bence0330 írta: ↑2024.11.08. 09:56:31
Viszont cserében altatóként nem jó, valamit valamiért. Bár még ez sem igaz, legtöbbször olyan gyorsan lerendezzük, hogy a meccs utolsó fél órája kifejezetten pihentető, és csak néha zargatják már gólokkal az embert.
Amúgy elég szomorú, hogy külsős edző kell a megfelelő fizikai felkészítéshez. Ezt Barcelonában nem lehet megtanulni?
bunga írta: ↑2024.11.08. 09:34:16
Remélem, de Jong ügyében Flick szava lesz a döntő (bármi is legyen az), nem pedig Decoé.
Na ebben biztos lehetsz szerintem. Flick most tuti, hogy 100%-os bizalmat élvez, ha nem lenne Gerard Martin, azt mondanám, teljesen tökéletes minden meglátása minden játékosról. Ha Flick azt mondaná, hogy neki tetszik xy játéka a Mönchengladbachból, meg se nézném, ki az és mit tud, csak telefonálnék, szerintem ha nem is ennyire, de Laportáék is így állnak most a dologhoz. Ha meg fordítva van, hogy Deco javasol 10-20 játékost a piacról, akkor Flick tuti alaposan kielemzi mind, és azután dönt, és azt meg is kapja (ha anyagilag lehetséges nyilván, az lesz még egy darabig a fő akadály). Nem tartok már olyantól, hogy veszünk egy régimódi vkp-t és 10-esben toljuk.
Azért erre annyira nem vennék mérget, nem tudni milyen pontosan a viszony Laporta/Deco és Flick között az átigazolások terén. Főleg annak tekintetében, hogy még gyakorlatilag nem működtek együtt igazolási szezonban. Vagyis nyáron még nem lehetett tudni, hogy Flick munkája hogyan érik be, milyen eredmények lesznek, így kicsit látatlanba a vezetőség szerintem nem adott annyira a német szavára.
Azt ugyanakkor nagyon remélem, hogy tényleg úgy fog működni a klub, hogy elsősorban az edzővel kommunikálnak egy igazolás esetében és az ő véleménye lesz a meghatározó.
Én még idevenném Flick "hibája" közé a rotációt. Főleg ami a támadósort illeti, de a középpályán és a védelem jobb oldalára is ráférne egy kis pihentetés. A meccsek túlnyomó részét hamar eldöntjük, általában legkésőbb a 60. perc körül már jöhetnének le az emberek. Pedri és Koundé például az a két játékos, akik a legtöbbet robotolnak egy-egy meccsen.
Torrét például nem igazán értem miért hanyagolja, főleg a Sevilla meccs után. Nyilván vissza kell rázni Fermint és Olmonak is jól jöhet a perc, de előbbi kárára már játszhatott volna. Ahogy Fort is elég kérdőjel (bár az utóbbi időben már kétszer kapott perceket, hátha megindul). Itt jön be a képbe pl. GM is. Ha legalább egyszer kipróbálta volna ott Fortot és mondjuk nem tetszik neki, bármilyen teljesítményt is hoz le, akkor azt mondom OK, ő jobbnak látja Martint, de hogy erre még lehetőséget sem kapott elég érdekes, pedig a vaknak is feltűnik, hogy mit alkot ott a barátunk (Cuencát is inkább nézném ott).
Yamal is a válogatottal több mint 1500 percnél tart Ha így folytatja a végén már 5000 körül lesz.
Nyilván ez még változhat és valamennyire biztos változni fog, csak kérdés mennyire. Annyira nem vészes nála a rotáció, nem mindig ugyanaz a kezdő 11 van 80, perces cserékkel, de talán az extrém idősek és fiatalok kaphatnának több pihenőt így hogy 3 naponta jönnek a meccsek.
Arra még kíváncsi leszek, hogy fog-e valakit még bepróbálni az Atleticből. Unai szerintem a teljesítményével simán rászolgált, ráadásul Raphinha jelenlegi posztját tökéletesen lefedné de mondjuk Primet is megnézném néha egy-két eldőlt meccsen. A következő egy hónapban lesznek olyan meccsek, amik valószínűleg nem lesznek olyan kiélezettek. (pl. hazai Leganes, Las Palmas)
A munkájának a többi részével viszont 110%-osan elégedettek lehetünk. Azt ugyan nem gondoltam, hogy nem leszünk benne a top 3-ban a bajnokságban vagy nem férünk a BL-ben a legjobb tizenhatba, de eddig magasan az elvárásaim felett teljesít a csapat mind eredményekben, mind játékban, mind skalpokban.