gránit írta: ↑2024.11.15. 12:43:33
Kereslet-kínálat. Ha kell nekik, megveszik. Nem kell a blöfföknek beugrani. Persze, hogy azt mondják, hogy nem fizetnek. Az ő részükről ez a helyes lépés. Részünkről meg az, hogy röhögünk egyet, hogy hahaha, akkor nem kaptok Suarezt, Rakitic-et, de Jongot, Henry-t, Marquez-t stb-stb.
A kényszerpálya már csak egy következmény. Olyan játékosokat szórtunk ki ingyen, akik nagyon értékes játékosok voltak a következő csapatukban. Mindegyik csapat fizetett volna értük, mert kellettek nekik.
Nem csak Bartomeuék gazdálkodtak rosszul. Fatinak is felajánlottunk egy zsíros szerződést 2027-ig, úgy, hogy ő már akkor sem volt oké. Nem tolják fullba, mint Bartomeuék, de most is nagyon gyengék ezen a téren.
De Jongot már nyáron ki kellett volna regisztrálni, mint Araújót, és egyértelművé tenni neki, hogy soha nem fog ebben a csapatban többet pályára lépni, tehát ha marad, két évig egyetlen mérkőzésen sem lépne pályára, ami gyakorlatilag az érdemi pályafutásának a végét jelentené. Mi történt volna? Menekült volna Manchesterbe, ahol a holland haverja kipengetett volna érte legalább 50 milliót.
A kényszerpálya a következménye a nagyon régóta tartó gyengeségünknek, és ez sajnos nálunk már céges kultúra.
Olvastad a tegnapi kommentem? Nem bántásból: így születnek a szubjektív vélemények, azután persze, hogy valakinek úgy jön le, hogy nyígunk az FFP miatt.
Sokadszorra futjuk ugyanazokat a köröket.
Kereslet-Kínálat. De van egy FFP! Nélküle maradhatott volna bárki, ésszerű keretek között. Messi? Ingyen távozott. Azóta is Laporta a hibás. Maradhatott volna, ha megkötjük a CVC-t, Tebas szerint, ami sokkal előnytelenebb lett volna, mint a mi Sixth Street és a Barca Studios (még kifizetések nélkül is) szerződés, igaz azóta múltkor linkeltem a francia CVC üzlet miatt folyik az eljárás hűtlen kezelés okán a liga elnöke ellen. Lehet ez az én összeesküvés elméletem

Marad Messi a 40 milliós csökkentett fizetésével 4 évre, és vagy 10 évig nem tudtunk volna regisztrálni La Masiast.
Persze az is lehet, hogy kitermeli a bérét, de erre még csak lehetőséget sem adtak. De, a CVC-t, Tebas gyermekét.
Többiek ugyanez kicsiben.
Fati kapott egy 14 milliós bruttó szerződést, ahol egy Ferran 10-et keres. Messi pedig 80-at. Innen indultunk. Fati volt anno Yamal. Most Yamal ehhez képest megérdemel 14-et? Ha igen, és ne történjen meg, de 2* megműtik a térdét, eltávolítják a meniszkuszát, és nem vállaja a 3. műtétet, akkor a vezetőség a hibás?
Már írtam, szubjektív véleményed alapján, ha nem lenne FFP, akkor Laportáék csődbe vinnék a klubot. Ahol még Messit, a klub valaha volt ikonját is elküldték, majd Xavit is.
Ok. Nem engedjük el De Jongot 20-ért, mert mit képzelnek. Amúgy távozni sem akar. Cserébe távozhat a 150 milliós Yamal és a 40 milliós Cubarsi (ár TM), mert nem tudjuk regisztrálni a szerződésüket.
De a vezetőség miatt csődbe megy a klub 20 milliós kiesés miatt, és nem jól gazdálkodnak, de az FFP jó, mert nem engedi csődbe menni a klubot, ha 190 millió értékben távoznak Yamalék ingyen.
Tegnap leírtam, hogy nincs kiregisztráció.
Amúgy Bencével egyetértek, röviden:
Szerződések kifutnak (Messi, Busquets, Alba, stb., Nike újra kötve)
Bevételek lassan kimaxolva, az új stadion lassan elkészül.
Pár tízmillióval reméljük nő a bevétel (40-100, sok mindentől függ)
Amivel a Stadiont törlesztjük.
Fizetések fenntartható pályán jelenleg, a több bevétellel majd növelhető a bértömeg, magasabb keresetű, kiemelkedő játékosokkal, de ott majd oda kell figyelni.
A tartozás viszont nem a játékosok eladásából fog csökkenni, ez szerintem hosszú évek folyamata. Nem is értem, hogy várnák el a nagyméretű csökkentést, az csak tulajdonrészek, klub eladásával működhetne.
Egyelőre pozitívan látom a jövőt. Szerintem 1 éven belül a Liga FFP-nek meg fogunk felelni, de a hitelt csak 10+ év alatt tudjuk normális keretek közé szorítani, így nem tudok elképzelni Real Madrid szintű 100+ milliós igazolásokat, ilyen Haaland 180+ 40 aláírási+ 40 fizetés.
Ezért lenne fontos a La Masiara építeni, és ha engedik, már nyáron igazolásokkal erősíteni a keretet.
Szerk: Suarez 36, Rakitic 14, Vidal 10 bruttó fizetése Capology szerint. Ha nem is volt olyan szigorú FFP a regisztráció kapcsán, csak a 3 ember fizetése plusz 60 milliós költségvetési hiány.
Griezmann 40
Coutinho 24
(Messié 80)
24/25 egész Barca keret 192 a Capology szerint