Persze, ezért mondom, hogy szerintem, ha lett volna 20 éve. A minta kicsi, de az a kis minta (2,5 év) gyakorlatilag teljesen hibátlan, de olyan szinten az, amit nem nagyon láttunk még másoktól, vagy akitől igen, az tényleg az a szűk top3, akikhez mérem. És azért ők nem ilyen kerettel tolták. Ehhez már lehet, hogy öreg is amúgy, kétlem, hogy 20 évig edzősködik - aztán persze ki tudja. Szerintem sokat vesztett vele a foci, hogy ennyit várt vele. Ő maga is sokat vesztett, nem tudom elképzelni, mi lehet az oka ennek a 15 évnyi hiátusnak. Azt még megértem, hogy a németeknél ki akarta próbálni magát - bár látványosan ő az edzésmódszerei miatt zseni főleg, és ez nem feküdt neki, ott ebből semmit nem tudott megvalósítani. De remélem mostantól egyrészt sok-sok évet marad itt, 4-5 év alatt szerintem szinte biztosan nyerne BL-t, másrészt ha mégsem, akkor bizonyít egy top csapat élén. Amúgy az eddig egységnyi idő alatt mutatott szintje mellett az egész ember iszonyat szimpatikus, stílusos, nagyon jó az imidzsünknek is. Persze ebben Pep és Carlo sem volt más.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.06. 08:50:44Bence egyetértek veled.
De Flicknél túl kicsi a minta, túl kevés ideig volt még edző.
Én is úgy látom, hogy jobb sok mindenben, mint az első polcra tett edzők, sőt, van amelyiket néha lejjebb tenném, és az sem mindegy, hogy milyen a kerete, vagy mennyire illik a stílusa a vezetett csapathoz.
Mourinhot is belövik egy védekező edzőnek, mégis az ő Realja lőtte anno a legtöbb gólt a bajnokságban, ha jól emlékszem 117-et.
Guardiola stílusa pl. nem nagyon feküdt a Bayernnek, de pl. Mourinhot nem tudnám elképzelni a Barca kispadján.
Ez a stílus kérdése pedig szerintem szubjektív. Szerintem Flick stílusa sokkal közelebb áll az eredeti stílusunkhoz, (holland foci) mint az elspanyolosított oldalpasszos holland foci, ahol idővel elfelejtettük, hogy a meccseket gólra és nem labdabirtoklásra, passzok számára játszák.
Szerintem a totális futball éppen a jelenlegi Barcára illik. direkt, gólratörő játékot játszunk, megszállva az ellenfél térfelét, feltolva a csapatot oda, ahol ha a Vkp-s, ha a kp-s, ha a szélső akár a védő tör a kapura, bármelyik gólhelyzetbe kerülhet, és a helyére visszalép valaki. Az egész csapat egységes.
Szerintem valamiért mintha ki lett volna forgatva ennek a stílusnak egyes jellemzői, mint a "labda fusson a játékosok helyett" vagy a domináns játékot a labdabirtoklás, és a sok passz eredményezi, de a focit továbbra is gólra játsszák
Minden más a keret minőségén múlik.
Mivel Flick jelenleg a keret hiányosságait teljes mértékben kompenzálja, így jelenleg a legjobbak egyike, de ahhoz, hogy tartósan oda is kerüljön, eredményeket kell elérnie, és ezt fenn kell tartania hosszú távon.
Egyetértek, ez szerintem is a totális foci definíciója, kb minden elemében. Ő maga is mondta hogy a holland iskolát érzi a leginkább a magáénak, az az alapja az elképzeléseinek. És ez látszik is. Ha az ellen nem BM-Madrid szint, akkor nem is engedjük ki a félpályáról őket, nyilván utóbbiak ellen azért ritkábban dominálunk, de hát ez nem meglepő. Én értem, miről ír Bob, neki Pep az etalon (viszont Pep is ezt nálunk, illetve utána a BM ellen csinálta utoljára. A Cityben már abszolút azt próbálja játszani, mint Flick, szóval úgy fogalmaznék, hogy a Barcás Pep az etalon), hozzá mér mindent, nincs ezzel gond, de szerintem az emberek többsége gólokat akar látni, agresszivitást akar látni. A Barca-drukkerek nagy többségét tuti nem zavarja, hogy kevesebb passz előz meg egy helyzetet, amíg szétgyilkolunk kb mindenkit, ráadásul amúgy nem elveszítve az identitásunkat sem, szóval nem egy Mourinhot nézünk 4 kontrával 4-0-ákra nyerve.