk van a legklasszikusabb védekező középpályásra, hogy csírájában el tudjuk fojtani az ellenfelek játékát. A Real Madrid az első félidőben valóban irányította a játékot, és nem tudtuk megakadályozni őket abban, hogy játsszák a játékukat. De csak egy dolgot tudtak, bepasszolgatni a labdákat a védelmünk mögé. Mindegyik is les volt, amelyik meg nem, azt meg elszórakozták. Irányították a játékot, de nem mentek vele semmire, volt egy jó félórájuk, kb mint a Bayernnek, de aztán ezt a dominanciát nem tudták tovább tartani, és a meccs végére minden mutatóban felülmúltuk őket. Éppen ezért szerintem inkább a Real Madrid "dominanciájának" az érzete csalóka, mert a meccsnek csak a kisebbik részében domináltak igazán, és akkor is csak ugyanazt az elhibázott taktikát erőltették, teljes felkészületlenségről téve tanúbizonyságot. A mieink ezzel szemben ügyeltek arra, hogy ne fussanak lesre. Az ellenfél viszont ugyanazt a hibát követte el újra és újra, tucatszámra, szó szerint. Ezzel a dominancia érzetét keltették, de ha még hússzor elkövetik ugyanezt a hibát, azzal sem lettek volna beljebb, hiába éreztük volna azt, hogy övék a dominancia. Nem készültek fel a taktikánkból, és meccs közben sem változtattak.
Pengeélen táncol a lestaktikánk, ez igaz. Éppen ezért tartok tőle, hogy most hátra dőlünk, és lemondunk a vkp-projektről. Középhátvéd, vkp, kapus, ezekre szerintem szükségünk van. Eljöhet az az idő, amikor felkészülnek a lestaktikánkból, és nyeljük majd a gólokat, mint kacsa a nokedlit, mert ElBartimaeus-nak abban teljesen igaza van, hogy ez a pengeélen táncolás nagyon könnyen átfordulhat, most viszont lehet, hogy úgy érzi a vezetőség, hogy nincs szükség igazolásokra, és hátra dőlhetünk.
Emellett viszont azt gondolom, hogy a Real Madridnak csak a kontroll látszata volt meg, és semmire nem használták, csak elhibázott próbálkozásokra, amit könnyedén kijátszottunk. Összességében minden mutatóban vertük őket, így engem nem zavar túlzottan, hogy a kontroll látszata nem a miénk volt, mert a mi akaratunk érvényesült. Arra persze készülni kell, ha az ellenfelek elkezdenek majd az ő szemszögükből nézve jó ütemben kiugrani, hosszú távon ezeknek inkább az elfojtására kellene szerintem törekedni.
De talán erre is van forgatókönyv, mert a Bayern ellen nem húzódtunk fel nagyon, és csak háromszor lettek a lescsapdával megállítva, és így is simán nyertünk. Igazából nagyon is jó támadó statisztikákat produkálunk, sok lövést, és abból sok kaput el is találót, csak ezt most nem úgy érjük el, hogy letáborozunk az ellenfél tizenhatosánál, hanem néhány húzásból is el tudunk oda jutni. Ezért érezhetjük azt, hogy kevésbé domináljuk a meccseket, miközben amúgy a lövéseink, helyzeteink megvannak. Korábban meg minket vertek meg úgy, hogy miénk volt a dominancia látszata, csak most már mi is tudunk így játszani, és az ellenfeleink egykori fegyverével is tudunk győzni.