Valahogy hasonlóan látom. Ha hosszútávon, több szezonon keresztül nem is lehet számolni vele, de idén teljesen jó lehet rotációba. Nem is a teljesítménye, tudása a gond, hanem a sérülékenysége. Amikor visszatért egyáltalán nem tolta rosszul, jelenleg a legjobb opció szélre és nem csak "ha ló nincs szamár is kincs"alapon. Nyáron úgyis nézelődünk szélső után addig viszont mindenképpen erősítés (bár lehet, hogy tavasszal Dani Rodriguezt is megnézném pár meccsen). Tavaly is azért 30 meccsen pályára lépett, még ha csak csere is volt.bence0330 írta: ↑2024.12.20. 10:35:14Az a tippem, hogy mivel a fő kérője is bajban van anyagilag, jelenleg nem tehetünk mást, mint hogy imádkozunk, hogy megússzon néhány hónapot sérülés nélkül. Az elmúlt két évben ezzel amúgy nagy gondja nem volt, tavaly volt egy sérülése, tavalyelőtt meg kereken 0, végigjátszhatta a szezonunkat, lőtt is azért elég sok gólt, pedig leginkább csereként volt használva. Tehát két éve összesen egy sérülése volt a szezon elejéig.
Szóval nem lehetetlen, hogy ez most peches időszak, és játékra kész lehet akár hónapokig. Reménykedjünk.
Ansu Fati
- Chino
- Llegenda del Barça
Forca Barca!!!!
- Ronaldinho&Barca
- Director del Fútbol
Látva a sérüléshullámot és a terhelést és úgy azt tekintve, hogy Yamal kidőlt és nincs igazi cseréje, egy egészséges Fati szerintem igazi ász lenne a pakliban, mert valljuk be nem focizott rosszul, a gól nem jött össze de agilis, bátran játszott, össze sem lehet hasonlítani FT-vel, de most már Lewát is ide lehet sorolni.. Szóval én bízok benne visszatér, mert Yamal nélkül lesznek problémák, és valahol ne egy 17 évesé legyen egyedül a teher.bence0330 írta: ↑2024.12.20. 10:35:14Az a tippem, hogy mivel a fő kérője is bajban van anyagilag, jelenleg nem tehetünk mást, mint hogy imádkozunk, hogy megússzon néhány hónapot sérülés nélkül. Az elmúlt két évben ezzel amúgy nagy gondja nem volt, tavaly volt egy sérülése, tavalyelőtt meg kereken 0, végigjátszhatta a szezonunkat, lőtt is azért elég sok gólt, pedig leginkább csereként volt használva. Tehát két éve összesen egy sérülése volt a szezon elejéig.
Szóval nem lehetetlen, hogy ez most peches időszak, és játékra kész lehet akár hónapokig. Reménykedjünk.
Visca El Barca!

Més que un club

Més que un club
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Az a tippem, hogy mivel a fő kérője is bajban van anyagilag, jelenleg nem tehetünk mást, mint hogy imádkozunk, hogy megússzon néhány hónapot sérülés nélkül. Az elmúlt két évben ezzel amúgy nagy gondja nem volt, tavaly volt egy sérülése, tavalyelőtt meg kereken 0, végigjátszhatta a szezonunkat, lőtt is azért elég sok gólt, pedig leginkább csereként volt használva. Tehát két éve összesen egy sérülése volt a szezon elejéig.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Igazából, hatalmas szerencséje volt, hogy jókor volt jó helyen, kellett valaki, aki a Messi utáni űrt betölti, és egy ponton nagyon ment neki a játék. Én már nem hiszek benne, három éve, nem volt egy igazán jó meccse. Vagyha mégis, akkor nagyon kevés. Pedig előtte, mekkorát ment. Beállt és gólt szerzett.gránit írta: ↑2024.12.07. 15:57:42Véleményem szerint vele számolni már a klub ellen való vétek. Már az is hatalmas hiba volt, hogy ekkora fizetéssel hosszabbítottak vele, és ez már nem a Bartomeu-féle banda bűne volt. Sajnos megteheti, hogy 2027-ig lehúz minket, ez már el van rontva. Nem szabad 6 éves szerződéseket kötni, főleg nem olyan játékossal, aki már a szerződés megkötésekor is hatalmas kockázat volt.
A klub egyenlőre jól bánik vele, még a 10-es mezt se vették el tőle, de nem kellene megvárnia ezt a pillanatot, neki itt már lefőtt a kávé, jövőre Lamine kapja meg úgyis. Ha esze van, most télen keres magának egy csapatot, ahol folyamatos játéklehetőséget tud szerezni.
Nem szabad a lelátón ülnie tavasszal a tízes mezben, az nagyon nem tenne jót neki.
Véleményem szerint vele számolni már a klub ellen való vétek. Már az is hatalmas hiba volt, hogy ekkora fizetéssel hosszabbítottak vele, és ez már nem a Bartomeu-féle banda bűne volt. Sajnos megteheti, hogy 2027-ig lehúz minket, ez már el van rontva. Nem szabad 6 éves szerződéseket kötni, főleg nem olyan játékossal, aki már a szerződés megkötésekor is hatalmas kockázat volt.
Troym egy kicsit még nálam is gyorsabban bontana pezsgőt, ha Ferran kereshetne magának csapatot, így szerintem ő pontosan értette, hogy mit miért és hogyan reagáltam.
Szóval éppen azért reagáltam úgy és azt amit, mert nagyon is jól értettem, amiről Troym írt....

Fati sztorit önmagában nem is kommentálnán, de abban biztos vagyok, hogy Flick egy használható Fatiról nem mondana le csak úgy könnyedén.
Le vagyok maradva, én még ott tartottam, hogy Flick nagyon elégedett volt Fati edzésmunkájával, azután pedig a Fatit megoperáló orvos mondta azt, hogy nem volt összhang közte és a csapatorvosok között, sokkal hosszabb időt kellett volna a felépülésre szánni. Ha ez a két korábbi állítás igaz, akkor ez a mostani hír érthetetlen.
- bence0330
Igen. Nehezen tudom elképzelni, ahogy takarítónak álcázva magát felmosóronggyal beszlalomozik az újságíró az öltözőbe. Szerintem ezek ilyen logikai alapon, interjúkon elejtett szavakból, nonverbális jelekből, stb alapján összerakott félig magalapozott tippek. Sok közülük igaz, de a GM eseten jót röhögtem én is.

Lehet hogy valaki látta Fatit kicsit sötétebb arccal kijönni valahonnan, vagy valami ilyesmiket tudok elképzelni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Így van, múltkor valaki bedobta, hogy GM csalódást keltő játéka után kegyvesztett lett és Fort kerül előtérbe, erre GM kezdett a következő meccsen...
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
- bence0330
Erről írt pont Troym. Sajnos nincs köztük.

No persze eleve az ilyen híreknek tudja a fene, mennyi a valóságalapja.
- bence0330
Xavi lehet nem kezelt jól játékosokat, de ez a kellesz vagy nem téma szerintem teljesen normális, Flick is azt mondta mindenkire, aki volt nyáron, hogy számít rá. Fura is lenne máshogy, főleg nálunk, ahol nem tudunk úgy Pep módra kidobálni klasszisokat és hozni helyette másikat, mert épp nem tetszik a képe.
Kár Fatiért, én akkor is megérősnek tartanám a megtartását, ha csak 20-30 percekre tudna élete végéig focizni, de azt tényleg jól. De nem úgy tűnik, hogy akár ennyi is megvalósulhatna ebből. Más esetben meg lehetne tartani épp, de ennyire szűk keretnél nem fér ez bele, aki itt van, legyen jó eséllyel bevethető.
Kár Fatiért, én akkor is megérősnek tartanám a megtartását, ha csak 20-30 percekre tudna élete végéig focizni, de azt tényleg jól. De nem úgy tűnik, hogy akár ennyi is megvalósulhatna ebből. Más esetben meg lehetne tartani épp, de ennyire szűk keretnél nem fér ez bele, aki itt van, legyen jó eséllyel bevethető.
- szbsz
- Capitá del Barça
Hát Dest nem pont így emlékszik...Chino írta: ↑2024.12.06. 13:03:47
Desttel kapcsolatban Xavi is korrekt volt. Elmondta neki, hogy nem számít rá, ezért ment el a PSV-be és kaptak a hollandok egy fix opciós összeget a vételre. Csak annyi volt a bibi, hogy lett egy komoly sérülése és a hollandok úgy döntötttek inkább várnak egy évet, míg ingyen igazolható lesz, játékban úgyis csak 2-3 hónapot tudna segíteni, bár az is kétséges. Ráadásul ki tudja mennyire teszi tönkre egy durva keresztszalag szakadás. Azért pedig nem fognak fizetni, plusz a bérét állni.

"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
- Chino
- Llegenda del Barça
Desttel kapcsolatban Xavi is korrekt volt. Elmondta neki, hogy nem számít rá, ezért ment el a PSV-be és kaptak a hollandok egy fix opciós összeget a vételre. Csak annyi volt a bibi, hogy lett egy komoly sérülése és a hollandok úgy döntötttek inkább várnak egy évet, míg ingyen igazolható lesz, játékban úgyis csak 2-3 hónapot tudna segíteni, bár az is kétséges. Ráadásul ki tudja mennyire teszi tönkre egy durva keresztszalag szakadás. Azért pedig nem fognak fizetni, plusz a bérét állni.
De Fatira visszatérve, már egy folyamatosan jönnek a hírek a spanyol médiából, hogy a Sevilla nagyon szeretné vinni, Pimientának nagy szüksége lenne rá, egy kölcsönt részesítenének előnyben. Ez Fatitól függ, hogy hajlandó-e menni és a fizetésének hány százalékát vállalná a Sevilla, mert az egészet nem tudja.
Forca Barca!!!!
- Ronaldinho&Barca
- Director del Fútbol
Inkább az a szánalmas, hogy Fati aki FT perceinek töredékét kapta meg, sokkal ígéretesebben focizott, agilis volt és hosszú kihagyás után, jól szállt be a játékba, ráadásul tavaszra illetve bajnoki hajrára szerintem piszkosul kellene egy egészséges Fati, ehelyett a suta, botlábú Ft egyből kb. kezd visszatérése után. Meg is érdemeljük, hogy ezek a játékosok - teljes joggal - a nyakunkon maradjanak. Majd Yamal a maga 17 életévével megoldja ismét a terhek nagy részét...
Visca El Barca!

Més que un club

Més que un club
A hír maga érthető, de egyben sokkoló, ha Ferran nem kapta meg ugyanezt az üzenetet.
- szbsz
- Capitá del Barça
Ez így korrekt!

"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Hansi Flick has told to Ansu Fati and Eric Garcia that they might NOT get minutes when everyone is fit — they could leave in January. @tjuanmarti

- bence0330
Alapvetően úgy értettem, hogy az egész mozgás megváltozhat, főleg ha necces szituba keveredik az ember. Ha félti a térdét (alapvetően mindegy ilyen szempontból, hogy amúgy fájdalommentes, 100%-os, vagy nem), máshogy fogja használni. Egy kitámasztásnál, akár ha épp indul, pl lehet, hogy nem hajlítja be olyan mélyen félelemből, mint amúgy tenné, és egy ilyen esetnél pl kap a lábán az izomzat többletterhelést. Nyilván a mindennapi életben ez kb mindegy, nem is venné talán soha észre, de egy profi focistánál...Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.11.15. 14:12:36A térd terhelését nem tudom máshova összpontosítani, ilyen sajnos nincs, mondom mindezt úgy, hogy tavaly nekem beszakadt a meniszkuszom, borzasztó sérülés. Az izomsérülés az én olvasatomban a túlterhelés, nyilván lehet krónikus de a profi fociban ahol minden körülmény és lehetőség adott, ott ennek a kizárására elég jó eszközök vannak. Hiába nem játszott sokat Fati, az edzések, bemelegítés, a melót ugyan úgy beletette. Én nem írnám még mindig le, nem egy szakadás, hála égnek térdsérülés amiből borzasztó nehéz kijönni ennyi meccs mellett, de nyilván nem jó ómen, főleg a tekintetben, hogy szerencsétlen srácnak borzasztó fiatalon elcseszte az orvosi és szakmai stáb a gyógyítását.bence0330 írta: ↑2024.11.15. 11:22:22Az a baj, hogy nyár végén is edzésen sérült le. Meg most is. Azért ez kemény, és nagyon azt jelzi, hogy nem bírja a meccsterhelést. Az a baj, hogy ezek hiába különböző dolgok, gyanús, hogy rendszerszinten van elcsúszva nála minden, gondolom a meniszkuszától kezdve. Ha nem 100%-os a térde, akkor a terhelés máshová esik, kompenzálni kell valahol, stb.
- Chino
- Llegenda del Barça
Amikor hosszabbítottunk vele, akkor már elvileg felépült a sérüléséből és egy nagyon kelendő játékos volt. Igazából az első sérülése volt, mikor hosszabbítottunk vele, ha nem kap szerződést fillérekért elvihette volna bármely csapat. Ha jól emlékszem a MU vagy a Chelsea ajánlott érte az elején 100 milliót. Kb. olyan volt mintha most Yamal lesérülne. Akkor is hosszabbítanánk vele és nem engednénk el az itteni pályafutását. Simán a jövő húzóemberének nézett ki. És egy olyan sérülés, ami vele történt minden játékosnál benne van. Ráadásul az első orvosi vizsgálatok sem állapították meg krónikusnak (köszönjük szakemberek). Olyan a helyzet, mint mondjuk most Gavival vagy Bernallal stb. (főleg, hogy a bajnoki évet például sérülés nélkül hozta le)Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.11.15. 14:12:36A térd terhelését nem tudom máshova összpontosítani, ilyen sajnos nincs, mondom mindezt úgy, hogy tavaly nekem beszakadt a meniszkuszom, borzasztó sérülés. Az izomsérülés az én olvasatomban a túlterhelés, nyilván lehet krónikus de a profi fociban ahol minden körülmény és lehetőség adott, ott ennek a kizárására elég jó eszközök vannak. Hiába nem játszott sokat Fati, az edzések, bemelegítés, a melót ugyan úgy beletette. Én nem írnám még mindig le, nem egy szakadás, hála égnek térdsérülés amiből borzasztó nehéz kijönni ennyi meccs mellett, de nyilván nem jó ómen, főleg a tekintetben, hogy szerencsétlen srácnak borzasztó fiatalon elcseszte az orvosi és szakmai stáb a gyógyítását.bence0330 írta: ↑2024.11.15. 11:22:22Az a baj, hogy nyár végén is edzésen sérült le. Meg most is. Azért ez kemény, és nagyon azt jelzi, hogy nem bírja a meccsterhelést. Az a baj, hogy ezek hiába különböző dolgok, gyanús, hogy rendszerszinten van elcsúszva nála minden, gondolom a meniszkuszától kezdve. Ha nem 100%-os a térde, akkor a terhelés máshová esik, kompenzálni kell valahol, stb.
A szerződése nem volt alaptalan, max abba lehet belekötni, hogy nagyon hosszútávra kötötték, ami elég kockázatos egy hosszú kihagyás után.
Forca Barca!!!!
- Ronaldinho&Barca
- Director del Fútbol
A térd terhelését nem tudom máshova összpontosítani, ilyen sajnos nincs, mondom mindezt úgy, hogy tavaly nekem beszakadt a meniszkuszom, borzasztó sérülés. Az izomsérülés az én olvasatomban a túlterhelés, nyilván lehet krónikus de a profi fociban ahol minden körülmény és lehetőség adott, ott ennek a kizárására elég jó eszközök vannak. Hiába nem játszott sokat Fati, az edzések, bemelegítés, a melót ugyan úgy beletette. Én nem írnám még mindig le, nem egy szakadás, hála égnek térdsérülés amiből borzasztó nehéz kijönni ennyi meccs mellett, de nyilván nem jó ómen, főleg a tekintetben, hogy szerencsétlen srácnak borzasztó fiatalon elcseszte az orvosi és szakmai stáb a gyógyítását.bence0330 írta: ↑2024.11.15. 11:22:22Az a baj, hogy nyár végén is edzésen sérült le. Meg most is. Azért ez kemény, és nagyon azt jelzi, hogy nem bírja a meccsterhelést. Az a baj, hogy ezek hiába különböző dolgok, gyanús, hogy rendszerszinten van elcsúszva nála minden, gondolom a meniszkuszától kezdve. Ha nem 100%-os a térde, akkor a terhelés máshová esik, kompenzálni kell valahol, stb.
Visca El Barca!

Més que un club

Més que un club
- bence0330
A trendek lehet, hogy majd igazodnak is a túlterheléshez, és csökkenésnek indul az átlag - de közben meg ugye ott van pl. az ffp, ami miatt meg megindulnak felfelé. Szóval legyen okos az ember. MEg ugye a rövidnek is van hátránya a klubra nézve, ha nem hosszabbít egy játékos, kisebb összegekért lehet értékesíteni, és nagyon hamar kell újratárgyalni, gondolkodni, mi legyen.
Arában reménykedem még, mert ő ha jól rémlik, főleg izomgondokkal esegetett ki, és egy ekkora ember esetében ilyen sebességnél azt tippelném, hogy fokozott fontosságú a tökéleteshez közelítő erőnléti edzés, belőle simán lehet szerintem egy Pedri, Flick kezei között el tudom képzelni, hogy minimalizálják a sérüléseket. Chris esete alapvetően krónikus íngyulladás, lehet, hogy nagyon tökéletes felkészítéssel jobb esetben megelőzhető a felbukkanása, de az mindenképp necces.
De Fatinak szerintem is lefőtt a dolog, legalábbis a topfociban. Én nem bánom, hogy megpróbáltuk még egyszer (nyilván amúgy mi mást tehettünk volna, senki nem vette volna meg), még ha nem is jött be, mert volt benne annyi lehetséges potenciál, ami miatt megérhette volna. Nyilván 1-2% még most is van erre, de max ennyi.
Arában reménykedem még, mert ő ha jól rémlik, főleg izomgondokkal esegetett ki, és egy ekkora ember esetében ilyen sebességnél azt tippelném, hogy fokozott fontosságú a tökéleteshez közelítő erőnléti edzés, belőle simán lehet szerintem egy Pedri, Flick kezei között el tudom képzelni, hogy minimalizálják a sérüléseket. Chris esete alapvetően krónikus íngyulladás, lehet, hogy nagyon tökéletes felkészítéssel jobb esetben megelőzhető a felbukkanása, de az mindenképp necces.
De Fatinak szerintem is lefőtt a dolog, legalábbis a topfociban. Én nem bánom, hogy megpróbáltuk még egyszer (nyilván amúgy mi mást tehettünk volna, senki nem vette volna meg), még ha nem is jött be, mert volt benne annyi lehetséges potenciál, ami miatt megérhette volna. Nyilván 1-2% még most is van erre, de max ennyi.
Ő talán látványosabb, de ugyanígy sérülékeny Chris, Araujo és mostanra Stegen is. Ki tudja Frenkie is eléri-e a sérülései előtti fizikai szintet...
Sajnos meg kell tanulni együtt élni jobban a sérülésekkel, nem csak nekünk, hanem általánosságban mindenhol. Nem egyedi azért Fati esete. Ott van Pino, centire ugyanannyi éves, súlyos sérülés, és most 10 meccsen van 0 gólja, 1 gólpassza, holott előtte ő is a nagy ígéret volt...
a spanyol viaszt feltalálni nem lehet, de 5 éves szerződések helyett lehetne 3 évesre csökkenteni minden szerződés maximumát. Túl nagy rizikó, amikor valaki ennyire megsérül és után 3-4 évig kérdőjel, hogy mi legyen.
Sajnos meg kell tanulni együtt élni jobban a sérülésekkel, nem csak nekünk, hanem általánosságban mindenhol. Nem egyedi azért Fati esete. Ott van Pino, centire ugyanannyi éves, súlyos sérülés, és most 10 meccsen van 0 gólja, 1 gólpassza, holott előtte ő is a nagy ígéret volt...
a spanyol viaszt feltalálni nem lehet, de 5 éves szerződések helyett lehetne 3 évesre csökkenteni minden szerződés maximumát. Túl nagy rizikó, amikor valaki ennyire megsérül és után 3-4 évig kérdőjel, hogy mi legyen.
- bence0330
Az a baj, hogy nyár végén is edzésen sérült le. Meg most is. Azért ez kemény, és nagyon azt jelzi, hogy nem bírja a meccsterhelést. Az a baj, hogy ezek hiába különböző dolgok, gyanús, hogy rendszerszinten van elcsúszva nála minden, gondolom a meniszkuszától kezdve. Ha nem 100%-os a térde, akkor a terhelés máshová esik, kompenzálni kell valahol, stb.Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.11.15. 11:04:38Azért egy 4 hetes sérülés, bár az ő esetében soha, de válogatott szünet alatt talán jobbkor jön, vissza fog ő térni ebben biztos vagyok, de baromira bosszantó, hogy edzésen sérül le.. nem egy meccshelyzet, nem egy rúgás/belépő.. azért borzasztó kíváncsi lennék a hátterére és hogy mennyire is volt ő tüzetesen megvizsgálva, mi volt a kommunikáció a két fél között, mert valami ismét félre ment.