Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
soadroli
Llegenda del Barça

2024.11.11. 14:03:06

Lewandowski 10 napot, Jamal 2-3 hetet hagy ki elvileg. Szóval megúszták a válogatott meccseket :mrgreen:
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.11. 11:38:15

vg99 írta:
2024.11.11. 07:04:30
Tegnap tényleg gyengék voltunk, de legalább látjuk a hibákat. A VAR meg egy vicc. Az ellenfél pedig elég alattomos volt.

Cubarsinak nem volt csúcsmeccse, de próbáljunk meg szétvert arccal koncentrálni.. én mondjuk padoztattam volna.
Koundé Yamal nélkül nem ugyanaz.
Nincs minőségi csere szélső. Ansunak szerintem ezen a szinten annyi. Pedri vagy Fermin erőltetése ott nem passzol a focinkba.
DJ mint csk és 1. vagy 2. Legjobban kereső.. nem ezt mutatja. Tényleg csak szomszédnak passzol, vagy csak lassan és többször rosszul vállal hosszú passzot. Valahogy el kellene adni..

Azért egy meccs miatt ne temessük a csapatot, sok nagy szenved nálunk sokkal jobban. De pár faktor és oda a henger.. szóval biztos tanul belőle a mester, Laporta és a csapat is.
Sajnos Cubarsínál beleront az összképbe, hogy elcsúszott a gólnál (amit amúgy számos játékosnál láthattunk mindkét oldalon). Ugyanakkor az ellenffél kapujára talán ő volt a legvészelyesebb a két fejesével. Egyenként elemezni felesleges, gyakorlatilag mindenkiről elmondhatjuk ugyanazokat a hibákat. Kevés mozgás, iszonyatos pontatlanság, nagyon kevés villanás.
Mondjuk az, hogy a VAR, ami hibázhat egy kezezésnél/szabálytalanságnál, ami nem objektív, egy teljesen fekete-fehér döntést rosszul ítéljen meg már vicc kategória. Elég lett volna a cípők színét megnézni, hogy látszódjon ki volt előrébb. Ugyanakkor az sem biztos, hogy változott volna a játék képe vagy befolyásolta volna-e a végeredményt, de 0:0-nál azért nem lett volna mindegy.

Igazából azon ritka meccsek egyike közé tartozott, ahogy mind csapatként, mind egyénenként alulmúltuk magunkat, talán Cubarsí és Inigó volt az, akik nem voltak kirívóan gyengék (esetleg Casádó). De kár ezen most rágódni, tudtuk, hogy előbb-utóbb lesz egy ilyen, előre kell nézni és nem elfelejteni, hanem tanulni ebből.

Aminek azért örülök, hogy Yamal nem játszott (még ha sajnos sérülés miatt is). Ilyen játékvezetés mellett szanaszét rúgták volna.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.11. 08:13:41

https://www.fcbarcelonanoticias.com/lal ... 3_102.html
A cím az év rablása.
Nem egyezik az élő és a számítógépes kép.
A bírók szövetsége reagált, szerintük minden rendben volt, nem történt semmi hiba.
Ez hihetetlen.
Szerintem, ahogy írtam, gyengén játszottunk. És Flick is hibázott, nem a felállással, hanem a játékosok pozíciójával. Nem csak Yamal személye, hanem konkrétan egy jobb oldali szélső hiányzott. Túlságosan tömörült a 2 csapat középen. Fati (vagy Pau) jöhetett volna hamarabb. Szerintem Raphinhát ki kellett volna tolni jobb szélre, és ez egész meccsen nem következett be.
Ez van, lesz még ilyen.
Látszik, hogy szűk a keret, és eddig is erőn felül teljesítettünk.
Továbbra is tartom, hogy kellene egy támadó és egy szélső védő, és a kp-ink helyzetétől függően egy kp-s.
De nem mennék bele nagy kritizálásba, mert olyan, mint a Monaco elleni meccs, ott a kiállítás, itt az elvett gól erőteljesen meghatározta a meccs képét, csak ott a mi hibáinkon, itt pedig egészen máson múlt.
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2024.11.11. 07:47:42

Tegnap nekem Xavis barca benyomasom volt kisse.
En is azon a velemenyen vagyok, hogy FDJnek nincs helye ebben a csapatban kezdokent, mert szvsz foleg miatta volt olyan a tempo amilyen. Fermin iszonyat gyenge volt a jobboson. En Fatit kezdettem volna a balon es Rafat tettem volna ki jobb oldalra. Annyira adta ez magat, de Flick mester nem igy latta. A les gollal nem foglalkoznek. Nem ezen ment el a meccs. Nagyon nem erdemeltek a sracok meg x-et se. Tukor sima vereseg, ez van. Nincs veszve semmi.
pep71
Entrenador del Barça

2024.11.11. 07:08:06

Nem mentem volna ki a 2. félidőre a csapat helyében. Nyíltan el lett csalva a meccs, ki sem merték rakni a VAR képet hosszú percekig. Aki focizott, az tudja mennyit számít, h ki szerzi meg a vezetést a meccsen. rosszul játszott a Barca, de más nagy csapatok is szoktak, ettől függetlenül, ha megadják a szabályos gólt, akkor sokkal valószínűbb, h még így is nyer a Barca...szépen hozzák vissza a Real-t, szégyen.
vg99
Capitá del Barça

2024.11.11. 07:04:30

Tegnap tényleg gyengék voltunk, de legalább látjuk a hibákat. A VAR meg egy vicc. Az ellenfél pedig elég alattomos volt.

Cubarsinak nem volt csúcsmeccse, de próbáljunk meg szétvert arccal koncentrálni.. én mondjuk padoztattam volna.
Koundé Yamal nélkül nem ugyanaz.
Nincs minőségi csere szélső. Ansunak szerintem ezen a szinten annyi. Pedri vagy Fermin erőltetése ott nem passzol a focinkba.
DJ mint csk és 1. vagy 2. Legjobban kereső.. nem ezt mutatja. Tényleg csak szomszédnak passzol, vagy csak lassan és többször rosszul vállal hosszú passzot. Valahogy el kellene adni..

Azért egy meccs miatt ne temessük a csapatot, sok nagy szenved nálunk sokkal jobban. De pár faktor és oda a henger.. szóval biztos tanul belőle a mester, Laporta és a csapat is.
Peter
Director del Fútbol

2024.11.11. 02:35:55

andras953 írta:
2024.11.11. 01:49:22
Mivel ez is a Barcelona - akit ma a pályán láttunk - , lesz gondolkodnivalója Flicknek elég.
Mivel eddig is volt gondolkodnivalója, nem hinném, hogy újdonság lehet ez a számára.

Ugyanakkor a viccen kívül.
Nevezz meg nekem légyszíves a labdarúgás történetéből - bármelyik korszakából - a kezdetektől fogva a mai napig bezárólag egy olyan csapatot, vagy egyetlen olyan edzőt, vagy egyetlen olyan játékost, aki a soron következő meccsén minden egyes alkalommal jobban teljesített, mint az előzőn....csak egyetlen egyet....

Egy dologban egészen biztosan nem értek egyet a lejjebb írt véleményeddel, szerintem De Jong nem javult semmit.
andras953
Jugador del Barça

2024.11.11. 01:49:22

Saviola írta:
2024.11.10. 23:04:42
Na, vissza lettünk szépen rántva a földre.

Megint megy a wearebackezés, meg valaki szerint blt nyerünk. :mrgreen:

Szánalmas nulla volt ma az egész, Martinezt tudom kiemelni, mindenki más siralmas volt.

Mintha nem is Barcelona lett volna a pályán, egy támadást nem tudtunk felépíteni, kapuralövésünk nem volt, elleben 2-3 gólt kaphattunk volna még simán.

A bajnokság megnyerése is bravú lesz, én aszondom.
Egyetértek mindennel amit írtál, talán csak a legvégével nem: én pont helyett felkiáltójelet írtam volna mérgemben.

Pena
csinált 2 hülyeséget (lábbal nem javul úgy látom), kétszer-háromszor szépen védett (belerúgták vagy szabadrúgásból a a feje fölé rúgták a labdát, el se kellett mozdulnia, csak felemelnie a kezét) A lengyelt megnézném már.
Kounde-ból
a második félidőre kifogyott a szufla és visszaesett - pedig állítólag napi 3 edzéssel is erősít,(ami nem látszott meg rajta, lehet, napi 4 kellene) Mindkét szélsője csúnyán lehagyta amikor csak akarta.(Foyt vagy Mingueza lenne az ideális megoldás?)
Cubarsí
jól játszott, a gól előtt hárman is hibáztak, ő csak elcsúszott, aztán majdnem fejelt egy gólt, a végén pedig egy gólhelyzetben szépen mentett. Egész meccsen jó volt, egy rossz passzára emlékszem csupán. Végre valaki, aki a jövő csapatában is erősség lesz.
Martinezről
ma sem rúgtak gólt ( mert kihagyták róla a helyzetüket.) Ha Koundénak nem megy, akkor csak ők ketten tudnak védekezni ebből a jelenlegi védelemből - Cubarsival. Martinez annyira azért nem jó, mint amennyire magabiztos és lassú, de kétségkívül így is kiemelkedik ebből a védelemből - ami nem azért gyenge, mert kikaptunk, hanem mert képtelen jobban védekezni.)
Balde
töltelékjátékos a baloldalon, hol elöl ront, hol hátul. Mindezt hatalmas igyekezettel teszi - csakhogy kevéske eredménnyel...(Félévente tudja beadni a labdát, ez már Flicknek is feltűnt, erősen érdeklődik is Davies iránt, miközben ott a fakóban Oduro, kölcsönben Walle, a franciáknál meg Mika Faye..)
Casadó ma halványabb volt a szokottnál, de a társaknál így is jobb. Rá is lehet számítani a jövő csapatában.
Fermín is játszott ma, azt azonban ő maga sem tudná megmondani, hogy minek?Így én sem.
De Jong
javuló, de továbbra is komótos játékában sok volthiba, több rossz passz becsúszott. (Nem ilyennek , hanem gyorsnak és elevennek szeretném látni a Barca középpályás játékát.)
Pedri,
"amúgy" a középpálya királya, aki zseniálisan cselez, technikázik, passzol -- de csak ha hagyják, és nem sodorják el labdástól. "Emígy" egyúttal a középpálya koldusa is, aki szeretne szerelni és védekezni is, de nem tud, mert nincs hozzá ereje és sebessége. Groteszk jelenség.
(Emlékszem egy helyzetére - amikor méteres előnnyel kapta egyedül a labdát a baszkok tizenhatosánál, de utólérte őt és testi erejével elnyomta a labdától a Sociedad védője.Nesze neked gólhelyzet.
Yamal
(a lelátón) nem sokkal volt gyengébb, mint a pályán Raphinha.Sajnos nem csak gyenge volt, nagyon nem is hajtott és szerencséje sem volt a labdával.
Lewy
ma is értékelhetetlenül játszott, elpattantak tőle a labdák, leszerelték, színészkedett, lesre futott, rosszul passzolt, mozgása lassú, ügyetlen és darabos volt.Több rossz most nem jut eszembe, Egy szerencsésen született de szerintem szabályos gólját viszont elvették.(Pau Viktor már ma többet érhet Lewynél, csak a kispadról nem tudja ezt bebizonyítani, így majd elmegy ő is, mint Guiu)
Fati
sem akarta megmutatni - léteznek-e még csatárerényei? Ilyen hajtós és rohanós ellenfél neki sem kedvére való, túl nagy a sérülésveszély.
Olmoval
ma (?) nem volt valami rendben, mert beállását nem lehett észrevenni.
Gavi
mozgásán látszott a tanácstalanság, talán be sem kellett volna már állítani az utolsó percekben, meccsrutin helyett vereségrutint szerezhetett. Tudjuk, több hét kell, hogy a játéka is felépülhessen, ez alatt a 4 perc alatt egy rendes faltra sem volt ideje.
(Annál azért jobban játszottunk, hogy Ferran, Garcia és G.Martin hiányoztak volna.)

Mivel ez is a Barcelona - akit ma a pályán láttunk - , lesz gondolkodnivalója Flicknek elég.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.11.11. 01:34:07

Jó, de most is megrúgtuk az első gólt. :D Nem tehetnek arról a srácok, hogy befuccsolt az AI(?). Fotózok, tudom, hogy ott is a top szerkesztőprogramok néha összekevernek két lábat, vagy épp néha akár egy faágat is hozzácsapnak egy emberhez. Ritka, de megesik.

Gondolom most nekiesnek a fejlesztésnek, mert a felismerőrendszer talán nem tud mit kezdeni azzal, ha a két láb egy síkban van, az egyik ergo nem látszik, próbálja a lábhoz viszonyítani az irányt, és tippelt, értelemszerűen az első játékoshoz csapva, mert azt látta jobban. Ez amúgy szerintem mindent elmondott a mai napunkról. Mi is magunk ellen voltunk, a bírók is ellenünk voltak (csak Raphinhát felrúgták kétszer az első félidőben veszélyes helyzetben sípszó nélkül!), meg még az AI is, és a vért ivott Socit pont ezen a napon kaptuk a képünkbe, ahol még ugye fontos hiányzónk is volt. De ezen kívül egyetértek teljesen, 0 volt az összhang ebben a felforgatott középpályában, senki nem értett semmit, és az amúgy is rémgyenge Fermínt kb aláztuk azon a poszton emellé. Eleve GM szint jelenleg a posztján, és még kirakva szélre, abból is a rosszabbik lábára, és még a világ egyik legjobbját kéne helyettesítenie. Huhh. Ami kevés önbizalmat felépíthetett az előző góljával talán, az most szerintem sárba tiporva.

Pedig volt fent a Soci bőven, más meccsen a mélységi középpályásaink, vagy a védők, Olmo, Raphinha simán áttörik 5 alkalommal a védelmi vonalat, és simán rúgunk belőle gólokat, Lamine nélkül is. Fordítva, Raphinha nélkül is. Messi nélkül is. Max nélküle nem 4-et, hanem 2-3-at, mint Olmo hiányában, vele jobb a csapat, de nélküle is jó, mert egy ember. De ma erre még egy halvány utalás sem volt, senkitől, fura volt az egész.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.11.11. 01:59:13-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.11.11. 01:15:02

FCBsteve írta:
2024.11.11. 00:22:13
De, Flick nagyon erőlteti Pedrit elől...
A spanyoloknál is előrébb játszott, teljesen jól áll neki ez a poszt. Ma nagyon kevés összhang volt a társak között, talán De Jong sem vette még úgy fel a fonalat, Fermín biztosan más területeket futott be, mint amit Yamal szokott (még mindig nem értem, miért ő került oda ki és nem Raphinha, de ezt majd biztos megoldja Flick magában). Elég sok olyan jelenetre emlékszem, amikor próbáltunk építkezni, de nem volt meg a passzra lehetőség és ilyen félmegoldások születtek, főleg Pedritől, Fermínnel alig értették meg egymást.

És valahol ezért is hiányozhat Yamal, ő egy félteteles veszély, illetve jobban érzik egymást a többiekkel. Persze, ha ennyitől összeomlik egy csapat, akkor az probléma, nem hiszem, hogy ez lenne az egyetlen oka. Viszont az tény, amivel tulajdonképpen Bencével is egyetértünk, hogy az első gólig általában nehezebb dolgunk van, és ez az, amiben Yamal nagyon sokat szokott segíteni, mert többen kell rá figyelni, mint akár egy Raphinhára azon a poszton, ráadásul még így is tud extrát húzni. Több meccs után írtam (főleg az eleje felé), hogy az első gólig várunk arra, hogy ő húzzon elő valamit a varázssipkából. Ez talán enyhült mostanra, de nem tesz erős kivételt alóla ez a Soci elleni meccs.
bence0330

2024.11.11. 00:41:34

Azért az túlzás, hogy erőlteti. Én is Torrét raknám inkább oda és hagynám Pedrit hátul, de ez összvissz kb 1 meccsnyi tévedés volt. Szerintem a Belgrád elleni meccset is buktuk volna amúgy azzal a felállással, ha nem ők az ellenfél, hanem egy legalább ilyen csapat, mint a Soci. De ott okés volt, nem is mondanám hibának, mert valakivel pótolni kellett Olmót, lehetett akár ő is, FDJ-t meg játékba hozni. Az ellenfél ismeretében jó volt az úgy. A mostaninál nem fért bele, ezen ment el az első félidő. De hogy erőlteti, az túlzás, pont, hogy ő vonta Pedrit hátra, 90%-ban ott játszatja.

Viszont nagyon remélem, hogy nem történik meg az, ami az elmúlt években, visszaszivárog 1-2 névre nagy játékos és bekerülnek a semmire a kezdőre. Koeman idején a Mingu-Ara beton páros szorult ki Lenglet-ék visszatérésével, oda is lett a trófea így, tavaly DJ lett rögtön beállítva szegény visszatérés után egy PSG ellen, sok ilyen volt. Remélem hosszútávon full meritokrácia lesz, még ha 1-1 tévedéssel is, nyilván ez elkerülhetetlen. Lehet, hogy FDJ jó játékos lesz, de ez eleve necces, és amikor még magához képest sem 100%-os, akkor viszont kifejezetten életveszély a pályára rakni kezdőként egy ilyen szintű csapat ellen. Lassú, körülményes, megáll, megvárja míg utolérik és elveszik tőle. Cserébe odarak meccsenként egy szép felfutást, de szerintem sehol nem kompenzálja azt, amit elvesz. Mondjuk most peche is volt, hogy a ebből született gólt kamura elvették.

Amúgy meg semmit nem jelent egy meccs. Ehhez a meneteléshez szűk a keretünk, ezzel nyilván nem fogunk invincible szezont hozni. A heti kettes sorozatok végén rendre el fogunk szerintem fáradni, és rendre becsúsznak majd ilyen meccsek. A szezon így is álom, élmény nézni a 90%-át.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.11.11. 00:22:13

Szerintem megint az jött le, hogy Pedri jobb hátul, mint elől... Nem "ég és föld", nem nagy a különbség, de látszik a csapat eredményességén...
Pedrinél mindig plusz egy csel, plusz egy passz (és pl ma oda is lettek a helyzetek), Olmo, Torre, Fermin kevesebbet gondolkodnak, rálövik...

Az, hogy Pedri mellett De Jong-al vagy Casado-val jobb a hátsó sor, azt próbálgatni kellene - VKP-n Pedri, FdJ és Casado rotálhatna. Előrébb meg Olmo, Torre, Fermin. És ott van (lesz) még Gavi! :)

De, Flick nagyon erőlteti Pedrit elől...
Peter
Director del Fútbol

2024.11.10. 23:45:25

Élesebb volt az ellenfél, van ilyen, volt ilyen és lesz is még ilyen !

Az tipikus szurkolói reakció, hogy mindíg az a játékos hiányzik, aki éppen nincs a pályán, így ezt nem is ragoznám túl.

Akik a pályán voltak, most ennyi volt bennük. Ma - szerintem - holnap reggelig sem szereztünk volna gólt.

Bármi is legyen majd a szezon vége, de ez nem "egyéves" projekt!
Aki így gondolja, az csak saját magát csapja be.... :mrgreen:
bence0330

2024.11.10. 23:36:11

Troym írta:
2024.11.10. 23:12:26
bence0330 írta:
2024.11.10. 21:56:00
Mert más meccseken nem vezetnek Yamal nélkül 20 támadásokat és lőnek gólokat? Akár a pályán van épp csak nem ér hozzá, akár le van csarélve? Raphinha és Lewy hány gólt lőhettek idén eddig amihez köze nem volt a kicsinek még egy érintéssel sem, direktben kiugratja őket Cassado, Inigo, és gólt lőnek. De ma nem mentünk sűrűn át a félpályán, és mindenki maga alatt teljesített. Ez van. Szerintem elfáradtunk, amúgy már a Belgrád ellen is volt egy ilyen félidőnk, csak ők elég gyengék voltak ahhoz, hogy erőből lesöpörjük őket a második félidőben. Osasuna-Monacón se tudott Yamal mit csinálni, mikor gyenge volt a csapat. Meg máskor az első szabályos gólunkat sem vették azért el. Ez a meccs nem azon ment el, mit nem csináltunk elöl. Hanem hogy mit nem csináltunk középen. Ettől még Yamal persze villanhatott volna egyet, de magán a játék képén semmit nem változtatott volna a posztjáról.
Duzzoghatsz, de Yamal szerepe igenis kiemeltebb még a másik két támadóhoz mérve is.

16 meccsen lépett pályára, 13 meccsen volt gólja, gólpassza, többnyire az első, vagy a vezetést jelentő találat. 3-0 nál már könnyebb másoknak is ficánkolnia.
Ez a meccs pontosan elöl ment el. 0 gól, 0 kaput eltaláló lövés. Hibáztathatjuk ezért a védőket, de én mégis a támadóknál láttam a gondot.
1 kapott gól idegenben igenis előfordul...
Dehogy duzzogok, Yalamal a világ egyik legjobb focistája. :D Egyértelmű impact, és egyértelmű a hiánya okozta gond, pláne a jelenlegi Fermínnel pótolva, ez kb mínusz egy ember a pályáról, nem csak mínusz Yamal. Szerintem teljesen félreértesz. Ha ma Raphinha nem játszik, és ugyanezt a siralmat hozzuk le, ugyanezt mondom. De továbbmegyek: ha a prime Messit veszed ki a hengerelő csapatból, akkor is. Hogy lehetett-e volna Yamal pont ma az x faktor? Persze. Hogy végigcselezhette volna magát egyszer a pályán egy teljesen homály csapat mellett is, és bevághatta volna utána mint Leo? Igen, bár ilyenből azért még csak 1-1 végigvitt villanása volt Barca mezben, nem lehet ezt meccsről meccsre várni tőle, mint Leótól. Remélem 2 év múlva igen. De 4-0-ás hengerek után, mikor Baldé beadja Lewy fejére, Casado meg Inigo kiugratja Raphinhát, és lehetne sorolni azt a millió gólt, amit úgy lőttünk Bayernek meg Reálok ellen, hogy Yamal csak állt valahol a túloldalon, szóval a 4-0 és 0-1 közt nem Yamal a különbség Messinél sem lett volna, soha. Yamal nem ver szemmel kintről senkit, és nem is varázsol el szemmel bentről mindenkit. A játékosaink fele ma egy egyeneset nem tudott labdába rúgni. Ezen Yamal semmit nem segített volna.
Ja, és ez fordítva is, ugyanúgy lőttünk rengeteg gólt Raphinha és Lewy teljes nélkülözésével is, és ha kiveszed bármelyiket, ugyanúgy nem lenne magyarázat erre a teljesítményre.

A védőink pont jók voltak szerintem. A középpályát és Flicket hibáztatom, illetve amúgy a két támadónk már a belgrád ellen is fáradt volt, csak akkor még belefér, ők se fociztak épp nagyot, nyilván, de úgy őszintén sok lehetőségük nem is volt rá. Mint ahogy Yamalnak is voltak meccsei, ahol nem focizott jól egyáltalán. Gólpontokban is bőven elmarad tőlük, ez nem véletlen. Ez nem Yamal ellen megy, full ugyanezt mondanám mindenkinél, 1 támadó levitele nem 5 gólos különbség és nem 2 osztálynyi esést jelent. Senkié, soha. Ott egészen más, csapatszintű gondok voltak. Flick meg borzasztóan eltaktikázta ezt a meccset még mellé, elég sok ponton. Ettől még Yamal hiánya is a probléma része volt, a csapatok nem hiába fociznak 3 vagy 4 támadóval, eleve úgy könnyebb, másrészt meg sosem lehet tudni, aznap épp kinek a lábában van az x. És azt is nézd, hogy a világ egyik legjobb támadóját nem egy... mittudomén, Nicóra cseréltük, ahol azt mondanád, hogy oké, esik a szint, de egy erős támadó van fent így is, hanem egy Fermínre, aki nemhogy nem támadó, hanem jelenleg alig focista. Hogy a búbánatos balambérban ne látszódna meg Yamal hiánya? Nyilván meglátszik. Raphinháé is meglátszana, ha Fermínnel pótolnánk, Pedrié meg aztán végképp, ha mondjuk... nem tudom, ad absurdum Gerard Martinnal, mert szerintem Fermín jelenleg vele van egy szinten. De bármelyiket veszed ki, nem 0-1 és 4-0 közti a különbség.

1-2 középpályás váltás, ráadásul komoly minőségi eséssel, na az már lehet különbség, nekik van a játék képére alapvetően ráhatásuk. Hát, nekik sajna volt is. A Soci tradícionális bitang kemény középpályája ellen meg nem fért bele DJ-Pedri féle fiaskó. A Soci letámadása meg tipik az, ami ellen idén egyelőre nem tudunk mit kezdeni. Amikor szintén rotáltunk (még ha ennél nagyobbat is), az Osasuna pont ezzel a stílussal vert minket agyon, a félpályán alig jöttünk át, pedig Yamal a pályán volt. És nem, nem azért kaptunk ki, mert ő a pályán volt. :D Csak kb semmit nem tudott a játék képén változtatni, nem is ez a dolga. Ő tudott egyet villanni.

És valami nagyon félresikerült a felkészítéskor, a játékosok mind enerváltak voltak. Hogy most ez egy rosszul beiktatott szünet volt, vagy épp fordítva, fogalmam sincs, de ennyire ügyetlenek és lassúak szerintem még az Osasuna ellen sem voltunk.

És csak halkan, azért általában a VAR sem szokta összekeverni a két játékos lábát. Lehetett volna ebből egy tejesen más meccs is. Általában az első gól után szoktunk igazán hengerelni, az ellenfél kijön, stb. Nem ez volt csak a vereség oka, de egy gólt elvetettek objektíve akkor is.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.11.10. 23:55:20-kor.
Tomsa
Entrenador del Barça

2024.11.10. 23:34:50

Elég gyenge meccs volt a srácoktól, le a kalappal a Soci előtt, remélem a 2 elcsalt pontra nem kell emlékeznünk az idény végén.
tengit
Barça B

2024.11.10. 23:26:57

Ami tény: borzasztó gyengén játszottunk, de az eddigi remeklés után egy ilyen meccs talán belefér. Engem csak az zavar, hogy képtelen vagyok eldönteni, vajon ugyanezt láttam volna akkor is, ha a szabályos, ne szépítsünk, elcsalt gólunkat megadják. Mert előnyben, minden bizonnyal fellazult védelemmel szemben egyáltalán nem tartottam volna kizártnak néhány sikeres kontrát, és akkor most más "hangnemben" korholnánk a csapatot a már megszokott tetszetős játék elmaradása miatt. Attól tartok, lesz még részünk hasonló "élményben", és tovább növeli a gondokat, hogy ez a csapat azért még nem érte el a hat kupás Barca szintjét - miként a világon egyik csapat sem. Nem lesz könnyű, de ahhoz mindenekelőtt a ma történteket el kell felejteni, és folytatni a korábbiakat, remélhetőleg mielőbb teljes kerettel.
Alcantara
Director del Fútbol

2024.11.10. 23:14:59

Ma nem jött össze, de azért nem kell itt személyeskedő megjegyzést tenni. Próbáljuk meg méltósággal viselni a vereséget.
gránit
Director del Fútbol

2024.11.10. 23:13:15

Hát ez nagyon gyenge volt ma. Nulla kaput eltaláló lövés...

Amellett viszont nem lehet elmenni, hogy meccsenként kapunk egy gólt, öt csapat is kevesebb gólt kapott nálunk a bajnokságban, ebben a kategóriában csak a 6-7. helyen áll a csapat. Ha pedig nem jönnek a megmentő gólok, akkor ez van.

Ezzel együtt szerintem nem dőlt össze a világ. Vezetjük a bajnokságot, 13 meccs, 11 győzelem.
Saviola írta:
valaki szerint blt nyerünk
Szerintem esélyesek vagyunk. A legnagyobb riválisokat is elkaptuk, a Bayernnek, a Madridnak is lőttünk egy-egy négyest.

Ez egy off meccs volt, szerintem nem történt tragédia, tovább kell lépni.
Troym
Director del Fútbol

2024.11.10. 23:12:26

bence0330 írta:
2024.11.10. 21:56:00
Mert más meccseken nem vezetnek Yamal nélkül 20 támadásokat és lőnek gólokat? Akár a pályán van épp csak nem ér hozzá, akár le van csarélve? Raphinha és Lewy hány gólt lőhettek idén eddig amihez köze nem volt a kicsinek még egy érintéssel sem, direktben kiugratja őket Cassado, Inigo, és gólt lőnek. De ma nem mentünk sűrűn át a félpályán, és mindenki maga alatt teljesített. Ez van. Szerintem elfáradtunk, amúgy már a Belgrád ellen is volt egy ilyen félidőnk, csak ők elég gyengék voltak ahhoz, hogy erőből lesöpörjük őket a második félidőben. Osasuna-Monacón se tudott Yamal mit csinálni, mikor gyenge volt a csapat. Meg máskor az első szabályos gólunkat sem vették azért el. Ez a meccs nem azon ment el, mit nem csináltunk elöl. Hanem hogy mit nem csináltunk középen. Ettől még Yamal persze villanhatott volna egyet, de magán a játék képén semmit nem változtatott volna a posztjáról.
Duzzoghatsz, de Yamal szerepe igenis kiemeltebb még a másik két támadóhoz mérve is.

16 meccsen lépett pályára, 13 meccsen volt gólja, gólpassza, többnyire az első, vagy a vezetést jelentő találat. 3-0 nál már könnyebb másoknak is ficánkolnia.
Ez a meccs pontosan elöl ment el. 0 gól, 0 kaput eltaláló lövés. Hibáztathatjuk ezért a védőket, de én mégis a támadóknál láttam a gondot.
1 kapott gól idegenben igenis előfordul...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2024.11.10. 23:13:59-kor.
Saviola
Júdás 2, az áruló

Na, vissza lettünk szépen rántva a földre.

Megint megy a wearebackezés, meg valaki szerint blt nyerünk. :mrgreen:

Szánalmas nulla volt ma az egész, Martinezt tudom kiemelni, mindenki más siralmas volt.

Mintha nem is Barcelona lett volna a pályán, egy támadást nem tudtunk felépíteni, kapuralövésünk nem volt, elleben 2-3 gólt kaphattunk volna még simán.

A bajnokság megnyerése is bravú lesz, én aszondom.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Cseri
Entrenador del Barça

2024.11.10. 23:04:24

Tudtuk,hogy eljön ez is. Kilátástalan volt a mai,gyakorlatilag helyzet nélkül hoztuk le a meccset olyan koemanosan. A soci nagyon akarta a sikert,megérdemelték. Az elvett gól kamunak tűnik,de lett volna még idő szerezni többet is,nem jött össze.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.11.10. 23:02:42

Sajnos benne volt a pontvesztés, nincs tragédia. Sajnálom mert jól kezdtünk,aztán jött egy intermezzo,megzavarodtunk,jött is a gól. Másodikra sikerült rendezni a sorokat,meg is voltak a lehetőségek, de nem sikerült betalálni. Sociedad nem hiába kap leves gólt,jó kis csorte volt, kár a vereségért. Hosszú az út,maradt az első hely, tovább kell lépni.
Kép
Kép
Kép
Troym
Director del Fútbol

2024.11.10. 23:01:53

Na legalább a második félidőben harcoltunk, de Yamal nélkül nincs minőség a támadásban, ez látszik a 0 góllal és kaput eltaláló lövéssel.
Remélem a válogatott szünetet túléljük sérülés nélkül, utána meg jön Araujo.

A bíróval, Varral meg kár foglalkozni, mert 0 következménye van...
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.11.10. 23:01:09

Hát ez rettenet egy meccs volt, igaz a Soci ellen sose könnyű. Belefér 1-1 ilyen, nem dőlt össze a világ és a project sem halt meg. Az azért látszik, hogyha nem hagynak tátongó teret az ellenfelek nekünk hátul, akkor meg vagyunk fogva Yamal kreativitása nélkül és nem nagyon tudunk teret teremteni.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.10. 23:00:24

Sajnos nagyon gyengén játszottunk.
https://getfootballnewsspain.com/photo- ... -sociedad/
Kíváncsi vagyok mi lesz ebből. Ezt már nevezhetjük csalásnak?
Válasz küldése