Fc Barcelona - A Hátország

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Atlantis
Capitá del Barça

2024.12.29. 20:15:51

A LaLigán belüli szakadék amúgy nagyrészt pont nekünk és a Realnak köszönhető.
Nagyon nagyon sokáig ez a két csapat kapta a tévés bevételek nagyon nagy részét, ami egyrészt védhető azzal, hogy Ők is generálták a nézettség jelentős részét, azonban másrészt viszont hosszú éveken keresztül járult hozzá ahhoz, hogy egyre nagyobb legyen a szakadék. Hiszen a kisebb csapatoknak pont ebből van esélye jelentősebb bevételek szerzésére.

Ugyancsak mi a mostani megszorítások és nehéz anyagi helyzetünkben képesek vagyunk olyan hiteleket felvenni vagy épp tulajdonjogokat eladni olyan áron, amire más csapatok nem képesek (csak hogy kijátsszuk a liga szabályozását).

Hogy pontosan mi is volt a spanyoloknál:
https://www.reddit.com/r/soccer/comment ... ?rdt=36412
Ez az új rendszer a 2016–2017-es szezontól lépett életbe, akkortól kezdve lett sokkal igazságosabb a rendszer. Míg az angol Premier League már 1992-től központosított rendszerben értékesítette a televíziós jogokat és egyben sokkal igazságosabban elosztva.

Nagyon jó példa pont a Girona:
https://swissramble.substack.com/p/giro ... ces-202223
A másodosztályból feljutással 347%-ot nőtt a bevételük, és amúgy a tévés bevételek adják a klub bevételének 75%(!)-át.

De még egy nagymúltú, nemzetközi porondon helytálló csapat, mint a Sevilla is:
https://sevillafc.es/en/actual/news/budget-2324-jga23
A közvetítési jogok a bevételek 40%-át adják.

Miközben ez a Barcelona esetében a 25%-ot sem éri el.

Az, hogy az FC Barcelonát szivatja a LaLiga már néha való igaz, de annak mértékét és ok-okozati összefüggéseit erősen vitatom.
Tebas ellenségessége egyértelmű a klubbal szemben, de azért ehhez kell Laporta személye is. Mióta Laporta az élen van, megállás nélkül keménykedik és próbálja megfúrni a LaLiga rendszerét:
- próbálkozás a Super League -el és annak továbbra is nyílt támogatása
- a CVC-s kavarodás is
- tulajdonjogok eladása (akár csak papíron, olyan cégnek amely utána eltűnik fizetés nélkül, lásd Barca Studios)
- most bírósági pereskedések (amit valószínűleg nem ok nélkül vesztettünk el)
És az a baj, hogy ezzel a nyílt sisakos arcoskodással, még akkor is ha az esetek jelentős részében igaza van, egy jól látható céltáblát tesz a klubra. És nem állítom, hogy meghunyászkodni kell mindenben, de úgy érzem ha minden ilyen szituációt sokkal diplomatikusabban kezelünk, akkor kevésbé szállt volna rá a klubbra Tebas is, és alapból kevesebb szituáció is lenne.

Csak ugye ezzel a harcias, külső ellenséggel küzdésnek köszönhetően erősítheti a saját szavazói bázisát még az esetleges rossz döntései esetén is. (dejavu lehet azoknak akik itthon élnek :D )
gránit
Director del Fútbol

2024.12.29. 19:47:39

Peter írta:
2024.12.29. 16:26:48
gránit írta:
2024.12.29. 11:49:09
Úgyhogy én inkább maradok a "komcsi" vonalon,
Veled tartok ezen a vonalon én is.

Bár minden kétséget kizáróan lehetne mit tanulni és kamatoztatni a demonstráltan valódi szabad gazdálkodás eszményével működni próbáló olajoséktól, miközben nem becsülném alá az olyan feltörekvő kelet-európai példákat mutató modelleket sem, mint a fradi vagy a mahacskala.
+ A kelet-európai csapatoknak is pont az állna az érdekükben, hogy kemény plafonokat vezessenek be, hogy nekik is esélyük legyen minőségi játékosokat elkapni. Akkor tudna például egy magyar csapat labdába rúgni. Az meg még nekünk sem áll érdekünkben, hogy néhány olajos elvigye az összes jó játékost. A Real Madrid erős pozícióban van, mert az Unicaja bank támogatja őket, erős hátszelük van. De még nekik sem tetszik a jelenlegi rendszer, mert ha néhány olajos elkezdene milliárdokat beletolni a fociba, az őket is nehéz helyzetbe hozná.

Visszatérve a stadionprojektre, nézegetem itt a költségeket, az 1,5 milliárdos költségekkel drágább ez a történet, mint például többek között a Minnesota Vikings stadionja, ami egy teljesen új stadion volt, a miénk meg csak egy felújítás. És így drágább... Valami bűzlik ̶D̶á̶n̶i̶á̶b̶a̶n̶ Barcelonában. Nem kevés tétel van ott túlárazva. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a külső okok mellett mi magunk is tehetünk arról, hogy olyan anyagi helyzetben vagyunk, amilyenben.
Peter
Director del Fútbol

2024.12.29. 16:26:48

gránit írta:
Úgyhogy én inkább maradok a "komcsi" vonalon,
Veled tartok ezen a vonalon én is.

Bár minden kétséget kizáróan lehetne mit tanulni és kamatoztatni a demonstráltan valódi szabad gazdálkodás eszményével működni próbáló olajoséktól, miközben nem becsülném alá az olyan feltörekvő kelet-európai példákat mutató modelleket sem, mint a fradi vagy a mahacskala.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.29. 16:25:47

gránit írta:
Nem tudom, milyen felmérés ez, de nagyon nem 4. helyen van szerintem a Liga. A BL-győzelmeket halmozza, az Atleti nagyon megerősödött, a Bilbao hasít az Európa-ligában, a kiscsapatok a többi bajnokság kiscsapataihoz képest erősek. Ligue 1, ne vicceljünk már... A legerősebb csapatuk is hol áll a BL-ben...? Jonathan Daviddel is csak azért vagyok szkeptikus, mert a francia bajnokságban szórja a gólokat, az meg nem garancia. Depay sem termelt már úgy Spanyolországban, mint Franciaországban, más szint a kettő. Csont nélkül erősebb a Liga az olasz meg a német bajnokságnál is. Szerintem az angolnál is, de nem akarok megint frontot nyitni errőt, csak a magam részéről megjegyzem.

A Liga köszöni szépen, megvan, csak minket "tüntetnek ki" a megkülönböztetett szívatásukkal. A szabályozást én nagyon fontos dolognak tartom, ez menthet meg minket is az olajos veszélytől. Bár én úgy látom, hogy olajosék most visszaestek, mert a jelen gazdasági helyzetben az olajosok a fontosabb bizniszeikre költik a pénzt, de sajnos jöhet még olyan szituáció, amikor nagyon tolják a pénz a fociba, és az nekünk nagyon nem áll az érdekünkben. Nekünk a szabályozás áll az érdekünkben, csak nem úgy, ahogy a Liga csinálja. Ezt az UEFA-nak kellene végre komolyan vennie.

Ha ez "komcsi", akkor az USA egy nagyon komcsi hely lehet, mert az összes nagyobb ligájuk erősen szabályozott. Ez a szabad gazdálkodás, ahogy én látom, Kelet-Európán kívül nem nagyon érdekel senkit. A NASCAR-ban, Indycarban egyenesen egyenkasztnikkal mennek, így tudják elérni, hogy a csaptok között ne legyenek szakadéknyi különbségek, és bajnokságok szorosak, izgalmasak legyenek. Az NBA-ben is konkrétan meg vannak szabva a fizetési sapkák, így tényleg 10+ csapat megy évente a bajnoki címért, a BL ezzel szemben már évek óta néhány csapat játékszerévé degradálódott. Úgyhogy én inkább maradok a "komcsi" vonalon, és a klubnak is ez áll az érdekében, nagyon szorítok azért, hogy Manchester City példás büntetést kapjon, és olajosék legyenek egyszer és mindenkorra rendesen megregulázva. Nekünk nagyon nem áll érdekünkben, hogy ők egy nap brutálisan elkezdjenek költekezni és fölénk nőni, az egész labdarúgásnak nem tenne jót.
Szerintem ezt az Optásokkal kell megvitatni.
Én azt látom, hogy van a Real, aki jól gazdálkodik, és versenyrbe tud szállni mindenkivel, jó korszakban vannak, ha még akarnák fogni, akkor is nehezen tudnák.
A Barca tulajdonrészeket ad el, hogy fennmaradjon, hosszabbítani tudjon a saját neveléseivel, egy két játékossal erősítsen
Atletico tőkeemeléssel tudott erősíteni, mi és ők sem nagyon alkottunk semmit utóbbi években a nemzetközi porondon.

Alatta a szakadék.
A Valencia és a Sevilla a két nagy tradicionális csapat a legjobb ellentétes példa. A Sevilla megpróbált megfelelni, eladta a játékosait, a BL pénzek nélkül a csőd szélén
A Valencia, aki tulajdonossal rendelkezik, rossz gazdálkodásával, kivett pénzekkel 10+ éve építi a stadionját, most pedig mikor eladnák, már a kutyának sem kell.

És a futottak még kategória
Girona-távozott a fél csapat
Sociedad-fontos játékosok távoztak
Villarreal- eladó klub
Betis-főleg kölcsön, játékosok tulajdonrészében gondolkodnak
Bilbao-csak baszk játékosok
Ezek mennek a 4-ik helyért
És a sok kiscsapat

Szerintem alapvető témában egyetértünk, de elbeszélünk egymás mellett

Kell az FFP. Nagyon jó az UEFA irányelve, 70%-a mehet a bérekre a bevételnek, vásárláskor a játékosok amortizációja a szerződés éveire bontják, beletartozik a bérkeretbe.

A La Liga szabalyozása mindenkire ugyanúgy érvényes. A Las Palmasra és az FC Barcelonára még ha bevétel, érték, marketing, presztízs szempontjából ég és föld a 2 klub. Ráadásul a Barcánál rengeteg a szakág, ami rontja a helyzetét az FFP-ben.

Mi lenne ettől szigorúbb szabályozás, ahol ellehetetlenítik a klub működését, igazolást, saját nevelésű játékosok maradását, és széthajtják, kizsigerelik őket.
Ráadásul ahogy az Olmos cikkben itt is olvasható, hasra ütve változtatják a szabályokat, amivel megkérdőjelezik az egész szabály szavahihetőségét.
Troym
Director del Fútbol

2024.12.29. 12:35:46

Atlantis írta:
2024.12.29. 12:00:50
Itt sem a szabályozással van a baj, hanem hogy nagyon hirtelen és nagyon szigorúan húzták be, nem átgondolva a rövid távú következményeket. Ezt évről évre kellett volna fokozatosan bevezetni, ahogyan pl. az F1-ben is csinálják most az évről évre csökkenő limitet, évekre előre bejelentve és a csapatokkal folyamatosan egyeztetve.
Ez egyrészt igaz és gondolom normál körülmények között ez is történt volna, csak jött a covid. 2 hónap zárlat és már mentek Bartoék kilincselni Messiékhez, hogy mi lenne, ha később fizetnének, mert 2 hónap alatt kiürült a kassza, csőd szélén a klub. Gondolom akkor több csapat is ugyanígy járt... Járvány nélkül gondolom a Ligánál kényszerítettek volna évente 10-20% bércsökkentésre FFP címén, de kb kiesett 1 évnyi jegybevétel és így drasztikus lépések kellettek.
Örülök, hogy nem tartunk ott, ahol a Rangers...
Ettől még nyilván rosszabbul érint minket a szabályozás, mint bárki mást, mert van részrehajlás, de az alapja a járvány miatti csőd elkerülése volt.

Milyen nonszensz világban és csapatban fordulhatott elő, hogy egy Umtiti kaphatott évi 30 milliót, SR 10 felett stb...
gránit
Director del Fútbol

2024.12.29. 12:06:45

Atlantis írta:
Csak halkan jegyzem meg, hogy az USA-ban az NBA,NFL, NHL, MLS mind rendelkezik ilyen, sőt amúgy ennél szigorúbb szabályozással a fizetésekhez kapcsolódóan. Ahogyan egy teljesen más sportágban, az F1-ben és éppen bevezették a költekezési limitet, hogy kiegyenlítsék a versenyt.
Az NFL-ben még konkrétan a drafton megszerzett játékosok bérét is meghatározzák évekre, nem csak a csapatszintű fizetési limitet.

Ideális esetben ezek a szabályozások éppen hogy erősíthetnék a ligát hosszú távon azáltal, hogy a kisebb csapatoknak is lehetősége lenne versenyre kelni a többiekkel. Kiegyenlíthetnék az erőviszonyokat, ezáltal nagyobb versenyt generálva, ami egy izgalmasabb és eladhatóbb ligát eredményez, ami pedig több bevételt minden csapatnak.

Itt sem a szabályozással van a baj, hanem hogy nagyon hirtelen és nagyon szigorúan húzták be, nem átgondolva a rövid távú következményeket. Ezt évről évre kellett volna fokozatosan bevezetni, ahogyan pl. az F1-ben is csinálják most az évről évre csökkenő limitet, évekre előre bejelentve és a csapatokkal folyamatosan egyeztetve.
Pontosan. Ha ez "komcsi", akkor az USA a legkomcsibb hely a világon. Ott nagyon erős szabályozások vannak, ezzel pedig tényleg izgalmas bajnokságokat lehet elérni, de az F-1 is azóta lett nézhetőbb, hogy elkezdték az ollót szűkíteni a csapatok között. Az NBA-ben például egy kevésbé gazdag déli vagy középnyugati csapat sosem tudna enélkül versenyre kelni a nagyokkal, így viszont nekik is van esélyük. Sőt, a Milwaukee, a Denver nyertek is bajnoki címet az elmúlt években, szabályozás nélkül ilyen "kisvárosi" csapatoknak esélyük sem lenne.

Nekünk az a problémánk, ha a Liga ezt belföldön akarja megoldani, amikor ezt UEFA-szinten kellene megoldani. Ha ez országos szinten van bevezetve, akkor csak azt érik el, hogy az adott ország csapatai lemaradhatnak a többiekkel szemben. Bár én ezt sem annyira látom, az Atleti például elég szépen kigyúrta magát. Én ezt a Barcelonával szemben irányuló dolognak tartom, a Liga úgy összességében köszöni szépen, jól van.
Atlantis
Capitá del Barça

Csak halkan jegyzem meg, hogy az USA-ban az NBA,NFL, NHL, MLS mind rendelkezik ilyen, sőt amúgy ennél szigorúbb szabályozással a fizetésekhez kapcsolódóan. Ahogyan egy teljesen más sportágban, az F1-ben és éppen bevezették a költekezési limitet, hogy kiegyenlítsék a versenyt.
Az NFL-ben még konkrétan a drafton megszerzett játékosok bérét is meghatározzák évekre, nem csak a csapatszintű fizetési limitet.

Ideális esetben ezek a szabályozások éppen hogy erősíthetnék a ligát hosszú távon azáltal, hogy a kisebb csapatoknak is lehetősége lenne versenyre kelni a többiekkel. Kiegyenlíthetnék az erőviszonyokat, ezáltal nagyobb versenyt generálva, ami egy izgalmasabb és eladhatóbb ligát eredményez, ami pedig több bevételt minden csapatnak.

gránit
Director del Fútbol

Nem tudom, milyen felmérés ez, de nagyon nem 4. helyen van szerintem a Liga. A BL-győzelmeket halmozza, az Atleti nagyon megerősödött, a Bilbao hasít az Európa-ligában, a kiscsapatok a többi bajnokság kiscsapataihoz képest erősek. Ligue 1, ne vicceljünk már... A legerősebb csapatuk is hol áll a BL-ben...? Jonathan Daviddel is csak azért vagyok szkeptikus, mert a francia bajnokságban szórja a gólokat, az meg nem garancia. Depay sem termelt már úgy Spanyolországban, mint Franciaországban, más szint a kettő. Csont nélkül erősebb a Liga az olasz meg a német bajnokságnál is. Szerintem az angolnál is, de nem akarok megint frontot nyitni errőt, csak a magam részéről megjegyzem.

A Liga köszöni szépen, megvan, csak minket "tüntetnek ki" a megkülönböztetett szívatásukkal. A szabályozást én nagyon fontos dolognak tartom, ez menthet meg minket is az olajos veszélytől. Bár én úgy látom, hogy olajosék most visszaestek, mert a jelen gazdasági helyzetben az olajosok a fontosabb bizniszeikre költik a pénzt, de sajnos jöhet még olyan szituáció, amikor nagyon tolják a pénz a fociba, és az nekünk nagyon nem áll az érdekünkben. Nekünk a szabályozás áll az érdekünkben, csak nem úgy, ahogy a Liga csinálja. Ezt az UEFA-nak kellene végre komolyan vennie.

Ha ez "komcsi", akkor az USA egy nagyon komcsi hely lehet, mert az összes nagyobb ligájuk erősen szabályozott. Ez a szabad gazdálkodás, ahogy én látom, Kelet-Európán kívül nem nagyon érdekel senkit. A NASCAR-ban, Indycarban egyenesen egyenkasztnikkal mennek, így tudják elérni, hogy a csaptok között ne legyenek szakadéknyi különbségek, és bajnokságok szorosak, izgalmasak legyenek. Az NBA-ben is konkrétan meg vannak szabva a fizetési sapkák, így tényleg 10+ csapat megy évente a bajnoki címért, a BL ezzel szemben már évek óta néhány csapat játékszerévé degradálódott. Úgyhogy én inkább maradok a "komcsi" vonalon, és a klubnak is ez áll az érdekében, nagyon szorítok azért, hogy Manchester City példás büntetést kapjon, és olajosék legyenek egyszer és mindenkorra rendesen megregulázva. Nekünk nagyon nem áll érdekünkben, hogy ők egy nap brutálisan elkezdjenek költekezni és fölénk nőni, az egész labdarúgásnak nem tenne jót.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.12.29. 12:01:12-kor.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.12.29. 11:38:41

Cseri írta:
2024.12.28. 17:51:04
Eléggé felületesek az ismereteim,ezért csak belekontárkodok.Nehéz már nem politikai,vagy sportdiplomáciai összesküvést látni a háttérben.Mint amikor itthon a fradiból kinizsi lett. Hogy jön bárki ahhoz,hogy megmondja egy önnállóan gazdálkodó szervezetnek,hogy mennyi lehet a bértömege,vagy a bevételük hány %-t mire fdordíthatják?Mint a komcsi időkben a bérgazdálkodás. Ez nem hat a piac ellen? Szembe megy a szabad gazdálkodás eszményével is.
Igen, kb összefoglaltad, amit a legérthetetlenebbnek tartok az egész belső szabályozásban. Teljesen nonszensz 2024-ben, és nem csak szembemegy a szabad gazdálkodással, de még kifejezetten árt is. Pénzt pénzzel (abból vásárolt eszközzel) lehet csinálni mindig, mindenhol, ebben az esetben játékossal, minőséggel. Liga és csapatszinten is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.29. 11:29:07

Cseri írta:
Eléggé felületesek az ismereteim,ezért csak belekontárkodok.Nehéz már nem politikai,vagy sportdiplomáciai összesküvést látni a háttérben.Mint amikor itthon a fradiból kinizsi lett. Hogy jön bárki ahhoz,hogy megmondja egy önnállóan gazdálkodó szervezetnek,hogy mennyi lehet a bértömege,vagy a bevételük hány %-t mire fdordíthatják?Mint a komcsi időkben a bérgazdálkodás. Ez nem hat a piac ellen? Szembe megy a szabad gazdálkodás eszményével is. Nekem pl. ezért fontosabb minden esetben a liga megnyerése,mert ezzel lehet igazán odavágni a Madridista elitnek,hogy Spanyolországban egy katalán csapat a rekordbajnok.(ha jól emlékszem jelenleg 9 a különbség a Madrid javára a bajnokicímek tekintetében)
Annyira jól sikerült a szabályozás, hogy az Opta friss felmérése szerint a La Liga a 4. A Top 5 bajnokságok között, azonos pontszámmal a Ligue 1-al. Októberben még 0,1-el le voltak maradva.
Andrsika írta:
2024.12.29. 10:42:13
Ettől én is tartok, de ha nem tennék ezt már rég csődbe mentünk volna… én már rég úgy gondolom, h Bartoèk ezt is akarták elérni az eszetlen dolgaikkal..
Mindig csak Olmo neve jön fel, mert az ő regisztrálása a legsürgősebb. 12 játékos szerződése fog lejárni 1,5 éven belül. Jelen állapotok szerint 1/2 vagy 1/4 vajon hány játékosnak kellene távoznia az új szerződésük regisztrálásához...
Erre az újabb kar.
Bartomeuéknál én legyek az utolsó, aki megvédem őket, de nemrég linkeltem, hogy Rosell ártatlanul ült 2 évet. A gazdasági és sportszakmai alkalmatlansága mellett nem sikerült a klub érdekeit sem megvédeni. Akkor nem is hallottunk FFP-ről, majd Laporta megválasztása után a spanyol bajnokság teljes szigorával lépett fel.
Cseri
Entrenador del Barça

Eléggé felületesek az ismereteim,ezért csak belekontárkodok.Nehéz már nem politikai,vagy sportdiplomáciai összesküvést látni a háttérben.Mint amikor itthon a fradiból kinizsi lett. Hogy jön bárki ahhoz,hogy megmondja egy önnállóan gazdálkodó szervezetnek,hogy mennyi lehet a bértömege,vagy a bevételük hány %-t mire fdordíthatják?Mint a komcsi időkben a bérgazdálkodás. Ez nem hat a piac ellen? Szembe megy a szabad gazdálkodás eszményével is. Nekem pl. ezért fontosabb minden esetben a liga megnyerése,mert ezzel lehet igazán odavágni a Madridista elitnek,hogy Spanyolországban egy katalán csapat a rekordbajnok.(ha jól emlékszem jelenleg 9 a különbség a Madrid javára a bajnokicímek tekintetében)
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
jclayton
Jugador d'estrella

2024.12.21. 22:01:08

Deluigi írta:
2024.12.21. 21:56:30
Foleg, hogy nem is katalan ceg epiti a stadiont...
A fővállalkozó nem az, de a beszállítók egy része biztosan, értelmetlen lenne külsősöknek kiszervezni azt a részt. Az építkezésnek pedig van egyfajta kultúrája, mindenhol.

Perezről meg ezt nem is tudtam :D
Troym
Director del Fútbol

2024.12.21. 21:59:01

jclayton írta:
2024.12.21. 21:32:43
Én szívesen ostorozom az elnökséget minden stikliért, de a stadionépítés egy külön műfaj, amit szerintem nagyon nehéz időben, pontosan és költségkereten belül művelni - ráadásul ki tudja azt is, milyen a katalán cégek mentalitása ezen a téren. Szerintem ha valami érdeke a vezetésnek, az a munkálatok minél előbbi befejezése - és ha például trükköznének a fizetéssel a beszállítóknak, az már rég a hírekben szerepelne egy ilyen volumenű beruházásnál. Szóval ez nem az a dolog, amit kapásból Laportáék nyakába varrnék egyelőre - akad rengeteg más úgyis :D
Az egyik legnagyobb Katalóniában dolgozó építési milliárdos valami Florentino Pérez nevű fickó, csak úgy mondom...:D
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.12.21. 21:56:30

Foleg, hogy nem is katalan ceg epiti a stadiont...
jclayton
Jugador d'estrella

2024.12.21. 21:32:43

Én szívesen ostorozom az elnökséget minden stikliért, de a stadionépítés egy külön műfaj, amit szerintem nagyon nehéz időben, pontosan és költségkereten belül művelni - ráadásul ki tudja azt is, milyen a katalán cégek mentalitása ezen a téren. Szerintem ha valami érdeke a vezetésnek, az a munkálatok minél előbbi befejezése - és ha például trükköznének a fizetéssel a beszállítóknak, az már rég a hírekben szerepelne egy ilyen volumenű beruházásnál. Szóval ez nem az a dolog, amit kapásból Laportáék nyakába varrnék egyelőre - akad rengeteg más úgyis :D
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.21. 20:56:22

Troym írta:
2024.12.21. 20:51:19
FcBarcelona1 írta:
2024.12.21. 20:25:23
Ma mondott valamit Laporta Williamsről, erre írtam, hogy 6 hónapja kicsit másképp állította be a dolgokat, amikor személyesen kezdett intézkedni, hogy leigazoljuk Konkrétan erre az ügyre mi szeretett volna lenni a válaszod?
Hogy igazat mondott és nem is akartuk?

Amúgy köszi, nem kell tőled 5 link és 90 kiragadott mondat minden hozzászólásban, egyrészt tudok olvasni magamtól, ha érdekel valami, másrészt sem a stadionépítés, sem Williams nincs benne, ergo nem nekem válaszoltál...
Ott van a nyilatkozata, hogy le tudjuk igazolni Nico Williamsat, le tudunk igazolni egy ilyen kaliberű játékost.
Azt mondta, hogy Nico Williamsat fogjuk leigazolni?
Hol olvastad, hogy Laporta intézkedett a leigazolásáról. Nyilatkozott ilyet?
Kb. mindenhol (MD, Sport) lejött, hogy cáfolják a stadionkeresést, erre válaszoltam.
Ott van, hogy miért kell lépni, azért linkeltem.
Abból, hogy neked miből mi jön le, az egy szubjektív vélemény
Troym
Director del Fútbol

2024.12.21. 20:51:19

FcBarcelona1 írta:
Ma mondott valamit Laporta Williamsről, erre írtam, hogy 6 hónapja kicsit másképp állította be a dolgokat, amikor személyesen kezdett intézkedni, hogy leigazoljuk Konkrétan erre az ügyre mi szeretett volna lenni a válaszod?
Hogy igazat mondott és nem is akartuk?

Amúgy köszi, nem kell tőled 5 link és 90 kiragadott mondat minden hozzászólásban, egyrészt tudok olvasni magamtól, ha érdekel valami, másrészt sem a stadionépítés, sem Williams nincs benne, ergo nem nekem válaszoltál...
gránit írta:
2024.12.21. 20:48:30
Ez a taktika pedig tökéletesen beválik nekik, mert minden egyes bejelentést hatalmas ováció fogad, és nem az esik le az embereknek, hogy ugyanazt már századjára jelentették be, és mindegyik alkalommal át lett verve a fejük, hanem mindegyik bejelentést üdvrivalgással fogadják. Tökéletesen működik a taktikájuk, nagyon csinálják egyébként.

Ezzel a felújítással az 5. legdrágább stadion lesz a Camp Nou a történelemben, úgy, hogy ez csak felújítás. Drágább lesz, mint például az Atlanta Falcons stadionja, pedig az egy teljesen új létesítmény, ez meg csak egy felújítás.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_m ... e_stadiums

Ezek azok a dolgok, amikért már nem lehet a Ligát hibáztatni.
Tökéletesen egyetértek. Mese habbal 1034. rész, épp ennek az epizódnak a címe: "Stadion űrkikötő áron ki tudja mikorra." Lehet magyarok építik :D
gránit
Director del Fútbol

2024.12.21. 20:48:30

Troym írta:
2024.12.21. 19:45:26
A stadionépítés egy nagy káosz (mint a Studios, Nike, egyéb rétestészta ügyek). Mindig már csak 5 perc és visszaköltözünk, aztán jönnek a hetek, hónapok csúszásban
Nehéz bármit elhinni a klub körül...
Ez a taktika pedig tökéletesen beválik nekik, mert minden egyes bejelentést hatalmas ováció fogad, és nem az esik le az embereknek, hogy ugyanazt már századjára jelentették be, és mindegyik alkalommal át lett verve a fejük, hanem mindegyik bejelentést üdvrivalgással fogadják. Tökéletesen működik a taktikájuk, nagyon csinálják egyébként.

Ezzel a felújítással az 5. legdrágább stadion lesz a Camp Nou a történelemben, úgy, hogy ez csak felújítás. Drágább lesz, mint például az Atlanta Falcons stadionja, pedig az egy teljesen új létesítmény volt, ez meg csak egy felújítás.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_m ... e_stadiums

Ezek azok a dolgok, amikért már nem lehet a Ligát hibáztatni.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Troym írta:
A stadionépítés egy nagy káosz (mint a Studios, Nike, egyéb rétestészta ügyek). Mindig már csak 5 perc és visszaköltözünk, aztán jönnek a hetek, hónapok csúszásban, most épp stadiont kell találni a BL egyenes kiesésre. mert az olimpiai stadionban nem játszhatunk, úgyhogy megy a kuncsorgás az Espanyol, Valencia, Atma stadionoknál.

Egy nagy stikli az összes nagyobb ügyünk.

Pont olyan, mint amikor Laporta kijelenti, hogy igazából nem is akartuk Williamset... :D holott emlékeim szerint Nico intett be nekünk.

Laporta: "We have never said that we would sign Nico Williams... We said that we could do a deal of this magnitude like the one with Dani Olmo, which is less than €60m. The sporting management thought that it was more important to sign Dani Olmo than other players."

Értelmezted?

https://www.sport.es/es/noticias/barca/barca-quedara-estadio-112793499

Nem is kerestek másik stadiont. A Marca hozta le a hírt. Gondolom hamarabb hiszel a madridi híreknek.
Nem lehet 2 stadionban játszani a BL meccseket az egyenes kiesési szakaszban. A Montjuicit el kellene hagyni kora nyáron, de úgyis megegyeznek az önkormányzattal.

https://en.as.com/soccer/fc-barcelona-given-montjuic-departure-date-by-local-city-council-n/

Persze biztosan elmennének az Atletico stadionjába.
“Today we can afford to sign Nico Williams. We can afford a signing like Nico’s. It is the result of the work that has been done over the years to get to this point, we could afford a signing of this level.”
És ma még ezt is mondta
"There are always doubts about registrations and they can always be registered. La Liga told me that with the contract with Nike we could already register players and return to 1/1, now it turns out that we cannot register Dani Olmo and Pau Victor even with the contract.

"We have filed a lawsuit on this issue and on the 27th we will know the resolution

“We have blind faith in Hansi Flick. He knows what he has in hand. He is managing a team with young players, and that can lead to situations like this.

“Young players with a lot of talent who have brought us joy and generated great expectations. The expectations remain intact.”

However, continuing, Laporta added: “We concluded that if in August we had been told we would be first in the league and second in the Champions League at the end of December, we would have signed it.
Laporta also addressed comments made by the new president of the Spanish Football Federation (RFEF), Rafael Louzan, who praised Florentino Perez’s management and referred to himself as a Madridista.

“Those are inappropriate statements. They are part of the sociological Madridismo. All the powers over there are Madridista. We are fighting against this. What we won’t do is stop our demands,”
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2024.12.21. 20:48:38-kor.
Troym
Director del Fútbol

A stadionépítés egy nagy káosz (mint a Studios, Nike, egyéb rétestészta ügyek). Mindig már csak 5 perc és visszaköltözünk, aztán jönnek a hetek, hónapok csúszásban, most épp stadiont kell találni a BL egyenes kiesésre. mert az olimpiai stadionban nem játszhatunk, úgyhogy megy a kuncsorgás az Espanyol, Valencia, Atma stadionoknál.

Egy nagy stikli az összes nagyobb ügyünk.

Pont olyan, mint amikor Laporta kijelenti, hogy igazából nem is akartuk Williamset... :D holott emlékeim szerint Nico intett be nekünk.

Laporta: "We have never said that we would sign Nico Williams... We said that we could do a deal of this magnitude like the one with Dani Olmo, which is less than €60m. The sporting management thought that it was more important to sign Dani Olmo than other players."

Peter
Director del Fútbol

2024.12.21. 16:40:03

gránit írta:
2024.12.21. 15:52:30
Nekem a történetnek ez a része is bűzlik.
Na akkor nem vagyok egyedül.... :lol:

Na nem, mintha ettől bármi is változna, de pontosan az ilyen "furcsa illatok" miatt, ami szinte bármilyen anyagi jellegű ügyletünk körül érződik, nem is tud érdekelni igazán a felszínesnél mélyebben semmi.

Egyszerűen kizárt, hogy nálunk két bármilyen ügylettel kapcsolatos pont között az egyenes lenne az, ami azokat összeköti.
gránit
Director del Fútbol

2024.12.21. 15:52:30

Peter írta:
2024.12.21. 15:45:49
gránit írta:
2024.12.21. 14:58:26
Ne áltassuk magunkat, előrelátható időn belül nem fogunk visszaköltözni.
Az elejétől kezdve nem vagyok képben a stadion finanszírozásával, talán bugyuta is a kérdés, de nincs ott valami finanszírozási bibi?
Amilyen ügyleteket mi kötünk, nem lennék meglepve. Én ezzel úgy vagyok, mint az összes többi szerződésünkkel. Majd akkor jelentsenek be róla bármit is, amikor tádáááám, kész van. Addig csak üres magyarázkodás, hogy a szurkolókat megnyugtassák. És működik is, mert minden bejelentést elhiszünk. Egy biztos, most nem lesz költözés, és még nagyon sokáig nem is lesz. Emellett a másfél milliárd eurós költséget is sokallom. Nem űrállomást építenek a Marson. Nekem a történetnek ez a része is bűzlik.
Peter
Director del Fútbol

2024.12.21. 15:45:49

gránit írta:
Az elejétől kezdve nem vagyok képben a stadion finanszírozásával, talán bugyuta is a kérdés, de nincs ott valami finanszírozási bibi?
Vagy csak egyszerűen ennyire alá lett volna becsülve az építkezés időtartama?
gránit
Director del Fútbol

Lesz ebből még 2026 :mrgreen:

jclayton
Jugador d'estrella

2024.12.21. 14:16:46

Ha valakit érdekel, redditen a napokban megjelent egy hosszabb képes beszámoló arról, hogy is néz ki jelenleg a stadion. És.. nem jól.
https://www.reddit.com/r/Barca/comments ... c_outlook/
Válasz küldése