Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Ha elolvasod mit írtam, láthatod, hogy direkt kiemeltem, nehogy bele lehessen kötni, hogy ettől még be kéne verni a helyzeteinket, és ettől még sok góllal kellett volna nyernünk. De ettől még a bírói tévedés tény, és nyilván elvett gólok és tizenegyesek heteken keresztül (az elmúlt 5-6 meccsünk ilyen volt) azok biztos, hogy pontokban mérhetőek, az a kérdés, hogy mennyiben. Rengeteg eset volt mostanában, big foot Lewytől kezdve Cubarsi taposásán át a mostani kezezésig.ElBartimaeus írta: ↑2024.12.23. 01:05:40Ne kezdjünk már bírózni, mint kifogás. Ha ilyenért bárhol tizit fújnak be, az halál nevetséges, megye 2-ben meg meg is verik a bírót, jogosan. Ha ellenünk fújnak ilyet, akkor a bírót megvette a madrid. Btw, asszem tavaly télen jött cikk, hogy legtöbb gólpontot érő bírói hibát messze a mi kárunkra követtek el addig a top bajnokságokból. Erre senki nem fog emlékezni (már most el lett felejtve) és semmi értelme sincs, még valós helyzetekben sem, nemhogy ilyeneknél.
Szerintem pontosan ezért. A Bayern és a Real Madrid ellen is úgy szórtuk a gólokat, hogy hosszú, mélységi kiugratásokkal leptük meg az ellenfeleket. Volt területünk, és köszöntük szépen. Az utóbbi időkben bunkervédelmek ellen próbálkozunk, és nagyon nem ízlik nekünk. A BL-ben szerintem azért is vagyunk most eredményesebbek, mert olyan csapatokkal találkoztuk, amelyek nem álltak vissza bunkervédekezni, mi pedig éltünk a sok terület adta lehetőségekkel, ki tudtuk ugratni a támadóinkat. Betolt busz ellen viszont eddig tehetetlennek bizonyult a Flick-féle taktika.
Én sem benne látom a legnagyobb problémát. Nagyon örültem, amikor Xavi lapátra került, de egy dolgot nem vitatok el tőle, 2024 tavaszára eljutott odáig, hogy a védekezést kell rendbe tenni, egy évvel korábban is a védelem nyerte meg a bajnokságot, nem a nem túl sok 70 bajnoki gól. Le kell hozni a meccseket kapott gól nélkül, és akkor megnyerjük azokat a meccseket is, amikor csak 1-2 gól jön össze. Ez sokkal reálisabb cél, mint abban bízni, hogy majd mindig lövünk 3-4-5 gólt. Előbbi sokkal reálisabb. És előhúzta Christensent, amit már ősszel meg kellett volna lépni. Ő, ter Stegen és egy top Araújo hiánya egyelőre nagyon érzékenyen érint minket. Lewandowski meg vezeti a góllövőlistát, ennél többet nem nagyon lehet elvárni. Azt igen, hogy ne kapjunk meccsenként két gólt.
Pont a középpályánk volt a lehető legjobban rendben. Ha egy meccsen 60 percig momentuma sincs az ellenfélnek, akkor az jó eséllyel pont a középpályán lesz megnyerve. Chrissel állítom, sokkal gyengében muzsikálna a kp, ő híresen keveset volt ott játékban (40 labdaérintés pivotként).
Ne kezdjünk már bírózni, mint kifogás. Ha ilyenért bárhol tizit fújnak be, az halál nevetséges, megye 2-ben meg meg is verik a bírót, jogosan. Ha ellenünk fújnak ilyet, akkor a bírót megvette a madrid. Btw, asszem tavaly télen jött cikk, hogy legtöbb gólpontot érő bírói hibát messze a mi kárunkra követtek el addig a top bajnokságokból. Erre senki nem fog emlékezni (már most el lett felejtve) és semmi értelme sincs, még valós helyzetekben sem, nemhogy ilyeneknél.
Nem szeretnék károgni, de nézzétek meg jobban a tabellát, meg ahogy a Valverde féle Bilbao jön mint egy gőzmozdony és ha a gödörből nem sikerül gyorsan kimásznunk, akkor inkább 4. hely lehet az a realitás. Mialatt mi kikaptunk a kiscsapatoktól, addig a Bilbao elkapta idegenen az Osasunát, Rayot, otthon a Villarealt, Realt, Sociedadot.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.22. 14:54:13Januárban a vezetőségen a világ szeme, mert ha nem erősítünk, a 3. hely lesz a reális
Helyzetecskéből. Fermin helyzete, Raphina kapufája százas ziccerek voltak, ha Pedri 16 belül kitöltött labdája nem is. Ezekből év elején gólokat lőttünk és meg lehetett volna nyerni a tegnapi meccset.gránit írta: ↑2024.12.22. 15:26:31Közel sem volt annyi tiszta helyzetünk, mint amennyinek első megtekintésre tűnt. Nem sokkal több, mint az Atletinek, kb 5 vs 3 volt ebben a javunkra, ami semmire nem garancia. A kialakított helyzeteink többsége trash, semmi. Ezek hiába jelentenek strigulákat a statisztikákban, semmire nem mentünk velük, és száz ilyen helyzetecskéből sem lesz gól. Nem olyan helyzeteket teremtettünk, amilyenekből a mi játékosaink gólokat tudnának szerezni. Rengeteg volt a fejre ívelés, ami teljesen hasztalan. Más játékosok ezekből lehet, hogy kettőt befejelnek, de ezek nem mi vagyunk. Soknak tűnik a 19 kapuralövés, de ezeknek a többsége trash. Nem szabad azzal áltatnunk magunkat, hogy csak a helyzetkihasználás a gond, ennél mélyebb problémák voltak.
A "sajnos"-t elhagynám, muszáj szembenézni a dolgokkal, mert azok akkor is szembejönnek, ha nem nézünk velük szembe....
Lehet ebbe valami, mert például első felindulásból csípőből Oblaknak adtam volna a meccs legjobbja címet, de aztán újragondolva mégsem, mert ugyan naggyá(?) tettük (inkább foglalkoztattuk), de extra bravúrja nem rémlik nekem.
A középpálya nagyon meghatározó, mert ugye hatással van szinte mindenre, a játék szervezésére, a védekezésre, támadásokra, tűzerőre, gólérzékenységre egyaránt.
Mindig azt hiányzik, aki nincs. Cancelo-nak jóval több rossz meccse volt nálunk, mint jó, védekezni sosem tudott, vezér sosem volt. Gündogan jó volt nálunk, de mióta visszatért a Cityben, iszonyatosan gyenge. Araujo tavaly a leggyengébb szezonját hozta nálunk, de amúgy őt aláírom, hogy alapból vezéregyéniség. De szerintem Raphinha is ez, az idei szezonban kapitányként húzta a csapatot, tegnap volt neki is egy rossz meccse, amikor nem jött össze semmi, ettől még nálam nem lesz bukott vezér.
En Raphinha-ban latom ezt a kepesseget,kuzd,hajt,porog ezerrel,sosem adja fel! Esetleg Pedri vagy Araujo,de Ara tobbet serult mint…Zoldbela írta: ↑2024.12.22. 13:13:53Ha ránézünk a tabellára, mindjárt kiderül, hogy a problémát valahol a kapott gólok alsóházi száma körül kell keresni! gk.: 51:22 (29)
Gyanítom, hogy a sok kapott gólnak kb. az lehet az oka, hogy nincs a pályán olyan játékos, aki akár közvetlen utasításokkal is segítené a többiek helyezkedését, játékát. A ilyen tevékenységhez elengedhetetlenül szükséges a játékintelligencia és csapaton belüli megkérdőjelezhetetlen tekintély, nem elég, ha valaki a posztját tökéletesen látja el. Kérdem én, hogy jelenleg ki az a játékos, aki rendelkezik a szükséges kompetenciákkal, szükség esetén ki irányítja a pályán a többieket? (Most nem az irányító középpályás szerepkörre gondolok.)
Kisegíthetnétek, mert nekem sajnos nem sikerült felismernem a csapat vezérét!
Ezekkel egyetértek. Szerintem Simeone túlságos biztonsági játéka nem volt jó volt választás, nem támadtak le agresszívan, így mi játszhattuk a játékunkat. És hiába védekezte sok emberrel hátul, így is jöttek sorra a veszélyes helyzeteink. A cseréi viszont ültek, főleg Sorloth, aki mellett a legtöbb játékosunk kisgyereknek tűnt kb.Bob_Marley írta: ↑2024.12.22. 06:49:05Egyáltalán nem edzőn múlt, mert végre úgy játszottunk ahogy kéne és balszerencsere nem sikerült nyerni.
Viszont megjegyezném,hogy a túl oldalt Simeone viszont jól kavarta meg a kártyákat. Először is Koke behozatala sokkal jobban stabilizalta őket,és Sorlothra pedig feltudtak rúgni a labdákat. Nagyon veszélyes volt a norvég. Szerintem ezt is segítette tavaly Christensen,hogy kp-ra tudtunk egy kis magasságot csempészni,ezzel nehezítve a közvetlen atrugasat,ha valaki azzal próbálkozott.
Az egész City megzuhant. A jövő nem ő, oké, meg anyagiak, ezt meg is tudom érteni, de azt, hogy Olmóra cseréltük le... konkrétan Felix-el előrébb lennénk, de egy normális vkp-ssal meg pláne, Nicóról nem is beszélve, és akkor lenne szélső a keretben Yamalon kívül. Egy szűk keretbe sérülékeny játékost hozni óriási baki. Nekünk egy elnyűhetetlen igásló kellett volna, akármelyik posztra is.