Ronald Araújo
Elveszítjük a csapatkapitány, legjobb középhátvédünket?
Szép munka!
Szép munka!
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Ez elképesztő lenne (már nyilván ha Ara akarja, az más kérdés). Ebből a csapatból a gyengébb időszakban pont ő hiányzott.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Ronald Araujo is VERY CLOSE to joining Juventus, they are about to reach an agreement with Barcelona for a loan deal. Medical expected next week. @repubblica

- szbsz
- Capitá del Barça
Jaahhh, ha nem sérül le, most a Münchenben játszik szerintem! Olyan kilátástalan volt akkor a helyzet a klubunál (és nem csak az edzőválság miatt), hogy aki motivált volt dobbantott volna legszívesebben!
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Jó lenne, ha maradnának, bár hozzáteszem az őszt nélkülük vészeltük át, szóval egyik se pótolhatatlan, viszont csúcsformában, mindkét játékos bőven tud adni a csapatnak. Frenkie kb mindenhol ott van a pályán, Araujo pedig egy állat. Egyikőjüket se kell bemutatni senkinek. Remélem maradnak. Az alap csapat nem olyan rossz, nyáron tudnánk ügyes igazolásokat végrehajtani, végre mehetnénk a BL ért.
Én határozottan úgy emlékszem rá, hogy a nyáron, közvetlenül a sérülése előtt még olyan 100+ millió euróért, a világ legdrágább védőjeként akarta eladni a fórum és akkor Araújo épp maradni akart.
Az is lehet, hogy csak a türelmetlenség és az ego dolgozott nála (ami a topcsapatok játékosainál gyakori).Chino írta: ↑2025.01.07. 17:54:46A Gazzetta elsősorban arra hivatkozik, hogy azért menne Araujo, mert itt nem kapna elég játéklehetőséget, ami azért erősen kétségbe vonható, ráadásul a csapat csk-ja. A pénz szintén nem lehet nagyon csábító, mert a Juve anyagilag szintén rottyon van, sokkal többet még a jelenleginél sem kaphatna, nem mellesleg szerződéshosszabbítás előtt áll. (aaz, hogy a pénzügyi helyzet miatt csúszik más kérdés, de ott nem is számíthatna emelésre) Főleg, hogy még az olaszok szerint Hanckot is be akarják húzni januárban.Sonoma írta: ↑2025.01.07. 17:19:53Kíváncsi lennék a tényleges okokra, miért akar (ha tényleg igaz a hír) elmenni Araujo.
Nehezen tudom elképzelni, hogy ne tudná kiszorítani a kezdőből Cubarsit vagy Martinezt a képessége miatt. Flicknek is kellene egy gyors védő a nehezebb meccsekre.
https://m.nemzetisport.hu/spanyol-labda ... k-sajtohir
...
Szóval erősen semmi nem indokolja a váltást, ha a vezetőség akarná sürgősen eladni Araujot (főleg olcsón), hogy Olmot és PV-t regisztrálhassa biztos palotaforradalom lenne, szóval nekik sem igazán érdekük (30-40 millióért pláne)
Értem ezalatt, hogy a sérülése után nem dobta be egyből Flick, hanem a kispadon ültette. Egy csk ezt nehezen viseli, mert akkor megkérdőjeleződik a vezérszerepe. Lehet volt egy olyan beszélgetése valakivel, hogy elégedetlen azzal amiért nem játszatja már Flick, ebből meg lett egy szenzációhajhász cikk. Visszaolvasva a nyilatkozatát (eurobarca poszt) is erősítheti ezt a tényt-"Nem számítottam rá. Boldog vagyok, hogy hosszú idő után visszatérhettem.”...„Nem kell bizonyítanom semmit, én vagyok a Barça csapatkapitánya.” - amit a kupameccs után nyilatkozott.
Ezt az eligazolok kártyát már kijátszotta Xavinál is, ha jól emlékszem.
A kölcsönbe menés sem anyagilag, sem szakmailag nem jelentene előrelépést nála.
Ezt októberben írtam, azóta annyi változott, hogy lejátszotta az első meccsét, és csodák csodája, azóta megint jönnek a hírek. Pedig a meccs után azt mondta, hogy „Nem kell bizonyítanom semmit, én vagyok a Barça csapatkapitánya”, és ez szerintem megint nem azt jelenti, hogy el akar menni.brazilfan írta: ↑2024.10.12. 19:50:59A sérülésének és a gyógyulási idejének volt egy pozitív hozadéka: hónapok óta nincsenek hírek arról, hogy ide igazol, oda igazol.
Kíváncsi leszek rá, hogy amikor majd visszatér, és kezd formába lendülni, jönnek-e majd megint hírek arról, hogy ide igazol, oda igazol.
Az interjúban egyértelművé teszi, hogy nálunk szeretné folytatni, jó lenne, ha ezt a pletykalapok is elfogadnák (nem fogják).
- Ronaldinho&Barca
- Director del Fútbol
Becsülendő a klubhűsége, mint csapatkapitány, főleg annak tekintetében, hogy minden szezonban fél évet sérült és visszatérése után mindig szóba elegyedik egy másik csapattal, tavaly a psg ellen kilőtt minket, majd ő volt felháborodva, most fél év után vissza tér és dobbantana a Juvéba. Menjen Isten hírével, 55m fizessék ki és sok sikert.
Visca El Barca!

Més que un club

Més que un club
-
- Entrenador del Barça
Ez nagy veszteség lenne, mert kell egy gyors védő és Inigo korosodik is. Plusz vezéralkat, ami nagyin kell.
Én egyértelműen a játékosaink megtartására koncentrálnék. Ha nincs meg az 1:1, nem éri meg kiszórni azt, ami van, mert csak 1:2, 1:3, 1:4, 1:5, 1:6 stb arányokban pótolhatjuk. Így meg nem éri meg. Elmegy egy évi 7 milliót kereső játékos, aztán legfeljebb egy ifit illeszthetünk be a helyére. Ez nem éri meg.
Rátennék egy hatalmas árcédulát. Minimum 150 millió. Minimum. Ha nem akarnak annyit fizetni, udvariasan megköszönjük az érdeklődést, és további szép napot kívánunk. Mondom ezt én. A valóságban meg esélyes, hogy ingyen odaadjuk, hogy enyhítsünk az FFP-helyzetünkön. Aztán senkit nem illeszthetünk a helyére.
Nem adnám kölcsön Olmót sem, ha a BL-ben játszhat. Minek erősítsük az egyik riválisunkat? Kipihenten rászabadítanám arra a potenciális 9 meccsre. A bajnokságban meg Torre kaphatna több lehetőséget. Annyira szűken vagyunk és annyira nem érdekli a Ligát az sem, ha egy légiónyi embert kiszórunk, hogy inkább az erőink megtartására törekednék.
Rátennék egy hatalmas árcédulát. Minimum 150 millió. Minimum. Ha nem akarnak annyit fizetni, udvariasan megköszönjük az érdeklődést, és további szép napot kívánunk. Mondom ezt én. A valóságban meg esélyes, hogy ingyen odaadjuk, hogy enyhítsünk az FFP-helyzetünkön. Aztán senkit nem illeszthetünk a helyére.
Nem adnám kölcsön Olmót sem, ha a BL-ben játszhat. Minek erősítsük az egyik riválisunkat? Kipihenten rászabadítanám arra a potenciális 9 meccsre. A bajnokságban meg Torre kaphatna több lehetőséget. Annyira szűken vagyunk és annyira nem érdekli a Ligát az sem, ha egy légiónyi embert kiszórunk, hogy inkább az erőink megtartására törekednék.
Most ez a hír egy csöppet meglepett azzal együtt is, hogy tavasszal számomra még érthető is volt a müncheni jövőkép felé kacsingatása.
APPROVED....?.....ezt vajon nem lenne elvárható cáfolni, ha kacsa?....vagy akkora kacsa, hogy cáfolni sem kell?
Kérdés kérdés hátán, ami bennem felmerül, miközben felépülésével januári erősítésnek gondoltam.
Áldozat lenne Laporta túléléséhez?
Ennyire eltökélt volt, hogy mindenképp menni akart?
Bárhol bármelyik top csapathoz szívesen fogadnák, akkor miért menne éppen a Juvéhoz?
Valami Pjanic féle furfangos, ködös transfer lenne készülőben?
Elvesztettem a fonalat.....
APPROVED....?.....ezt vajon nem lenne elvárható cáfolni, ha kacsa?....vagy akkora kacsa, hogy cáfolni sem kell?
Kérdés kérdés hátán, ami bennem felmerül, miközben felépülésével januári erősítésnek gondoltam.
Áldozat lenne Laporta túléléséhez?
Ennyire eltökélt volt, hogy mindenképp menni akart?
Bárhol bármelyik top csapathoz szívesen fogadnák, akkor miért menne éppen a Juvéhoz?
Valami Pjanic féle furfangos, ködös transfer lenne készülőben?
Elvesztettem a fonalat.....

- Camp Nou99
- Jugador d'estrella
Na igen, de nekünk most még az a 30 millió is jól jönne. És ismerve az eladási politikánkat ez az összeg még kevesebb is lehet 100 év részletre.
- Chino
- Llegenda del Barça
A Gazzetta elsősorban arra hivatkozik, hogy azért menne Araujo, mert itt nem kapna elég játéklehetőséget, ami azért erősen kétségbe vonható, ráadásul a csapat csk-ja. A pénz szintén nem lehet nagyon csábító, mert a Juve anyagilag szintén rottyon van, sokkal többet még a jelenleginél sem kaphatna, nem mellesleg szerződéshosszabbítás előtt áll. (aaz, hogy a pénzügyi helyzet miatt csúszik más kérdés, de ott nem is számíthatna emelésre) Főleg, hogy még az olaszok szerint Hanckot is be akarják húzni januárban.Sonoma írta: ↑2025.01.07. 17:19:53Kíváncsi lennék a tényleges okokra, miért akar (ha tényleg igaz a hír) elmenni Araujo.
Nehezen tudom elképzelni, hogy ne tudná kiszorítani a kezdőből Cubarsit vagy Martinezt a képessége miatt. Flicknek is kellene egy gyors védő a nehezebb meccsekre.
A sikeresebb jövőkép pedig a két klub közül szerintem nem a Juve felé hajlik. Még a jövőbeli BL is erősen kérdéses számukra, ha a Milan kicsit összekapja magát, könnyen befoghatják őket (erre nem tudom milyen esély van, bence ebben illetékesebb, de gyakorlatilag 2 pont a diifi), akkor pedig nagyon komoly gáz van.
Szóval erősen semmi nem indokolja a váltást, ha a vezetőség akarná sürgősen eladni Araujot (főleg olcsón), hogy Olmot és PV-t regisztrálhassa biztos palotaforradalom lenne, szóval nekik sem igazán érdekük (30-40 millióért pláne)
Forca Barca!!!!
- davi10
- Llegenda del Barça
Nincs olyan csapat, aminek a kezdőjébe ne tudná bejátszani magát, ha egészséges. Pont egy olasz 5. Juventus-ba akarna menni?
Pár napja még azt nyilatkozta, hogy folyamatban van a hosszabbítás, szerintem itt most csak unatkoznak az újságírók.
Pár napja még azt nyilatkozta, hogy folyamatban van a hosszabbítás, szerintem itt most csak unatkoznak az újságírók.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Kíváncsi lennék a tényleges okokra, miért akar (ha tényleg igaz a hír) elmenni Araujo.
- szbsz
- Capitá del Barça
A TM szerint 55M € az értéke, ha ehhez hozzávesszük mennyit volt sérült az elmúlt 3 évben, örülhetünk ha 30-at kapunk érte.

"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
BREAKING: Juventus want to sign Ronald Araujo and he has APPROVED a potential transfer.
@Gazzetta_it

Nagyon nem örülnék ha elengednénk az urut az újgenerációs barcából talán legnagyobb kedvencem.
Ha viszont elengedjük akk minimum 80 milliót kéne érte kérni.
@Gazzetta_it
Nagyon nem örülnék ha elengednénk az urut az újgenerációs barcából talán legnagyobb kedvencem.
Ha viszont elengedjük akk minimum 80 milliót kéne érte kérni.
Jó volt látni, sugárzott belőle az erő és a magabiztosság. Cubarsí és Inigo egy kis lélegzetvételhez jut.
Barcelona have informed Frenkie de Jong and Ronald Araujo that either they renew before the 30th of June, or they will be placed in the transfer market. @relevo

Araújo teljesen más szint, amikor formában van. Erősebb, gyorsabb a többi játékosnál. Sokkal gólveszélyesebben is játszik. Vele hátul komoly javulásra is van esély. Cris vele nem számolok, folyton sérült, meg ő inkább ilyen csendes társ.Sonoma írta: ↑2024.12.11. 13:27:22Peter: Látjuk a támadóink teljesítménye is elkezdett visszaesni a sorozatterhelés miatt, a belső védőinktől sem várhatjuk el, hogy egész évben konstans hozzák a jó teljesítmény (őket még rotálni se lehetett). Pont ezért kell Chris és Araújo a tehermentesítésükre, különben tavaszra megint elfogyunk hátul.
Peter: Látjuk a támadóink teljesítménye is elkezdett visszaesni a sorozatterhelés miatt, a belső védőinktől sem várhatjuk el, hogy egész évben konstans hozzák a jó teljesítmény (őket még rotálni se lehetett). Pont ezért kell Chris és Araújo a tehermentesítésükre, különben tavaszra megint elfogyunk hátul.
Kiderül majd, hogy jön ki nála a mostani szezon változása, de remélhetően jól, mert bizony egy "jó Araújo" nagyon kell nekünk.
Ne legyen igazam, de én tartok attól, hogy Inigo folyamatosan nem lesz képes hozni az ősszel megismert formáját.
Cubarsitól már ez is csoda, amit eddig tapasztalhattunk.
Jobbról balra, balról jobbra vagy keresztül-kasul, de nagy szükség van a hátsó erősítésre.
Ne legyen igazam, de én tartok attól, hogy Inigo folyamatosan nem lesz képes hozni az ősszel megismert formáját.
Cubarsitól már ez is csoda, amit eddig tapasztalhattunk.
Jobbról balra, balról jobbra vagy keresztül-kasul, de nagy szükség van a hátsó erősítésre.