Chino írta: ↑2024.11.22. 14:48:28
Én se vagyok nyugodt, főleg, hogy a Celta idén nagyon jó formában van a Balaidos idén nagyon nehéz terep mindenkinek. Eddig 7 meccsből 5-öt behúztak, csak az Atma és a Real tudott nagyon szűkösen nyerni.
Olmo szerencsére kihagyta a Svájc elleni meccset és valamivel pihentebb lesz, cserébe Casádó letolt másfelet és Pedri sem tudom mennyire 100%-os azzal a taposással, nem nézett ki jól. Szerintem egy Olmo-Lewy-Raphinha sorral meg lehet oldani a támadókérdést (most de jól jönne Toni Fernandez) és egy Casádó-Frenkie duó is elég kellene, hogy legyen, kérdés, hogy a brazil, mit alkot a jobboson.
A csapat egy része szerencsére tudott komolyabban pihenni, Lewandowskiban bízom, hogy sikerült feltöltődni.
A kezdővel nem hiszem, hogy baj lenne, inkább a változtatások aggasztanak, illetve ha nem tudunk 1-2 gólos előnyt kiharcolni kütközhet a görcsösség. .
Jó lennel félidőre elvenni a vigóiaknak a kedvét, ha nem sikerül akkor lehetnek komoly bajok.
Nagyon rosszul jönne zsinórban két pontvesztés, nem szabad, hogy az eddig kiharcolt kellemes előnyünket teljesen elapasszuk. Nem várok 4-5 gólos gálát, de egy magabiztos győzelem meg tudna nyugtatni.
Én most azt mondanám, hogy a csapatunk eredményes támadásépítéséért 4 ember felelős. Casado, Pedri, Raphinha, Yamal. Szerintem ők négyen azok, akik viszik a hátukon a csapatot (a védelem is remekel, majdnem ilyen fontosak, de a játék képe nem az ő vállukon nyugszik. Lewy nem tartozik nálam ide, ő ha labdákat kap, 1-2-t kihagy, 1-2-t bevág, ezt stabilan hozza.
Ehhez Olmót hozzá lehet venni, csak őt még alig veszem a csapat részének, annyira keveset focizott.
Ebből az ötből:
- Casadó fáradt volt az utolsó meccsen, és nem nagyon pihent a 2 hét alatt.
- Pedri jó eséllyel nem fog sajna a helyén focizni, szerintem konkrétan a játékunk képéért ő a legjobban a felelős abban a 6-os-féle szerepben, mélységi irányító/box-to-box egyvelegben. Rajta kell átfolynia a labdáknak, akkor lesz pörgős, gyors, ötletes, ő hozza ki necces helyzetekből a labdát, ő vált oldalakat, stb. Ha öt kiveszem onnan, és berakom kapunak háttal focizni előrébb, szerintem pusztán a játék képe akkor kapja a legnagyobb ütést. Szerintem ha FDJ-t be akarjuk építeni, akkor pláne Yamal kiválásával én most 4-3-3-ban gondolkodnék, akkor Pedri-DJ lehetnének nyolcasok.
- Yamal sérült
- Raphinha nemrég szállt le a repülőről 2 végigjátszott, ráadásul végig szoros meccs után, nem számolnék a jó játékával, sajnos, aztán lepjen meg. Ha lenne Yamal, szerintem a padon kezdene.
- Olmo még nem játszott úgy, hogy neki kéne vinnie a hátán a csapatot.
Persze ebből az egészből sok múlik Flicken. Úgy fogalmaznék, hogy ha nem tanult a múltkoriból, akkor lehet baj, most nagyon könnyű lesz eltaktikázni a dolgokat. Persze ugyanennyi erővel lehet ez épp egy szokásos gála is, ha jól eltalálja a dolgokat. De ez az első "kiscsapatos" meccs már hónapok óta, akiktől tartok a körülmények miatt.
Egyetértek, Lewy és Olmo lehet most a mérleg nyelve, ott egy jó játékkapcsolat most nagyon fontos lehet, és eldöntheti a találkozót. De jobban aggódom a támadók mögötti "motorok" miatt, tökmindegy, mit csinálunk elöl, ha nem tudjuk jól megoldani az átmeneteket.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy