Nem minden működik jól, és lehetne mindent jobban. Laporta is megtanulhatna viselkedni, ami szerintem az utóbbi időben változott is. Nem mutogat ujjal senkire, javult a viszony a ligával, és úgy néz ki a Reallal is, Perez azt nyilatkozta hétvégén, hogy szüksége van a 2 klubnak egymásra.
Szerintem a körülményeket érdemes figyelembe venni.
Nem tudom Tebast sem elfogulatlannak tartani, ha minden egyes nyilatkozatában elmondja, hogy ő Real szurkoló (tegnap is).
Nem az FFP-vel van a probléma, hanem azzal, ahogy alkalmazzák, írtam, szerintem kontraproduktív.
Nem látunk rá nagyon sok dologra, így nehéz véleményt alkotni.
Persze, kellene szélső, kp-s, szárnyvédő, és egy csatár. De ki tudja mi fér bele. Szerintem ez már teljes mértékben visszaveti a klubot, és ha jók is leszünk az FFP-ben jövőre, lehetetlen ennyi lyukas posztot 1-2 év alatt betömni.
Nem tudjuk, hogy volt e valós megkeresés és a klub döntött az igazolás ellen, vagy nem fért bele.
Pont múlt héten olvastam, Bryan Zaragoza azt nyilatkozta, a Barca le akarta igazolni. Most mindegy, hogy milyen játékosnak, személyiségnek tartjuk, 12+ millióért vitte a Bayern.
Reguilont és Cardonat figyektük a hírek szerint.
Én Juan Mirandat is visszavártam volna, utóbbi 2 játékos ingyen váltott csapatot.
De Pau Victort sem tudtuk csak egy fél évre regisztrálni, akkor mi fért igazából bele? Itt a háttérben valami biztosan kellett, hogy legyen. Igaz a La Liga is engedett Olmo leigazolásakor, és regisztrációjakor, Nico Williams leigazolását is lehetségesnek tartotta Tebas.
Nagy valószínűséggel ez egy presztízs igazolás volt mind a Barcanak, mind a ligának.
Szerintem a kiskapu az elnöki letét volt idénre, alap hangon egy Pau Victort sem engedtek volna regisztrálni.
Ilyen formában számomra továbbra is értelmezhetetlen a helyzet.
Idén és jövőre is profitot vár(t)unk.
Szerintem, egyszerűbb volt Olmot egyedül leigazolni és regisztrálni, mint helyette 2-3 játékost, akár ingyen, nem is sikerült volna kiskapu nélkül (Christensen sérülése) így milyen több igazolásról beszélünk amit elszalasztottunk???
A Sport cikkében ott van a Barca Corporate 4 ága.
A Barca Studiosra és a BLM 49%-nak eladására kaptak felhatalmazást a socioktól.
Ha úgy nézzük, a vezetőség jól választott, a BLM évi 100+ milliós bevételt hoz, a Barca Studiosnak minimális jelenleg a bevétele, előfordult, hogy veszteséges volt. Szerintem így is befolyt összeségében a valós értéke, még úgy is, hogy a partnerek nem fizettek, amivel sikerült erősíteni a keretet, és növelni a bevételeket.
https://www.fcbarcelona.com/en/news/415 ... budget/amp
A BLM 110 milliós bevételt hozott, 2018-hoz képest 70%-os az emelkedés.
Igazából szerintem a liga FFP-jének az a legnagyobb hiányossága, hogy előre kalkulálnak, bevételt, BL szereplést, eladásokat, rendkívüli eladásokat számítanak ki, ami ha nem valósul meg, szigorítanak a feltételeken, ezzel egy ördögi körbe kerül a klub. Szerintem erről tudnának nyilatkozni a többi klub vezetői is, ahogy még is tették, linkeltem.