2024.11.23. 23:15:00
Szerintem a fáradtság és Yamal hiánya mellett a legeslegnagyobb ok, hogy ezen a két meccsen felrúgtuk a jól működő rendszert. Ha Yamalt a múltkor csak pótoltuk volna egy Victorral, Raphinhával, szerintem meglett volna, de felrúgtuk a Pedri-Casadót is mellé. Most is felrúgtuk, bár módosított rajta legalább Flick, de így sem volt ez jó. Ez a recept annyira jól működött, hogy kár módosítani. Én mindenkit a helyén hagynék, aztán aki hiányzik, azt valaki pótolja, max nem jól, de legalább az egész csapat nem esne szét.
Szóval szerintem a hiányzók mellett Flick hibázott kettőt egymást után, sajnos. Két nehéz ellenfél ellen, idegenben, mert ha egy Valladolid ellen hibázik otthon, az mindenképp megvan. Most kisebbet, azért arra nem lehetett számítani hogy két atomstabil játékos bekukorékol egy meccsen. Ez most alapvetően igazi egyéni hibaparádé volt.ú
És a támadók? Rapha összehozott két gólt, azért ennél többet pláne egy nem túl acélos meccsen ne kelljen már várni egy támadótól. Dobjanak be valamit a többiek is a közösbe. Ha Yamal és Raphinha egyszerre esik ki, akkor nem is tudom, mi történne, már nyilván így is necces a dolog. Nincsenek cseréink rájuk. Télen kéretik szélsőt hozni. Ha a grúz II-ből kell kikukázni, akkor is.
Flicket azért sajnálom, mert űrfocit tud tolni, de azért nem varázsló, nincs komoly kerete egy kezdőn kívül, és azért még abban is sok játékost ő tesz komollyá. Idegesítő, hogy végre van egy edzőnk, erre az elmúlt 20 év legszűkebb keretét tudjuk a kezébe adni. El sem akarom képzelni, mit érne el egy City-BM-Pool féle kerettel.
10 emberrel amúgy még egy Monacót is úgy kb kivédekeztünk. De most nézek elemzéseket, ott is egyetértenek, hogy oké-oké, 10 ember, Casadó a ludas, de bejött DJ, és teljesen eltűnt a középpálya. Állítom, ha egy Masiás gyerek jön be, valahogy kivédekezzük. A végén volt egy szép felfutása, de az semmi ahhoz képest, amit hátrafelé művel.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy