Nem tudom, nekem annyira nem egyértelmű, mi derülne ki abból, ha legjobb indulattal is egy szűken top10-es kerettel nem nyer BL-t mondjuk. Szerintem aki képes hatkupás szezonra kb az első csapatával (oké, valami kiscsapatnál volt edző 20 éve, mikor kezdett, de na...), és képes ilyen játékot és eredménysort produkálni ilyen játékosállománnyal, nálam automatice zseni. Jelenleg meg egyértelműen a legjobb edző, szerintem ha megválasztanák a hónap edzőjét egész Európában, majdnem mindegyiket behúzta volna. Nézd meg, Pep mit művel, ha kiesik egy Rodrija, összeomlik a rendszer. Flicknek eleve nem volt Rodrija, de aki kiesett, a csapat kb azonnal pótolta, és nem esett vissza. Olyan, mintha még kevésbé függne klasszis játékosoktól, mint Pep. Én szerintem amióta focit nézek, nem láttam ennyire óramű pontossággal összerakott, ennyire dinamikus rendszert, mint a BM-je volt (szerintem bármelyik álomcsapatunkból ha kiveszed Messit, akár Pep-féle csapattól, akár LE-től, az ő BM-je a jobb, és talán még Messivel együtt is dominánsabb volt, ami nagy szó, mert ezen kívül szerintem toronymagasan mi voltunk a 2000 óta a legmagasabb plafonú csapat), és annál se sokkal, amit nálunk látok, még ha itt előbb-utóbb meg is mutatkoznak majd talán a korlátok.
20 év alatt kellett volna látni topcsapatoknál, mint legalább Ancelotti. Pep más szint mert ő kizárólag top3-as keretekkel dolgozott, de ott meg aztán pláne. Annyi idő alatt kell 3-4 BL-t nyerni, ha a legjobb edző akarsz lenni, mert a BL lutri, hosszútávon kevésbé. Az, hogy nem nyer esetleg meg egy ilyen lutri kupát 1 v 2 év alatt úgy hogy van 7-8 erősebb keret alsó hangon, hát...
szerintem semmit nem jelent ebből a szempontból, és simán rámondanám a világ legjobb edzője címet, a kerethez képest. De reméljük, hogy csodát tesz ilyen téren. Viszont nem tudom elképzelni, az alapján, amit 2,5 év alatt láttunk tőle nagycsapatoknál, hogy ne lenne 3-4 trófeája 20 év alatt. Ráadásul Pep-Kloppal ellentétben azonnali ráhatása van a dologra, kb az első perctől kezdve, BM-nél, és itt is, semmiféle építkezésről nem volt szó. Pepnek mennyi év kellett a BL-hez, milyen kerettel egy Cityben...
Egy érdekes mondat volt az újságírók szerint a Reál meccs félidejében, tehát még döntetlennél:
“Anyone who drops back by one meter, I’ll substitute them”.
Ennyire kőkemény az elképzelése.

Már ha ez tényleg megtörtént, ezeket sosem tudom, honnan hallhatják ki, de simán kinézek belőle egy ilyen mondatot.
Még egy érdekesség a lescsapdáról. Az ATMA szinte pontosan ugyanolyan magasan hozza az átlag befújt leseket (32,7 vs 32,0 méter), csak nekik 9 volt idén, nekünk meg 62 csak a bajokságban.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy