Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Az eredeti topicban (Olmo)
Bárcsak így tettek volna. A csőd szélére egyetlen egy ember sodort munket. Josep Maria Bartomeu. Gyakorlatilag a tőle öröklött adósság több mint a felét teszi ki a 3 nagy igazolás (kb 500 millió!!!) ára és fizetése, ha DJ-ot hozzávesszük, akkor közel 600 millió, a fizetés meg méginkább az egekben, nem számolom át, de megközelítheti az évek során az 1 milliárdot az az összeg amit erre a négy játékosra költöttünk. Elképesztő. Csak hogy perspektívába helyezzük a dolgokat, kb ez az adósságunk, ha jól rémlik, 1,2-vel adták át? Lehet rosszul emlékszem, de nagyságrendileg valahol ott lehetett a dolog. Na akkor megmenthetett volna a Liga. Most, mikor teljesen normálisan gazdálkodunk, 10 játékost kell elengednünk hogy vegyünk egyet, akit talán regisztrálhatunk is ha a csillagok együttállnak. Kit érdekel a jelenlegi állás szerint alighanem legnagyobb mezszponzoráció, az összes VIP hely kiadása hosszútávra. Két Barcelonát tudnánk már kb működtetni a cash-flow-tól szerintem, ha hagytak volna minket dolgozni.Zoldbela írta: ↑2024.12.11. 19:51:58Ha alaposabban átgondoljuk, akkor az ami szívatásnak látszik, valójában a Barca megmentése a totális csődtől.
Nem arra kéne koncentrálni, hogy miként kerüljük meg a csapat védelmére állított korlátokat, és költekezni a semmiből, hanem tudomásul kell venni, hogy most új igazolások helyett, kizárólag a meglévő játékosokkal végzett munkával kell eredményt elérni.
Valószínűleg kiváltom a "népharagot", de hálásak lehetünk a ligának és Tebas úrnak, hogy időben, és kellő határozottsággal állították meg a Barcát a "gazdasági csúszdán" (ha már az elnökség képtelen volt erre).
A Nike részéről egyelőre nem látom megerősítve. Ha valakinek van erről linkje, azt megköszönöm.
Ha jól emlékszem tegnap volt egy rendkívüli közgyűlés a szerződés részleteiről a székházban a partnerekkel, a megállapodás viszont megvan és nyilvános. 2028-ig 45 millióval nő az összeg, a következő 10 évre pedig 60 millióval.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.05. 09:04:50Megállapidtak, mind a 2 fél bejelentette.gránit írta: ↑2024.12.05. 05:24:32Továbbra sincs Nike-megállapodás.
Továbbra is folyik a ködösítés a témában, december 21-én rendkívüli közgyűlésre kerül sor.
Egyre több socio szeretne nagyobb átláthatóságot, gyakorlatilag teljes belső nyilvánosságot.
https://www.fcbarcelona.com/en/club/new ... ecember-21
https://www.football-espana.net/2024/12 ... e-contract
https://sport365.hu/rendkivuli-kozgyule ... barcelona/
December 21-re van kiírva a közgyűlés, ahol a Sociok megszavazhatják, akkor lesz hivatalos.
A hírek szerint pontosan az átláthatóság miatt.
Azt nem tudom, hogy eleve meg kellene e szavazniuk, a tulajdonrészek eladását is meg kellett szavazni. Hírekben "Club Statutes"-ként szerepel, szóval valószínűleg igen.
Szerk: a Sociok kérdései teljesen jogosak, én is kíváncsi vagyok a részletekre, erre is van a közgyűlés. Persze elégedetlenkedők biztosan lesznek, ismételni tudom magam, teljesen jogosan, de ha a hírekben szereplő számok lesznek az igazak, a jelenlegi helyzetben valószínűleg egyébként is meg lesz szavazva, ahogy a gazdasági karok is.
Megállapidtak, mind a 2 fél bejelentette.gránit írta: ↑2024.12.05. 05:24:32Továbbra sincs Nike-megállapodás.
Továbbra is folyik a ködösítés a témában, december 21-én rendkívüli közgyűlésre kerül sor.
Egyre több socio szeretne nagyobb átláthatóságot, gyakorlatilag teljes belső nyilvánosságot.
https://www.fcbarcelona.com/en/club/new ... ecember-21
https://www.football-espana.net/2024/12 ... e-contract
https://sport365.hu/rendkivuli-kozgyule ... barcelona/
Én szélső kérdésben inkább az idősebb Williamst látnám szívesen. Sajnos nem hiszem, hogy rá lehetne venni, de ő elől mindhárom poszton nagyon magas teljesítményre képes és sokkal kevesebb gond lenne a rotációval. Nem fiatal, de egy 3-4 évre meg tudná oldani a stabil csere szerepet, Nico nem hiszem, hogy nagyon jól tűrné a padot, pedig a legerősebb kezdő egyértelműen Raphinhával és Yamallal van. Ráadásul nem tudom ki mennyi Bilbao meccset látott, de én nem igazán látom azt a 60 milliót az öcsiben.fanbarca írta: ↑2024.11.26. 09:07:04Számomra annyi egyértelmű, hogy nem Leao.vg99 írta: ↑2024.11.26. 08:32:38Szerintem nyáron már kell minőségi csere Lewa helyett, mellé.
Nem lehet ennyi idősen 50 meccset letolni.
Vagy mi van., ha pár hónapra kiesik? Majd Pau Victor megoldja? ne már.
Mondjuk ha választani kellene a lille-i csatár vagy Gyökeres között, mindent figyelembe véve, nem könnyű.
Ahogy a balszélső kérdés sem. Mégha lenne pénz, FFP engedné, akkor is, a spanyol, a portugál, vagy a grúz srác a jobb oda?
Nem védekezik, hullámzó, magatartásbeli problémák vannak vele. Nem kell ide.
Számomra annyi egyértelmű, hogy nem Leao.vg99 írta: ↑2024.11.26. 08:32:38Szerintem nyáron már kell minőségi csere Lewa helyett, mellé.
Nem lehet ennyi idősen 50 meccset letolni.
Vagy mi van., ha pár hónapra kiesik? Majd Pau Victor megoldja? ne már.
Mondjuk ha választani kellene a lille-i csatár vagy Gyökeres között, mindent figyelembe véve, nem könnyű.
Ahogy a balszélső kérdés sem. Mégha lenne pénz, FFP engedné, akkor is, a spanyol, a portugál, vagy a grúz srác a jobb oda?
Jogos.Troym írta: ↑2024.11.26. 00:22:06Most a "mi" alatt kiket értünk? Mert kb 1 éve nyomom a csengőt, hogy bhv és jhv kellene, csak ebből semmi nem valósult meg és Lewa cseréje sincs meg, pedig 37 éves lesz nyáron. Továbbra is azt gondolom, hogy egy kezdő bhv és egy csere jhv alapvető, ha bármit el szeretnénk érni.
Most a "mi" alatt kiket értünk? Mert kb 1 éve nyomom a csengőt, hogy bhv és jhv kellene, csak ebből semmi nem valósult meg és Lewa cseréje sincs meg, pedig 37 éves lesz nyáron. Továbbra is azt gondolom, hogy egy kezdő bhv és egy csere jhv alapvető, ha bármit el szeretnénk érni.
Na megtaláltam az eredeti hírt, még Bartomeuék, a megbízott elnök, majd Laporta 100 milliót várt a Barca Studios 49%-ért
Ha arra gondolsz, amikor Troym azt írta, hogy "a költségvetés tele van fiktív számokkal", akkor igen. Nem is a Deloitte számait vonta kétségbe, hanem arról ment a vita, hogy jogosan korlátoznak-e minket ennyire vagy sem. Én azt gondolom, hogy nem. Ami a kamuzásokat illeti, sajnos igaza is van, ebben egyet is értek vele. A barca vision-ös ügyben biztosan igaza van. Ez a kimutatás 2022-2023-ra vonatkozik, azóta meg számtalan kamu bemondás jött a klubvezetéstől, főleg az utóbbi hónapokban. A Deloitte-ot ezzel együtt nem valószínű, hogy át tudnák verni, ezért is szerényebbek a valós eredményeink annál, mint amit rendre bemondanak. Mert most is jöttek a hurrábejelentések, hogy micsoda évet zártuk, miközben valójában veszteségesek vagyunk. Az embereket próbálják parasztvakítani, a Deloitte-ot nehezebben fogják átverni. Az embereknek előadják, hogy ebben az évben is profitot termeltünk, de ezzel nem a Deloitte-ot vakítják. Addig örüljünk, amíg az UEFA büntet, és nem komolyabb szervek.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.25. 19:14:36Múltkor nem te voltál aki számon kérte egy kommentelőn, amikor kétségbe vonta a deloitte kimutatásait?
https://www2.deloitte.com/hu/hu/pages/d ... paban.html
Múltkor nem te voltál aki számon kérte egy kommentelőn, amikor kétségbe vonta a deloitte kimutatásait?
Ez egy augusztusi "hír". A kérdés, hogy azóta fizettek-e, vagy ez is egy kamu "eladás" volt, mint a múltkori.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.25. 17:20:48Úgy, ahogy bekamuzták a Nike szerződést?
Szerk: erre gondolsz?
https://www.eurobarca.hu/hirek/hatter/2 ... gy-reszet/
Nem értelek. Egyszer Laporta a klub megmentője, igazságtalan az FFP, máskor már csődbe mentünk volna, ha nem óv meg Tebas a csődtől.
Pont ma írtad az átigazolási topicba a csőd témát, így nem fogok időt áldozni, mint a múltkor, hogy visszakeresgessem mit írsz.
Úgy, ahogy bekamuzták a Nike szerződést?
Jó, hogy mondod, már el is feledkeztem erről az ügyről. "Eladtuk" valami Aramark nevű, kamuszagú cégnek, akik azt mondták, majd, majd, majd, majd novemberben (esetleg) fizetnek.