Hansi Flick

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.11.06. 11:29:36

FcBarcelona1 írta:
2024.11.06. 08:50:44
Bence egyetértek veled.
De Flicknél túl kicsi a minta, túl kevés ideig volt még edző.
Én is úgy látom, hogy jobb sok mindenben, mint az első polcra tett edzők, sőt, van amelyiket néha lejjebb tenném, és az sem mindegy, hogy milyen a kerete, vagy mennyire illik a stílusa a vezetett csapathoz.
Mourinhot is belövik egy védekező edzőnek, mégis az ő Realja lőtte anno a legtöbb gólt a bajnokságban, ha jól emlékszem 117-et.
Guardiola stílusa pl. nem nagyon feküdt a Bayernnek, de pl. Mourinhot nem tudnám elképzelni a Barca kispadján.
Ez a stílus kérdése pedig szerintem szubjektív. Szerintem Flick stílusa sokkal közelebb áll az eredeti stílusunkhoz, (holland foci) mint az elspanyolosított oldalpasszos holland foci, ahol idővel elfelejtettük, hogy a meccseket gólra és nem labdabirtoklásra, passzok számára játszák.
Szerintem a totális futball éppen a jelenlegi Barcára illik. direkt, gólratörő játékot játszunk, megszállva az ellenfél térfelét, feltolva a csapatot oda, ahol ha a Vkp-s, ha a kp-s, ha a szélső akár a védő tör a kapura, bármelyik gólhelyzetbe kerülhet, és a helyére visszalép valaki. Az egész csapat egységes.
Szerintem valamiért mintha ki lett volna forgatva ennek a stílusnak egyes jellemzői, mint a "labda fusson a játékosok helyett" vagy a domináns játékot a labdabirtoklás, és a sok passz eredményezi, de a focit továbbra is gólra játsszák

Minden más a keret minőségén múlik.
Mivel Flick jelenleg a keret hiányosságait teljes mértékben kompenzálja, így jelenleg a legjobbak egyike, de ahhoz, hogy tartósan oda is kerüljön, eredményeket kell elérnie, és ezt fenn kell tartania hosszú távon.
Persze, ezért mondom, hogy szerintem, ha lett volna 20 éve. A minta kicsi, de az a kis minta (2,5 év) gyakorlatilag teljesen hibátlan, de olyan szinten az, amit nem nagyon láttunk még másoktól, vagy akitől igen, az tényleg az a szűk top3, akikhez mérem. És azért ők nem ilyen kerettel tolták. Ehhez már lehet, hogy öreg is amúgy, kétlem, hogy 20 évig edzősködik - aztán persze ki tudja. Szerintem sokat vesztett vele a foci, hogy ennyit várt vele. Ő maga is sokat vesztett, nem tudom elképzelni, mi lehet az oka ennek a 15 évnyi hiátusnak. Azt még megértem, hogy a németeknél ki akarta próbálni magát - bár látványosan ő az edzésmódszerei miatt zseni főleg, és ez nem feküdt neki, ott ebből semmit nem tudott megvalósítani. De remélem mostantól egyrészt sok-sok évet marad itt, 4-5 év alatt szerintem szinte biztosan nyerne BL-t, másrészt ha mégsem, akkor bizonyít egy top csapat élén. Amúgy az eddig egységnyi idő alatt mutatott szintje mellett az egész ember iszonyat szimpatikus, stílusos, nagyon jó az imidzsünknek is. Persze ebben Pep és Carlo sem volt más.

Egyetértek, ez szerintem is a totális foci definíciója, kb minden elemében. Ő maga is mondta hogy a holland iskolát érzi a leginkább a magáénak, az az alapja az elképzeléseinek. És ez látszik is. Ha az ellen nem BM-Madrid szint, akkor nem is engedjük ki a félpályáról őket, nyilván utóbbiak ellen azért ritkábban dominálunk, de hát ez nem meglepő. Én értem, miről ír Bob, neki Pep az etalon (viszont Pep is ezt nálunk, illetve utána a BM ellen csinálta utoljára. A Cityben már abszolút azt próbálja játszani, mint Flick, szóval úgy fogalmaznék, hogy a Barcás Pep az etalon), hozzá mér mindent, nincs ezzel gond, de szerintem az emberek többsége gólokat akar látni, agresszivitást akar látni. A Barca-drukkerek nagy többségét tuti nem zavarja, hogy kevesebb passz előz meg egy helyzetet, amíg szétgyilkolunk kb mindenkit, ráadásul amúgy nem elveszítve az identitásunkat sem, szóval nem egy Mourinhot nézünk 4 kontrával 4-0-ákra nyerve.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Andrsika
Jugador del Barça

2024.11.06. 11:21:29

Bob_Marley írta:
2024.11.05. 22:31:42
Kezd érzésem szerint ez átesni óriási túlzásokba. Vezetjük a bajnokságot, örülünk,de olyan kijelentésekkel eléggé várnék ki milyen meg mennyire utóbbi idők edzője. Főleg annak tükrében,hogy az Espanyol ellen már látszódott valami amit speciel én meg biztos mások is szeretnének látni, de még olyan messze vagyunk attól a focitol amit pl Pep Cityje játszik mint Makó Jeruzsálemtol és ami a Barca,totális futball ismérve.
Minek is kéne Pep focijàt játszani? Én is szerettem azt a focit, de ahhoz csúcs keret kell és nézd meg egy ember kiesett ( Rodri) és màris milyen rondán néz ki az a Pep foci. Nyílván túlzás, h ő a legjobb edző, de sztem a legjobbak között simán emlegethetjük. Az meg, h mi volt az Espanyol ellen szintén egy fura dolog ugyanis az elődöknél is volt bőven hasonló..
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.06. 08:50:44

Bence egyetértek veled.
De Flicknél túl kicsi a minta, túl kevés ideig volt még edző.
Én is úgy látom, hogy jobb sok mindenben, mint az első polcra tett edzők, sőt, van amelyiket néha lejjebb tenném, és az sem mindegy, hogy milyen a kerete, vagy mennyire illik a stílusa a vezetett csapathoz.
Mourinhot is belövik egy védekező edzőnek, mégis az ő Realja lőtte anno a legtöbb gólt a bajnokságban, ha jól emlékszem 117-et.
Guardiola stílusa pl. nem nagyon feküdt a Bayernnek, de pl. Mourinhot nem tudnám elképzelni a Barca kispadján.
Ez a stílus kérdése pedig szerintem szubjektív. Szerintem Flick stílusa sokkal közelebb áll az eredeti stílusunkhoz, (holland foci) mint az elspanyolosított oldalpasszos holland foci, ahol idővel elfelejtettük, hogy a meccseket gólra és nem labdabirtoklásra, passzok számára játszák.
Szerintem a totális futball éppen a jelenlegi Barcára illik. direkt, gólratörő játékot játszunk, megszállva az ellenfél térfelét, feltolva a csapatot oda, ahol ha a Vkp-s, ha a kp-s, ha a szélső akár a védő tör a kapura, bármelyik gólhelyzetbe kerülhet, és a helyére visszalép valaki. Az egész csapat egységes.
Szerintem valamiért mintha ki lett volna forgatva ennek a stílusnak egyes jellemzői, mint a "labda fusson a játékosok helyett" vagy a domináns játékot a labdabirtoklás, és a sok passz eredményezi, de a focit továbbra is gólra játsszák

Minden más a keret minőségén múlik.
Mivel Flick jelenleg a keret hiányosságait teljes mértékben kompenzálja, így jelenleg a legjobbak egyike, de ahhoz, hogy tartósan oda is kerüljön, eredményeket kell elérnie, és ezt fenn kell tartania hosszú távon.
bence0330

2024.11.05. 22:51:09

Bob_Marley írta:
Kezd érzésem szerint ez átesni óriási túlzásokba. Vezetjük a bajnokságot, örülünk,de olyan kijelentésekkel eléggé várnék ki milyen meg mennyire utóbbi idők edzője. Főleg annak tükrében,hogy az Espanyol ellen már látszódott valami amit speciel én meg biztos mások is szeretnének látni, de még olyan messze vagyunk attól a focitol amit pl Pep Cityje játszik mint Makó Jeruzsálemtol és ami a Barca,totális futball ismérve.
Ancelotti az elmúlt 20 év legsikeresebb edzője, és nem totális futballt játszik, hogy finoman fogalmazzak. Ennek nem sok köze van ahhoz, ki milyen jó. De szerintem a jelenlegi Flick-félénél kb csak Pep játszott "totálisabbat", ő a szélsőség, szerintem kár hozzá hasonlítani. Pep amúgy pont most ég a Sporting ellen, miután mi épp 8-1-el küldtünk haza a világ 5 legjobb csapatából 2-t.

Az Espanol volt az eddigi egyik leggyengébb meccsünk. A két vereségen kívül szerintem mindenképp.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Bob_Marley
Presidente del Barça

Kép
Kép
Kép
bence0330

2024.11.05. 20:12:23

Nem tudom, nekem annyira nem egyértelmű, mi derülne ki abból, ha legjobb indulattal is egy szűken top10-es kerettel nem nyer BL-t mondjuk. Szerintem aki képes hatkupás szezonra kb az első csapatával (oké, valami kiscsapatnál volt edző 20 éve, mikor kezdett, de na...), és képes ilyen játékot és eredménysort produkálni ilyen játékosállománnyal, nálam automatice zseni. Jelenleg meg egyértelműen a legjobb edző, szerintem ha megválasztanák a hónap edzőjét egész Európában, majdnem mindegyiket behúzta volna. Nézd meg, Pep mit művel, ha kiesik egy Rodrija, összeomlik a rendszer. Flicknek eleve nem volt Rodrija, de aki kiesett, a csapat kb azonnal pótolta, és nem esett vissza. Olyan, mintha még kevésbé függne klasszis játékosoktól, mint Pep. Én szerintem amióta focit nézek, nem láttam ennyire óramű pontossággal összerakott, ennyire dinamikus rendszert, mint a BM-je volt (szerintem bármelyik álomcsapatunkból ha kiveszed Messit, akár Pep-féle csapattól, akár LE-től, az ő BM-je a jobb, és talán még Messivel együtt is dominánsabb volt, ami nagy szó, mert ezen kívül szerintem toronymagasan mi voltunk a 2000 óta a legmagasabb plafonú csapat), és annál se sokkal, amit nálunk látok, még ha itt előbb-utóbb meg is mutatkoznak majd talán a korlátok.

20 év alatt kellett volna látni topcsapatoknál, mint legalább Ancelotti. Pep más szint mert ő kizárólag top3-as keretekkel dolgozott, de ott meg aztán pláne. Annyi idő alatt kell 3-4 BL-t nyerni, ha a legjobb edző akarsz lenni, mert a BL lutri, hosszútávon kevésbé. Az, hogy nem nyer esetleg meg egy ilyen lutri kupát 1 v 2 év alatt úgy hogy van 7-8 erősebb keret alsó hangon, hát...
szerintem semmit nem jelent ebből a szempontból, és simán rámondanám a világ legjobb edzője címet, a kerethez képest. De reméljük, hogy csodát tesz ilyen téren. Viszont nem tudom elképzelni, az alapján, amit 2,5 év alatt láttunk tőle nagycsapatoknál, hogy ne lenne 3-4 trófeája 20 év alatt. Ráadásul Pep-Kloppal ellentétben azonnali ráhatása van a dologra, kb az első perctől kezdve, BM-nél, és itt is, semmiféle építkezésről nem volt szó. Pepnek mennyi év kellett a BL-hez, milyen kerettel egy Cityben...

Egy érdekes mondat volt az újságírók szerint a Reál meccs félidejében, tehát még döntetlennél:

“Anyone who drops back by one meter, I’ll substitute them”.

Ennyire kőkemény az elképzelése. :D Már ha ez tényleg megtörtént, ezeket sosem tudom, honnan hallhatják ki, de simán kinézek belőle egy ilyen mondatot.

Még egy érdekesség a lescsapdáról. Az ATMA szinte pontosan ugyanolyan magasan hozza az átlag befújt leseket (32,7 vs 32,0 méter), csak nekik 9 volt idén, nekünk meg 62 csak a bajokságban. :)
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.05. 18:36:13

bence0330 írta:
2024.11.05. 17:40:23
Még most is azt mondom, hogy hagyni kellett volna Koemant az év végéig dolgozni, igazolni neki, felépültek a sérültek, Dembelé is, adott 14 gólpasszt, Aubameyang pedig lőtte a gólokat. Lehet Depay sem fújt volna ki, neki és Luuknak is elég jól ment.
Azután nyáron hozni egy komoly edzőt nyáron, amikor volt pénz igazolásokra, amire előre készültek.
Lehet Flick is hozható lett volna a válogatottól.
Nem hibáztatom Xavit, Valverdét és Koemant sem, de láthatjuk, hogy Flick mire képes ezzel a kerettel. Szerintem a 2 szint között lettek volna elérhető edzők.
Csak ismételni tudom magam, tavaly a Dortmund, tavalyelőtt az Inter a csoportunkból BL döntőt játszott.

Sok az a tüske már Guardiola utolsó éveitől, sablonos, ötlettelen játékkal elbukott meccsek akár előnyről.
Enrique BL kiesései, folyamatos visszaesés
Valverde bukott veretlen bajnokság, 2 csúfos BL kiesés

Abban viszont nem vagyok biztos, hogy Flick felső polcos edző, bár szurkolok neki, szimpatikus, és tetszik amit csinál, majd meglátjuk.
Akkor az nem tudom, az elődjeit milyen polcra helyezzem
Guardiola, Klopp, Ancelotti
Flick, Tuchel, Conte
Enrique, Emery, Mourinho,
Valahová ide.
bence0330

2024.11.05. 17:40:23

FcBarcelona1 írta:
2024.11.05. 12:17:00
Továbbra is tartom, hogy sokak felé görbe tükröt tart most Flick.
...
Az utóbbi évekre visszatekintve viszont megmarad bennem a tüske mert a jelenlegi helyzetet elnézve, valószínűleg lehetett volna többet is kihozni az akkori aktuális helyzetből.
Ehhez csak annyit tennék hozzá Xaviék védelmében, hogy Flick szerintem top3 edző, és ott is lenne emlegetve, ha vezetőedzőként tölti az elmúlt 20 évét, vagy akár csak 15-öt. Még az sem kizárt, hogy A legjobb lenne eredményekben (nem állítom, de nem tartom kizártnak de azért a BM az elmúlt 10 év legdurvább csapata volt, mi meg az elmúlt 10 év legerősebb Barcája a kerethez képest, mert azért LE egy többszörös BL, sok esetben EB, VB győztest kapott, a világ tán 3 legjobb támadójával, de mindenképp a világ két legjobb szélsőjével.). Egységnyi idő alatt amit vezetőedzőként láttunk tőle, nem tudom, láttam-e nála jobbat látványra, és eredményekben is csak Zidane.

Szóval azért amit ki akartam hozni ebből, hogy nála gyengébbnek lenni nem bűn, kb mindenki az. Xavi nem is volt gyenge. Setien és Koeman viszont... plusz Valverde is kicsit olyan, mint Xavi, nem volt ő rossz, sőt, ha nem Barca-szinten nézném, kifejezetten jónak mondanám, de azért nem feltétlenül volt az, akivel BL-t nyerhettünk volna, amikor még 19 környékéig erre szűk, vagy akár fő esélyesek voltunk.

Setienre, Koemanra (Valverdére) viszont nincs magyarázat, mert Xavi legalább fiatal, ígéretes edzőként jött, ilyenek jöttek is már be nálunk is meg máshol is. A két öreg viszont... hát, elég durva döntés volt. A Reál az elmúlt években egyszer lépett csak ebbe a folyóba, láthattuk is, mi történt velük, Lope-Solari körül talán kupát sem nyertek. Csak ők sajna gyorsan észbe kaptak, nekik elég volt erre 1-2 év, mi meg... nyilván egy Flick szintű edzőt nem lehetett volna bármikor hozni, ez lehetetlen, de egy Tuchel-szintet simán.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.05. 12:17:00

bence0330 írta:
2024.11.05. 11:29:33
Teljes mértékben egyetértek. Az átigazolási topicba is mit írjon az ember, mikor nagyon jó az egész csapat, mindenki kiemelkedő, még akkor is, ha éppen Torre vagy Garcia játszik.
Ferrannal valamiért ő sem tud mit kezdeni, ez az egyik negatívum.
Továbbra is tartom, hogy sokak felé görbe tükröt tart most Flick.
Ha gonosz akarnék lenni, én is azt írnám, hogy végre van edzője a csapatnak.
Nem emlékszem mikor volt az, hogy nem nagyon lehet belekötni az edző munkájába, pedig elég kritikusan álltam még Guardiola munkásságához is, pedig a többiek (előtte és utána) elmaradtak az ő szintjétől.
Persze nagyon az elején tartunk még, mostanában minden összejött, lesznek még hullámvölgyek, de azt is nézni kell, hogy milyenek a lehetőségei, és abból mit tud kihozni. Sajnos ez sok elődjénél összességében számomra sokszor negatív érzetet keltett, amikből edzői hiányosságokra következtettem.
Persze ez nem fog örökké tartani, de addig is jól szórakozok és kíváncsian várom, hogy akkor mit fog tudni változtatni.
Azért remélem, hogy a vezetőség tud erősítést hozni Flicknek, akiket ő szeretne.
Az utóbbi évekre visszatekintve viszont megmarad bennem a tüske mert a jelenlegi helyzetet elnézve, valószínűleg lehetett volna többet is kihozni az akkori aktuális helyzetből.
bence0330

2024.11.05. 11:29:33

Igazából itt Olmo kapcsán az jutott eszembe, hogy így Flick érkezésével egyszerűen kevesebb dolga van már egy kanapéharcosnak, ha legyőzi a korábbi időszakokból jött PTSD-t. :D Most már kb az Osasuna meccs óta nem lehet semmibe belekötni amit csinál, Olmo idehozatalakor mindenki hőbőlgött (én is), de megoldja. Egyszerűen végre van egy edzőnk, aki ha tesz valamit, teljesen meg lehet benne bízni, ha kér valakit, el lehet hinni, hogy ez nem valami hülyeség lesz, jó ütemben rotál, tényleg kb annyit tudok belekötni, hogy szegény Torre, mert ő bizonyított, és mégsem kap perceket, de közben meg érthető az is, miért nem játszik, peche van, nagy a versenyhelyzet ott, ha Fati helyén mutatta volna ugyanezt...
Még Fort esete nem tetszett annyira, de azóta 1-2--szer már kezdő is volt.

Azon sem kell aggódni, vajon milyen az erőnléti és pszichológiai felkészítés (valahol szembejött velem, hogy Raphinha az utolsó 5 helyzetéből 5 gólt lőtt, leírni is nonszensz a tavalyi után). Bár a pszichológiairól nem tudunk semmit, hogy ez valami külső professzionális segítség, vagy ez egyszerűen Flick hatása, a tiszta, magabiztos kisugárzásával és taktikájával. De mindegy is. Korábban meg tippelgetni kellett, hogy van-e egyáltalán szakember, ha van, elég jó-e, vagy honnan jön az hogy mindenki elveszti az önbizalmát. Most mindegy, duzzadnak tőle és kész.

Nem kell aggódni azon, ha valami B-s játékost kell felhozni, remekelni fog. Ha télen hozunk valami random nevet egy német középcsapattól, kb a szemöldökömet nem vonnám fel rá, tudni fogom, hogy vagy maga a döntés jó, vagy a német úgyis kifőz belőle valamit. Könnyen lehet, hogy ha Cou vagy Griez most jönne, világklasszis teljesítményt hoznának stabilan, megfelelő pozícióban. Nemhogy a felállásban igazodik a játékosokhoz, de még felálláson belül is kicsit arrább tologatja őket, amerre nekik a legjobb. És még a Xavi éra végének a pozitívumát/pozitívumait is minden makacsság nélkül vette át (pl. Baldé szélességtartása). És még fejlesztette is ezt tovább. Szabadságot ad azoknak, akiknek szükségük van rá, ijedezünk a magas vonaltól, de végigalázunk vele mindenkit, (nem állítva, hogy néha nem fogunk 4 gólt kapni 1-1 peches meccsen). Egy darabig aggódtunk, hogy nem fér bele a keretnek a nagy hajtás, mert az elején 90 percig akart végig hajtani és 10-0-ra nyerni, azóta rendre 3 gólos előnyöknél takaréküzemmódba rakja a csapatot.
És lehetne még sorolni, minden döntése ül, igazolja az élet is egyelőre.

Szóval egyszerűen csak hátra lehet dőlni és élvezni a meccseket, meg elfogadni a döntéseit. :D Ilyen rég volt.
Sonoma
Capitá del Barça

2024.11.01. 19:00:49

Peter írta:
2024.10.31. 12:00:11
A szervezettség és taktika része pedig olyan, amit ember hoz létre, arra mindíg lesz ellenszer vagy válasz. Ami ma előny, holnapra már nem biztos, hogy az is marad, de akikor majd ismét valamin változtatni kell, hogy újra lépéselőnyben legyünk.
Sokan a lestaktikára húzzák rá, hogy ennyire sikeres a Flick csapat. És ha ezt sikerül átjátszani vagy valami taktikát kitalálni ellene bajban lehetünk.
A számításból hajlamosak kihagyni, hogy közben rúgtunk 4-4-et a két topcsapatnak. Szóval a támadásaink ellen is ki kell találni valamit, nem csak a védekezésünk miatt. Ezért is nem aggódnék rövid távon a visszaeséstől.
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.01. 17:13:18

brazilfan írta:
2024.11.01. 09:46:50
Sokéves gyakorlat, hogy a legtehetségesebb fiatalokat felhívják a nagyok edzéseire. Ez inkább egyfajta dicséret, jutalom, és nem jelent azonnali játéklehetőséget (pl. Puig). A tavalyi szezonban ez annyiban változott, hogy az eleve szűkös keret és a sérüléshullám miatt muszáj volt Cubarsít és Fortot betenni a csapatba.
Flick ugyanígy rákényszerült Bernal és Casadó kipróbálására. Szerintem Bernalnak túl korai volt, így a Flick-csapatban egyedül Casadó az, aki akár már tavaly is beállhatott volna, ehelyett az Atletic csk.-jaként (a sérülését leszámítva) játszotta végig a szezont. Fogalmam sincs, hogy Xavi miért nem tette be, de a védekezésre képes középpályások közül itt volt neki Gavi, Frenkie, Christensen, Gündogan, később Fermin. A mostani idénykezdetkor egyikükkel sem lehetett számolni. Bernal kiesése után egyszerűen nem volt más, mint Casadó és Eric Garcia. Garcia megsérült. Emiatt inkább kényszerűségből fakadónak és nem valamilyen mágikus edzői húzásnak érzem a beállítását.
Vigyázat, ez nem Flick kritikája, és nem vonom kétségbe a képességeit.
Azért ez a Cubarsí, Fort nem volt annyira egyértelmű. Ott volt Fayé és Mbacké, akik a kezdők voltak az Atletic-ben, Cubarsí igazából még a Juvenilhez tartozott. Amikor az előbbi kettő sérült volt vagy a regisztráció nem volt rendben, akkor játszott. Sőt még Pelayo is inkább előtte volt. Xavi innen hozta fel őt alig 17 évesen, egyáltalán nem volt logikus őt az A-csapatba hozni. (elég ha csak a 19 éves Fayéra gondolunk)
Bernal szerintem egyáltalán nem volt korai, legalábbis ha a többi fiatalt nézzük, akár Cubarsit, akár Fortot, akár más 17-19 éves játékost nézünk. Mind fizikailag, mind mentális érettségben verte a 18 vagy egyes 19 éves játékosokat. Hosszútávon nyilván nem lett volna kezdő, egy ilyen sérülés teszem azt egy Sergi Dominguezzel ugyanúgy megtörténhetett volna, de egy Forttal, vagy akár Casádóval is (de bármely más játékossal is)
Tavaly 16 évesen 36 klub és vagy 10 válogatott meccset tolt le. Vagy a harmadosztályban szintétn felnőtt játéksokkal nem ütközhet így?

Amit igazából nem értek, hogy miért GM-et erőlteti, mikor lehetne más megoldás vagy Koundét, aki szinte az összes percet végigjátszotta, miközben Fort ott ül a padon. De Unait is be lehetne vetni, ha a kicsikről van szó, egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből és tökéletes lenne rotációba.
De alapvetően még a szezon harmadánál sem tartunk és így is volt egy-két játékos aki már be-be állt percekre és még a kupa el sem kezdődött. Ráadásul nem hiszem, hogy csak úgy szórakozásból nézné kint az összes hazai Atlletic meccset.
Forca Barca!!!!
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.11.01. 09:46:50

Sokéves gyakorlat, hogy a legtehetségesebb fiatalokat felhívják a nagyok edzéseire. Ez inkább egyfajta dicséret, jutalom, és nem jelent azonnali játéklehetőséget (pl. Puig). A tavalyi szezonban ez annyiban változott, hogy az eleve szűkös keret és a sérüléshullám miatt muszáj volt Cubarsít és Fortot betenni a csapatba.
Flick ugyanígy rákényszerült Bernal és Casadó kipróbálására. Szerintem Bernalnak túl korai volt, így a Flick-csapatban egyedül Casadó az, aki akár már tavaly is beállhatott volna, ehelyett az Atletic csk.-jaként (a sérülését leszámítva) játszotta végig a szezont. Fogalmam sincs, hogy Xavi miért nem tette be, de a védekezésre képes középpályások közül itt volt neki Gavi, Frenkie, Christensen, Gündogan, később Fermin. A mostani idénykezdetkor egyikükkel sem lehetett számolni. Bernal kiesése után egyszerűen nem volt más, mint Casadó és Eric Garcia. Garcia megsérült. Emiatt inkább kényszerűségből fakadónak és nem valamilyen mágikus edzői húzásnak érzem a beállítását.
Vigyázat, ez nem Flick kritikája, és nem vonom kétségbe a képességeit.
andras953
Jugador del Barça

2024.10.31. 20:57:11

bence0330 írta:
2024.10.31. 13:58:23
...Szinte biztos vagyok benne, hogy egy Alena, Nico féle játékos ugyanúgy simán megállná a helyét Flick alatt a legjobbak ellen is. ...
És akkor Cuccurellát udvariasságból már meg sem említed:)
Pedig ő minden mérkőzésén megmutatja a Chelsea-ben és a válogatottban is, hogy hogyan is kell játszania egy klasszis balhátvédnek.(Piócaként védekezik, villámgyorsan támad, magabiztosan passzol és cselez, pontosan bead.)Ha még Ő lenne a balhátvédünk, gondjaink nagyrésze eltűnne. Jobboldalra megvéve Foytot vagy kinevelve Fortot, visszahozva Minguezat és Mika Fayet, kész is lenne több évre előre a fiatal és bevehetetlen védelmünk:Foyt-Mingueza-Fort-Ara-Cubarsi-Faye-Cucurella-Balde!)
Félő, hogy nemsokára ugyanúgy sajnáljuk majd Abde idén nyári elengedését, mint ahogy most sajnálhatjuk Cucurella 2018-19-beni elküldését...
Tényleg sok jó játékost köszönhet a világ a La Masianak, pedig (azt gondolom)nem élveztek annyi támogatást, mint a leghíresebb magyar megfelelője...
Érdekes lenne, ha a legtehetségesebbeket egy "Barca II" csapatban itt tarva bejut(hat)nának az első osztályba és ott rangadót vívnának Yamalékkal...El tudnék képzelni egy ilyen klubvilágbajnoki döntőt is..:)
Peter
Director del Fútbol

2024.10.31. 20:47:43

Troym írta:
2024.10.31. 20:42:29
Nálam még egy fokmérő lesz, hogy mit kezd Ferrannal.
megoldja majd az élet vagy Laporta vagy kitölti a szerződését.... :D
szerintem érdektelen, felesleges fokmérő....de ha gyémántot csiszolna belőle, akkor az....na ezt inkább nem folytatom, magam sem hiszem el....
Troym
Director del Fútbol

2024.10.31. 20:42:29

Nálam még egy fokmérő lesz, hogy mit kezd Ferrannal. Vajon még meddig tutujgatjuk, hány évig küzdünk, hátha "belejön". Ő sérülések nélkül is nagyon kilóg lefelé, kíváncsi leszek Flick ilyen helyzettel mit kezd, elküldik -e végre.
Peter
Director del Fútbol

2024.10.31. 19:28:19

brazilfan írta:
2024.10.31. 18:19:00
Cubarsí, Yamal, Fermin és Cucurella nyáron az EB-n, illetve az olimpián is működőképes volt, sőt. Pedig nem Flick irányította őket.
Többek között és egészen pontosan ezzel a fenti első mondatoddal fejezted ki a lényeget ami nagyon is szorosan összefügg ennek a jelenlegi topicnak a megszületésével.

A lehetőség adott volt....sőt

Amásodik mondattal pedig pontosan az első miatt éppen öngólt lőttél. A lehetőség a góllövésre itt is adott volt....
bence0330 írta:
2024.10.31. 18:14:12
De azért ez nagyon más szint, mikor felhoz egy Casadót, akit Xavi be sem állított
Ez a lényege, a sava, a borsa, hogy felhozza, foglalkozik vele és beállítja, majd nem engedi el a kezét az első hibái után (Koeman vs Mingu fejes öngól, 11-es összehozás)

Baromira előttem van a múlt, mert a Koeman topicban írtam elöször, hogy "nem a szél fújta be az öltözőbe ezeket a fiatal srácokat".....csak a nosztaldzsi, meg ment a hamukamu a legendákról meg a nyomásokról....miközben csak a nagy lufit fújták mégnagyobbra

Flick nem a spanyol viaszt fedezi itt fel, hanem teszi a dolgát.... :D
Amit szervezettség és következetesség terén művel, ahhoz mát egy kicsit több kell, mint tenni a dolgát, ehhez már nem árt egy kis hozzáértés....stb stb stb

Csak szokatlan ennyi év után, hiszen már Valverde is a lufit léghajónak gondolta, miközben már a lufi is lyukas volt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2024.10.31. 20:45:59-kor.
Khyzz
Barça B

2024.10.31. 19:10:35

Már régóta bennem van, úgyhogy leírnám én is a véleményem. Szerintem Flick kiváló nem hittem, hogy ennyire passzol majd a csapathoz és ami a fő erőssége szerintem, hogy a keretadottságaihoz igazította a játékot és a játékosokat az erősségeiknek megfelelően használja!

Azokkal értek egyet akik azt mondják, hogy Xavitól remek alapokat kapott játékos/keretszinten és ezen már csak finom hangolni kellett. Pl.: Xavinál lezavarta a Messi utáni generáció változást ami szerintem a legnagyobb elvitathatatlan érdeme amit sokan elfelejtenek, de a játékosokat a saját rendszerének megfelelőre akarta gyúrni. A másik Xavi is próbálkozott a támadók általi presszinggel csak nem sikerült olyan jól belőni mint Flicknek mert Lewa vezette és nem Raphi. A magasra tolt védelmet is próbálta csak a lestaktikát ennyire profin nem sikerült beépíteni (akik azt mondják, hogy csak szerencse, hogy működik az szerintem butaság, igenis látszik a tudatosság és nem véletlen, hogy ennyire kimagaslóak vagyunk benne). Raphit abszolút nem a képességeinek megfelelően használta (pedig számomra látszott, hogy mennyire jó játékos és ambiciózus csak nem vonalszélső egyszerüen).

Amin még Flick csavart, hogy sokkal direktebb a játékunk, mert ez jobban fekszik a csapatnak és megtanultunk kontrázni. Szóval hatalmas taps, de úgy gondolom nem a 0-ról kellett kezdenie. Valamint ha Xavi tényleg annyira intelligens mint gondolom akkor ezekből tanulhat és fejlődhet. Az utolsó szezonja szerintem jól sikerült csak nem a várakozásoknak megfelelően és sokszor volt balszerencséje/játékosok is cserben hagyták.

Én bízom mindkettejükben és remélem a szezon további részére is kitart ez a szép játék. (Amit még szeretnék, hogy Fort több lehetőséget kapjon akár Gerard Martin kárára is).
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.10.31. 18:19:00

vidra írta:
2024.10.31. 18:10:46
Szerintem arra gondolt, hogy Flick alatt látszik, hogy egy Bayern, vagy Real Madrid ellen is simán működőképesek, nem csak "Ezzel a fiatal kerettel ennyit tudunk" jelleg.
Cubarsí, Yamal, Fermin és Cucurella nyáron az EB-n, illetve az olimpián is működőképes volt, sőt. Pedig nem Flick irányította őket.
bence0330

2024.10.31. 18:14:12

vidra írta:
brazilfan írta:
2024.10.31. 17:41:41
Nem hinném. A La Masia jelentősége Xavi alatt mutatkozott meg a legjobban, amikor elfogytak a védők, és egy kupameccsen először tette be Cubarsít meg Fortot. Meg amikor Cubarsí, Fermin és Yamal alapemberré vált.
Flicknek semmilyen hatása nincs a La Masia működésére. Xavinak volt.
Szerintem arra gondolt, hogy Flick alatt látszik, hogy egy Bayern, vagy Real Madrid ellen is simán működőképesek, nem csak "Ezzel a fiatal kerettel ennyit tudunk" jelleg.
Persze, relatív értelemben gondoltam erre, az nyilvánvaló, hogy mindig voltak jó focisták ott, meg amúgy Xavit sem hülyéztem le. De azért ez nagyon más szint, mikor felhoz egy Casadót, akit Xavi be sem állított, és ott tartunk, hogy top10 vkp-nak titulálják szerte Európában, és semmit nem tudott vele kezdeni a világ 5 legjobb klubjából kettő. Mint ahogy Yamal is más szint, Cubarsi is, stb.

Egy vesztese van a Flick érának, aki számomra érthetetlen: Fort. De alighanem ő is simán megállná a helyét, ha játszana.
vidra
Entrenador del Barça

brazilfan írta:
bence0330 írta:
Amúgy alatta látszik nagyon, mit tud a La Masia.
Nem hinném. A La Masia jelentősége Xavi alatt mutatkozott meg a legjobban, amikor elfogytak a védők, és egy kupameccsen először tette be Cubarsít meg Fortot. Meg amikor Cubarsí, Fermin és Yamal alapemberré vált.
brazilfan
Entrenador del Barça

bence0330 írta:
Amúgy alatta látszik nagyon, mit tud a La Masia.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.31. 16:32:23

bence0330 írta:
Amúgy alatta látszik nagyon, mit tud a La Masia. Én nehezen hiszem el, hogy ennyire éles különbségek voltak a korszakokban, hogy régen ott volt a Xavi-Ini-Busi féle (Messit vegyük le a skála széléről), aztán 10 évig semmi, aztán meg újra BL-szintű játékosok fociznak itt Flick alatt. Kisebb különbségek biztos vannak, de alapvetően szerintem ezt sok-sok évig elrontottuk. Az a durva, hogy eközben annyit költekeztünk ugye, hogy még élesebb a kontraszt. Esélyük nem volt bemutatkozni a kölyköknek, tényleg csak egyértelmű klasszis szintű ígéretek kerültek fel, mint kb Fati. Ilyen Casado féle játékosokat tuti, hogy tucatjával adtunk el az évek alatt, ahol az alkatukból és a stíluskülönbségekből adódóan nem is futottak be nagy karriert (szerintem Casado sem lenne kezdő egy PL csapatban). Szinte biztos vagyok benne, hogy egy Alena, Nico féle játékos ugyanúgy simán megállná a helyét Flick alatt a legjobbak ellen is. Ennyit számít az igazi top kategóriás edző, és egy ennyire jól megtervezett, közel tökéletes rendszer. Jelenleg kb úgy érzem, hogy lehet a Juvenilben/B-ben legalább 7-8 játékos, akiket ha beállítanánk (nyilván nem mind egyszerre), nem, vagy alig esne vissza a csapat, és felvennénk velük a versenyt bárkivel.
A Pep-féle team is azért érdekes. Gyakran emlegetik, hogy az egy mekkora generáció volt, de voltak ott nagy különbségek, több esetben 3-4 szezon is elválasztotta őket egymástől. Ráadásul, ha megnézzük Albát vagy Cesc-t, már 16-éves koruk előtt, a cadet-ből vitték el. Már top játékosként jöttek vissza. Speciel én nem is nagyon tekintem őket saját nevelésnek, ahogy Olmot sem igazán. Ha nagyjából ugyanazokban a korosztályos csapatokban játszanak együtt, nálam inkább az jelenti hogy nagy generáció, nem inkább a kor. Nyilván sokszor ez egybevág mint pl. Cubasrsi és Yamal, de Fatit és Casádót nem tudom egy generációba venni, hiába nagyjából ugyanolyan idősek, utóbbihoz inkább Fortot "párosítanám".

A lestaktikára még visszatérve szerintem annyira nem lehet felkészülni, ha jól csinálja az ellenfél. A Real is nagyon jól tudta például, de emellett számos csapat szintén. Ennek ellenére mi Európa-szinten 77-szer (!) állítottuk lesre az ellenfelet, a második Brighton 35-ször(!). Így kaptiunk 13 gólt, amiből hatot (Osasuna, Monaco) nem emiatt nyeltünk be.
Engem kicsit arra emlékeztet, amit Pep alatt játszottunk. Ott is tudták, hogy menni fog a tiki-taka, mi lesz a stratégia, mégsem tudtak mit csinálni vele.

És alkalmazkodni is tudunk. A Bayern ellen például nem ezt a védekezést erőltettük. talán kétszer-háromszor futottak lesre. És ez védekezésben az igazán látványos, ugyanakkor támadásban is nagyon koncentráltan alkalmazzuk. Rengetegszer kerülünk egy-két húzásból helyzetbe, sőt szórjuk is így meg az ellenfelet, de szinte mindig sikerül a vonal mögül indulni.

De ami igazán nagy érdem, hogy Flicknek ilyen rövid idő alatt sikerült ezt így beleverni a játékosokba.
Forca Barca!!!!
vidra
Entrenador del Barça

2024.10.31. 15:44:25

Koeman megítélése érdekes!
Egyértelműen voltak jó húzásai. Jó meccsei. Fiatalok játszatása. Xavi is addig volt jó, amíg a Koeman által előidézett állapotokat javítgatta és nem tolta túl a saját elképzelését.
Luuk de Jong fejesei, stb.

De ja, Koeman talán még Xavinál is kötöttebb focit játszott és mindig az volt a mondása, hogy ezzel a kerettel ezt lehet.
Talán egyszer elérnek olyan szintre a számítógépes szimulációk az AI-val, hogy azt lehet mondani, hogy szimulálják le, mi történik, ha Setien marad, vagy Valverde és utánuk jön Flick :D.
Nehéz megítélni enélkül.
Peter
Director del Fútbol

2024.10.31. 15:04:54

bence0330 írta:
Amúgy alatta látszik nagyon, mit tud a La Masia. Én nehezen hiszem el, hogy ennyire éles különbségek voltak a korszakokban,
Én sem hiszem el és a kedvenc slágeremet a fórum nem felejt címűt felrakom, mert Koeman fiatalokkal teli csapata (amikor valamennyi nyugdíjas éppen sérült volt) produkálta azt a nem is emlékszem, de talán 2 hónap körüli szép szériáját, egészen addig, amig vissza nem rakosgatta a nyugdíjasokat.... :mrgreen:
Az utóbbi időben sokat emlegetett Mingu is....azt viszont nem tudom már, hogy ki volt Masia fiatal és ki volt esetleg vásárolt.....az volt nekem annó a lényeg, hogy fiatalok voltak és magukban hordozták a változás lehetőségét....de Koeman sem a focira, hanem a tilitoli, alibi, oldal és vissza korszakra esküdött!

De ez már nem Flick topic....max nosztaldzsi
Válasz küldése