Barca Igazolások
Nem tudom néztétek e, de az összes “hitelesnek” mondható spanyol lap lahozta, eladtuk az új Camp nou vip “páholyát” 100m-ért és regisztráljuk Olmot és Paut illetve 1-1 ben vagyunk…
Troym:
(És jelen helyzetben, amikor 150 millióval magasabb a bérkeret, mint az engedélyezett, plusz Olmo se játszhat januártól, akkor hogyan lehetséges 10 embert hozni és még Pedri szintű alap embereket is lecserélni?)
Azonnali cselekvés helyett a valósággal szembenézni és a "kívánatos irányt" bátorkodtam jelezni, amely felé szerintem haladni kellene, hogy egyszer lehessen majd a jelenlegi 5 helyett 11 jó játékosunk a csapatban - mert most nincs.
Azaz nem arról írtam, hogyan kell még 6 jó játékost szerezni, hanem arról, hogy jelenleg szerintem csak 5 van, és ez baj. És Pedri számomra nincs az 5 között, számotokra igen. Attól még ez a véleményem, meg is indokoltam már néhányszor, anélkül, hogy meg akarnálak győzni az ellenkezőjéről titeket.
(És jelen helyzetben, amikor 150 millióval magasabb a bérkeret, mint az engedélyezett, plusz Olmo se játszhat januártól, akkor hogyan lehetséges 10 embert hozni és még Pedri szintű alap embereket is lecserélni?)
Azonnali cselekvés helyett a valósággal szembenézni és a "kívánatos irányt" bátorkodtam jelezni, amely felé szerintem haladni kellene, hogy egyszer lehessen majd a jelenlegi 5 helyett 11 jó játékosunk a csapatban - mert most nincs.
Azaz nem arról írtam, hogyan kell még 6 jó játékost szerezni, hanem arról, hogy jelenleg szerintem csak 5 van, és ez baj. És Pedri számomra nincs az 5 között, számotokra igen. Attól még ez a véleményem, meg is indokoltam már néhányszor, anélkül, hogy meg akarnálak győzni az ellenkezőjéről titeket.
Egy biztos: összesen évi 40 millió eurós fizetés a játékosoknak nem megengedhető. Ha ezt komolyan gondolják a Liga részéről, akkor a La Ligának búcsút kell inteni. Így vagy úgy, harmadosztálybeli szintű katalán bajnoksággal vagy más alternatívával, de ha ezt komolyan gondolják, hogy évi 40 milliót költsünk játékosok fizetésére, akkor ebből a keretből nekünk ki kell lépnünk. Ha addig nem hagynak minket békén, amíg 40 millióra le nem szorítják az éves fizetéskeretet játékosokra, és nem hagynak minket igazolni, egy légiónyi embernek kell távoznia azért, hogy két embert őszre be tudjunk nagy nehezen regisztrálni, tavaszra pedig nem, akkor nem szabad ebben a bajnokságban maradnunk.
Troym írta: ↑2024.12.28. 15:59:19A Barcelona, mint egyesület közel 4.000 embert alkalmaz.
Ha spanyol átlagbérrel számolsz (legyen 70.000 Euró, sokat biztos nem mondtam), akkor az 280 millió, plusz a "sztárok" legyenek azok focisták (rájuk írtál cca 200milliót), kosarasok, edzők, orvosok, kézisek, igazgatók, elnök, a stábja stb.
Mellette fizetünk egy halom embernek pénzt (Messi pl) akik sok éve leléptek.
"According the la liga"Troym írta: ↑2024.12.28. 15:59:19A Barcelona, mint egyesület közel 4.000 embert alkalmaz.
Ha spanyol átlagbérrel számolsz (legyen 70.000 Euró, sokat biztos nem mondtam), akkor az 280 millió, plusz a "sztárok" legyenek azok focisták (rájuk írtál cca 200milliót), kosarasok, edzők, orvosok, kézisek, igazgatók, elnök, a stábja stb.
A lá liga alá tartozik akkor minden vagy hogy van ez?
A Barcelona, mint egyesület közel 4.000 embert alkalmaz.
Én ezt nem hiszem hogy valós,még ha minden szakágat beleszamítunk akkor is sok.192 millió az első csapat teljes bérköltsége,kiknek fizetünk meg plusz 400 milliót?
Capology szerint az éves bérköltség 192 millió
Akkor ezek szerint 40 millió lenne a reális vagy hogy?
A Realnal ugyanez 273 millió.
Akkor ezek szerint 40 millió lenne a reális vagy hogy?
A Realnal ugyanez 273 millió.
És jelen helyzetben, amikor 150 millióval magasabb a bérkeret, mint az engedélyezett, plusz Olmo se játszhat januártól, akkor hogyan lehetséges 10 embert hozni és még Pedri szintű alap embereket is lecserélni?
Teljesen igazad van.Annyival egészíteném csak ki a kívánságlistádat, hogy az említett 2,4,9,11-es számú posztok mellett "égető szükség" lenne további posztokon is erősíteni. Ugyanis a csapatunkban magas színvonalú játékra képes 5 focistánk mellől (TS-Ara-Cubarsi-Yamal-Raphinha) hiányzik még 6 hasonlóan jó játékos ahhoz, hogy újra legyen egy eredményes csapatunk.(Sajnos, ilyen 6 játékos jelenleg nincs a keretben)Tomixer írta: ↑2024.12.20. 09:02:02Akikre égető szükség lenne a klasszikus számozás szerint: 2-4-9-11
vagyis két jó szélső hátvéd aki jól tud védekezni és támadni is (Kounde és Balde helyett/ mellett)
Egy jó gólvágó Lewa pótlására (erre se Ferran se Fermin, se Fati nem látzsik megfelelőnek)
Egy igazi balszélső, hogy Raphinha ott játszhasson ahol igazán jól érzi magát és hatékony.
Ezen felül nem ártana TerSteigen hosszú távú pótlásán is elgondolkodni, mert Pena bár jobban teljesít mint amitől joggal tarthattunk a tavalyi szereplései alapján, lássuk be, hogy nem egy Barca szintü kapus.
𝐁𝐑𝐄𝐀𝐊𝐈𝐍𝐆: Barça progressing in talks to sign Jonathan Tah for the season 25/26!
Negotiations underway since November as revealed… now progressing well to bring in German centre back.
The deal will 𝐧𝐨𝐭 be discussed for January as he will stay at Bayer Leverkusen, but as free agent for July.
Tah won’t extend the contract at Leverkusen, Barça made important proposal as they’re leading the race.
Hansi Flick is also involved in talks with Tah, knowing the player and also sharing same agent with Jonathan.
Not a done deal yet… but talks advancing well, Barça remain 𝐚𝐡𝐞𝐚𝐝 of Bayern and Italian clubs right now. [Fabrizio Romano]
Negotiations underway since November as revealed… now progressing well to bring in German centre back.
The deal will 𝐧𝐨𝐭 be discussed for January as he will stay at Bayer Leverkusen, but as free agent for July.
Tah won’t extend the contract at Leverkusen, Barça made important proposal as they’re leading the race.
Hansi Flick is also involved in talks with Tah, knowing the player and also sharing same agent with Jonathan.
Not a done deal yet… but talks advancing well, Barça remain 𝐚𝐡𝐞𝐚𝐝 of Bayern and Italian clubs right now. [Fabrizio Romano]

João Cancelo wants to return to Barça, The full-back would be willing to do whatever it takes to return. [Diario Sport]

Musiala nálam továbbra is álomigazolás lenne. Ha folytatni akarjuk az előre meneküléses stratégiát, abba az ő leigazolása tökéletesen beleillene. A megvalósítása nehéz lehet, de Laportáék valahogy kiügyeskedik remélem, eddig azért ment nekik. (Alemany-val mondjuk biztatóbbnak látnám a helyzetet, de hátha így is összejön.)
Ennyire hiányzik egy új vagy egy másik Ferran a csapatba?
Ha már azt dobta a gép, hogy nincs igazán lehetőségünk igazolni vagy csak valami hókuszpókusszal tudnánk regisztrálni, akkor nem lenne ördögtól való, hogy igenis, szembesüljünk a tényekkel ebben a szezonban, hogy mit tudnak a jelenlévők, aztán majd ehhez igazodva a nyáron ésszel igazolni?
Teljesen feleslegesnek gondolom évekig idekötni ilyen olyan kényszerből töltelékeket, akik majd újratermelik azokat a problémákat amik ma is léteznek. Itt mindenki ki akarja tölteni a szerződését, büszkén akar megküzdeni a helyéért a csapatban vagy bárhol akar játszani, ahol az edző gondolja.
Senkit nem tudunk normálisan elpasszolni, tele vagyunk testi lelki rehabos meg nem értett zsenikkel, ilyen olyan világklasszis jelöltekkel, akikből folyamatosan majd a következő szezontól várjuk reménykedve, hátha kijön belőle az extra, aztán szépen megint elhalad a klub mellett a világ focija, jön egy újabb edzőkeringő és az élet csak ismétli önmagát.
Ezt nagyon ajánlatos lenne a klubnak befejezni és most erre Flick remek alkalmat is biztosít. Merít házon belülről, képes összerakni életképes alapot és ehhez majd olyan játékosokat lenne célszerű hozzáadni, akik valóban olyan minőséget képviselnek, akikkel fel lehet lépni arra a szintre, ahova szeretne a klub eljutni.
Nincs kialakult stabil, minőségi "gála" kezdőnk sem.
Ha ilyen nincs, akkor vajon milyen lehet a kispad?
Lenne bármi értelme ezt tovább higítani és évekig idekötni "futottak még" minőséget?
Mindenesetre én kétlem.
Kényszerből töltelékkel soha nem lesz izom a csapatban....
Ha már azt dobta a gép, hogy nincs igazán lehetőségünk igazolni vagy csak valami hókuszpókusszal tudnánk regisztrálni, akkor nem lenne ördögtól való, hogy igenis, szembesüljünk a tényekkel ebben a szezonban, hogy mit tudnak a jelenlévők, aztán majd ehhez igazodva a nyáron ésszel igazolni?
Teljesen feleslegesnek gondolom évekig idekötni ilyen olyan kényszerből töltelékeket, akik majd újratermelik azokat a problémákat amik ma is léteznek. Itt mindenki ki akarja tölteni a szerződését, büszkén akar megküzdeni a helyéért a csapatban vagy bárhol akar játszani, ahol az edző gondolja.
Senkit nem tudunk normálisan elpasszolni, tele vagyunk testi lelki rehabos meg nem értett zsenikkel, ilyen olyan világklasszis jelöltekkel, akikből folyamatosan majd a következő szezontól várjuk reménykedve, hátha kijön belőle az extra, aztán szépen megint elhalad a klub mellett a világ focija, jön egy újabb edzőkeringő és az élet csak ismétli önmagát.
Ezt nagyon ajánlatos lenne a klubnak befejezni és most erre Flick remek alkalmat is biztosít. Merít házon belülről, képes összerakni életképes alapot és ehhez majd olyan játékosokat lenne célszerű hozzáadni, akik valóban olyan minőséget képviselnek, akikkel fel lehet lépni arra a szintre, ahova szeretne a klub eljutni.
Nincs kialakult stabil, minőségi "gála" kezdőnk sem.
Ha ilyen nincs, akkor vajon milyen lehet a kispad?
Lenne bármi értelme ezt tovább higítani és évekig idekötni "futottak még" minőséget?
Mindenesetre én kétlem.
Kényszerből töltelékkel soha nem lesz izom a csapatban....

-
- Entrenador del Barça
Volt már róla szó, hogy a portugál bajnokság csalóka, de Trincao lehet megérne 20 milliót (visszavásárlási), befektetésnek sem rossz, kellene valaki aki rotálná Yamalt és Raphinhát.
Caio Henrique is jó lenne akár kölcsönbe is.
Pár éve ezek alap igazolások lettek volna, most szinte lehetetlent.
És beregisztrálhatunk egy 8 évest.
Caio Henrique is jó lenne akár kölcsönbe is.
Pár éve ezek alap igazolások lettek volna, most szinte lehetetlent.
Mostantól lehetnek labdaszedők a pályán, a Masiások kapnak reggelit, és a játékosok megnyithatják a csapot a zuhanyzóban
És beregisztrálhatunk egy 8 évest.

- Chino
- Llegenda del Barça
Azért amikor Jutgla, Abde, Gavi stb. volt a kezdő a támadósorban, az kicsit más helyzet mint most. Egy Pau Victor kb. kirobbanthatatlan kezdő lett volna. Depay hol sérült volt hol nem, aki még minőséget képviselt.
Kölcsönbe, ingyen persze, hogy jó lenne erősítés, főleg olyan posztra mint a bh, de jelenleg még azon izzadunk, hogy PV-t regisztrálni tudjuk, télen pedig amúgy sem könnyű, szezon közben értelmes játékostól nem nagyon szeretnek szabadulni. Egy Traoré közel sem lenne most akkora erősítés vagy akár Alves
Ha ezt a Henrique kölcsön + opciót viszont meg tudnánk lépni annak nagyon örülnék. Jelenleg szerintem az a poszt a legvészesebb. Ha Balde kihullik, Raphinhának is vissza fog esni a teljesítménye.
Forca Barca!!!!
Schär egy nagyon jó ötlet. Nyáron lejár a szerződése, és "csak" kétmillió fontot keres. Lindelöfnek is lejár a szerződése, de az ő fizetése jóval magasabb.
Valamelyiket elhoznám. Akkor már lenne négy belső védőnk, ami egész jó. Emellett visszahoznám Vallét és Minguezát, a kettő együtt 9 millió euró, ennél olcsóbbat nem kapunk erre a minőségre. Mindkét szélre kapnánk két jolly jokert.
Ha Christensen nem épül fel, Schoutent mindenképpen elhoznám a PSV-ből, és ugyanott Walter Benitez kapusnak lejár a szerződése, ahogy Meretnek is a Napoliban, de utóbbi fizetése jóval magasabb.
Csatár is nagyon kéne, nem tudom, David mennyire férne bele, de amúgy elhoznám.
Ha nem lesz 1:1, és csak nagyon kevés igazolás fér bele, érdekes lesz, hová helyezi majd a klub a hangsúlyt. Tah-ot akarják, de remélem, hogy nem Araújo helyére, hanem mellé érkezik majd. Ha helyette, akkor sokkal beljebb nem leszünk.
Télen nagyon kellene az erősítés, mikor csak 39 éves Alves, Torres, Auba, és azaz izomember jött, na jó Demlelé is összeszedte magát, máris sokkal jobbak voltunk. Most is valami, ilyenre lenne szükségChino írta: ↑2024.12.19. 14:40:22Roque már korábban is említette a CR témát, de egy Musala vagy David azért más eset. Ez akkor szokott kicsit kötelező udvariassággá válni, amikor már küszöbön/közel áll a leigazolása, már meg is érkezett, de mindenképpen van már kapcsolat a két fél között.
Az említett két játékossal kapcsolatban még halvány pletykák sem nagyon voltak, legfeljebb Daviddal valami minimális, de előbbinél régóta fel sem merült, hogy elhagyja a Bayernt. Ez nem jelenti azt, hogy automatikusan mi vagyunk a befutók, ha mondjuk Musialát le akarjuk igazolni. Ha egy másik top klub nagyságrendekkel magasabb fizetést ad nagyon kevesen vannak, akik mégis az előbbi klubot válassztanák. De bőven előfordul ilyen. Ahogy Bence említette Raphinha esetében például hasonló volt a helyzet. A végsőkig ki kellett várnia, sőt olykor úgy tűnt lehet hogy el sem tudjuk hozni, mégsem mondott igent a többi klubnak.
Annyi biztos, hogy ha meg akarjuk szerezni ez mindenképpen jelenthet előnyt, 1-2 milliós bérbeli differencia esetén is jó esély van, hogy minket választ.
Ha nem igazolunk télen, azért akkor is erősödhetünk. Visszatér Chris, aki két poszton is minőséget képvisel. Teljes értékű lesz Araujo, Fati, Gavi, szóval bármilyen igazolás híján is erősödni fogunk.
Azért nézzük már meg, mondjuk a Monaco ellen kiket tudtunk behozni még úgy is hogy EG a kezdőben volt. Sergi Dominguez, Torres, Fati, GM, Torre. Rajtuk kívül még 17 éves Cuenca, Fort, 16 éves Fernandezék és PV volt a padon.
És ez jó sokáig így volt. Most azért ez másképp fog kinézni.
Napok óta folyamatosan cikkeznek Angliában és Spanyolországban Rashfordról, miszerint képbe került nálunk, mivel szinte biztos, hogy nyáron távozik és elsősorban a La Ligába szeretne. Az Atma eddig a legkomolyabb érdeklődő, bár nem tudom hova akarják még tömni a támadósorukat. Annyi biztos, hogy bármelyik poszton tud játszani elől, úgyhogy egy jó kis Jolly Joker lehetne, emiatt mindenképp jól jönne, de az idei szezonban nem teljesít túl jól (mondjuk elég rosszul is érzi magát ott, ami hozzájárulhat). Ami biztos, hogy mi pont azt az időszakot fogtuk ki, amikor Európa legjobb támadója volt. Ha kölcsönbe vagy olcsón el tudnánk hozni (a MU amúgy sem a drága eladásokról híres) még az is lehet hogy megérné. Plusz biztosan eljönne alacsonyabb fizetésért.
Viszont ha egy Caio Henriquét tényleg sikerülne behúzni télen, akár kölcsön + vételi opció formájában már az sokat dobna a csapaton. Nem tudom ki mennyire ismeri, de Balde mellett/mögött egy ilyen játékossal nyugodtabb lennék (plusz pivot és cb is).
Akikre égető szükség lenne a klasszikus számozás szerint: 2-4-9-11
vagyis két jó szélső hátvéd aki jól tud védekezni és támadni is (Kounde és Balde helyett/ mellett)
Egy jó gólvágó Lewa pótlására (erre se Ferran se Fermin, se Fati nem látzsik megfelelőnek)
Egy igazi balszélső, hogy Raphinha ott játszhasson ahol igazán jól érzi magát és hatékony.
Ezen felül nem ártana TerSteigen hosszú távú pótlásán is elgondolkodni, mert Pena bár jobban teljesít mint amitől joggal tarthattunk a tavalyi szereplései alapján, lássuk be, hogy nem egy Barca szintü kapus.
Ámen!Barcaman1993 írta: ↑2024.12.19. 14:43:39Én egy nyári Alphonso Davies szerződéssel elégedettebb lennék.![]()
Balde egy csereszintű bhv, más meg nincs, aki legalább Laliga szintű, így arra a posztra egy kezdőt, nem csereszintet kellene keresni.
Kezdő bhv - Davies
Csere Jhv - Semedo?

Csere Khv - Schar
Csere jobbszélső - Diallo
Kezdő 9 - David
0 díj, fizetés jóég tudja miből, de ezekre költenék, ha lehetne, így meg akit össze lehet guberálni.
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Én egy nyári Alphonso Davies szerződéssel elégedettebb lennék.

Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
- Chino
- Llegenda del Barça
Roque már korábban is említette a CR témát, de egy Musala vagy David azért más eset. Ez akkor szokott kicsit kötelező udvariassággá válni, amikor már küszöbön/közel áll a leigazolása, már meg is érkezett, de mindenképpen van már kapcsolat a két fél között.
Az említett két játékossal kapcsolatban még halvány pletykák sem nagyon voltak, legfeljebb Daviddal valami minimális, de előbbinél régóta fel sem merült, hogy elhagyja a Bayernt. Ez nem jelenti azt, hogy automatikusan mi vagyunk a befutók, ha mondjuk Musialát le akarjuk igazolni. Ha egy másik top klub nagyságrendekkel magasabb fizetést ad nagyon kevesen vannak, akik mégis az előbbi klubot válassztanák. De bőven előfordul ilyen. Ahogy Bence említette Raphinha esetében például hasonló volt a helyzet. A végsőkig ki kellett várnia, sőt olykor úgy tűnt lehet hogy el sem tudjuk hozni, mégsem mondott igent a többi klubnak.
Annyi biztos, hogy ha meg akarjuk szerezni ez mindenképpen jelenthet előnyt, 1-2 milliós bérbeli differencia esetén is jó esély van, hogy minket választ.
Ha nem igazolunk télen, azért akkor is erősödhetünk. Visszatér Chris, aki két poszton is minőséget képvisel. Teljes értékű lesz Araujo, Fati, Gavi, szóval bármilyen igazolás híján is erősödni fogunk.
Azért nézzük már meg, mondjuk a Monaco ellen kiket tudtunk behozni még úgy is hogy EG a kezdőben volt. Sergi Dominguez, Torres, Fati, GM, Torre. Rajtuk kívül még 17 éves Cuenca, Fort, 16 éves Fernandezék és PV volt a padon.
Napok óta folyamatosan cikkeznek Angliában és Spanyolországban Rashfordról, miszerint képbe került nálunk, mivel szinte biztos, hogy nyáron távozik és elsősorban a La Ligába szeretne. Az Atma eddig a legkomolyabb érdeklődő, bár nem tudom hova akarják még tömni a támadósorukat. Annyi biztos, hogy bármelyik poszton tud játszani elől, úgyhogy egy jó kis Jolly Joker lehetne, emiatt mindenképp jól jönne, de az idei szezonban nem teljesít túl jól (mondjuk elég rosszul is érzi magát ott, ami hozzájárulhat). Ami biztos, hogy mi pont azt az időszakot fogtuk ki, amikor Európa legjobb támadója volt. Ha kölcsönbe vagy olcsón el tudnánk hozni (a MU amúgy sem a drága eladásokról híres) még az is lehet hogy megérné. Plusz biztosan eljönne alacsonyabb fizetésért.
Viszont ha egy Caio Henriquét tényleg sikerülne behúzni télen, akár kölcsön + vételi opció formájában már az sokat dobna a csapaton. Nem tudom ki mennyire ismeri, de Balde mellett/mögött egy ilyen játékossal nyugodtabb lennék (plusz pivot és cb is).
Forca Barca!!!!
Nem dőlök a kardomba, ha nem jön / megy senki a télen. Van 4 sérült, abból Chris és Yamal is visszatér újév körül, Bernal és Stegen hiányával együtt is lehet menni egy jobb szezont...
Viszont mai hír, hogy honfitársunk Áron nem hosszabbít és nyáron ingyen távozik.
Viszont mai hír, hogy honfitársunk Áron nem hosszabbít és nyáron ingyen távozik.