Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
A továbbjutás vagyis a legjobb 24 közötti hely, már megvan. Viszont innen a legjobb nyolcból már nem szabadna kiesni, egy mai győzelemmel, már lehet, hogy az is megvan. A sok gyenge meccs után illene hozni, kell az önbizalom.Tobias88 írta: ↑2024.11.28. 14:30:53Pénzügyileg megéri amúgy a top8ban végezni vagy jobb a 9-24 hely valamelyike? Gondolom győzelmekért fizet az uefa, de a top8-ért is pluszban? Lehet jobban megéri 9.nek lenni és lejátszani plusz két meccset amiből az egyik hazai meccs tele nézőkkel? Amilyen helyzetben van a klub, muszáj feltenni a kérdést![]()
Nem kellMessidona10 írta: ↑2024.12.11. 11:08:52Köszi, az nagy segítség! Kell hozzájuk valami előzetes regisztráció? Mert akkor felkészülök...![]()
DJ vagy belejön, vagy kikerül teljesen a képből, Yamal visszatér, Flick már most szerdára tanult az előző hibáiból, kijavítva őket, szóval remélem igen, bár igazából 3 nyolcaddöntős szintű csapattal fogunk focizni, relatíve ki-ki meccsek, szerintem 0-9 pont közül bármi lehetséges, nyilván erősen súlyozva a 4-7 közötti számokkal. Ha a legjobb formánkat hozzuk, a minimum 4 sima, de azért ilyen szűk keretnél látszik, hogy 1-1 apróságon egy osztályt tudunk zuhanni, hiányzók, kicsit rossz felállás, egy kiállítás, épp fáradt periódusa a kulcsjátékosoknak, akármi. 3 olyan csapat jön, akiktől nem szégyen kikapni, az Atalanta veszélyesség szempontjából, 1 meccsen szerintem top5 csapat jelenleg. Voltak már sokszor nagyon veszélyesek az elmúlt 5 évben, de mintha idén még egy fokkal magasabb lenne a plafonjuk.Chino írta: ↑2024.11.28. 16:35:22Az Artificial Intelligence becslése szerint a top 8-ba 16 pont fog kelleni, a 24-be pedig 10,58. Bár biztosan lesz pár pontegyenlőség, ebből a szempontból eddig rendben vagyunk, viszont pont a BVB-Atalanta duó van közel, akikkel még játszunk. Jó lenne ezt nem lejjebb vinni. Nem igazán örülök, hogy 2 meccsünk idegenben lesz, de a 9-ből 4-5 pontot azért remélem fogunk szerezni.
Én úgy tudom sem a csoportmeccseket sem a rájátszást nem lehet még a Camp Nou-ban játszani, szóval irreleváns, hogy lesz-e vagy sem. (bár ha rosszul tudom javítsatok ki) Ráadásul az is csak egy meccset jelent. Lényegesen biztoos nem lennének többen, de azért a jegyár, plusz Botiga biztos hozna minimális pluszt.bence0330 írta: ↑2024.11.28. 15:54:41Winner €25m ($27.8m)Tobias88 írta: ↑2024.11.28. 14:30:53Pénzügyileg megéri amúgy a top8ban végezni vagy jobb a 9-24 hely valamelyike? Gondolom győzelmekért fizet az uefa, de a top8-ért is pluszban? Lehet jobban megéri 9.nek lenni és lejátszani plusz két meccset amiből az egyik hazai meccs tele nézőkkel? Amilyen helyzetben van a klub, muszáj feltenni a kérdést![]()
Runner-up €18.5m ($20.5m)
Semifinalists €15m ($16.6m)
Quarterfinalists €12.5m ($13.9)
Round of 16 €11m ($12.2)
Reaching knockout round playoff €1m ($1.1m)
League-phase wins €2.1m ($2.3m)
League-phase draws €700k ($777,883)
Camp Nou még nem lesz, vagy ha csoda folytán igen, akkor alig bővebb kapacitással, mint a Montjuic, szóval szerintem nem érné meg még elméleti szinten sem (nem tudom pontosan, mennyi bevétel jön egy meccsből), félretéve nyilván hogy te is félig viccből írtad és jelenleg szerintem nekünk még az anyagiaknál is többet ér a magabiztosság, pozitív tapasztalat. Eleve 1,4 misi különbség van a győzelem és döntetlen között, még több a győzelem és vereség közt, 2 vereségnek meg ehhez legalább be kell csúsznia. Arról nem beszélve, hogy jó eséllyel PSG, Reál, de akár BM féle ellenfelek lehetnek a rájátszásban, ha kiesünk, eleve 10 misi mínusz, a 16 között érkeznek meg a nagy pénzek.
Winner €25m ($27.8m)Tobias88 írta: ↑2024.11.28. 14:30:53Pénzügyileg megéri amúgy a top8ban végezni vagy jobb a 9-24 hely valamelyike? Gondolom győzelmekért fizet az uefa, de a top8-ért is pluszban? Lehet jobban megéri 9.nek lenni és lejátszani plusz két meccset amiből az egyik hazai meccs tele nézőkkel? Amilyen helyzetben van a klub, muszáj feltenni a kérdést![]()
Tudását nézve van az 50-60 is, ha a fizetést nézem akkor meg nulla. Csapatfüggő hogy mennyiért lehetne eladni, lehet a PSG megvenné jó áron, de a legtöbb csapat nem tud ekkora fizetést megengedni (mi sem)
Korrekt az a játékperc, amit írtam (azért írtam kb-t, mert a hosszabbításokat nem akarom percenként átszámolni). Amelyik meccsen beállt, gólokat kaptunk, amelyiken kezdett, gólokat kaptunk, és kevesebb gólt is lőttünk, sőt, ahol kezdett, ott az egész középpályánk egy 0 volt, ahol nem is lehetett miről beszélni. Az nem segíti, hogy Pedrit raktuk el onnan, ergo hozzá hasonlítjuk, mert úgy még nagyobb a kontraszt, de ha ő nem volt a pályán, meccsek óta nem kaptunk gólt. Ez tény. Hogy ez nem hosszú minta, persze, erre nem lehet alapozni önmagában, de szerintem stimmel, mert pont ezt látod a pályán is szemre.Chino írta: ↑2024.11.28. 12:59:34Ez a játékperc azért így kicsit fals. Amióta visszatért igaz, hogy 262 perc alatt kaptunk 5 gólt, de mondjuk a Celta ellen beállt emberhátrányban és Koundé adott egy gólpasszt az ellenfélnek, az Espanol vagy a Zvezda talált egy-egy gólt három-négy gólos előnyben mikor már az alapemberek jó része kiszállt, de egy Bayern-Real duó ellen fent volt kb. 80 percet és gól nélkül megúsztuk.
Nem védeni akarom, de ez alapján nem lehet a teljesítményét relevánsan értékelni.
A kh poszton én is sokat gondolkodtam, mert játszott ott bőven az Ajaxban és nálunk is és nagyon jó meccseket hozott le, 10-es poszton viszont semmiképp sem erőltetném. Oda van Olmo, Pedri, Fermin, Torre még utóbbi kettő sem kap ott elég szerepet. Nincs meg benne az a finesz, agilitás, gyorsaság (fejben és fizikálisan) kreativitás, hogy kicsit is alkalmas legyen.
Inkább arra leszek kíváncsi, hogy ha Chris visszatér hogyan alakul a helyzete. Egy dolog, hogy sérüllékeny (ahogy a holland is), de mind kh mind pivot posztra 3.-4. számú játékosnak több mint ideális rotációba. Nem folyamatos 90. perceket kell hoznia, így a sérülésveszély sincs annyira benne. Ha Flick inkább a dánnal számol, ami a korábbi teljesítmények alapján jogos lenne, tényleg nagyon elvághatja magát. (plusz abban sem vagyok biztos, hogy Bernal visszatérésével nyáron Hansi azt mondaná neki: "fiam, nyugodjál meg, biztosan a srác előtt leszel")
Elég kérdéses most a szerepe, nagyon sok múlik az edzőn a jövője szempontjából, ráadásul a nyilatkozata alapján sem érzi magát túl rózsásan.
Sajnos szerintem DJ megüti lassan azt a mélységet, amivel a sérülésével és a rossz alkupozinkkal együtt 1 eurót sem fizetnének ki érte. Csoda lenne, ha ingyen el tudnánk engedni. Mindenki látja, hogy minden jöttment harmadosztályú vagy épp visszatérő játékos kiszorítja a kezdőből. És most szem előtt vagyunk. A hype kezd megszűnni, vagyis átfordulni negatívba, a fél világ szidja már.
Ez a játékperc azért így kicsit fals. Amióta visszatért igaz, hogy 262 perc alatt kaptunk 5 gólt, de mondjuk a Celta ellen beállt emberhátrányban és Koundé adott egy gólpasszt az ellenfélnek, az Espanol vagy a Zvezda talált egy-egy gólt három-négy gólos előnyben mikor már az alapemberek jó része kiszállt, de egy Bayern-Real duó ellen fent volt kb. 80 percet és gól nélkül megúsztuk.bence0330 írta: ↑2024.11.27. 19:01:27Látványra is gyötrelmesen kilóg a holland lefelé, lassítja a játékot, nem szabadul a labdától, a letámadástól megretten, igazán jó, fifikás, vonalakat áttörő előrepasszai nemigen vannak, vagy ritkák, hátrafelé rendre késpn reagál, nem segít be az aktuális védőnek (lásd Celta gólok, mémek születtek ahogy nézelődik a távolból úgy, hogy még csak igyekezetet sem lehet látni rajta). 4. a sorban a jelenlegi a poszton bevethető 4 játékos közül egyértelműen, a visszatérő, nem száz százalékos Gavi is sokkal komolyabb szint. Az elmúlt 3 meccs közel 300 perce DJ-al és nélküle:
Kb 70 perc DJ-al: 3 kapott gól.
Kb 230 perc DJ nélkül 0 kapott gól.
Ez lehetne véletlen is, de pontosan így néz ki a játék képe alapján is. Főleg ha Pedrihez viszonyítjuk, mert igazából őt kéne kiszorítania. Nincsenek egy ligában. Casadóval sem. Flick néha ragaszkodik nevekhez, lásd Ferrán, de még így is pillanatok alatt lett nála 4. ember. Végre-valahára, ha tavaly ezt Xavi meg meri tenni, elődöntősök vagyunk azon a vicc ágon, egy azért verhető PSG ellen.
Mondanám, hogy nagyobb előnyben hasznos, de 3 gólosig nem merném a fűre engedni. Kifejezetten bizonyos játékszituációkban jó, mikor nagyon támad az ellen, de annyira nem, hogy neki kelljen megmentenie a sejhajunkat, viszont nagy területek vannak mögöttük. Na akkor nagyon jó, ilyen volt már a Reál ellen idén is. De ez annyira szűk lehetséges felhasználási módja, hogy kár erőltetni. Ha amúgy teljes csapat lenne, lehet elbírnánk, de így Yamal nélkül csökkentebb támadókapacitással öngyilkosság a szerepeltetése.
Ha teljesen 100%-os lesz, akkor minden bizonnyal hasznos csere lehet belőle, de Casado-Pedrit sosem éri utol, és szerintem Gavit sem.
Ha már nagyon muszáj lenne betennem, középhátvédnek vagy 10-esnek próbálnám meg betenni, legalább 2 gólos vezetésnél.
A hétvégén lehet esélye a kezdésre bőven, Casado ugye nincs, Gavi necces, hogy kezdő-e még, és amúgy is rotálni kell, stabil heti kettők jönnek. Inkább ott kéne kísérletezni, mint az idegenbeli Mallorca meccsen. Ha a Las Palmas ellen nem tudja normálisan lehozni a meccset, akkor én teljesen elengedném a naptári évre, és inkább felhoznék egy fiatalt, raknám be Fortot középre, vagy bármi ilyen meredekebb, nem ideális dolgot hamarabb néznék meg. Feltolnám Cubarsit, ha Ara visszatér.
Látványra is gyötrelmesen kilóg a holland lefelé, lassítja a játékot, nem szabadul a labdától, a letámadástól megretten, igazán jó, fifikás, vonalakat áttörő előrepasszai nemigen vannak, vagy ritkák, hátrafelé rendre késpn reagál, nem segít be az aktuális védőnek (lásd Celta gólok, mémek születtek ahogy nézelődik a távolból úgy, hogy még csak igyekezetet sem lehet látni rajta). 4. a sorban a jelenlegi a poszton bevethető 4 játékos közül egyértelműen, a visszatérő, nem száz százalékos Gavi is sokkal komolyabb szint. Az elmúlt 3 meccs közel 300 perce DJ-al és nélküle:
Abban, ami az ő feladata közel olyan jó volt, mint Pedri a magáéban és sokszor tett pluszt is hozzá. Magas labdaszerzések, látványos szerelések stb., Inigonál is most egyértelműen jobb volt. Ennek ellenére szerintem is egyértelmű, hogy Pedrinek kellett volna kapnia. Hatalmasat ment, amennyiszer, amilyen elegánsan hülyét csinált az ellenfélből az valami zseniális volt. Mintha Init láttam volna, 2-3 ember sem nagyon bírt vele. Habár az idei meccseinek túlnyomó részén hasonlóan működik, egyedül a gólpontokban esett kicsit vissza, pedig aránylag jól kezdte az évet, mondjuk az első gólnál én neki írnám az assistot, az is olyan labda volt, hogy dörzsölni kellett a szemet. Stílusosan szülinapra időzítette
Mire kapta?