LG írta: ↑2024.11.11. 14:59:01
Nem akarok belemenni hosszú vitákba, de az tény, hogy az előző szezon második felében és most is jobban volt nélküle, mint vele. Idén többnyire jól működik a csapatjáték, de sérülékeny a dolog, ha homok kerül a gépezetbe. Tegnap volt egyből 2 homokszem is volt.
Alapvetően szerintem fura módon 4 volt. Flick elnézte a csiku-csukikat. Elvileg csak DJ került be és Yamal ki, de ha megnézzük, milyen hatása volt ennek dominó-effektusban...
Yamal kiesése - nem kell magyarázni önmagában sem.
Fermín a pótlása, akinek ez nem posztja, és szerintem jelenleg a keret messze második legrosszabb játékosa. Yamal eleve nagy hiányzó, de így, hogy pótolva sem volt, ez kb mínusz egy ember, nem minőségi visszaesés, mint normál esetben lenne.
DJ bekerülése. Itt ugye elvileg csak egy személyi csere történt, DJ egy 10-esre (Olmo mondjuk, vagy Fermín, Torre), de gyakorlatban meg ez mindent megváltoztatott, első sorban Pedri miatt, így Pedri feltolása is egy homokszem volt nálam. Nem béna ott, de teljesen kivesszük a játékból, pedig az ő lényege kb, hogy a támadásainknak rajta kell átmennie.
És mindezt a Soci ellen, aki egy Osasuna javított változat stílusra.
Atlantis írta: ↑2024.11.11. 11:56:42
Hogy amikor a tegnapi meccsen az egész csapat a két középső védőt leszámítva rosszul játsszik, akkor ne örüljünk már szinte a sérülésének: "Na, ahogy Ferránt is megoldotta az élet, a másik gonddal is lehet megteszi, sajnos."
Sajnos ≠ örülök. Még idézted is.
Troym kb leírta, de azért megerősítem.
Ferránt megoldotta az élet - ez egy kb tényszerű dolog, nem fűztem hozzá semmi érzelmet, írhatnám, hogy szegény gazellát megeszi az oroszlán, ha a gazella szemszögéből nézem, de azt is leírhatom, hogy az oroszlán megette a gazellát, és kész. Ettől még nem örülök neki, csak ez volt. Amúgy még madridi sérülésnek sem örülök, nemhogy Ferránénak. Flicket (vagy épp korábbi edzőt) kritizáltam, hogy KÁR, hogy sérüléssel oldódik meg egy ilyen dolog. Ferrán jó esetben 10 perces csere szint volt már eldőlt meccsnél, 0 hozzátett értéket mutatott heteken át, így kéne használni. Mint régen Lenglet. Nem kéne lesérülnie, hanem a játékosok nevének nem kéne számítania, ha valaki hótt gyenge, ne játsszon. DJ hasonló, csak máshogy. Ha megnézed, mindenhol elé biggyesztettem a "jelenleg" szót vagy szinonímáit. A jelenlegi DJ, stb. Hát, a jelenlegi DJ nem csak hogy szintben nincs ott, mint a többiek, de egyszerűen nem kezdő szint fizikálisan sem, játék színvonalát mellőzve is. Akkor ne kezdjen. Ne sérülés oldja meg, annak nagyon nem örülök - lásd, "sajnos", lásd "senkinek nem kívánok sérülést"
DJ eseténél meg az a további fő gondom, hogy nem rotáció történt. Szóval ha azt mondja Flick, hogy oké, Pedri fáradt, vegyük ki, és menjen be a helyére DJ - arra még azt mondom, hogy oké, bár amilyen állapotban van necces. De nem ez történt, Pedri focizott, ergo egy nem száz százalékos állapotban lévő, eleve megkérdőjelezhető szintű-stílusú játékossal megbontotta kezdőként a svájci óra szintű gépezetet, ráadásul akkor, amikor eleve Yamal is kiesett.
DJ-ról csak annyi nekem a véleményem, hogy ne kerüljön a kezdőbe addig, amíg nem alkalmas rá fizikailag, és pláne addig, amíg nem bizonyította, hogy jobb, mint a Pedri-Casadó duó. Utóbbi szerintem nem is kérdés, hogy nem történt meg, de még az se nagyon, hogy egyáltalán a közelükben van-e.
Troym írta: ↑2024.11.11. 14:30:12
Mások nevében nem nyilatkozom, de egyetlen sérülésnek sem örültem, még ellenfélnél sem. Viszont aki nem tud egy meccset végigbírni, azt cserének hívják és álljon be a 60-70. percben.
Pláne nem egy Soci ellen, ahol ennyire menni kell, és ennyire necces szituk vannak fizikailag és technikailag is. Belgrád ellen pont elfért még, nem javított épp a dolgokon, de elfért, rotációnak okés, és sérülésveszélyes sem volt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy