Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Chino írta: ↑2024.11.10. 13:46:49Én ezt így nem jelenteném ki. Ha az utóbbi 5 évet vesszük alapul sem (darab)számokban sem értékben nincs releváns különbség az igazolások terén. (most nem vettem ide az ingyenes/kölcsön, vagy az ilyen max. 4-5 milliós játékosokat, bár szerintem ebben sem lehet nagy az eltérés)gránit írta: ↑2024.11.10. 13:35:35
A Real Madrid nagyon keveset igazolt nem csak ezen a nyáron, de az elmúlt években egyáltalán. Ehhez hozzá kell tenni, hogy ők a pénzügyi stabilitást nagyon komolyan veszik. Ennek az ára, hogy elképesztően szűk a keretük, engem nagyon meglepett, hogy Kroos-t nem pótolták, én Rodrit vagy Mac Allistert Mbappé elé helyeztem volna náluk fontossági sorrendben, és belső védők igazolására is szükségük lett volna, legalább kettőre.
Tegyük hozzá az utóbbi két szezonban nem feltétlenül az okos gazdálkodás, hanem a kényszer is közrejátszott abban, hogy nem nagyon jöttek hozzánk játékosok. Ha megengedhettük volna magunknak lehet, hogy költünk még vagy 100-150 milliót.
MessiNeymarSuarez írta: ↑2024.11.10. 12:58:15Perez mindent feltett Mbappéra, azok után hogy a Neymar-Hazard vonallal teljesen felsült úgy érezte hogy villantania kell, és valószínűleg a friss BL győzelem is elfedte a gondokat. Perez és Tebas is alig várhatta hogy Messi elmenjen a ligából és újból a RM-ról szóljon minden, aztán pechükre megjelenik pont egy új La Masia növendék Yamal személyébendavi10 írta: ↑2024.11.10. 11:26:19Nem is emlékszem olyan játékosra, akinek mindkét ACL-je elszakadt és utána még rendes karrierje volt. Alaba még mindig kérdőjel, és 32 évesen ilyen hosszú kihagyásnál kérdéses, hogy ha egyáltalán visszatér, akkor milyen állapotban lesz.
Nagyon nagy felelőtlenség volt egyszem MBappe-val lehozni az átigazolási szezont, most isszák ennek a levét, és biztos vagyok benne, hogy lesznek még sérülések. Nem tudom most kit találnának, januárban lehet bárkinél kopogtatni, addig ligán belül és szabadon igazolható játékosokból lehet válogatni. Már ha van pénz és nem az van, amit Chino is szokott írni, hogy elverték az egész keretet az "ingyen" érkező MBappe-ra.![]()
A teknősön meg látszik hogy valami nem stimmel, vagy a svédországi hírekben van igazság, vagy szimplán elkényelmesedett a PSG-ben ahol mindent ő alá rendeltek, úgy táncoltak ahogy ő fütyült(mostmár a válogatottban is úgy néz ki hogy derogál neki a kevésbé fontos meccseken részt venni és ezt ott is elfogadják) és úgy volt vele hogy majd minimális erőbefektetéssel ő lesz az új CR7 mind eredményességben, mind szurkolók imádatában, aztán szembejött a valóság, mellette meg ott van Vinicius aki beleteszi a munkát a pályán védekezésben is.
Ettől függetlenül nem féltem, előbb-utóbb el lesz simítva az ügy(ha a svédországiban van igazság azt is el sikerül majd intézni, lásd a most ünnepelt Raúl Asencio esetét), rájön hogy egy RM-ban sokkal többet kell tenni a sikerért.
Én ezt így nem jelenteném ki. Ha az utóbbi 5 évet vesszük alapul sem (darab)számokban sem értékben nincs releváns különbség az igazolások terén. (most nem vettem ide az ingyenes/kölcsön, vagy az ilyen max. 4-5 milliós játékosokat, bár szerintem ebben sem lehet nagy az eltérés)gránit írta: ↑2024.11.10. 13:35:35
A Real Madrid nagyon keveset igazolt nem csak ezen a nyáron, de az elmúlt években egyáltalán. Ehhez hozzá kell tenni, hogy ők a pénzügyi stabilitást nagyon komolyan veszik. Ennek az ára, hogy elképesztően szűk a keretük, engem nagyon meglepett, hogy Kroos-t nem pótolták, én Rodrit vagy Mac Allistert Mbappé elé helyeztem volna náluk fontossági sorrendben, és belső védők igazolására is szükségük lett volna, legalább kettőre.
Lehetne fizetésplafont bevezetni, mint az amerikai ligákban. Ez a klubok pénzügyi stabilitását védené, de ezt szerintem pont a nagy klubok elleneznék, mert a magas fizetések biztosítják számukra a minőségi játékosok elszívását a kisebbektől.
Én ezzel mindig szkeptikus voltam, mert a szezon elején is kidőlnek az emberek. Már a legelső fordulókban. Ha nem 60 meccses lenne a szezon, hanem 40, akkor nem dőlnének ki az első fordulóban? Ha tavasszal sérülnének le sorban a játékosok, akkor még indokolhatnánk is ezt a sok mérkőzéssel, de már a szezon legelején is kidőlnek a játékosok. A túl sok szabálytalanság, a rossz felkészítés, a túlzott doppingszerek (gondolok itt a nem szabálytalan teljesítménynövelőkre is), a természetellenesen növelt izmok, amik sokkal kevésbé tapadnak és sokkal könnyebben szakadnak, a rossz edzésmódszerek nagyban hozzájárulnak ehhez.
Perez mindent feltett Mbappéra, azok után hogy a Neymar-Hazard vonallal teljesen felsült úgy érezte hogy villantania kell, és valószínűleg a friss BL győzelem is elfedte a gondokat. Perez és Tebas is alig várhatta hogy Messi elmenjen a ligából és újból a RM-ról szóljon minden, aztán pechükre megjelenik pont egy új La Masia növendék Yamal személyébendavi10 írta: ↑2024.11.10. 11:26:19Nem is emlékszem olyan játékosra, akinek mindkét ACL-je elszakadt és utána még rendes karrierje volt. Alaba még mindig kérdőjel, és 32 évesen ilyen hosszú kihagyásnál kérdéses, hogy ha egyáltalán visszatér, akkor milyen állapotban lesz.
Nagyon nagy felelőtlenség volt egyszem MBappe-val lehozni az átigazolási szezont, most isszák ennek a levét, és biztos vagyok benne, hogy lesznek még sérülések. Nem tudom most kit találnának, januárban lehet bárkinél kopogtatni, addig ligán belül és szabadon igazolható játékosokból lehet válogatni. Már ha van pénz és nem az van, amit Chino is szokott írni, hogy elverték az egész keretet az "ingyen" érkező MBappe-ra.
Igazolni, elvileg most is igazolhatnak ugye, de télen minőségi játékosokat találni nem lesz egyszerű. Bár a pénz segíteni fog. Azért két védő is kiesett egész idényre az kemény. De a Real az a csapat, amelyiket tényleg nem szabad leírni. Valahogy ők mindig ott vannak a végén.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.09. 18:51:11Most olvasom, hogy Militaonak elszakadt a keresztszalagja. Mihamarabbi felépülést kívánok neki.
Rodrygo és Vazquez is megsérült.
Madridban is egyre több a sérült, lassan nem marad védőjük.
Kíváncsi vagyok, hogy fognak e télen igazolni, vagy arra, hogy minket engednek e, és fogunk e, mert attól tartok, lesz még nálunk is sérülés a rövid keret miatt.
Aki amúgy utána szintén keresztszalag-szakadást szenvedett.Bob_Marley írta: ↑2024.11.09. 21:43:51Militaonal jobbulást, csórinak masik szalagja is szakadt,így nagyon nehéz lesz a visszatérése.
Akhomach gólt lőtt amúgy,Villarreal nagyot szól idén.
Ott az orvosi csapattal is lehet gond Ancelottival egyetemben. Egy sérülésből visszatérve kap 10-15 percet a következő meccsen már kezdő. Össze is esett negyed óra után Rodrygo. Militaot sajnálom, de a Real magának is köszönheti, hogy ekkora bajba került. Már tavaly sem ártott volna igazolni egy belső védőt, idén pedig már elengedhetetlen volt Nacho távozásával, de nem nagyon törődtek vele. Próbálgatták tessék-lássék Yorot, de B tetvük nem nagyon volt. Nekimenni egy minimum 50-60 meccses szezonnak 3 belső védővel, akikből egy sérülékeny egy pedig ki tudja mikor és hogyan tér vissza egy elit klub nem nagyon teheti meg. Mi is megtartottuk EG-tazzal együtt, hogy még ott volt Paú, Inigo, Chris, Koundé, Araujo is csak nyár közepén dőlt ki és nem is teljes szezonra.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.09. 18:51:11Most olvasom, hogy Militaonak elszakadt a keresztszalagja. Mihamarabbi felépülést kívánok neki.
Rodrygo és Vazquez is megsérült.
Madridban is egyre több a sérült, lassan nem marad védőjük.
Kíváncsi vagyok, hogy fognak e télen igazolni, vagy arra, hogy minket engednek e, és fogunk e, mert attól tartok, lesz még nálunk is sérülés a rövid keret miatt.
Te magad írtad le, hogy bizony lehet....
Igazából szezon előtt én pont erre gondoltam, hogy nem fog igazán menni ezzel a sok egóval, nem "adódnak majd össze" az eredmények.bence0330 írta: ↑2024.11.01. 23:59:12Nem működik a Barca-Reál még mindig, szóval idetenném:
A mai podcastből nagyon tetszett, mikor arról beszéltek, milyen az ő 3 sztárjuk kapcsolata, és milyen a mi 3... hát, fogjuk rá, sztárunké. Ott tényleg olyan, mintha vetélytársakként tekintenének egymásra, nagy egó van, mindhárom aranylabdát akar, Bellingham általában csak akkor dühös, ha nem adják le neki mikor könnyű helyzetben van, a tás meg nehézben, szerintem az ő EQ-ja messze a legmagasabb a 3 közül, és ő most hátravontan csendben tud dolgozni a csapatért, de azért van bőven ego ott is mindenképp. A másik kettő egyértelműen CR módra tolja kicsit maga érdekeit figyelve. Szerintem Ancelotti végül megoldja a gondot, de nehéz szülés lesz, akkor is, ha kicsit luxusproblémának tűnik.
Nálunk ilyenről szó sincs, a 3 vadállatunk végig önzetlen (Lewy egy hangyányit kevésbé, de centerként ez így a jó), és ugyanúgy örülnek egymás góljának, mint a sajátjuknak. Pedig ha hatalmasat menne idén a Barca, hármuk közül kerülne ki az egyéni cím, ugyanúgy, mint ahogy a Reálnál is ha ők mennek nagyot, ők hárman fognak érte menni.
Ez is azt mutatja, hogy igazából egyikük sem érdemli meg, egyikük sem nő egyértelműen a többiek fölé.
Uhh, nem tudtam róla, ránéztem, durva. Épp most halasztottak el egy Bologna-Milant ugyanezen okokból, méteres víz volt az utcákon. Azért ja, néha kontextusba tudja helyezni a 21. századi úri problémákat egy-egy ilyen, és remélem, hogy a Madrid észhez tér ezt látván. Sajna nekik ez szerencsésen is jönne ki, ha halasztás lenne, akármilyen gyatra a Valencia, egy 0-4 és egy ilyen aranylabda-eset után lehet, hogy nem lennének ott teljesen fejben.
Ez a Valencia messze elmarad idén mind játékban, mind eredményekben a régi önmagától (pedig de jót tenne ennek a spanyol ligának egy erős Vale, Sevilla). Tök utolsók a bajnokságban, nem hinném, hogy akadályt jelentene nekik, bármennyire is viharos volt az utóbbi pár nap.Bob_Marley írta: ↑2024.10.28. 23:13:27Most nézem a RM Valenciaba látogat, Vinicius kedvenc terepere. A mai után nem irigylem őket. Könnyen olyan negatív spirálba kerülhetnek amivel könnyen el lehetne most osonni 10 pont környékére. Nekünk is katalán rangadó, komoly nyomás van most a RM-on,akadoznak,mentálisan megtortek, ki kellene használni.