Chino írta: ↑2024.12.04. 14:51:26
bence0330 írta: ↑2024.12.03. 23:47:58
Modric, Quaresma retteghet, asszem annyi lesz lassan a külsős státuszuknak.

Ráadásul egy ponton 1-2 év alatt majd Yamal átvált egy godmode-ba mikor becselezi magát, bevágja a lasztit a sarokba, és kész, de amíg ez annyira nincs meg még benne, addig különösen nagy szerepe van ennek, anélkül tud kulcs/gólpasszokat adni, hogy ütemet kelljen vesztenie. Óriási kincs.
Nagyon kellett a visszatérése, nem volt húdepazar az egész meccse, és még így is jöttek a nagy megmozdulások. Meglepett mondjuk a 90 perce, vigyázzunk rá, főleg, amíg zéró cserelehetőség van mögötte.
Összességében egyetértek, ugyanakkor szerintem jobban függünk Raphinhától, mint Yamaltól egyelőre, mert sokszor ezt olvasom. Nagyon fontos játékos, a szerepe megkérdőjelezhetetlen a csapatban. A védelem megbontása, kulcspasszai, assistjai nagyon kellenek, hogy menjen a szekér, de a brazil jelenleg sok aspektusban van olyan jó vagy jobb. De Lewy is legalább annyira kell. Tegnap is láttuk, hogy egy Ferrannal a helyén mire megyünk.
A szezon második felére már változhat, de én inkább 25/26-ra tenném az igazán húzó szerepét. Amiben még kicsit hiányosságai vannak az a gólok, de ez idővel biztosan változik majd és egy-két éven belül könnyen az lehet, ami korábban Messi volt.
Statisztikailag valóban akkor kaptunk ki amikor nem volt, de a Las Palmas ellen sem azon múlt, hogy nem dolgoztunk ki helyzeteket, volt bőven, ahogy előtte is (az Osasuna ellen a fél kezdő hiányzott pl.) vagy azért mert sok gólt kaptunk. Ez nem jelenti hogy ne kellene mint egy falat kenyér, de jelenleg én inkább a brazilt még elé tenném abban a szegmensben, hogy szerepét tekintve ki pótolhatatlanabb vagy ki vinné inkább a hátán a csapatot.
Nyilván Raphinha a jobb/hasznosabb játékos
még, de mivel kevesen vagyunk, és Yamal már 17 évesen sem sokkal gyengébb, ő majdnem ugyanolyan fontos. Vagy hát így, hogy semmi alternatívája, igazából van olyan fontos a csapat szempontjából, akkor is, ha a brazil összességében többet ad, ez két különböző dolog. Raphinha nem is tudom hány statban vezeti az egész európai ranglistát, sprintek, legtöbb helyzethez vezető megmozdulás, várható gólpassz, g+a-ban Marmoush és Kane jobb egyedül, de ők centerek, ésatöbbi. De elég ránézni a meccsre, amilyen mezőnymunkát végez, amilyen eszementen repül rá a védőkre 90 percen át, önmagában már ezzel helyzeteket kialakítva, stabilan hozza a g+a-t, konkrétan két ember helyett játszik, mint Madridban Valverde, csak sokkal jobban, kirakja a lelkét minden meccsen a pályára, előrelép a nagy meccseken, létfontosságú, amit ad. Hátán viszi a csapatot, de egyedül nem megy neki - bár meglepően jól tud egyedül is gólokat rúgni már. De ez nem elég. Yamal rettenetesen kell. És nem is csak, hogy kell, hanem a kettejük kapcsolata is kell. Már most milyen játékkapcsolat van közöttük, megáll az ész. Felváltva rakják egymást gólhelyzetbe, de olyan megmozdulásokkal, illetve a másik oldalról olyen precíz érkezésekkel, hogy ez szerintem teljesen egyedi. Megkockáztatom, hogy Messi-Alba szinten érzik egymást, csak Alba nem támadó, tehát ennyivel még jobb a helyzet. És simán tudnak helyet cserélni, Yamal is pazarul tálalt Rapha elé, és Rapha is Yamal elé, még ha ő nem is akkora látványelemmel (a kicsinek a kapu előtt kell még fejlődnie, lehet már jövőre bekövetkezik, ki tudja). A tizi előtt úgy láttam, mintha Raphinha megérdeklődte volna, hogy kéri-e Yamal a lasztit, azt hittem, meg fogja kapni, de végül jó döntés lett, döntetlennél lehet, hogy jobb volt a kijelölt rangsorra hagyatkozni. Szerk: látom tényleg felajánlotta, a kicsi visszautasította, remek az összhang.
Akárhogy is, hatalmas öröm, hogy Flick alatt nem kell őket versenyeztetni, max a csapat legjobbja címért, ez maradjon is így, nyújtson mindkettő akkorát, hogy lehessen mellettük érvelni.

De mindkettőnek teljesen tökéletes helye van most. Nálam a kicsi a 2. legfontosabb játékos, előtte relatív szorosan a brazil, utána relatív szorosan Pedri és Casado
Viszont nyilván amit Yamal kiemelkedően tud, azt Rapha pont max közepesen, gyenge közepesen. Nagyon jól egészítik ki egymást. Yamal nélkül is féloldalas a csapat, de Rapha nélkül is az lenne - pedig az ő posztjára, vagy jobban mondva szerepkörére talán még minőségibb az alternatíva. Ha Fermín pl. picit formába jön, akkor 10-esként ha becseréled a helyére, akkor nem lesz ég és föld a különbség, talán Torréval sem, visszaesés lenne, de nem halnánk bele. Szélsőnk viszont nincs, olyan, aki abban jó, amiben Lamine. Nem kellene nyilván ugyanolyan jónak lennie, de mondjuk ha egy Savio vagy Doku állhatna be, vagy Williams, de akár Mitoma, Chukwueze, sőt, akár egy Gil, ha semmi pénzünk nem lenne, teljesen más világ lenne. Irigylem a Cityt, még ha ebben a pillanatban nem is.
Így hogy Olmo ennyire gyenge, alighanem a legjobb felállásunk egy balszélső-Rapha-Yamal sor lenne. Legyen mondjuk Williams-Rapha-Yamal. Na ettől tényleg rettegne egész Európa, pedig azért a mostani sem semmi, csak épp Raphának balszélsőt, tizest, és centert is kell egyszerre játszania.
Amit viszont Yamal tud, az is rettenetesen kell a jól működő gépezethez. Casado-Pedri-Yamal-Rapha, ők a kreáló gépezet, nekik nincs rendes alternatívájuk, ha egy kiesik, baj van, ha kettő, kb végünk. Én Yamal kiesésénél lehet, hogy Lewyt nem tenném be kezdőnek, akkor ügyesebb játékos kell oda, akkor nem elég a kirakósdarab, aki bepaskolja 5 méterről a labdákat.
Én is 25/6-ra tippelem azt, hogy a legjobb játékos lehet a csapatban, és remélem ezt úgy teszi meg, hogy Rapha nem esik addig vissza, mert akkor a világ legjobb játékosa lehet már. A kapu előtt kell fejlődnie még, de ez lehet, hogy egy csettintésre megtörténik hamar, meg az is lehet, hogy szép fokozatosan ahogy jön a tapasztalat, egyre jobb lesz. Eljön az az idő, mikor legalább egy Robben-Ney szinten befelé cselezve bevagdossa sorra a gólokat, megvan hozzá a képessége, most még úgy érzem, a cselek után rendre nem marad elég ideje/gondolkozási ideje a jó döntéshez, precíz befejezéshez, ez hiányzik, hogy a csapat/világ legjobbja legyen. De szerintem pont ez függ legjobban a rutintól. De mindegy, így is top10 játékos már szerintem Európában, és így is olyanokat tud adni, amit a keretben más megközelítőleg sem.
Lewyvel nem értek egyet, 5 gólt lőttünk nélküle még egy maga alatt lévő és egy harmadosztályból felhozott centerrel is, mi lenne, ha egy Isak lenne nálunk? Nálam ő 6.-7. legfontosabb láncszem a csapatban, túl sokat vesz el amellett, amit ad. De ez off.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy