Barça a Bajnokok Ligájában
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Tekintve a Dortmund mostani formáját, hogy a stadionjukba sem nyerni szoktak menni az ellenfelek, egy döntetlen is bravúr lenne a mi mostani formánk alapján. Nemrég még nem ez volt, de a fociban gyorsan változnak a dolgok.
Ettől függetlenül ha kikapunk sem dől össze a világ, főleg ha azt egy szoros meccsen sikerül, ahol nekünk is megvoltak a helyzeteink és nem pedig bolondot csináltak belőlünk.
Ha nem kapunk nagyon ki, továbbra is a legjobb 8 között maradunk(kivéve ha a Lille is győz, de ők aligha hozzák le a Liverpool ellen az Anfielden a következő kört), és januárban a Benfica idegenben, az Atalanta otthon pedig nem egy lehozhatatlan kör.
Ettől függetlenül ha kikapunk sem dől össze a világ, főleg ha azt egy szoros meccsen sikerül, ahol nekünk is megvoltak a helyzeteink és nem pedig bolondot csináltak belőlünk.
Ha nem kapunk nagyon ki, továbbra is a legjobb 8 között maradunk(kivéve ha a Lille is győz, de ők aligha hozzák le a Liverpool ellen az Anfielden a következő kört), és januárban a Benfica idegenben, az Atalanta otthon pedig nem egy lehozhatatlan kör.
- ocsike83
- Jugador d'estrella
Én ma mindenképpen egy nagyon jó meccset várok este.
A Dortmund nem az a "buszt beparkolós" csapat, főleg nem hazai pályán.
Jönni fognak előre, így ki is fognak nyílni.
Véleményem szerint ezek ellen a csapatok ellen sokkal jobban megy nekünk is a játék.
Tippem egy izgalmas 2-2.
A Dortmund nem az a "buszt beparkolós" csapat, főleg nem hazai pályán.
Jönni fognak előre, így ki is fognak nyílni.
Véleményem szerint ezek ellen a csapatok ellen sokkal jobban megy nekünk is a játék.
Tippem egy izgalmas 2-2.
Més que un club 

Sok választásunk nem lehet.
Tolni kell a maximumot aztán kiderül, hogy ez mennyire lehet elegendő.
Mi egyelőre csak így lehetünk igazán versenyképesek.
Tolni kell a maximumot aztán kiderül, hogy ez mennyire lehet elegendő.
Mi egyelőre csak így lehetünk igazán versenyképesek.
A továbbjutás vagyis a legjobb 24 közötti hely, már megvan. Viszont innen a legjobb nyolcból már nem szabadna kiesni, egy mai győzelemmel, már lehet, hogy az is megvan. A sok gyenge meccs után illene hozni, kell az önbizalom.Tobias88 írta: ↑2024.11.28. 14:30:53Pénzügyileg megéri amúgy a top8ban végezni vagy jobb a 9-24 hely valamelyike? Gondolom győzelmekért fizet az uefa, de a top8-ért is pluszban? Lehet jobban megéri 9.nek lenni és lejátszani plusz két meccset amiből az egyik hazai meccs tele nézőkkel? Amilyen helyzetben van a klub, muszáj feltenni a kérdést![]()
plusz lesznek, azért veszélyes csapatok a 9-24 hely között is, egy rossz sorsolás simám bekavarhat. Jár egy jó Bl szezon, remélem sikerül ma nyerni. De fogadni nem mernék rá.
itt mindig jó streamek vannak. teljesen felesleges előfizetni az rtl-re, persze ha imádod a magyar kommentátorokat akkor nem 

- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Nem kellMessidona10 írta: ↑2024.12.11. 11:08:52Köszi, az nagy segítség! Kell hozzájuk valami előzetes regisztráció? Mert akkor felkészülök...![]()

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- Messidona10
- Entrenador del Barça
- bence0330
Nem vagyok képben (ha jól olvasgatom az rtl+ adja), de ha nem adja hagyományos tv, az tényleg elég durva, ez azért színtisztán egy rangadó történelmi, jelenlegi, és BL állás szerint is. Gondolom így akarnak előfizetőket behúzni, elég nagy csáberő.
Nézzetek fel előtte, berakok (talán más is) több stabil linket, aztán lehet választani.
Remélem, hogy a fiúk összekapják magukat, mert az elmúlt hetekben mutatott játékkal akár még késbe is belefuthatunk. Gittenst remélem Koundé megfogja valahogy, ez nagyon fontos lenne, persze az sem kizárt, hogy átteszik őt Baldéra, lenne értelme.
Nézzetek fel előtte, berakok (talán más is) több stabil linket, aztán lehet választani.
Remélem, hogy a fiúk összekapják magukat, mert az elmúlt hetekben mutatott játékkal akár még késbe is belefuthatunk. Gittenst remélem Koundé megfogja valahogy, ez nagyon fontos lenne, persze az sem kizárt, hogy átteszik őt Baldéra, lenne értelme.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Most tényleg nem adja a tv a mai meccset? 

- bence0330
DJ vagy belejön, vagy kikerül teljesen a képből, Yamal visszatér, Flick már most szerdára tanult az előző hibáiból, kijavítva őket, szóval remélem igen, bár igazából 3 nyolcaddöntős szintű csapattal fogunk focizni, relatíve ki-ki meccsek, szerintem 0-9 pont közül bármi lehetséges, nyilván erősen súlyozva a 4-7 közötti számokkal. Ha a legjobb formánkat hozzuk, a minimum 4 sima, de azért ilyen szűk keretnél látszik, hogy 1-1 apróságon egy osztályt tudunk zuhanni, hiányzók, kicsit rossz felállás, egy kiállítás, épp fáradt periódusa a kulcsjátékosoknak, akármi. 3 olyan csapat jön, akiktől nem szégyen kikapni, az Atalanta veszélyesség szempontjából, 1 meccsen szerintem top5 csapat jelenleg. Voltak már sokszor nagyon veszélyesek az elmúlt 5 évben, de mintha idén még egy fokkal magasabb lenne a plafonjuk.Chino írta: ↑2024.11.28. 16:35:22Az Artificial Intelligence becslése szerint a top 8-ba 16 pont fog kelleni, a 24-be pedig 10,58. Bár biztosan lesz pár pontegyenlőség, ebből a szempontból eddig rendben vagyunk, viszont pont a BVB-Atalanta duó van közel, akikkel még játszunk. Jó lenne ezt nem lejjebb vinni. Nem igazán örülök, hogy 2 meccsünk idegenben lesz, de a 9-ből 4-5 pontot azért remélem fogunk szerezni.
Viszont a 16 pont az szerintem ha jól értelmezem, a "tuti", tehát ha közben minden eredmény nekünk a legrosszabbul alakul más meccseken. Aminek elég kicsi az esélye, főleg, hogy a nagyok közül sokan lent vannak, és simán üthetnek még jelenlegi top8-ast, a Madrid pl. főleg. 15-el szerintem nagyon jók már az esélyek. De azért csak többet húzunk be. Tök érdekes, hogy számolgatni, szurkolni egyiknek vagy másiknak igazából még mindig nem lehet, és nem tudom, hogy az utolsó előtti fordulóban már lehet-e majd, szerintem még ott is kevés helyen lesz egyértelmű.

Viszont a tabella első 3 helye tetszik nagyon, nem csak azért, mert benne vagyunk, hanem mert szerintem pont ebben a sorrendben van a jelenlegi 3 legjobb csapat Európában. A másik kettő kicsit stabilabb talán mint mi, kevésbé tartok attól, hogy gödörbe kerülnének (nem csoda, kész csapatok, tökéletes korú, bő kerettel), a Pool meg kicsit tán jobb az Internél.
- Chino
- Llegenda del Barça
Én úgy tudom sem a csoportmeccseket sem a rájátszást nem lehet még a Camp Nou-ban játszani, szóval irreleváns, hogy lesz-e vagy sem. (bár ha rosszul tudom javítsatok ki) Ráadásul az is csak egy meccset jelent. Lényegesen biztoos nem lennének többen, de azért a jegyár, plusz Botiga biztos hozna minimális pluszt.bence0330 írta: ↑2024.11.28. 15:54:41Winner €25m ($27.8m)Tobias88 írta: ↑2024.11.28. 14:30:53Pénzügyileg megéri amúgy a top8ban végezni vagy jobb a 9-24 hely valamelyike? Gondolom győzelmekért fizet az uefa, de a top8-ért is pluszban? Lehet jobban megéri 9.nek lenni és lejátszani plusz két meccset amiből az egyik hazai meccs tele nézőkkel? Amilyen helyzetben van a klub, muszáj feltenni a kérdést![]()
Runner-up €18.5m ($20.5m)
Semifinalists €15m ($16.6m)
Quarterfinalists €12.5m ($13.9)
Round of 16 €11m ($12.2)
Reaching knockout round playoff €1m ($1.1m)
League-phase wins €2.1m ($2.3m)
League-phase draws €700k ($777,883)
Camp Nou még nem lesz, vagy ha csoda folytán igen, akkor alig bővebb kapacitással, mint a Montjuic, szóval szerintem nem érné meg még elméleti szinten sem (nem tudom pontosan, mennyi bevétel jön egy meccsből), félretéve nyilván hogy te is félig viccből írtad és jelenleg szerintem nekünk még az anyagiaknál is többet ér a magabiztosság, pozitív tapasztalat. Eleve 1,4 misi különbség van a győzelem és döntetlen között, még több a győzelem és vereség közt, 2 vereségnek meg ehhez legalább be kell csúsznia. Arról nem beszélve, hogy jó eséllyel PSG, Reál, de akár BM féle ellenfelek lehetnek a rájátszásban, ha kiesünk, eleve 10 misi mínusz, a 16 között érkeznek meg a nagy pénzek.
Viszont az, hogy ezt a naptárt még 2 valószínűleg erős és hatalmas téttel bíró meccsel terheljék tovább az nagyon visszaüthet. Akárki ellen játszol nem tartalékolhatsz, legerősebb kezdővel kell nekimenni, nő a sérülések esélye is, de leginkább azt nem kellene megkockáztatni, hogy a top8-ból kapjunk ellenfelet.
(bár gondolom ez nem volt komoly felvetés)
Az Artificial Intelligence becslése szerint a top 8-ba 16 pont fog kelleni, a 24-be pedig 10,58. Bár biztosan lesz pár pontegyenlőség, ebből a szempontból eddig rendben vagyunk, viszont pont a BVB-Atalanta duó van közel, akikkel még játszunk. Jó lenne ezt nem lejjebb vinni. Nem igazán örülök, hogy 2 meccsünk idegenben lesz, de a 9-ből 4-5 pontot azért remélem fogunk szerezni.
Forca Barca!!!!
- bence0330
Winner €25m ($27.8m)Tobias88 írta: ↑2024.11.28. 14:30:53Pénzügyileg megéri amúgy a top8ban végezni vagy jobb a 9-24 hely valamelyike? Gondolom győzelmekért fizet az uefa, de a top8-ért is pluszban? Lehet jobban megéri 9.nek lenni és lejátszani plusz két meccset amiből az egyik hazai meccs tele nézőkkel? Amilyen helyzetben van a klub, muszáj feltenni a kérdést![]()
Runner-up €18.5m ($20.5m)
Semifinalists €15m ($16.6m)
Quarterfinalists €12.5m ($13.9)
Round of 16 €11m ($12.2)
Reaching knockout round playoff €1m ($1.1m)
League-phase wins €2.1m ($2.3m)
League-phase draws €700k ($777,883)
Camp Nou még nem lesz, vagy ha csoda folytán igen, akkor alig bővebb kapacitással, mint a Montjuic, szóval szerintem nem érné meg még elméleti szinten sem (nem tudom pontosan, mennyi bevétel jön egy meccsből), félretéve nyilván hogy te is félig viccből írtad és jelenleg szerintem nekünk még az anyagiaknál is többet ér a magabiztosság, pozitív tapasztalat. Eleve 1,4 misi különbség van a győzelem és döntetlen között, még több a győzelem és vereség közt, 2 vereségnek meg ehhez legalább be kell csúsznia. Arról nem beszélve, hogy jó eséllyel PSG, Reál, de akár BM féle ellenfelek lehetnek a rájátszásban, ha kiesünk, eleve 10 misi mínusz, a 16 között érkeznek meg a nagy pénzek.
Tudását nézve van az 50-60 is, ha a fizetést nézem akkor meg nulla. Csapatfüggő hogy mennyiért lehetne eladni, lehet a PSG megvenné jó áron, de a legtöbb csapat nem tud ekkora fizetést megengedni (mi sem)
94:39 6 - 1
Pénzügyileg megéri amúgy a top8ban végezni vagy jobb a 9-24 hely valamelyike? Gondolom győzelmekért fizet az uefa, de a top8-ért is pluszban? Lehet jobban megéri 9.nek lenni és lejátszani plusz két meccset amiből az egyik hazai meccs tele nézőkkel? Amilyen helyzetben van a klub, muszáj feltenni a kérdést 

94:39 6 - 1
- bence0330
Korrekt az a játékperc, amit írtam (azért írtam kb-t, mert a hosszabbításokat nem akarom percenként átszámolni). Amelyik meccsen beállt, gólokat kaptunk, amelyiken kezdett, gólokat kaptunk, és kevesebb gólt is lőttünk, sőt, ahol kezdett, ott az egész középpályánk egy 0 volt, ahol nem is lehetett miről beszélni. Az nem segíti, hogy Pedrit raktuk el onnan, ergo hozzá hasonlítjuk, mert úgy még nagyobb a kontraszt, de ha ő nem volt a pályán, meccsek óta nem kaptunk gólt. Ez tény. Hogy ez nem hosszú minta, persze, erre nem lehet alapozni önmagában, de szerintem stimmel, mert pont ezt látod a pályán is szemre.Chino írta: ↑2024.11.28. 12:59:34Ez a játékperc azért így kicsit fals. Amióta visszatért igaz, hogy 262 perc alatt kaptunk 5 gólt, de mondjuk a Celta ellen beállt emberhátrányban és Koundé adott egy gólpasszt az ellenfélnek, az Espanol vagy a Zvezda talált egy-egy gólt három-négy gólos előnyben mikor már az alapemberek jó része kiszállt, de egy Bayern-Real duó ellen fent volt kb. 80 percet és gól nélkül megúsztuk.
Nem védeni akarom, de ez alapján nem lehet a teljesítményét relevánsan értékelni.
A kh poszton én is sokat gondolkodtam, mert játszott ott bőven az Ajaxban és nálunk is és nagyon jó meccseket hozott le, 10-es poszton viszont semmiképp sem erőltetném. Oda van Olmo, Pedri, Fermin, Torre még utóbbi kettő sem kap ott elég szerepet. Nincs meg benne az a finesz, agilitás, gyorsaság (fejben és fizikálisan) kreativitás, hogy kicsit is alkalmas legyen.
Inkább arra leszek kíváncsi, hogy ha Chris visszatér hogyan alakul a helyzete. Egy dolog, hogy sérüllékeny (ahogy a holland is), de mind kh mind pivot posztra 3.-4. számú játékosnak több mint ideális rotációba. Nem folyamatos 90. perceket kell hoznia, így a sérülésveszély sincs annyira benne. Ha Flick inkább a dánnal számol, ami a korábbi teljesítmények alapján jogos lenne, tényleg nagyon elvághatja magát. (plusz abban sem vagyok biztos, hogy Bernal visszatérésével nyáron Hansi azt mondaná neki: "fiam, nyugodjál meg, biztosan a srác előtt leszel")
Elég kérdéses most a szerepe, nagyon sok múlik az edzőn a jövője szempontjából, ráadásul a nyilatkozata alapján sem érzi magát túl rózsásan.
Nem emberhátrányban állt be, utána lett emberhátrány. Amit nyilván nem lehet ráfogni, ez Flick hibája volt, Casadót kellett volna sárgával levinni, de szerintem 1-2%-ban azért ő is felelős. Ha átjáróházzá válik a kp (így történt, mint vele általában is), akkor megnövekedik az esélye annak, hogy valakinek taktikai faultot kell összehoznia. De ez még hagyján, ez csak 1-2%-ban a hibája, nagyon közvetetten, nem akarok igazságtalan lenni. Kiállították Casadót. És? Simán ki kell védekezni 10 perc alatt egy 2 gólos előnyt. Nézd meg, miket művelt a góloknál. Álldogál, és nézelődik. Mint aki nem is a csapat tagja. Én kizártnak tartom, hogy emberhátrányban is bukunk, ha nem ő van a pályán. Hamarabb vinném hátra nála a kp-ra ilyen necces szituban Lewyt vagy Raphinhát, Fermínt, bárkit, ők legalább igyekeznek, max hibáznak. Frenkie hibázik, és nem is kapar. Jelenleg teljesen zéró amit adni tud. Ennél biztos lesz jobb, de jelenleg ez GM alatti szint. Kb egy színvonalon vannak, de a srác kapar, még a hibái is néha ebből adódnak. Nálam hátulról a legrosszabb játékosok idén (eddigiek alapján): Frenkie, Ferrán, GM, ebben a sorrendben.
Casadó meg Koundé sem véletlenül hibáztak a szezonban kb először. Az erőnk eddig a struktúrában volt, a tökéletesen összeállt Pedri-Casado-val tutik voltunk, a védelmünk is erősebb volt, jobb volt a szűrés, mindenki tudja, mit csinál és hol csinálja, a vonalainkat is könnyebb volt les ellen felhúzni, semmi másra nem kellett figyelni. DJ beáll, és teljesen, de nem túlzok, teljesen összeomlik a rendszer. Teljesen fejetlenség, mindenki elcsúszik, valaki próbálja épp az ő aktuális hülyeségét korrigálni, vagy mögötte a lyukat, amit ő nem hajlandó befutni, és dominószerűen dől az egész. És ha valakinek nincs tiszta kép a fejében a csapat szempontjából, több dolgon kell filóznia, és jobb eséllyel csúszik be a hiba - lásd jelenlegi Reál, na ott senki nem érti, mi a dolga jelenleg. Látszik is. Na nálunk Frenkie-vel ugyanez a fejetlenség van.
10-est én is csak azért mondtam, mert ott nem tudna elrontani egy egész meccset, ha már muszáj valahová tenni (remélem nem lesz az), akkor ott okozná a legkevesebb kárt.
És ő keresi a legtöbbet a csapatban, és ő a csk. Utóbbi pont 2-0-nál emberhátrányban számít, ha valamikor, ilyenkor kell összekovácsolni a csapatot. Na azt várhatjuk tőle. Az egész keretben mindenki alkalmasabb lenne rá.
Chris szerintem nem kérdés, hogy előtte lesz, ha egészséges lesz, és nem ő lesz a kezdő hátvéd.
Sajnos szerintem DJ megüti lassan azt a mélységet, amivel a sérülésével és a rossz alkupozinkkal együtt 1 eurót sem fizetnének ki érte. Csoda lenne, ha ingyen el tudnánk engedni. Mindenki látja, hogy minden jöttment harmadosztályú vagy épp visszatérő játékos kiszorítja a kezdőből. És most szem előtt vagyunk. A hype kezd megszűnni, vagyis átfordulni negatívba, a fél világ szidja már.
Véleményem szerint ezt szemre is meg lehet állapítani. Egyszerűen tetszetősebben játszunk, amikor de Jong nincs a pályán. Amikor a pályán van, belassulunk. Amikor nincs, egyáltalán nem hiányzik. Amikor a pályán van, teljesen befékeződik a játékunk. Nem értem, miért hiányzik ő bárkinek is. Amikor nincs a pályán, bárkit meg tudunk verni, Real Madridot, Bayern Münchent. A csapatnak akkor megy leginkább, ha de Jong és Gavi nincsenek a pályán. Amint be akarjuk őket erőltetni egy jól működő gépezet helyére, gyengülünk.
Abban pedig biztos vagyok, hogy jó 30 millióért el tudnánk adni de Jongot. Óriási a hájp körülötte, bármelyik menőbb holland csapatra rá tudnánk sózni, de Angliában is hemzsegnek a dilettáns menedzserek és tulajdonosok.
Abban pedig biztos vagyok, hogy jó 30 millióért el tudnánk adni de Jongot. Óriási a hájp körülötte, bármelyik menőbb holland csapatra rá tudnánk sózni, de Angliában is hemzsegnek a dilettáns menedzserek és tulajdonosok.
- Chino
- Llegenda del Barça
Ez a játékperc azért így kicsit fals. Amióta visszatért igaz, hogy 262 perc alatt kaptunk 5 gólt, de mondjuk a Celta ellen beállt emberhátrányban és Koundé adott egy gólpasszt az ellenfélnek, az Espanol vagy a Zvezda talált egy-egy gólt három-négy gólos előnyben mikor már az alapemberek jó része kiszállt, de egy Bayern-Real duó ellen fent volt kb. 80 percet és gól nélkül megúsztuk.bence0330 írta: ↑2024.11.27. 19:01:27Látványra is gyötrelmesen kilóg a holland lefelé, lassítja a játékot, nem szabadul a labdától, a letámadástól megretten, igazán jó, fifikás, vonalakat áttörő előrepasszai nemigen vannak, vagy ritkák, hátrafelé rendre késpn reagál, nem segít be az aktuális védőnek (lásd Celta gólok, mémek születtek ahogy nézelődik a távolból úgy, hogy még csak igyekezetet sem lehet látni rajta). 4. a sorban a jelenlegi a poszton bevethető 4 játékos közül egyértelműen, a visszatérő, nem száz százalékos Gavi is sokkal komolyabb szint. Az elmúlt 3 meccs közel 300 perce DJ-al és nélküle:
Kb 70 perc DJ-al: 3 kapott gól.
Kb 230 perc DJ nélkül 0 kapott gól.
Ez lehetne véletlen is, de pontosan így néz ki a játék képe alapján is. Főleg ha Pedrihez viszonyítjuk, mert igazából őt kéne kiszorítania. Nincsenek egy ligában. Casadóval sem. Flick néha ragaszkodik nevekhez, lásd Ferrán, de még így is pillanatok alatt lett nála 4. ember. Végre-valahára, ha tavaly ezt Xavi meg meri tenni, elődöntősök vagyunk azon a vicc ágon, egy azért verhető PSG ellen.
Mondanám, hogy nagyobb előnyben hasznos, de 3 gólosig nem merném a fűre engedni. Kifejezetten bizonyos játékszituációkban jó, mikor nagyon támad az ellen, de annyira nem, hogy neki kelljen megmentenie a sejhajunkat, viszont nagy területek vannak mögöttük. Na akkor nagyon jó, ilyen volt már a Reál ellen idén is. De ez annyira szűk lehetséges felhasználási módja, hogy kár erőltetni. Ha amúgy teljes csapat lenne, lehet elbírnánk, de így Yamal nélkül csökkentebb támadókapacitással öngyilkosság a szerepeltetése.
Ha teljesen 100%-os lesz, akkor minden bizonnyal hasznos csere lehet belőle, de Casado-Pedrit sosem éri utol, és szerintem Gavit sem.
Ha már nagyon muszáj lenne betennem, középhátvédnek vagy 10-esnek próbálnám meg betenni, legalább 2 gólos vezetésnél.
A hétvégén lehet esélye a kezdésre bőven, Casado ugye nincs, Gavi necces, hogy kezdő-e még, és amúgy is rotálni kell, stabil heti kettők jönnek. Inkább ott kéne kísérletezni, mint az idegenbeli Mallorca meccsen. Ha a Las Palmas ellen nem tudja normálisan lehozni a meccset, akkor én teljesen elengedném a naptári évre, és inkább felhoznék egy fiatalt, raknám be Fortot középre, vagy bármi ilyen meredekebb, nem ideális dolgot hamarabb néznék meg. Feltolnám Cubarsit, ha Ara visszatér.
Nem védeni akarom, de ez alapján nem lehet a teljesítményét relevánsan értékelni.
A kh poszton én is sokat gondolkodtam, mert játszott ott bőven az Ajaxban és nálunk is és nagyon jó meccseket hozott le, 10-es poszton viszont semmiképp sem erőltetném. Oda van Olmo, Pedri, Fermin, Torre még utóbbi kettő sem kap ott elég szerepet. Nincs meg benne az a finesz, agilitás, gyorsaság (fejben és fizikálisan) kreativitás, hogy kicsit is alkalmas legyen.
Inkább arra leszek kíváncsi, hogy ha Chris visszatér hogyan alakul a helyzete. Egy dolog, hogy sérüllékeny (ahogy a holland is), de mind kh mind pivot posztra 3.-4. számú játékosnak több mint ideális rotációba. Nem folyamatos 90. perceket kell hoznia, így a sérülésveszély sincs annyira benne. Ha Flick inkább a dánnal számol, ami a korábbi teljesítmények alapján jogos lenne, tényleg nagyon elvághatja magát. (plusz abban sem vagyok biztos, hogy Bernal visszatérésével nyáron Hansi azt mondaná neki: "fiam, nyugodjál meg, biztosan a srác előtt leszel")
Elég kérdéses most a szerepe, nagyon sok múlik az edzőn a jövője szempontjából, ráadásul a nyilatkozata alapján sem érzi magát túl rózsásan.
Forca Barca!!!!
- bence0330
Látványra is gyötrelmesen kilóg a holland lefelé, lassítja a játékot, nem szabadul a labdától, a letámadástól megretten, igazán jó, fifikás, vonalakat áttörő előrepasszai nemigen vannak, vagy ritkák, hátrafelé rendre késpn reagál, nem segít be az aktuális védőnek (lásd Celta gólok, mémek születtek ahogy nézelődik a távolból úgy, hogy még csak igyekezetet sem lehet látni rajta). 4. a sorban a jelenlegi a poszton bevethető 4 játékos közül egyértelműen, a visszatérő, nem száz százalékos Gavi is sokkal komolyabb szint. Az elmúlt 3 meccs közel 300 perce DJ-al és nélküle:
Kb 70 perc DJ-al: 3 kapott gól.
Kb 230 perc DJ nélkül 0 kapott gól.
Ez lehetne véletlen is, de pontosan így néz ki a játék képe alapján is. Főleg ha Pedrihez viszonyítjuk, mert igazából őt kéne kiszorítania. Nincsenek egy ligában. Casadóval sem. Flick néha ragaszkodik nevekhez, lásd Ferrán, de még így is pillanatok alatt lett nála 4. ember. Végre-valahára, ha tavaly ezt Xavi meg meri tenni, elődöntősök vagyunk azon a vicc ágon, egy azért verhető PSG ellen.
Mondanám, hogy nagyobb előnyben hasznos, de 3 gólosig nem merném a fűre engedni. Kifejezetten bizonyos játékszituációkban jó, mikor nagyon támad az ellen, de annyira nem, hogy neki kelljen megmentenie a sejhajunkat, viszont nagy területek vannak mögöttük. Na akkor nagyon jó, ilyen volt már a Reál ellen idén is. De ez annyira szűk lehetséges felhasználási módja, hogy kár erőltetni. Ha amúgy teljes csapat lenne, lehet elbírnánk, de így Yamal nélkül csökkentebb támadókapacitással öngyilkosság a szerepeltetése.
Ha teljesen 100%-os lesz, akkor minden bizonnyal hasznos csere lehet belőle, de Casado-Pedrit sosem éri utol, és szerintem Gavit sem.
Ha már nagyon muszáj lenne betennem, középhátvédnek vagy 10-esnek próbálnám meg betenni, legalább 2 gólos vezetésnél.
A hétvégén lehet esélye a kezdésre bőven, Casado ugye nincs, Gavi necces, hogy kezdő-e még, és amúgy is rotálni kell, stabil heti kettők jönnek. Inkább ott kéne kísérletezni, mint az idegenbeli Mallorca meccsen. Ha a Las Palmas ellen nem tudja normálisan lehozni a meccset, akkor én teljesen elengedném a naptári évre, és inkább felhoznék egy fiatalt, raknám be Fortot középre, vagy bármi ilyen meredekebb, nem ideális dolgot hamarabb néznék meg. Feltolnám Cubarsit, ha Ara visszatér.
A kezdő csapat összetétele jó volt, meg is hálálta mindenki a bizalmat. Raphinha kényszerből került át bal oldalra Yamal miatt, és ott tudott kiemelkedőt nyújtani az elmúlt meccseken. Kár volt visszarakni jobbra. Ott bárki lehetne Lamin visszatértéig, az az oldal Olmóval eléggé erős.
Olmo lecserélése nagyon rosszkor jött, épp a szenzációs gólja után. Bár jelentősége szerencsére nem lett ennek a hibás döntésnek.
Pár szót a cserékről. Baldé pihentetése nagyon jót tett neki, ilyen összeszedettnek talán még soha nem láttam. Gavit, ha lehetne, csak gólörömre hoznám be, abban verhetetlen. Torre ügyes játéka hasznos lehetne gyakrabban a csapat számára. De Jong ha egészséges, akkor miért csak három percet kap a meccs végén? Tudása alapján biztos kezdő, de ha Flick nem tudja beépíteni a csapatba, akkor el kell engedni, akár küldeni.
Olmo lecserélése nagyon rosszkor jött, épp a szenzációs gólja után. Bár jelentősége szerencsére nem lett ennek a hibás döntésnek.
Pár szót a cserékről. Baldé pihentetése nagyon jót tett neki, ilyen összeszedettnek talán még soha nem láttam. Gavit, ha lehetne, csak gólörömre hoznám be, abban verhetetlen. Torre ügyes játéka hasznos lehetne gyakrabban a csapat számára. De Jong ha egészséges, akkor miért csak három percet kap a meccs végén? Tudása alapján biztos kezdő, de ha Flick nem tudja beépíteni a csapatba, akkor el kell engedni, akár küldeni.
- Chino
- Llegenda del Barça
Abban, ami az ő feladata közel olyan jó volt, mint Pedri a magáéban és sokszor tett pluszt is hozzá. Magas labdaszerzések, látványos szerelések stb., Inigonál is most egyértelműen jobb volt. Ennek ellenére szerintem is egyértelmű, hogy Pedrinek kellett volna kapnia. Hatalmasat ment, amennyiszer, amilyen elegánsan hülyét csinált az ellenfélből az valami zseniális volt. Mintha Init láttam volna, 2-3 ember sem nagyon bírt vele. Habár az idei meccseinek túlnyomó részén hasonlóan működik, egyedül a gólpontokban esett kicsit vissza, pedig aránylag jól kezdte az évet, mondjuk az első gólnál én neki írnám az assistot, az is olyan labda volt, hogy dörzsölni kellett a szemet. Stílusosan szülinapra időzítette
Nem volt igazából gála, de abszolút magabiztos győzelem volt, minden csapatrészben és a játék összképében is magasan felülmúltuk a franciákat. (a kapuskérdés nyitott, mert nincs releváns összehasonlítási alap) Ugyanakkor, ha jobban sáfárkodunk a helyzeteinkkel ebből is nagyon könnyen lethetett volna 5-6:0. Ha hamarabb belőttük volna a másodikat-harmadikat szerintem nagyon megzuhannak és már csak a különbség a kérdés. Az egy gólos előnnyel az a baj, hogy bármikor a semmiből is lehet egyenlíteni, még ha közük sincs a meccsehez. Elég egy szabadrúgás, szöglet, egy orbitális hiba (lásd Koundé vs Celta) Mondjuk még így is volt 5-6 helyzet, amit nagyon elügyetlenkedtünk.
Olmora kitérve, szerintem nem beszélhetünk olyan visszaesésről, a Celta és Soci meccset mondhatnánk (ráadásul előbboin is csak egy félidőt kapott), ezzel az erővel a fél csapatot elő lehetne venni. Én inkább az assistokat hiányolom tőle.
Lewyt elővenni bármilyen tekintetben szerintem annyi, mintha mondjuk Raphinhára húznánk rá a vízes lepedőt, nála is lehet itt-ott hibákat találni, ha naggyon akarunk, Yamalnál méginkább. Főleg Suarezzel összehasonlítani, akin aztán tényleg elakadt minden támadás, mert belement rendre cselezgetésekbe, amihez köze nem volt (ráadásul utóbbi két évében, ha nem Messi tömi labdával sanszos hogy a 10 gólja sem lbiztos hogy meglett volna. Ha a Bl-ben valaki 5 kör után hoz egy 58 perces gólátlagot, összességében 19 meccsel 71 perc/gólt (ha a Socit is belevénnk még alacsonyabb) bármit lehet mondani, csak negatívumot nem. Csak összehasonlításképp Haalandnál ez a szám jelenleg 82 és 93, a tavalyi szezont 129 és 98-al hozta le), Kane 90 és 73. Még ha tényleg annyira gyenge lenne játékban, mint arra kitértek, akkor sem lehetne egy minimális rossz szó sem rá.
Ha a következő 3 meccsből hozunk 4 pontot szerintem már meglehet a top8, főleg ha nem rontunk komolyabbat a gólarányunkon. Gondolom bőven lesznek pontegyenlőségek, mi pedig ebben magasan vezetünk.
Forca Barca!!!!
- bence0330
Mire kapta?

-
- Entrenador del Barça
Ez a győzelem és a 3 gól nagyon kellett a továbbjutás szempontjából.
Lewynek gratulálok a 100. és 101-ik góljához. Nem kis teljesítmény. Ídén 15+7 gól.
Nekem sem kedvencem, sokszor tényleg elakad rajta a labda, egy technikásabb játékos jobban illene a játékunkba, de lövi a gólokat még 36 évesen is.
Mindig fel kell hívni a figyelmet a jelenlegi helyzetünkre (FFP).
Csak ismételni tudom magam
Egy szélső továbbra is nagyon hiányzik.
Olmo is kapta a kritikákat, utóbbi időben nagyon visszaesett, de megint jött tőle a váratlan, és volt egy lövése, amit a gólvonalról tisztáztak. Ha egészséges marad, továbbra is azt mondom, hogy megérte az extra, amit nyújtani tud.
Viszont nem értem miért esett így vissza, szerintem ő sem 100%-os, vagy csere, vagy lekapja Flick.
Tegnap leírtam a hátország topicba, miért nem tudtunk volna Olmo helyett 2-3 embert igazolni. Pau Victor nincs regisztrálva tavaszra. Nem Haaland, Pau Victor.
Ha már Pau, hétvégén már nagyon megnézném a kezdőben, sajnos Ferminnek nagyon nem megy, ha van ott egy minőségi játékos a helyén, rúg 2-3 gólt. Ezek a helyzetek eddig Raphinhara jöttek ki. Sajnos ő és ami aggasztó számomra, Kounde volt ismét a leggyengébb a csapatban.
Én a meccs embere díjat Pedrinek adtam volna, extrát játszott, de Cubarsitól sem sajnálom.
Számomra sokadszorra bizonyosodott be, hogy ez Pedri posztja. Előrébb nem tud ilyen szinten teljesíteni, ott jó lesz Olmo, ha lesz egy minőségi bsz-őnk, akkor Raphinha is.
3 nagyon nehéz meccs következik, jó lenne vagy 4 pontot behúzni. Ha nem leszünk a 8 között, 2 extra meccs, és a többi csapatot elnézve, azon se lepődnék meg, ha a 9-ik a Cityt vagy a PSG-t kapná
Szerk: ja, és Gerard Martinnak is jár a dícséret a sok kritika után, jól játszott. De a jövőre és esetleges igazolásra tekintettel (bhv minősége), Balde klasszisokkal jobb volt az alatt a pár perc alatt.
Lewynek gratulálok a 100. és 101-ik góljához. Nem kis teljesítmény. Ídén 15+7 gól.
Nekem sem kedvencem, sokszor tényleg elakad rajta a labda, egy technikásabb játékos jobban illene a játékunkba, de lövi a gólokat még 36 évesen is.
Mindig fel kell hívni a figyelmet a jelenlegi helyzetünkre (FFP).
Csak ismételni tudom magam
Egy szélső továbbra is nagyon hiányzik.
Olmo is kapta a kritikákat, utóbbi időben nagyon visszaesett, de megint jött tőle a váratlan, és volt egy lövése, amit a gólvonalról tisztáztak. Ha egészséges marad, továbbra is azt mondom, hogy megérte az extra, amit nyújtani tud.
Viszont nem értem miért esett így vissza, szerintem ő sem 100%-os, vagy csere, vagy lekapja Flick.
Tegnap leírtam a hátország topicba, miért nem tudtunk volna Olmo helyett 2-3 embert igazolni. Pau Victor nincs regisztrálva tavaszra. Nem Haaland, Pau Victor.

Ha már Pau, hétvégén már nagyon megnézném a kezdőben, sajnos Ferminnek nagyon nem megy, ha van ott egy minőségi játékos a helyén, rúg 2-3 gólt. Ezek a helyzetek eddig Raphinhara jöttek ki. Sajnos ő és ami aggasztó számomra, Kounde volt ismét a leggyengébb a csapatban.
Én a meccs embere díjat Pedrinek adtam volna, extrát játszott, de Cubarsitól sem sajnálom.
Számomra sokadszorra bizonyosodott be, hogy ez Pedri posztja. Előrébb nem tud ilyen szinten teljesíteni, ott jó lesz Olmo, ha lesz egy minőségi bsz-őnk, akkor Raphinha is.
3 nagyon nehéz meccs következik, jó lenne vagy 4 pontot behúzni. Ha nem leszünk a 8 között, 2 extra meccs, és a többi csapatot elnézve, azon se lepődnék meg, ha a 9-ik a Cityt vagy a PSG-t kapná

Szerk: ja, és Gerard Martinnak is jár a dícséret a sok kritika után, jól játszott. De a jövőre és esetleges igazolásra tekintettel (bhv minősége), Balde klasszisokkal jobb volt az alatt a pár perc alatt.
- Messa
- Az EuroBarca Utánpótlása
Cubarsi lett a tegnapi meccs legjobbja. Ő is jól nyomta, de Pedri bőven kimagaslott, nem is értem.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22