Fc Barcelona - A Hátország
Szerintem nyáron már kell minőségi csere Lewa helyett, mellé.
Nem lehet ennyi idősen 50 meccset letolni.
Vagy mi van., ha pár hónapra kiesik? Majd Pau Victor megoldja? ne már.
Mondjuk ha választani kellene a lille-i csatár vagy Gyökeres között, mindent figyelembe véve, nem könnyű.
Ahogy a balszélső kérdés sem. Mégha lenne pénz, FFP engedné, akkor is, a spanyol, a portugál, vagy a grúz srác a jobb oda?
Nem lehet ennyi idősen 50 meccset letolni.
Vagy mi van., ha pár hónapra kiesik? Majd Pau Victor megoldja? ne már.
Mondjuk ha választani kellene a lille-i csatár vagy Gyökeres között, mindent figyelembe véve, nem könnyű.
Ahogy a balszélső kérdés sem. Mégha lenne pénz, FFP engedné, akkor is, a spanyol, a portugál, vagy a grúz srác a jobb oda?
Jogos.Troym írta: ↑2024.11.26. 00:22:06Most a "mi" alatt kiket értünk? Mert kb 1 éve nyomom a csengőt, hogy bhv és jhv kellene, csak ebből semmi nem valósult meg és Lewa cseréje sincs meg, pedig 37 éves lesz nyáron. Továbbra is azt gondolom, hogy egy kezdő bhv és egy csere jhv alapvető, ha bármit el szeretnénk érni.
Kedvencem, amikor Lewandowskiról azt mondjuk, többször és hamarabb kellene lecserélni, de ha azt mondjuk, hogy kellene oda minőségi igazolás, aki válthatná, az meg le van hurrogva, akkor hirtelen nagyon "megvagyunk". A szélsőkérdés meg nagy blama a klubvezetés számára, gyakorlatilag nem is volt napirenden a téma, nyáron legalább három játékosunkat kiszórtuk, akik szélsőbekk-ként bevethetők, aztán szezon közben rádöbbenünk, hogy hoppá, nem vagyunk meg, nagyon nem.
A többes számot azért használom, mert nem szeretnék "mi" meg "ti" jelzőket használni, klikkeket szítani meg versenyt csinálni abból, hogy kinek miben volt igaza, ki mennyire megmondta, bezzeg a többi meg mennyire vak volt. Ez nem verseny, egy klub vagyunk. Ha a klub rosszul működik, az egy százötvenezred- vagy százmilliomodrészt az én hibám is, sosem tudtam például megértetni a pártoló tagokkal sem, hogy a mindenkori klubvezetés körmére sokkal aktívabban és rendszerszinten rá kellene nézni. Mert időről időre megválasztunk egy kiváltságos kasztot, ami majdnem olyan önműködő, mint olajosék, azzal a különbséggel, hogy évente van egy közgyűlés, meg elvileg aláírást lehet gyűjteni az elnökség ellen, és ez nagyritkán meg is valósul. De amúgy teljesen kontrollálatlan, így teljesen kontrollálatlanul csinálhatnak hülyeségeket is.
Arról nem is beszélve, hogy hiába mondja xy, hogy ő hogy megmondta ezt meg azt, más témákban meg nem őt igazolta az élet, ebből nem kell versenyt csinálni, sem szekértáborokat kreálni, ezért használom következetesen a többes számot, akkor is, ha én például konkrétan nem mondtam a szóban forgó dolgokat. Úgyhogy a többes számot ne vedd magadra, elnézést, ha félreérthető volt, ez nálam csak a klub egységének egy kifejezőeszköze.
Most a "mi" alatt kiket értünk? Mert kb 1 éve nyomom a csengőt, hogy bhv és jhv kellene, csak ebből semmi nem valósult meg és Lewa cseréje sincs meg, pedig 37 éves lesz nyáron. Továbbra is azt gondolom, hogy egy kezdő bhv és egy csere jhv alapvető, ha bármit el szeretnénk érni.
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy nem a Liga miatt kellett kamuzniuk a Barca Studios kapcsán, hanem azért, mert nem tudták eladni, és a mostani "eladás" is homályos, mert ha beérkeztek volna ezek a pénzek, akkor be kellene kerülnünk az 1:1-be.
Ezzel együtt nagyra értékelem Laporta erőfeszítéseit, már az első elnökségével is mély gödörből húzta ki a klubot, és az volt bő 20 év óta az egyetlen olyan éránk, amikor folyamatosan magas színvonalú volt a játékospolitikánk.
Az meg vicces, hogy a szélső bekkek hiánya miatt panaszkodunk, de nyáron még csak fel sem merült, hogy oda igazoljunk, sőt, több játékosunknak még ki is adtuk az útját, akik bevethetők ezeken a posztokon. Most meg panaszkodunk, hogy szűk a keret, nyáron viszont nem oda akartunk igazolni, ahol lyukak voltak, hanem egy 60 milliós látványigazolást akartunk. Nálunk is van baj azért a toronyban.
Ezzel együtt nagyra értékelem Laporta erőfeszítéseit, már az első elnökségével is mély gödörből húzta ki a klubot, és az volt bő 20 év óta az egyetlen olyan éránk, amikor folyamatosan magas színvonalú volt a játékospolitikánk.
Az meg vicces, hogy a szélső bekkek hiánya miatt panaszkodunk, de nyáron még csak fel sem merült, hogy oda igazoljunk, sőt, több játékosunknak még ki is adtuk az útját, akik bevethetők ezeken a posztokon. Most meg panaszkodunk, hogy szűk a keret, nyáron viszont nem oda akartunk igazolni, ahol lyukak voltak, hanem egy 60 milliós látványigazolást akartunk. Nálunk is van baj azért a toronyban.
-
- Entrenador del Barça
Na megtaláltam az eredeti hírt, még Bartomeuék, a megbízott elnök, majd Laporta 100 milliót várt a Barca Studios 49%-ért
https://www.sportspromedia.com/news/bar ... e-2020-21/
Majd mikor a Liga bevezette az FFP-jét, Eduard Romeu nyilatkozata szerint június vége és július eleje között szigorított a szabályokon, és az előzetes 15% helyett 5%-ot lehetett a gazdasági karok eladásából a keretre költeni
https://www.sport.es/en/news/barca/barc ... s-14210249
A klub felértékelte a Barca Studios 49%-át 200 millióra. (+ Six Street üzlet, a közvetítési jogdíjak eladása 500+ millióért)
https://www.reuters.com/lifestyle/sport ... 022-07-22/
Így tudtuk leigazolni és regisztrálni Raphinhat, Koundet, Lewyt, Kessiet és Christensent.
Enélkül senki nem jöhetett volna, Koundet így is elnöki letéttel regisztráltuk.
https://www.sport.es/en/news/barca/excl ... t-93191112
Nem csak a játékosok igazolása miatt, évi 200 milliós volt a költségvetési hiány.
Ezért várta a csökkentést a La Liga, ami teljesen jogos, ez alapvetően a vezetőségnek is meg kellett lépni a csőd elkerülése végett
A Socios.com és az Orpheus média nem fizette ki a teljes összeget, így azt eladták (16%) a Liberonak 60 millióért. Aki szintén nem fizetett, így eladták egy részét az Aramarknak 40 millió értékben, amiből a La Liga emlékeim szerint 25 milliót fogadott el, a Barca Studios részeként, a többit az új stadion cafetériájához kötötte.
Majd a gazdasági jelentésben azért, mert idáig nem sikerült bevételezni a várt összeget, ezért a tanácsadói cég javaslatára 91 milliós veszteséget számoltak el.
Ez az egész bohóckodás a La Liga FFP-je miatt van.
A tények, UEFA elvárása a bevétel 70%-a mehet bérekre. 890 milliós volt a működési bevétel, 12 milliós profittal, 500 pár milliós bértömeggel
890 millió 70%-a 623 millió.
Ehelyett a liga idén 426 milliós bérsapkát állapított meg, tavaly pedig hivatalos közleményében a Libero ki nem fizetett 60 milliója miatt nem engedte igazolni a Barcelonat, és a bérsapkát csökkentette.
Nem a La Liga miatt csökkentették a kiadásokat, ezen a klub fennmaradása múlt. Nem Tebas, hanem Laportáék mentették meg a klubot.
Beszélhetünk okoskodásról, kiskapukról, hazudozásról, de ez mind a La Liga agyament FFP-je miatt kellett meglépni, vagy különben egy középcsapat szintjére estünk volna vissza, cserébe maradnak a magas fizetésű játékosok, mint Alba, Pique, Lenglet, Umtiti stb. és azok a Masiások, akiket engedtek volna regisztrálni, mert már Gavit sem engedték.
Nem hoztunk volna Haalandokat, mikor Messi maradása sem fért bele. A klub a legnagyobb ikonját is elengedte.
Ha nem lettek volna ezek az agyament La Ligás elvárások, nem kellett volna folyamatosan a kiskapukat keresni, ami minden téren óriási károkat okozott a klubnak, mint gazdasági, mind sportszakmai szempontokból.
Ha arra gondolsz, amikor Troym azt írta, hogy "a költségvetés tele van fiktív számokkal", akkor igen. Nem is a Deloitte számait vonta kétségbe, hanem arról ment a vita, hogy jogosan korlátoznak-e minket ennyire vagy sem. Én azt gondolom, hogy nem. Ami a kamuzásokat illeti, sajnos igaza is van, ebben egyet is értek vele. A barca vision-ös ügyben biztosan igaza van. Ez a kimutatás 2022-2023-ra vonatkozik, azóta meg számtalan kamu bemondás jött a klubvezetéstől, főleg az utóbbi hónapokban. A Deloitte-ot ezzel együtt nem valószínű, hogy át tudnák verni, ezért is szerényebbek a valós eredményeink annál, mint amit rendre bemondanak. Mert most is jöttek a hurrábejelentések, hogy micsoda évet zártuk, miközben valójában veszteségesek vagyunk. Az embereket próbálják parasztvakítani, a Deloitte-ot nehezebben fogják átverni. Az embereknek előadják, hogy ebben az évben is profitot termeltünk, de ezzel nem a Deloitte-ot vakítják. Addig örüljünk, amíg az UEFA büntet, és nem komolyabb szervek.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.25. 19:14:36Múltkor nem te voltál aki számon kérte egy kommentelőn, amikor kétségbe vonta a deloitte kimutatásait?
https://www2.deloitte.com/hu/hu/pages/d ... paban.html
A közgyűlés előtti elnökségi ülésen is a profitról prédikáltak, miközben veszteséges évet zártunk. Csak ezzel nem a Deloitte-ot ejtik át, ők valószínűleg tudják, mennyi az annyi, legfeljebb a hurráoptimistákat.
https://www.nytimes.com/athletic/581269 ... istration/
Arra meg tényleg kíváncsi lennék, hogy az Aramark fizetett-e már, és hogy állunk akkor az 1:1-gyel. Nincsenek előítéleteim, nem állítom azt, hogy nem fizettek. A kérdést teszem fel, hogy fizettek-e már.
-
- Entrenador del Barça
Múltkor nem te voltál aki számon kérte egy kommentelőn, amikor kétségbe vonta a deloitte kimutatásait?
https://www2.deloitte.com/hu/hu/pages/d ... paban.html
Ez tavalyi, karok nélkül. Az idei még nincs fent, a swiss ramble-n fent van részletesen, igaz az csak hobbi szintű.
Múltkor linkeltem, a CAS helyben hagyta az UEFA, kapaszkodj meg (

https://www.reuters.com/sports/soccer/b ... 024-10-18/
Ez csökkenthető, ha jól emlékszem, ha a klub elismeri.
Valószínűleg ettől jóval nagyobb károkat okoz a liga FFP-je
Ez egy augusztusi "hír". A kérdés, hogy azóta fizettek-e, vagy ez is egy kamu "eladás" volt, mint a múltkori.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.25. 17:20:48Úgy, ahogy bekamuzták a Nike szerződést?
Szerk: erre gondolsz?
https://www.eurobarca.hu/hirek/hatter/2 ... gy-reszet/
Nem értelek. Egyszer Laporta a klub megmentője, igazságtalan az FFP, máskor már csődbe mentünk volna, ha nem óv meg Tebas a csődtől.
Pont ma írtad az átigazolási topicba a csőd témát, így nem fogok időt áldozni, mint a múltkor, hogy visszakeresgessem mit írsz.
A kérdés már csak azért is faramuci, mert nem lennénk 50 millió eurónyira az 1:1-től, ha ezek a pénzek valóban bejöttek volna már. A 40 milliónak már hónapokkal ezelőtt be kellett volna jönnie, a 60 milliót meg novemberre mondták, és már november vége van. Semmi hír ezekről, ezért kérdeztem.
Hát igen, vannak emberek, akik árnyaltan gondolkodnak. Amióta újra Laporta az elnök, csökkent az adósságunk, fegyelmezettebben gazdálkodunk, én egyértelműen pozitívan értékelem ezt az elnökségét is. Ami nem azt jelenti, hogy vakon bólogatnom kellene mindenre, amit csinál. A Nike-szerződést még mindig nem látom megerősítve a Nike-tól, Laporta bemondásait pedig fenntartásokkal kezelem. A könyvelési kamuzásokkal meg vigyázni kell, mert büntetéseket vonhat maga után, és akkor a ligás büntetések jelenthetik a legkisebb problémát.
Az FFP egyértelműen szívat minket, semmi következetes szabály nincs, pár napja szedtem össze, mennyi ember ment el, mekkora bértömeg szabadult fel, és így igazolhattunk nagy nehezen két embert, beleértve Pau Victort is, aki évi egymilliót sem keres. Egy komolyabb igazolásra futotta nyáron, azok után, hogy egy légiónyi ember elment. Ezzel együtt ne csodálkozzunk azon, hogy egy veszteséges év után korlátozzák a költekezéseinket (nekem a mértékkel van problémám, nem azzal, hogy nem engednek minket évente százmilliókat elégetni). Persze lehet mondani, hogy csak a korábbi kamukázások korrekciója miatt vagyunk most veszteségesek, de hát ez a következménye a kamuzásoknak, ami erre az évre is bekavar. Papíron több mint 800 milliós bevételeink vannak, csak a közelmúltat figyelembe véve ki tudja, hogy ez valójában mennyi, és mennyi ebből a valós bevétel, amit nem csak bekamuztunk. Nem tudjuk, és sajnos a tagság sem vonja elégséges ellenőrzés alá a klubvezetést, így a mi szemünkbe is össze-vissza kamukáznak. Amellett, hogy ha nem Laporta lenne az elnök, meggyőződésem, hogy már csődbe mentünk volna.
-
- Entrenador del Barça
Úgy, ahogy bekamuzták a Nike szerződést?

Szerk: erre gondolsz?
https://www.eurobarca.hu/hirek/hatter/2 ... gy-reszet/
Nem értelek. Egyszer Laporta a klub megmentője, igazságtalan az FFP, máskor már csődbe mentünk volna, ha nem óv meg Tebas a csődtől.
Pont ma írtad az átigazolási topicba a csőd témát, így nem fogok időt áldozni, mint a múltkor, hogy visszakeresgessem mit írsz.
Jó, hogy mondod, már el is feledkeztem erről az ügyről. "Eladtuk" valami Aramark nevű, kamuszagú cégnek, akik azt mondták, majd, majd, majd, majd novemberben (esetleg) fizetnek.
Arról is volt szó, hogy 40 milliót azonnal fizetnek, 60 milliót meg majd később. Ha 40 milliót már fizettek nekünk, akkor most hogy lehetünk 50 milliónyira az 1:1-től? Volt fizetés?
https://www.insideworldfootball.com/202 ... -supplier/
Arról volt szó, hogy novemberben meg fizetik a 60 milliót.
https://www.forbes.com/sites/tomsanders ... adena-ser/
Ők fizettek már? Vagy ez is egy kamu "eladás" volt, hogy bekamuzzuk magunkat az 1:1-be? Sajnos nem először fordulna elő, hogy pezsgőt bontunk a kizárólag a fantáziánkban létező bevételekre, aztán pénzügyi év végén csodálkozunk, hogy valójában veszteségesek vagyunk és korlátozottan igazolhatunk.
Valaki el tudja magyarázni az új Real klubmodellt, amit Perez akar megcsinálni?
Valami olyasmit írnak a sporotn, hogy egy alapítványba kerülne a Real többségi tulajdonrésze és minden socio kapna 1-1 darab részvényt a klubbot birtokló alapítványban megvédve a Realt a külső hatásoktól, olajmilliárdosoktól stb. Ez mitől jobb, mint most ami van?
Valami olyasmit írnak a sporotn, hogy egy alapítványba kerülne a Real többségi tulajdonrésze és minden socio kapna 1-1 darab részvényt a klubbot birtokló alapítványban megvédve a Realt a külső hatásoktól, olajmilliárdosoktól stb. Ez mitől jobb, mint most ami van?
Egyébként tudja valaki hogy a klasszikón történt rasszista incidesel kapcsolatban van e valami fejlemény hogy hány meccses szektor bünti lesz?
Az Advance Tech Player's mez a Barca honlapján régóta sold out - a 160-170 eurós...gránit írta: ↑2024.11.15. 11:40:55Erre gondolsz?
https://store.fcbarcelona.com/collections/men-away-kit
A kosaras mez is kijött.
Én azért is örülnék a saját brandnek, mert szerintem nagyon csúnya mezeket csinál a Nike. A rendes függőleges csíkozású mezek tetszenek, a rendes gránátvörös-sötétkék színekben. Ehelyett csúnya mezeket kapunk évről évre. Lassan már ott tartok, hogy simán átutalom a pénzt adományként, és nem kérem a mezt.
Én csak olyan Advanced Tech mezeket láttam (Unisport Paris és Nike Paris), ahol a Spotify feliratos logó szerepel, ami a régi - olyat is csak egy-két méretben...
Végül egy Spoti logó nélküli, egyszerűbb dry-fit kivitel lett a vége...

Nekem a előző szezonos kvázi fehér, meg a mostani fekete is nagyon tetszik, ezért is kerestem annyira...
- Chino
- Llegenda del Barça
Troym írta: ↑2024.11.15. 13:55:51Most kicsit félretéve a múltat, szerintem a többség által eladni kívánt játékosoknak ez lehet a "piaci értéke":
Fati, 0 Euró plusz 20-50% fizetést nekünk kellene állni.
FT 3-10 millió Euró, kérdés állná-e bárki a bérét neki is
DJ 0-15 millió Euró, ha találunk olyat, aki vállalja a fizuját, szerintem a 0hoz közelebb lenne az eladási ár.
Pena 5-7 millió Euró
GM 0 Euró, valami kölcsön
Nagy jóindulattal, ez kb 20 millió bevétel. DeJongon túl mindenki más ezalatt a vezetőség alatt érkezett, a szerződéseiket a Laporta vezette csapat intézte, ebben a helyzetben is önmaguk miatt vannak.
Ezt így is meg lehet közelíteni, de más szemszögből is.
Koundé 50 m
Lewandowski 45 m
Raphinha 58 m
Gündogan (0 euro)
Christensen 0 euro
Cancelo 0 (1 év kölcsön)
Felix 0 (1 év kölcsön)
Inigo 0
Torre 5 m
Szczęsny 0 m
Olmo 47 m
Kessié, Bellerin, Alonso, Aubameyang, Abde,, 0 ero (ment 37-ért)
Ez kb 160 millió, gyakorlatilag egy egész csapat. És akkor nem számoltam ide olyanokat, mint például, Araujo vagy a Masiásokat, akikből pénzt csináltunk. Vagy mondjuk Fayé, Todibo akiken szintén kerestünk ráadásul nagyon jó opciót is kötöttünk rá.
Ráadásul akikre pénzt költöttünk, azoknak a piaci ára nőtt , kivéve Lewy, de neki sem a teljesítménye, hanem a kora miatt. Legalábbis a tm szerint, ami jelenleg az esetükben alul van lőve. (pl. Raphinhát nem hiszem, hogy 70-80 alatt bárki is vihetné)
Ki tudja, hogy Messivel mi lett volna. Talán a 3 legnagyobb égésünk Messivel, Suarezzel stb. volt. Könnyen lehet, hogy 2 BL-címeünk is elment velük. A római vagy liverpooli kiruccanásaink is nagyon jól sikerültek, amikor elég lett volna 1 gólt elpakolnunk vagy a müncheni mészárlás. De az utolsó szezonjában is égtünk vele a Bl-ben. (csoportmásodikként jutottunk tovább 3:0-ra kikapva a Juvetól), a 16 között pedig 5:2-es összesítéssel ejtett ki minket a PSG) Az ő fizetéséből pedig van jelenleg egy Koundé, Lewy, Raphinha, Inigo, Chris ötösünk.Troym írta: ↑2024.11.15. 13:55:51
Messi nem csak "kiadás", csak azzal nem szeretnek sokan számolni. Gondolom nem taknyoltunk volna el kétszer a BL csoportkörben vele, egy nyolcad, negyeddöntő meglett volna minden évben, csak ez a BL pénzdíj szerintem 10+ milliók mindegyik évre, plusz nem kellett volna 50+ millióért Ferrant venni, meg Lewát szintén 50ért.
Igenis hibázott Laporta. Nem tudta megoldani sem a Messi ügyet, de utána sikerült elkótyavetyélni fillérekért Griezmannt is két héttel később.
Meg kellett volna kötni a CVC-t, ha ez lett volna az ára a két alaptámadónk megtartásának szívbeteg, térdsérült Aguero és Depay helyett.
De egy Lenglet vagy Umtiti ügy sem néz ki papíron jól, viszont üzletileg egy nagyon jó megoldás volt. Griezmannt, Coutinhot, Suarezt pedig muszáj volt valahogy elpasszolni. Fejenként kerestek annyit, mint kb. most De Jong, hasznuk pedig még annyi sem volt mint a hollandnak, most mégis a nagy többség itt egyetért abban, hogy 30-ért eladni és megszabadulnoi a fizetésétől már nagy üzlet lenne.
Forca Barca!!!!
Nem bántásból, de ha véleményezed valakinek az írását, akkor nem ártana előbb figyelmesen elolvasnod, értelmezned.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.15. 13:38:54véleményed alapján, ha nem lenne FFP, akkor Laportáék csődbe vinnék a klubot
Laporta alapvetően jó munkát végez, de követnek el hibákat. Ennyi az állítás. A másik pedig az, hogy ha ingyen szórjuk ki a mások által keresett értékeinket, akkor úgy járunk, mint Ferkó a Kincskereső kisködmönben a csontos szigfrides részben. Lehet erre azt mondani, hogy ez a piac, de én inkább úgy fogalmaznék, hogy így mennek csődbe azok, akik így mozognak a piacon. Mi is közel kerültünk hozzá.
Amit nekem címeztél? Olvastam, de meggyőződésem volt, hogy nem nekem szántad, mert olyannyira nem volt köze ahhoz, amit írtam. Azt hittem, félrenyomtad az idézést és valaki másnak címezted, olyannyira elbeszéltél amellett, amit írtam. Ezért nem reagáltam rá, hogy az egyik félreértést ne tetézzük egy másikkal.
De van, hogyne lenne. Csomó játékosunk ki van regisztrálva.
-
- Entrenador del Barça
Chino is leírta, azért én nem úgy fogalmaznék, mert megint vitát kelthet, nekem a kedvenc játékosaim voltak, de szerintem miattuk is kerültünk ilyen helyzetbe.
Szerkesztettem
Suarez, Rakitic, Vidal együtt 60
Griezmann 40
Coutinho 24
Messi 80,
Legyen 40 csökkentéssel, de 2+2 évre, ahogy ment is az USA-ba 2 év után, szóval ez nem csökkentés, hanem egy újabb átütemezés.
Jelenleg a 24 ember keres összesen 192-t, és versenyképes a csapat, még ha akadnak is magas fizetések, igaz Stadion nélkül is közelítjük a Covid előtti bevételeinket.
De még a távozásukkal, 4 év után is a magas fizetéseket nyögjük, elvileg év végén Messi, Alba, Busquets fizetése is kifut.
A CVC elvileg 230 bevétel
Six Street, Barca Studios valóságban 600+ körül folyt be (ugye a BS-ért nem fizették ki a várt 200-at)
Úgy, hogy ennyi volt a távozó
"We have a situation in which we have been able to plug the leak that we had of €200 million annual losses in the club's ordinary activity that forced us to make extraordinary operations known as palancas"
-Eduard Romeu gazdasági igazgató
Évi 200 milliós költségvetési hiány a fent említett nevek nélkül.
A CVC 230 milliós bevételt hozott volna ha jól emlékszem.
Ha Messi ki is termeli a fizetését, a CVC után megint jócskán mínuszos az évünk, nő a tartozás, gondolom senkit nem engedtek volna regisztrálni.
Emellett ha marad Messi, miért távozzanak a többiek?
Szóval szerintem itt is van egy félreértés, hogy Laportáék az igazolások miatt kötötték meg a gazdasági karokat. A két mínuszos szezont túlélni, és versenyképessé tenni a keretet.
Vagy szerintem maradt volna Messi, Alba, Pique, Busquets, Lenglet, Umtiti, és aki belefér mellettük, úgy, hogy jelenleg is nehezen tudjuk regisztrálni a Masia-sokat.
- Chino
- Llegenda del Barça
Cak hogy ezeknek a játékosoknak olyan magas volt a fizetése,hogy lehetetlen volt megtartani őket. Suarez, aki mondjuk az utolsó másfél évében már amúgy sem volt húzóember (és akkor finom voltam) keresett 30 felett, ráadásul az Atleticós kalandja sem nagyon jött össze. Griezmann a másik jómadár, aki kb. a jelenlegi De Jong bérét tette zsebre. És Coutinhoról meg a többi sikertörténetről ne is beszéljünk.Ezek közül max. a franciára lehet mondani, hogy az új klubjukban sikeresek voltak. Az a Busquets-Alba-Piqué trió, akik top 5-6-ban voltak a béreket tekintve örülhetünk, hogy legalább ingyen elmentek, egy európai (él)csapatban kíváncsi vagyok mit alkottak voltna. Messinek hogyan lehetett volna megadni a 70 millió feletti fizetését?! Miből gazdálkodta volna ki a klub? Ráadásul a PSG sem volt egy komoly sikersztori neki.gránit írta: ↑2024.11.15. 13:12:10Onnan, hogy de Jongot leszámítva nagyon jó játékosok voltak, és mind alapember volt a következő csapatában. Pont azért nem vártak volna velük egy évet és vitték volna el őket szabadügynökként, mert veteránok voltak, ketyegett az órájuk, de még mindig nagyon értékes játékosok voltak. Pár évre komoly erősítést jelentettek ezeknek a csapatoknak, az Atleti így lett újra bajnok. Ők ritkán bajnokok, egy bajnoki címet jelentő igazolásért 50 milliót simán fizetnek. Rakitic alapember volt az EL-eket halmozó Sevillában, és ha tíz emberrel el nem játszottuk ezt a hülyeséget, akkor eggyel se. Ez a pénz most nagyon hiányzik, és ez azért nem vicc, mert most is nagyon rossz állapotban van a klub, nagyon sok az adósságunk. A kényszerpálya pont ezért alakult ki, mert kidobtuk az ablakon a pénzünket, aztán panaszkodunk, és ennek kell véget vetni.
Egyedül de Jongról vagyok rossz véleménnyel a névsorból, de ezt nagyon sokan nem így látják, iszonyat hájp van körülötte. Bármelyik menőbb holland klub fizetett volna érte legalább 20 milliót, abban meg biztos vagyok, hogy Manchesterben bejelentkeztek volna érte.
Ezek az emberek akik ingyen mentek távolról sem voltak olyan húzóemberek az új klubjukban.
Ahogy a Realnál is ott volt Bale, akit világrekord összegért érkezett és az utolsó két évében már zavarni akartak akár ingyen is, mert szakmailag semmit nem tett hozzá a csapathoz, cserébe brutális fizetést vett fel, de távozni nem akart, inkább megvárta míg ingyen mehet. Vagy Hazard aki kb. 150 millióba került (ráadásul lejáró szerződéssel). Hatalmas bukta, de ő se akart elmenni csak majd a szerződése lejártával ingyen. Vagy Jovic, akit közel 65 millióért vettek és még 800-900 játékpercet kapott 2-3 góllal, aztán szintzén ingyen ment. Vagy éppen Varane-t elengedni 40-ért sem az évszázad üzlete.
A Benzema, Ramos, Pepe-féle ingyenes igazolások pedig szerintem érthetőek. Ikonjai voltak a csapatnak nem akartak akadályt gördíteni a távozásuk elé, pedig mondjuk a franciáért a szaúdiak gond nélkül fizethettek volna komoly összeget. Ilyen volt nálunk is pl. anno Marquez vagy néhány saját nevelés.
Forca Barca!!!!
Most kicsit félretéve a múltat, szerintem a többség által eladni kívánt játékosoknak ez lehet a "piaci értéke":
Fati, 0 Euró plusz 20-50% fizetést nekünk kellene állni.
FT 3-10 millió Euró, kérdés állná-e bárki a bérét neki is
DJ 0-15 millió Euró, ha találunk olyat, aki vállalja a fizuját, szerintem a 0hoz közelebb lenne az eladási ár.
Pena 5-7 millió Euró
GM 0 Euró, valami kölcsön
Nagy jóindulattal, ez kb 20 millió bevétel. DeJongon túl mindenki más ezalatt a vezetőség alatt érkezett, a szerződéseiket a Laporta vezette csapat intézte, ebben a helyzetben is önmaguk miatt vannak.
Messi nem csak "kiadás", csak azzal nem szeretnek sokan számolni. Gondolom nem taknyoltunk volna el kétszer a BL csoportkörben vele, egy nyolcad, negyeddöntő meglett volna minden évben, csak ez a BL pénzdíj szerintem 10+ milliók mindegyik évre, plusz nem kellett volna 50+ millióért Ferrant venni, meg Lewát szintén 50ért.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.15. 13:38:54Messi? Ingyen távozott. Azóta is Laporta a hibás. Maradhatott volna, ha megkötjük a CVC-t, Tebas szerint, ami sokkal előnytelenebb lett volna, mint a mi Sixth Street és a Barca Studios (még kifizetések nélkül is) szerződés, igaz azóta múltkor linkeltem a francia CVC üzlet miatt folyik az eljárás hűtlen kezelés okán a liga elnöke ellen. Lehet ez az én összeesküvés elméletem
Marad Messi a 80 milliós csökkentett fizetésével 4 évre, és vagy 10 évig nem tudtunk volna regisztrálni La Masiast.
Igenis hibázott Laporta. Nem tudta megoldani sem a Messi ügyet, de utána sikerült elkótyavetyélni fillérekért Griezmannt is két héttel később.
Meg kellett volna kötni a CVC-t, ha ez lett volna az ára a két alaptámadónk megtartásának szívbeteg, térdsérült Aguero és Depay helyett.
-
- Entrenador del Barça
Olvastad a tegnapi kommentem? Nem bántásból: így születnek a szubjektív vélemények, azután persze, hogy valakinek úgy jön le, hogy nyígunk az FFP miatt.gránit írta: ↑2024.11.15. 12:43:33Kereslet-kínálat. Ha kell nekik, megveszik. Nem kell a blöfföknek beugrani. Persze, hogy azt mondják, hogy nem fizetnek. Az ő részükről ez a helyes lépés. Részünkről meg az, hogy röhögünk egyet, hogy hahaha, akkor nem kaptok Suarezt, Rakitic-et, de Jongot, Henry-t, Marquez-t stb-stb.
A kényszerpálya már csak egy következmény. Olyan játékosokat szórtunk ki ingyen, akik nagyon értékes játékosok voltak a következő csapatukban. Mindegyik csapat fizetett volna értük, mert kellettek nekik.
Nem csak Bartomeuék gazdálkodtak rosszul. Fatinak is felajánlottunk egy zsíros szerződést 2027-ig, úgy, hogy ő már akkor sem volt oké. Nem tolják fullba, mint Bartomeuék, de most is nagyon gyengék ezen a téren.
De Jongot már nyáron ki kellett volna regisztrálni, mint Araújót, és egyértelművé tenni neki, hogy soha nem fog ebben a csapatban többet pályára lépni, tehát ha marad, két évig egyetlen mérkőzésen sem lépne pályára, ami gyakorlatilag az érdemi pályafutásának a végét jelentené. Mi történt volna? Menekült volna Manchesterbe, ahol a holland haverja kipengetett volna érte legalább 50 milliót.
A kényszerpálya a következménye a nagyon régóta tartó gyengeségünknek, és ez sajnos nálunk már céges kultúra.
Sokadszorra futjuk ugyanazokat a köröket.
Kereslet-Kínálat. De van egy FFP! Nélküle maradhatott volna bárki, ésszerű keretek között. Messi? Ingyen távozott. Azóta is Laporta a hibás. Maradhatott volna, ha megkötjük a CVC-t, Tebas szerint, ami sokkal előnytelenebb lett volna, mint a mi Sixth Street és a Barca Studios (még kifizetések nélkül is) szerződés, igaz azóta múltkor linkeltem a francia CVC üzlet miatt folyik az eljárás hűtlen kezelés okán a liga elnöke ellen. Lehet ez az én összeesküvés elméletem

Marad Messi a 40 milliós csökkentett fizetésével 4 évre, és vagy 10 évig nem tudtunk volna regisztrálni La Masiast.
Persze az is lehet, hogy kitermeli a bérét, de erre még csak lehetőséget sem adtak. De, a CVC-t, Tebas gyermekét.
Többiek ugyanez kicsiben.
Fati kapott egy 14 milliós bruttó szerződést, ahol egy Ferran 10-et keres. Messi pedig 80-at. Innen indultunk. Fati volt anno Yamal. Most Yamal ehhez képest megérdemel 14-et? Ha igen, és ne történjen meg, de 2* megműtik a térdét, eltávolítják a meniszkuszát, és nem vállaja a 3. műtétet, akkor a vezetőség a hibás?
Már írtam, szubjektív véleményed alapján, ha nem lenne FFP, akkor Laportáék csődbe vinnék a klubot. Ahol még Messit, a klub valaha volt ikonját is elküldték, majd Xavit is.
Ok. Nem engedjük el De Jongot 20-ért, mert mit képzelnek. Amúgy távozni sem akar. Cserébe távozhat a 150 milliós Yamal és a 40 milliós Cubarsi (ár TM), mert nem tudjuk regisztrálni a szerződésüket.
De a vezetőség miatt csődbe megy a klub 20 milliós kiesés miatt, és nem jól gazdálkodnak, de az FFP jó, mert nem engedi csődbe menni a klubot, ha 190 millió értékben távoznak Yamalék ingyen.
Tegnap leírtam, hogy nincs kiregisztráció.
Amúgy Bencével egyetértek, röviden:
Szerződések kifutnak (Messi, Busquets, Alba, stb., Nike újra kötve)
Bevételek lassan kimaxolva, az új stadion lassan elkészül.
Pár tízmillióval reméljük nő a bevétel (40-100, sok mindentől függ)
Amivel a Stadiont törlesztjük.
Fizetések fenntartható pályán jelenleg, a több bevétellel majd növelhető a bértömeg, magasabb keresetű, kiemelkedő játékosokkal, de ott majd oda kell figyelni.
A tartozás viszont nem a játékosok eladásából fog csökkenni, ez szerintem hosszú évek folyamata. Nem is értem, hogy várnák el a nagyméretű csökkentést, az csak tulajdonrészek, klub eladásával működhetne.
Egyelőre pozitívan látom a jövőt. Szerintem 1 éven belül a Liga FFP-nek meg fogunk felelni, de a hitelt csak 10+ év alatt tudjuk normális keretek közé szorítani, így nem tudok elképzelni Real Madrid szintű 100+ milliós igazolásokat, ilyen Haaland 180+ 40 aláírási+ 40 fizetés.
Ezért lenne fontos a La Masiara építeni, és ha engedik, már nyáron igazolásokkal erősíteni a keretet.
Szerk: Suarez 36, Rakitic 14, Vidal 10 bruttó fizetése Capology szerint. Ha nem is volt olyan szigorú FFP a regisztráció kapcsán, csak a 3 ember fizetése plusz 60 milliós költségvetési hiány.
Griezmann 40
Coutinho 24
(Messié 80)
24/25 egész Barca keret 192 a Capology szerint
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2024.11.15. 14:32:24-kor.
Onnan, hogy de Jongot leszámítva nagyon jó játékosok voltak, és mind alapember volt a következő csapatában. Pont azért nem vártak volna velük egy évet és vitték volna el őket szabadügynökként, mert veteránok voltak, ketyegett az órájuk, de még mindig nagyon értékes játékosok voltak. Pár évre komoly erősítést jelentettek ezeknek a csapatoknak, az Atleti így lett újra bajnok. Ők ritkán bajnokok, egy bajnoki címet jelentő igazolásért 50 milliót simán fizetnek. Rakitic alapember volt az EL-eket halmozó Sevillában, és ha tíz emberrel el nem játszottuk ezt a hülyeséget, akkor eggyel se. Ez a pénz most nagyon hiányzik, és ez azért nem vicc, mert most is nagyon rossz állapotban van a klub, nagyon sok az adósságunk. A kényszerpálya pont ezért alakult ki, mert kidobtuk az ablakon a pénzünket, aztán panaszkodunk, és ennek kell véget vetni.
Egyedül de Jongról vagyok rossz véleménnyel a névsorból, de ezt nagyon sokan nem így látják, iszonyat hájp van körülötte. Bármelyik menőbb holland klub fizetett volna érte legalább 20 milliót, abban meg biztos vagyok, hogy Manchesterben bejelentkeztek volna érte.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Igen, kereslet-kínálat. DJ eleve rizikós, szerintem nincs jelenleg komoly piaci értéke, amiért kockáztatnának sokan. De ha ezt ki is veszem a képletből, a kereslet-kínálat nem csak kereslet. Az valamennyi biztos lenne rá még így is. De mindenki a legolcsóbb áron fogja megvenni a játékos, ami csak lehetséges, és ők tudnak tovább várni, nekik mindegy, egy évvel később jön-e, akkorra már jobb fizikai állapottal a játékos. Persze lehet most reménykedni, hogy a City számára iszonyat ijesztő Rodri féle sérüléssel lesz egy csapat, akiknél a megszerzés fontossága übereli a mi kényszerpályánk, bár mivel Pep nem hülye, kétlem, hogy ha szereznek valakit, az pont DJ lenne, még akkor sem, ha addigra full egészséges lenne.gránit írta: ↑2024.11.15. 12:43:33Kereslet-kínálat. Ha kell nekik, megveszik. Nem kell a blöfföknek beugrani. Persze, hogy azt mondják, hogy nem fizetnek. Az ő részükről ez a helyes lépés. Részünkről meg az, hogy röhögünk egyet, hogy hahaha, akkor nem kaptok Suarezt, Rakitic-et, de Jongot, Henry-t, Marquez-t stb-stb.
A kényszerpálya már csak egy következmény. Olyan játékosokat szórtunk ki ingyen, akik nagyon értékes játékosok voltak a következő csapatukban. Mindegyik csapat fizetett volna értük, mert kellettek nekik.
Nem csak Bartomeuék gazdálkodtak rosszul. Fatinak is felajánlottunk egy zsíros szerződést 2027-ig, úgy, hogy ő már akkor sem volt oké. Nem tolják fullba, mint Bartomeuék, de most is nagyon gyengék ezen a téren.
De Jongot már nyáron ki kellett volna regisztrálni, mint Araújót, és egyértelművé tenni neki, hogy soha nem fog ebben a csapatban többet pályára lépni, tehát ha marad, két évig egyetlen mérkőzésen sem lépne pályára, ami gyakorlatilag az érdemi pályafutásának a végét jelentené. Mi történt volna? Menekült volna Manchesterbe, ahol a holland haverja kipengetett volna érte legalább 50 milliót.
A kényszerpálya a következménye a nagyon régóta tartó gyengeségünknek, és ez sajnos nálunk már céges kultúra.
Honnan tudod, hogy az ingyen távozókért fizettek volna? Jellemzően túlkoros játékosok voltak, 0 értékkel, akkor is, ha még 1-2 év volt bennük. Vagy épp lejáró volt a szerződésük. Vagy ha ezt mondod, mit szól a Reálhoz, akik aranylaszti után kiszúrták Benzemát ingyen, hogy csak egyet említsek a sok hasonló esetük közül. Ha mi is hülyék vagyunk, ők is azok. De egyik a másik nélkül nem lehet, pont ugyanúgy adunk el, végig lehet böngészni a TM-et.
Persze, hibátlanul nem fog senki működni, ezt nem is mondtam, itt nincs vita. Sem itt, sem máshol, Laportáék nem tökéletesek, de azért elég jók.
Szerintem nem lehet ilyet, hogy kiregisztrálni, csak ugye x hónapos prognosztizált sérülés után, ezért lehetetett sajnos a két védőnknél ez. Ez nem opció, meg azért ez nagyon durva lenne még akkor is, ha lehetséges lenne. Pedig tudod, hogy nem kedvelem DJ-ot igazán. Ha lehetséges volna, nem mondom, én is elgondolkodtam volna rajta akkor is, ha emberileg egy borzasztó döntés, de szerintem nem is volt rá lehetőség.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Kereslet-kínálat. Ha kell nekik, megveszik. Nem kell a blöfföknek beugrani. Persze, hogy azt mondják, hogy nem fizetnek. Az ő részükről ez a helyes lépés. Részünkről meg az, hogy röhögünk egyet, hogy hahaha, akkor nem kaptok Suarezt, Rakitic-et, de Jongot, Henry-t, Marquez-t stb-stb.bence0330 írta: ↑2024.11.15. 12:23:20Ők azt mondják, hogy eszük ágában nincs egy régóta sérült, tudja a fene milyen állapotú játékosért ennyit fizetni, amikor amúgy nem túl sokára lejár a szerződése is és a tinikkel teletűzdelt Barca kezdőjébe sem fér be, lefelé húzza a csapatot. Erre mi azt mondjuk, hogy jó, legyen 25, addig hajlandóak vagyunk lemenni, de tovább nem.
-
- Entrenador del Barça
Ezért írtam, hogy ravasz Laporta. Szerintem nyomásgyakorlás volt a Nike-ra, hogy le tudjuk gyártani a saját mezeinket. Még 3+ év volt az eredeti nem a legjobban jövedelmező szerződésből, mégis megkötötték az új, sokkal jövedelmezőbb szerződést. Lehet, hogy ez jó lökés volt a Nike-nak. Nem hiszem, hogy véletlen lenne, hogy 130+ ezer Socio van, és pont ennyit gyártottak.Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.11.15. 11:01:27Azért egészen döbbenetes banális hibák vannak, 134 ezer mez lemegy és kuka.. ebben a gazdasági helyzetben, ami vélhetőleg a nike-al majd valamikor 1:1-t eredményez, azért óriási lábon lövés, még ha ázsiában a munkaerő elég olcsó és hatalmasat kaszálnak ezeken a mezeke.
Ha már mez téma, magyar viszonylatban hol lehet eredetit venni? Mert hiába nálunk fogja a nav, a mai napig óriási a hamisított piaca ennek.
Persze nem lehetett kevés az előállítás költsége, de az új Nike szerződés elvileg évente 40+ milliót hoz.
A lényegi kérdés, hogy a BLM, hogy jön a szerződésbe, amire a Sociok is kíváncsiak, mert az maga 100+ milliós bevételt hoz évente.
Viszont az biztos, hogy nem kap a klub egy összegben aláírási pénzt (elvileg szétosztva a szerződés hosszára), ezért nem kerülünk 1/1-be az FFP szempontjából.
Kellene még a hírek szerint 50 millió.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
gránit írta: ↑2024.11.14. 02:08:32Pont azért kerültünk kényszerpályára, mert palimadarak vagyunk, és amíg nem tudunk a kiadásainkhoz képest nagy bevételeket generálni, ott is maradunk. Nem is a kényszerpálya a lényeg, az még csak hagyján. A gond a hatalmas adósságok, és ebből csak akkor tudunk kitörni, ha pénzt csinálunk. Azzal nem vagyunk beljebb, ha mindenki ingyen távozik, mi ezt nem engedhetjük meg magunknak, akkor inkább tartsuk meg az illetőt, és valaki el fogja vinni.
Ha nem mennek elsőre bele, akkor nem kapják meg de Jongot, ilyen egyszerű. Ha igazán akarják, akkor erre fizetni fognak. Ha a nyári átigazolási szezon utolsó napján sem jönnének így érte, akkor bontanék vele közös megegyezéssel szerződést, de erre nagyon kevés esélyt látok, mert szinte biztosra veszem, hogy valaki pénzért is elvinné.
Nyilván szinte biztosra veszem azt is, hogy ezúttal is könnyen megadjuk magunkat, csak így soha nem fogunk kikecmeregni a jelenlegi helyzetünkből.
Ez oké, viszont ez az ördögi kör könyvtári definíciója. De, pont a kényszerpálya a lényeg. DJ esete, tegyük fel, hogy el akarjuk adni, és akarunk érte kérni mondjuk 30-at (tételezzük most fel a vita kedvéért, hogy DJ hajlandó lenne menni). Ők azt mondják, hogy eszük ágában nincs egy régóta sérült, tudja a fene milyen állapotú játékosért ennyit fizetni, amikor amúgy nem túl sokára lejár a szerződése is és a tinikkel teletűzdelt Barca kezdőjébe sem fér be, lefelé húzza a csapatot. Erre mi azt mondjuk, hogy jó, legyen 25, addig hajlandóak vagyunk lemenni, de tovább nem. Erre ők röhögnek egyet, és azt mondják, hogy ne viccelj Deco/Laporta, tudjuk, hogy milyen helyzetben vagytok, 2 milliót ajánlunk érte. A te verziódban erre az asztalra kéne csapni, és azt mondani, hogy egy fenéket, el lehet húzni, DJ akkor nálunk marad. Mit értünk el vele? Hol vagyunk előrébb az adósságunkkal? DJ 1-1,5 éves fizetésével meg pár misivel még hátrébb is. És még bérkeretben sem szabadul fel az aminek kéne, és még egy jobb játékost sem tudnánk ingyen összeharácsolni a helyére, mert nem fér be. Nekünk ez minden ponton bukta, és ezt mindenki tudja. Ha legalább csak az ffp nem kötne így, és komoly mozgásterünk lenne, mint egy angol csapatnak, vagy mint a Madridnak, akkor lehetne épp keménykedni, mert legalább ott nem szívunk, és akkor azt tudnánk mondani, hogy oké, 2-5 misiért, neadjisten ingyen nem adjuk oda, annyiért már maradjon itt, ennyit elbír a büdzsénk meg a betegszobánk is. És akkor az érdeklődő klub is tudná, hogy ez van, ha el akarják vinni, emelni kell az ajánlaton, mert különben nem tudják megszerezni. Ez óriási különbség, ez az egész lényege.
Értem én, hogy alapvetően még csak nem is egy specifikus esetről beszélsz, hanem összességében arról, hogy keménykedjünk és vegyenek minket komolyan, de ez jelenleg egyszerűen képtelenség. Próbálkoztak ezzel Laportáék Lenglet-val, esélyük nem volt. Meg hát akkor a Reált sem kell komolyan venni a sok BL-ével? Csak mert hasonló statisztikákkal adnak el, mint mi.
Az adósságot amúgy sem ebből kell főleg törleszteni. A Reálnál statisztikailag jobban (bizonyos statisztikai szempontok szerint meg legalább nagyságrendileg ugyanúgy) adunk el az elmúlt években, ők nincsenek ekkora adósságban, mi meg igen. Most hagyjuk azt a Barto-féle ámokfutást, 450 milla 3 ide nem illő játékosért, több mint évi 100 misis összbérkerettel a 3-ra, ilyen még egyszer nem lesz, ezt nyilván el kell kerülni, az ilyen hülyeségek miatt lesz az adósság, ez nyilván hülyeség, de egy nem túl hosszú, és rég lejárt iőszak volt a történetünkben, sok-sok éve már, hogy nem így működünk, és nem csak az ffp miatt, az egy elmebaj volt. Azóta teljesen normális módon gazdálkodunk, a kényszerpálya keretei közt mindenképp. Nem azt jelenti ez, hogy minden vételünk és eladásunk perfekt, de hát a Reálé sem az, finoman szólva. De normálisan, normális keretek közt, relatív nagy klubként viselkedünk. Adósságcsökkentésre ott lesz a felelősebb gazdálkodás mellett az új stadion (mondjuk az nyilván hosszútávon), emelt szponzori szerződések, irgalmatlan pénzekért hosszútávra kiadott VIP szekciók (évi 120 misi bevételt várnak csak ebből!!! https://www.fcbarcelona.com/en/club/new ... w-products ), és lehetne sorolni. Összességében szerintem az egész rendszerünket Laporta pokolian jól reformálja meg, próbálja kipréselni az utolsó eurókat is a lehetőségekből, minden lépése efelé ment (és a közvélekedéssel ellentétben szerintem hosszútávú a gondolkodása is). Az adósságunk a Camp Nou megnyitása után szépen elkezd majd csökkenni (tudtommal már most is így van, pedig ugye most még nem kezdődött el rengeteg folyamat, amiből euró10-100 millió pluszok folynak be a kasszába)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.11.15. 12:38:28-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Erre gondolsz?
https://store.fcbarcelona.com/collections/men-away-kit
A kosaras mez is kijött.
Én azért is örülnék a saját brandnek, mert szerintem nagyon csúnya mezeket csinál a Nike. A rendes függőleges csíkozású mezek tetszenek, a rendes gránátvörös-sötétkék színekben. Ehelyett csúnya mezeket kapunk évről évre. Lassan már ott tartok, hogy simán átutalom a pénzt adományként, és nem kérem a mezt.