Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Direkt igyekeztem politikusan fogalmazni, mielőtt kiújul a mire és mennyire jó Frenkie téma
bence0330 írta: ↑2024.11.28. 13:36:29Korrekt az a játékperc, amit írtam (azért írtam kb-t, mert a hosszabbításokat nem akarom percenként átszámolni). Amelyik meccsen beállt, gólokat kaptunk, amelyiken kezdett, gólokat kaptunk, és kevesebb gólt is lőttünk, sőt, ahol kezdett, ott az egész középpályánk egy 0 volt, ahol nem is lehetett miről beszélni. Az nem segíti, hogy Pedrit raktuk el onnan, ergo hozzá hasonlítjuk, mert úgy még nagyobb a kontraszt, de ha ő nem volt a pályán, meccsek óta nem kaptunk gólt. Ez tény. Hogy ez nem hosszú minta, persze, erre nem lehet alapozni önmagában, de szerintem stimmel, mert pont ezt látod a pályán is szemre.Chino írta: ↑2024.11.28. 12:59:34Ez a játékperc azért így kicsit fals. Amióta visszatért igaz, hogy 262 perc alatt kaptunk 5 gólt, de mondjuk a Celta ellen beállt emberhátrányban és Koundé adott egy gólpasszt az ellenfélnek, az Espanol vagy a Zvezda talált egy-egy gólt három-négy gólos előnyben mikor már az alapemberek jó része kiszállt, de egy Bayern-Real duó ellen fent volt kb. 80 percet és gól nélkül megúsztuk.
Nem védeni akarom, de ez alapján nem lehet a teljesítményét relevánsan értékelni.
A kh poszton én is sokat gondolkodtam, mert játszott ott bőven az Ajaxban és nálunk is és nagyon jó meccseket hozott le, 10-es poszton viszont semmiképp sem erőltetném. Oda van Olmo, Pedri, Fermin, Torre még utóbbi kettő sem kap ott elég szerepet. Nincs meg benne az a finesz, agilitás, gyorsaság (fejben és fizikálisan) kreativitás, hogy kicsit is alkalmas legyen.
Inkább arra leszek kíváncsi, hogy ha Chris visszatér hogyan alakul a helyzete. Egy dolog, hogy sérüllékeny (ahogy a holland is), de mind kh mind pivot posztra 3.-4. számú játékosnak több mint ideális rotációba. Nem folyamatos 90. perceket kell hoznia, így a sérülésveszély sincs annyira benne. Ha Flick inkább a dánnal számol, ami a korábbi teljesítmények alapján jogos lenne, tényleg nagyon elvághatja magát. (plusz abban sem vagyok biztos, hogy Bernal visszatérésével nyáron Hansi azt mondaná neki: "fiam, nyugodjál meg, biztosan a srác előtt leszel")
Elég kérdéses most a szerepe, nagyon sok múlik az edzőn a jövője szempontjából, ráadásul a nyilatkozata alapján sem érzi magát túl rózsásan.
Nem emberhátrányban állt be, utána lett emberhátrány. Amit nyilván nem lehet ráfogni, ez Flick hibája volt, Casadót kellett volna sárgával levinni, de szerintem 1-2%-ban azért ő is felelős. Ha átjáróházzá válik a kp (így történt, mint vele általában is), akkor megnövekedik az esélye annak, hogy valakinek taktikai faultot kell összehoznia. De ez még hagyján, ez csak 1-2%-ban a hibája, nagyon közvetetten, nem akarok igazságtalan lenni. Kiállították Casadót. És? Simán ki kell védekezni 10 perc alatt egy 2 gólos előnyt. Nézd meg, miket művelt a góloknál. Álldogál, és nézelődik. Mint aki nem is a csapat tagja. Én kizártnak tartom, hogy emberhátrányban is bukunk, ha nem ő van a pályán. Hamarabb vinném hátra nála a kp-ra ilyen necces szituban Lewyt vagy Raphinhát, Fermínt, bárkit, ők legalább igyekeznek, max hibáznak. Frenkie hibázik, és nem is kapar. Jelenleg teljesen zéró amit adni tud. Ennél biztos lesz jobb, de jelenleg ez GM alatti szint. Kb egy színvonalon vannak, de a srác kapar, még a hibái is néha ebből adódnak. Nálam hátulról a legrosszabb játékosok idén (eddigiek alapján): Frenkie, Ferrán, GM, ebben a sorrendben.
Casadó meg Koundé sem véletlenül hibáztak a szezonban kb először. Az erőnk eddig a struktúrában volt, a tökéletesen összeállt Pedri-Casado-val tutik voltunk, a védelmünk is erősebb volt, jobb volt a szűrés, mindenki tudja, mit csinál és hol csinálja, a vonalainkat is könnyebb volt les ellen felhúzni, semmi másra nem kellett figyelni. DJ beáll, és teljesen, de nem túlzok, teljesen összeomlik a rendszer. Teljesen fejetlenség, mindenki elcsúszik, valaki próbálja épp az ő aktuális hülyeségét korrigálni, vagy mögötte a lyukat, amit ő nem hajlandó befutni, és dominószerűen dől az egész. És ha valakinek nincs tiszta kép a fejében a csapat szempontjából, több dolgon kell filóznia, és jobb eséllyel csúszik be a hiba - lásd jelenlegi Reál, na ott senki nem érti, mi a dolga jelenleg. Látszik is. Na nálunk Frenkie-vel ugyanez a fejetlenség van.
Az, hogy ő a csk az a csapat hibája, ha ez hiba. Nem magát nevezte ki második számúnak. Kicsit sok mindent akarunk már ráhúzni.bence0330 írta: ↑2024.11.28. 13:36:2910-est én is csak azért mondtam, mert ott nem tudna elrontani egy egész meccset, ha már muszáj valahová tenni (remélem nem lesz az), akkor ott okozná a legkevesebb kárt.
És ő keresi a legtöbbet a csapatban, és ő a csk. Utóbbi pont 2-0-nál emberhátrányban számít, ha valamikor, ilyenkor kell összekovácsolni a csapatot. Na azt várhatjuk tőle. Az egész keretben mindenki alkalmasabb lenne rá.
Chris szerintem nem kérdés, hogy előtte lesz, ha egészséges lesz, és nem ő lesz a kezdő hátvéd.
Sajnos szerintem DJ megüti lassan azt a mélységet, amivel a sérülésével és a rossz alkupozinkkal együtt 1 eurót sem fizetnének ki érte. Csoda lenne, ha ingyen el tudnánk engedni. Mindenki látja, hogy minden jöttment harmadosztályú vagy épp visszatérő játékos kiszorítja a kezdőből. És most szem előtt vagyunk. A hype kezd megszűnni, vagyis átfordulni negatívba, a fél világ szidja már.
Érdekes játékot játszik. Nem reagál a hosszabbításos ajánlatainkra, szerintem arra vár, hogy elkezdjünk neki pitizni, és ne széthúzni akarjuk a giga fizetését, hanem még egy giga szerződéssel kínáljuk meg. Attól tartok, hogy bele fogunk menni, és megint palimadarak leszünk. Abban pedig biztos vagyok, hogy óriási lesz iránta az érdeklődés, ez pedig lehetőség a számunkra, amit vagy észreveszünk majd, vagy nem.Peter írta: ↑2024.11.28. 13:16:55Reméljük, hogy nem.
Max annyi, ha beküldi, tudni fogjuk, hogy akkor annak a meccsnek ennyi volt.
Sajnos én is ott tartok már vele kapcsolatban, hogy minél távolabb Barcelonától.
(pedig valamikor kedveltem vagy csak annó az öregek otthona közegben volt némi színfolt)
Elképesztő, de így van, Modric egy örökmozgó a hollandhoz képest és emiatt borzasztóan kilóg a jelenlegi csapatból.
Reméljük, hogy nem.
Erre kellene rágyúrni egy kicsit az irodában odafent....
A Brest ellen a végén állt be, és a középpályánk az elejétől az idei talán legjobb volt, de mindenképp az egyik legjobb. A Sociedad ellen kezdő volt, kikaptunk félpálya átlépése nélkül kb, 0 kp-val. A Zvezda ellen kezdő volt, akik vicc kategória, és akkor még asszem tökutolsók voltak, és még úgy is kaptunk gólt, és amúgy a lecserélése után soroztuk meg őket, az első félidő szenvedés volt egy szerb csapat ellen. A Celta ellen a 75. percben még 2-0 volt, mikor beállt, a vége 2-2 lett.
Tavaly, de inkább a Koeman-éra és Xavi első teljes szezonja alatt a teljesítményére nem lehetett panasz, sőt rendre konstansan a legjobbak között volt, nem igazán volt kérdés a helye a kezdőben. Azután esett nagyon vissza, valószínűleg a sérülések tettek be neki nagyon. Még most is úgy nyilatkozott, hogy nem tud teljes intenzitással 100%-os koncentrációval játszani, mert félti a lábát, hogy egy újabb belépő a teljes karrierjét tönkrevágja.ElBartimaeus írta: ↑2024.11.24. 16:09:16Tavaly év elején az első sérüléséig elképesztő szintet hozott. Azóta tényleg árnyéka önmagának és jelenleg kicsit fölöslegesnek tűnik. Amikor becserélték, jutott eszembe, hogy ja, tényleg, ő is itt van. Ha megnézzük, Gavi mit tett le az asztalra ezen a meccsen, láthatjuk az ordító különbséget, hogy melyiknek van jelenleg helye a kezdő közelében. Sajnálom, mert nagyon jól játszott, de most sokan vannak előtte és ha nem esik ki 2-3 ember a középpályáról, nem hiszem, hogy sok játéklehetőséghez kéne jutnia. Ehhez pedig marha drága, úgyhogy felőlem is mehet isten hírével.LG írta: ↑2024.11.24. 11:56:30Évek óta várjuk a 100 százalékos de Jong-ot, mindhiába. Mennyi esély kell még ennek az embernek. Sosem találta meg a helyét igazán, sérülékeny is. Addig kellene eladni amíg még láthatunk belőle valami pénzt. Felőlem akár már télen mehetne, hogy az árából hozzunk valakit. (Bár bevallom, ezt az 1:1-be vagyunk-e vagy nem témát én már nem tudom követni.)
Nem gondolnám, hogy Flicknek fétise az öntökönlövés. Gavi felépülésével nem csodálkoznék ha tényleg De Jong lenne a 4. számú opció, kvázi egy ilyen játékstabilizáló cserének, ha előnyben vagyunk. Az alapján amit eddig láttunk, Gavi 100x jobban illik ebbe a rendszerbe, és ahhoz képest hogy mennyit kihagyott, nem is látszik rajta túlságosan. Ehhez képest De Jonghoz képest még a 40 éves Modric is egy agilis, fordulékony középpályásnak tűnik jelenleg...gránit írta: ↑2024.11.24. 14:49:57Vissza lehet keresni, én már nagyon régen fellőttem volna a lelátóra. Ha kicsit is számít neki a saját pályafutása, mostanra már elhúzott volna. Ilyen volt ő már akkor is, amikor ide igazolt. Már a legelső barcás meccsén sem értettem, mit keres ő a csapatban, és miért fizettünk érte 75 millió eurót. Tohonya játékos volt már akkor is, a tej megalszik a szájában.
Viszont meg kell barátkoznunk a gondolattal, hogy a csapat oszlopos tagja lesz, ha bevethető. Úgy látszik, minden edzőnek megvan a maga káros rögeszméje.
A Brest ellen 5 perccel a vége előtt állt be, a Celta ellen a 75. percben. A Sociedad ellen és a Crvena Zvezda kezdő volt, az egyiken 1:0-ra kikaptunk, a másikon 5:2-re győztünk.
Úgy tudom, a Barcelonában a játékosok szavazatai alapján döntik el, hogy ki legyen a csk., gondolom tudják, hogy kiket szavaznak meg.
Teljesen egyetértek. Amíg sérült volt, nem vettük észre, hogy nincs. Ment a középpálya, átrohantunk mindenkin, járattuk a labdát. Ahogy visszajött, egyből belassult a gépezet és ez nem csak Yamal sérülése miatt van.Troym írta: ↑2024.11.27. 19:22:30Többektől olvasok hasonlókat Frenkieről és lenne egy tényleg kiváncsiskodó kérdésem: tényleg így gondolod, hogy utolsó 1 év alapján a kezdőben a helye? Nem csak a "neve" miatt tennéd be oda? 2 hónapja "épült fel" a sérülésből mégis pont ugyanott tart, mint akkor. Még szerb csapat ellen is lassúnak, körülményesnek tűnik.
Szerintem nem ott tartunk, hogy a magas fizetése miatt nem fog kelleni senkinek, hanem a teljesítménye lesz kevés bármelyik európai nagycsapatnak
Többektől olvasok hasonlókat Frenkieről és lenne egy tényleg kiváncsiskodó kérdésem: tényleg így gondolod, hogy utolsó 1 év alapján a kezdőben a helye? Nem csak a "neve" miatt tennéd be oda? 2 hónapja "épült fel" a sérülésből mégis pont ugyanott tart, mint akkor. Még szerb csapat ellen is lassúnak, körülményesnek tűnik.
Tavaly év elején az első sérüléséig elképesztő szintet hozott. Azóta tényleg árnyéka önmagának és jelenleg kicsit fölöslegesnek tűnik. Amikor becserélték, jutott eszembe, hogy ja, tényleg, ő is itt van. Ha megnézzük, Gavi mit tett le az asztalra ezen a meccsen, láthatjuk az ordító különbséget, hogy melyiknek van jelenleg helye a kezdő közelében. Sajnálom, mert nagyon jól játszott, de most sokan vannak előtte és ha nem esik ki 2-3 ember a középpályáról, nem hiszem, hogy sok játéklehetőséghez kéne jutnia. Ehhez pedig marha drága, úgyhogy felőlem is mehet isten hírével.LG írta: ↑2024.11.24. 11:56:30Évek óta várjuk a 100 százalékos de Jong-ot, mindhiába. Mennyi esély kell még ennek az embernek. Sosem találta meg a helyét igazán, sérülékeny is. Addig kellene eladni amíg még láthatunk belőle valami pénzt. Felőlem akár már télen mehetne, hogy az árából hozzunk valakit. (Bár bevallom, ezt az 1:1-be vagyunk-e vagy nem témát én már nem tudom követni.)