Fc Barcelona - A Hátország

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.12.21. 13:16:12

soadroli írta:
2024.12.18. 12:49:40
Barça believe it is very difficult to return to the Spotify Camp Nou this season and have set a new date: September or November, 2025. [Diario Sport]
És akkor hol fogunk játszani? Nem értem, hogy lehet éveket csúszni egy kvázi 1 éves projekttel, főleg úgy, hogy ki leszünk téve a mostani stadionból. Ez számomra teljesen érthetetlen, hogy ilyen amatörizmus hogyan is fordulhat elő, spanyol virtus ide, spanyol virtus oda.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.12.21. 00:46:14

Érdekes nap lesz ez a mai, már a meccs előtt is. 10:30-kor lesz a közgyűlés Nike témában. Gondolom ha nem is érünk be 1:1-be vele, valamit azért csak segít majd rövidtávon is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
soadroli
Llegenda del Barça

2024.12.18. 12:49:40

Barça believe it is very difficult to return to the Spotify Camp Nou this season and have set a new date: September or November, 2025. [Diario Sport]
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2024.12.18. 12:06:02

Jövő héten kerül bíróságra a Pau Victor és Olmo regisztrációjával kapcsolatos ügy, amiről a döntés 27.-én várható.
A Barca Vision iránt (ennek a ki nem fizetése miatt van ugye szükség a 60 millióra) vannak érdeklődők, de a klub ezt a kérdést egyelőre befagyasztotta, mert olyan partnert keres, akik üzleti szinten jobban hozzá tudnak járulni a projekthez, illetve szorosabb kapcsolatban állnak az audiovizuális termékkel.
A Six Street-en keresztüli VIP páholyok eladása ( a Real is velük folytatta ezt az üzletet) jelenleg akár 200 millió eurót is hozhatna, de ezt csak végszükség esetén kötnék meg, mivel később kedvezőbb helyzetből, magasabb összegért lehet értékesíteni. Úgy tűnik nyárra nyárra meglesz az 1:1-hez szükséges összeg, mert nem akarnak a jelenlegi keretből kulcsjátékosokat eladni.

Amúgy az elnöki letétet ilyen esetben nem lehet alkalmazni vagy túl rövid az időszak, hogy újra meg lehessen lépni?
Forca Barca!!!!
vg99
Capitá del Barça

2024.12.17. 21:46:50

Mindig kell még 40 vagy 60 millio az 1:1hez..
Egyébként annyira nem baj, hogy nem költekezünk, 25re talán egy konszolidált állapot alakul ki, régi játékos tartozások, covid, túlfizetések nélkül, Nikeval és új stadionnal.
gránit
Director del Fútbol

2024.12.17. 20:31:15

Na, végre nem csak a szánk jár, hanem cselekszünk is. Már rég jogi útra kellett volna terelni azt, amit a klubbal művelnek. Néhány ember regisztrációja, leigazolása nem fogja csődbe vinni a klubot. Amit csinálnak, az már a klub ellehetetlenítése. PV-t és Olmót sem regisztrálhattuk rendesen, miközben elképesztő névsor távozott nyáron, és hatalmas bértömeg szabadult fel.

Fontosnak tartom viszont, hogy ne csak ezt a konkrét esetet támadjuk, hanem az alapvető ellehetetlenítésünket is.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.17. 18:42:25

https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -112698897
A Barca a Barcelonai kereskedelmi bíróságon feljelenti a La Ligát, miszerint akadályozzák a munkához való jogát Olmonak és Pau Victornak.
Akkor valószínűleg nem írtam hülyeséget, amikor múltkor linkeltem a Diarra esetet, amikor a FIFA átigazolás tilalma Uniós jogokba ütközött.
Nem is értem mit képzel Tebas.
Egyébként az AS a Gavi esetre hivatkozik, amikor szintén a Barcanak adtak igazat.
Troym
Director del Fútbol

2024.12.13. 15:02:03

Ugyan nem emlékszem fejből arra a szerződésre, de 1,7 mrd rémlik 14-15 évre olyan 100m körül évente.
Nyilván nem egyértelmű minden részlet, de jogilag erre a "fociszezonra" nem 100m jut, mert még alá sem írták és kb az szezon fele eltelt...

Ha eddig mondjuk 60m volt a mezszponzor pénz, akkor ha újévtől élne az új, akkor fél évre a 60m fele, azaz 30m lenne a könyvekben és tavaszra a 100m fele, ami 50m.

Ha ezt a faék gondolatot végigviszem, akkor ha semmi nem történt volna 60m lenne a szezonra a zsebünkben, így meg 60/2 + 100/2 lesz ami 80m.

Nyáron azt mondták 60m hiányzik az FFP 1-1hez. Akkor mezszponzorációs alapon így 20 van meg abból.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.13. 08:07:18

A katalán rádió értesülései szerint nyáron az FC Barcelona megegyezett a La Ligával, ha megkötik a NIKE szerződést, visszakerülnek az 1/1 szabályozás alá, így azzal tudják regisztrálni Dani Olmo és Pau Victor szerződését. Az értesülés szerint a La Liga 180 fokos fordulatot vett, és az új NIKE szerződés nem lesz elég az 1/1-hez.
Ki sem néztem volna a ligából :)
soadroli
Llegenda del Barça

2024.12.12. 20:55:40

Everything indicates that Barça pre-season tour will be in Asia next summer, and not the USA. [Catalunya Ràdio]
Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.11. 20:26:30

bence0330 írta:
2024.12.11. 20:14:51
Az eredeti topicban (Olmo)
válaszoltam egy kezdővel, ami nem lehetne messze a valóságtól, mivel kiskapuk nélkül Araujo, Gavi, Balde, Yamal sem maradhatott volna, ha visszaemlékszel a regisztrációs problémáinkra, Gaviét még perre is vittük.
Szóval Tebasnak köszönhetően most valahol a Sevilla helyzetében lennénk, csakis azzal a kérdéssel, hogy Lenglet, Umtiti, Stegen, De Jong távozott volna e, ha nem tudjuk fizetni a fizetésüket, és helyükre beillesztjük a Masia-sokat, vagy előbbiek maradnak utóbbiak kárára, vagy egyik sem évről évre lejjebb csúszva, hiszen 4-5 év telt el azóta.
Kérdés az elég lenne e a középmezőnyre, mint a Sevillanal én nem emlékszem regisztrációs problémákra.
https://www.realtotal.de/salary-cap-in- ... ega-minus/
Salary cap
FC Barcelona -144
Sevilla 200
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.12.11. 20:14:51

Zoldbela írta:
2024.12.11. 19:51:58
Ha alaposabban átgondoljuk, akkor az ami szívatásnak látszik, valójában a Barca megmentése a totális csődtől.
Nem arra kéne koncentrálni, hogy miként kerüljük meg a csapat védelmére állított korlátokat, és költekezni a semmiből, hanem tudomásul kell venni, hogy most új igazolások helyett, kizárólag a meglévő játékosokkal végzett munkával kell eredményt elérni.

Valószínűleg kiváltom a "népharagot", de hálásak lehetünk a ligának és Tebas úrnak, hogy időben, és kellő határozottsággal állították meg a Barcát a "gazdasági csúszdán" (ha már az elnökség képtelen volt erre).
Bárcsak így tettek volna. A csőd szélére egyetlen egy ember sodort munket. Josep Maria Bartomeu. Gyakorlatilag a tőle öröklött adósság több mint a felét teszi ki a 3 nagy igazolás (kb 500 millió!!!) ára és fizetése, ha DJ-ot hozzávesszük, akkor közel 600 millió, a fizetés meg méginkább az egekben, nem számolom át, de megközelítheti az évek során az 1 milliárdot az az összeg amit erre a négy játékosra költöttünk. Elképesztő. Csak hogy perspektívába helyezzük a dolgokat, kb ez az adósságunk, ha jól rémlik, 1,2-vel adták át? Lehet rosszul emlékszem, de nagyságrendileg valahol ott lehetett a dolog. Na akkor megmenthetett volna a Liga. Most, mikor teljesen normálisan gazdálkodunk, 10 játékost kell elengednünk hogy vegyünk egyet, akit talán regisztrálhatunk is ha a csillagok együttállnak. Kit érdekel a jelenlegi állás szerint alighanem legnagyobb mezszponzoráció, az összes VIP hely kiadása hosszútávra. Két Barcelonát tudnánk már kb működtetni a cash-flow-tól szerintem, ha hagytak volna minket dolgozni.

A jelenlegi vezetés felelős. Nem tökéletes, de felelős. Akikbe beruháztak, mai napig erősségeink. Nem mindenki, Ferrán a nagy kivétel, de a többségük igen. A Barca brand óriási. Valós csődveszély szerintem még a mélyponton sem volt. De kilábalni belőle csak befektetésekkel lehet. Ha nem tettük volna ezt meg legalább félig-meddig a kiskapuk keresésébel, ott csücsülnénk a LL középmezőnyében (annál lejjebb szerintem nem estünk volna, hála a Masiánal), és kb annyi adósságunk lenne most is, mint amikor átvettük. A sportszakmai sikereink képezik az anyagi "sikereink" alapját is. Ha nem lennének ilyen szigorúak, most LL és BL esélyes csapatunk lenne. Így maximum a kezdőnk és a plafonunk az.

De ha ez még nem lenne elég, akkor sem kérem, hogy Tebas mentsen meg minket. Jól megmentette a Sevillákat is.

Egyébként is teljesen nonszensz egy euromilliárdos nagyságrendű klub nagyságrendjében az, amikor 1:1 és 1:akármennyi között pár euró dönt. Miféle szabály ez, te atyaég. Szóval ha már ezt a saját "ffp"-t, vagy sapkát, vagy hívjuk akárminek bevezették, lehetne ésszel is. Nem úgy, ha 1-2 M euróval több bevételünk lesz, akkor igazolhatunk játékost, ha nem, akkor nem. Lehetne szépen százalékosan megoldani ezt. Teljesen nonszensz ami történik.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.10. 09:35:58

https://www.football-espana.net/2024/12 ... s-revealed
Ezért lett Flick kiállítva
A klub fellebbezhet...
Ugyanitt:
Az AS szerint az új Nike szerződés, a bérletek januárról decemberre előre hozott kifizetése, a VIP páholyok 200 milliós értékesítése 20 évre és az elnöki letét sem lesz elegendő Olmo és Pau Victor regisztrálására
:) :) :)
gránit
Director del Fútbol

2024.12.05. 16:19:47

Chino írta:
2024.12.05. 15:13:08
Ha jól emlékszem tegnap volt egy rendkívüli közgyűlés a szerződés részleteiről a székházban a partnerekkel, a megállapodás viszont megvan és nyilvános. 2028-ig 45 millióval nő az összeg, a következő 10 évre pedig 60 millióval.
A Nike részéről egyelőre nem látom megerősítve. Ha valakinek van erről linkje, azt megköszönöm.

Az Aramark felől is nagy a csönd.
Chino
Llegenda del Barça

2024.12.05. 15:13:08

FcBarcelona1 írta:
2024.12.05. 09:04:50
gránit írta:
2024.12.05. 05:24:32
Továbbra sincs Nike-megállapodás.

Továbbra is folyik a ködösítés a témában, december 21-én rendkívüli közgyűlésre kerül sor.

Egyre több socio szeretne nagyobb átláthatóságot, gyakorlatilag teljes belső nyilvánosságot.

https://www.fcbarcelona.com/en/club/new ... ecember-21
https://www.football-espana.net/2024/12 ... e-contract
https://sport365.hu/rendkivuli-kozgyule ... barcelona/
Megállapidtak, mind a 2 fél bejelentette.
December 21-re van kiírva a közgyűlés, ahol a Sociok megszavazhatják, akkor lesz hivatalos.
A hírek szerint pontosan az átláthatóság miatt.
Azt nem tudom, hogy eleve meg kellene e szavazniuk, a tulajdonrészek eladását is meg kellett szavazni. Hírekben "Club Statutes"-ként szerepel, szóval valószínűleg igen.

Szerk: a Sociok kérdései teljesen jogosak, én is kíváncsi vagyok a részletekre, erre is van a közgyűlés. Persze elégedetlenkedők biztosan lesznek, ismételni tudom magam, teljesen jogosan, de ha a hírekben szereplő számok lesznek az igazak, a jelenlegi helyzetben valószínűleg egyébként is meg lesz szavazva, ahogy a gazdasági karok is.
Ha jól emlékszem tegnap volt egy rendkívüli közgyűlés a szerződés részleteiről a székházban a partnerekkel, a megállapodás viszont megvan és nyilvános. 2028-ig 45 millióval nő az összeg, a következő 10 évre pedig 60 millióval.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.05. 09:04:50

gránit írta:

Továbbra is folyik a ködösítés a témában, december 21-én rendkívüli közgyűlésre kerül sor.

Egyre több socio szeretne nagyobb átláthatóságot, gyakorlatilag teljes belső nyilvánosságot.

Megállapidtak, mind a 2 fél bejelentette.
December 21-re van kiírva a közgyűlés, ahol a Sociok megszavazhatják, akkor lesz hivatalos.
A hírek szerint pontosan az átláthatóság miatt.
Azt nem tudom, hogy eleve meg kellene e szavazniuk, a tulajdonrészek eladását is meg kellett szavazni. Hírekben "Club Statutes"-ként szerepel, szóval valószínűleg igen.

Szerk: a Sociok kérdései teljesen jogosak, én is kíváncsi vagyok a részletekre, erre is van a közgyűlés. Persze elégedetlenkedők biztosan lesznek, ismételni tudom magam, teljesen jogosan, de ha a hírekben szereplő számok lesznek az igazak, a jelenlegi helyzetben valószínűleg egyébként is meg lesz szavazva, ahogy a gazdasági karok is.
gránit
Director del Fútbol

FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.29. 13:49:40

Boldog születésnapot a klubnak :)
Kár, hogy Messi nem lesz ott az ünnepségen.
Bartomeu meghívták... :(
Már csak igazolni kellene hagyni a klubot, lehetne ez a La Liga ajándéka :)
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.26. 10:59:19

fanbarca írta:
2024.11.26. 09:07:04
vg99 írta:
2024.11.26. 08:32:38
Szerintem nyáron már kell minőségi csere Lewa helyett, mellé.
Nem lehet ennyi idősen 50 meccset letolni.
Vagy mi van., ha pár hónapra kiesik? Majd Pau Victor megoldja? ne már.
Mondjuk ha választani kellene a lille-i csatár vagy Gyökeres között, mindent figyelembe véve, nem könnyű.
Ahogy a balszélső kérdés sem. Mégha lenne pénz, FFP engedné, akkor is, a spanyol, a portugál, vagy a grúz srác a jobb oda?
Számomra annyi egyértelmű, hogy nem Leao.
Nem védekezik, hullámzó, magatartásbeli problémák vannak vele. Nem kell ide.
Én szélső kérdésben inkább az idősebb Williamst látnám szívesen. Sajnos nem hiszem, hogy rá lehetne venni, de ő elől mindhárom poszton nagyon magas teljesítményre képes és sokkal kevesebb gond lenne a rotációval. Nem fiatal, de egy 3-4 évre meg tudná oldani a stabil csere szerepet, Nico nem hiszem, hogy nagyon jól tűrné a padot, pedig a legerősebb kezdő egyértelműen Raphinhával és Yamallal van. Ráadásul nem tudom ki mennyi Bilbao meccset látott, de én nem igazán látom azt a 60 milliót az öcsiben.
Nyilván jobb lenne mondjuk egy Kvara-David duó, de még nem vagyunk olyan helyzetben, mint akár csak 4-5 éve. Gyökeresről írnak a Sporton, de úgy lehetne elhozni, hogy egy évet még marad a Sportingban, ráadásul én nagyon nagy kockázatot látok még benne. Akciógólok tekintetében annyira nem kiemelkedő, ráadásul mindezt a portugál liga legerősebb csapatában. Plusz a karrierje nagy részét a német másod, angol másod -és harmadosztályban töltötte, ott sem kiemelkedő eredményekkel. Eddig van 1 és 1/4 szezonja egy másodvonalas portugál bajnokságban 26 évesen. Ha nem lett volna ez a mesterhármasa a City ellen (amiből 2 gól nem őáltala kiharcolt büntető) nem röpködne így a neve. Ha David és ő is ingyen jöhetne személy szerint akkor is inkább az előbbit látnám szívesebben.

Ha nyáron sikerülne Davidot, egy jó balhátvédet és egy stabil csere szélsőt hozni én már nagyon elégedett lennék. De még Roquét sem kellene elfelejteni, elég jól megy a Betisben, a válogatott szünet előtt azt írták a novemberi versenyben benne van a top 3-ban az U23-as MVP-ért (Casádó vezetett). Ha befér a keretbe, akár ő is erősítés lehet center poszton. Lehet, hogy számra nem lőtt sok gólt, de ami az akcióból szerzetteket illeti, szorosan ott van a második helyen (közel annyi mint Mbappénak). Őt se kellene teljesen kihagyni a képletből és egyes posztok rejtenek lehetőséget az utánpótlásban. Erre nyilván nem lehet biztosan támaszkodni, de azért az esély megvan.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.26. 09:45:05

Nem minden működik jól, és lehetne mindent jobban. Laporta is megtanulhatna viselkedni, ami szerintem az utóbbi időben változott is. Nem mutogat ujjal senkire, javult a viszony a ligával, és úgy néz ki a Reallal is, Perez azt nyilatkozta hétvégén, hogy szüksége van a 2 klubnak egymásra.

Szerintem a körülményeket érdemes figyelembe venni.
Nem tudom Tebast sem elfogulatlannak tartani, ha minden egyes nyilatkozatában elmondja, hogy ő Real szurkoló (tegnap is).

Nem az FFP-vel van a probléma, hanem azzal, ahogy alkalmazzák, írtam, szerintem kontraproduktív.

Nem látunk rá nagyon sok dologra, így nehéz véleményt alkotni.
Persze, kellene szélső, kp-s, szárnyvédő, és egy csatár. De ki tudja mi fér bele. Szerintem ez már teljes mértékben visszaveti a klubot, és ha jók is leszünk az FFP-ben jövőre, lehetetlen ennyi lyukas posztot 1-2 év alatt betömni.

Nem tudjuk, hogy volt e valós megkeresés és a klub döntött az igazolás ellen, vagy nem fért bele.
Pont múlt héten olvastam, Bryan Zaragoza azt nyilatkozta, a Barca le akarta igazolni. Most mindegy, hogy milyen játékosnak, személyiségnek tartjuk, 12+ millióért vitte a Bayern.
Reguilont és Cardonat figyektük a hírek szerint.
Én Juan Mirandat is visszavártam volna, utóbbi 2 játékos ingyen váltott csapatot.
De Pau Victort sem tudtuk csak egy fél évre regisztrálni, akkor mi fért igazából bele? Itt a háttérben valami biztosan kellett, hogy legyen. Igaz a La Liga is engedett Olmo leigazolásakor, és regisztrációjakor, Nico Williams leigazolását is lehetségesnek tartotta Tebas.
Nagy valószínűséggel ez egy presztízs igazolás volt mind a Barcanak, mind a ligának.
Szerintem a kiskapu az elnöki letét volt idénre, alap hangon egy Pau Victort sem engedtek volna regisztrálni.
Ilyen formában számomra továbbra is értelmezhetetlen a helyzet.
Idén és jövőre is profitot vár(t)unk.
Szerintem, egyszerűbb volt Olmot egyedül leigazolni és regisztrálni, mint helyette 2-3 játékost, akár ingyen, nem is sikerült volna kiskapu nélkül (Christensen sérülése) így milyen több igazolásról beszélünk amit elszalasztottunk???

A Sport cikkében ott van a Barca Corporate 4 ága.
A Barca Studiosra és a BLM 49%-nak eladására kaptak felhatalmazást a socioktól.
Ha úgy nézzük, a vezetőség jól választott, a BLM évi 100+ milliós bevételt hoz, a Barca Studiosnak minimális jelenleg a bevétele, előfordult, hogy veszteséges volt. Szerintem így is befolyt összeségében a valós értéke, még úgy is, hogy a partnerek nem fizettek, amivel sikerült erősíteni a keretet, és növelni a bevételeket.
https://www.fcbarcelona.com/en/news/415 ... budget/amp
A BLM 110 milliós bevételt hozott, 2018-hoz képest 70%-os az emelkedés.

Igazából szerintem a liga FFP-jének az a legnagyobb hiányossága, hogy előre kalkulálnak, bevételt, BL szereplést, eladásokat, rendkívüli eladásokat számítanak ki, ami ha nem valósul meg, szigorítanak a feltételeken, ezzel egy ördögi körbe kerül a klub. Szerintem erről tudnának nyilatkozni a többi klub vezetői is, ahogy még is tették, linkeltem.
fanbarca
Entrenador del Barça

2024.11.26. 09:07:04

vg99 írta:
Mondjuk ha választani kellene a lille-i csatár vagy Gyökeres között, mindent figyelembe véve, nem könnyű.
Ahogy a balszélső kérdés sem. Mégha lenne pénz, FFP engedné, akkor is, a spanyol, a portugál, vagy a grúz srác a jobb oda?
Számomra annyi egyértelmű, hogy nem Leao.
Nem védekezik, hullámzó, magatartásbeli problémák vannak vele. Nem kell ide.
més que un club
vg99
Capitá del Barça

gránit
Director del Fútbol

2024.11.26. 00:49:23

Troym írta:
2024.11.26. 00:22:06
gránit írta:
2024.11.25. 21:38:12
Az meg vicces, hogy a szélső bekkek hiánya miatt panaszkodunk, de nyáron még csak fel sem merült, hogy oda igazoljunk, sőt, több játékosunknak még ki is adtuk az útját, akik bevethetők ezeken a posztokon.
Most a "mi" alatt kiket értünk? Mert kb 1 éve nyomom a csengőt, hogy bhv és jhv kellene, csak ebből semmi nem valósult meg és Lewa cseréje sincs meg, pedig 37 éves lesz nyáron. Továbbra is azt gondolom, hogy egy kezdő bhv és egy csere jhv alapvető, ha bármit el szeretnénk érni.
Jogos.

Kedvencem, amikor Lewandowskiról azt mondjuk, többször és hamarabb kellene lecserélni, de ha azt mondjuk, hogy kellene oda minőségi igazolás, aki válthatná, az meg le van hurrogva, akkor hirtelen nagyon "megvagyunk". A szélsőkérdés meg nagy blama a klubvezetés számára, gyakorlatilag nem is volt napirenden a téma, nyáron legalább három játékosunkat kiszórtuk, akik szélsőbekk-ként bevethetők, aztán szezon közben rádöbbenünk, hogy hoppá, nem vagyunk meg, nagyon nem.

A többes számot azért használom, mert nem szeretnék "mi" meg "ti" jelzőket használni, klikkeket szítani meg versenyt csinálni abból, hogy kinek miben volt igaza, ki mennyire megmondta, bezzeg a többi meg mennyire vak volt. Ez nem verseny, egy klub vagyunk. Ha a klub rosszul működik, az egy százötvenezred- vagy százmilliomodrészt az én hibám is, sosem tudtam például megértetni a pártoló tagokkal sem, hogy a mindenkori klubvezetés körmére sokkal aktívabban és rendszerszinten rá kellene nézni. Mert időről időre megválasztunk egy kiváltságos kasztot, ami majdnem olyan önműködő, mint olajosék, azzal a különbséggel, hogy évente van egy közgyűlés, meg elvileg aláírást lehet gyűjteni az elnökség ellen, és ez nagyritkán meg is valósul. De amúgy teljesen kontrollálatlan, így teljesen kontrollálatlanul csinálhatnak hülyeségeket is.

Arról nem is beszélve, hogy hiába mondja xy, hogy ő hogy megmondta ezt meg azt, más témákban meg nem őt igazolta az élet, ebből nem kell versenyt csinálni, sem szekértáborokat kreálni, ezért használom következetesen a többes számot, akkor is, ha én például konkrétan nem mondtam a szóban forgó dolgokat. Úgyhogy a többes számot ne vedd magadra, elnézést, ha félreérthető volt, ez nálam csak a klub egységének egy kifejezőeszköze.
Troym
Director del Fútbol

2024.11.26. 00:22:06

gránit írta:
Az meg vicces, hogy a szélső bekkek hiánya miatt panaszkodunk, de nyáron még csak fel sem merült, hogy oda igazoljunk, sőt, több játékosunknak még ki is adtuk az útját, akik bevethetők ezeken a posztokon.
Most a "mi" alatt kiket értünk? Mert kb 1 éve nyomom a csengőt, hogy bhv és jhv kellene, csak ebből semmi nem valósult meg és Lewa cseréje sincs meg, pedig 37 éves lesz nyáron. Továbbra is azt gondolom, hogy egy kezdő bhv és egy csere jhv alapvető, ha bármit el szeretnénk érni.
gránit
Director del Fútbol

Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy nem a Liga miatt kellett kamuzniuk a Barca Studios kapcsán, hanem azért, mert nem tudták eladni, és a mostani "eladás" is homályos, mert ha beérkeztek volna ezek a pénzek, akkor be kellene kerülnünk az 1:1-be.

Ezzel együtt nagyra értékelem Laporta erőfeszítéseit, már az első elnökségével is mély gödörből húzta ki a klubot, és az volt bő 20 év óta az egyetlen olyan éránk, amikor folyamatosan magas színvonalú volt a játékospolitikánk.

Az meg vicces, hogy a szélső bekkek hiánya miatt panaszkodunk, de nyáron még csak fel sem merült, hogy oda igazoljunk, sőt, több játékosunknak még ki is adtuk az útját, akik bevethetők ezeken a posztokon. Most meg panaszkodunk, hogy szűk a keret, nyáron viszont nem oda akartunk igazolni, ahol lyukak voltak, hanem egy 60 milliós látványigazolást akartunk. Nálunk is van baj azért a toronyban.
Válasz küldése