FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.12. 08:13:36
Bence: kit igazoltunk volna, Pau Victort nem engedik regisztrálni. Tuti részletre jött Olmo is, nemrég a Sporton volt hír, hogy 20-ból 10 millió könnyű teljesítményhez kötött, ha nem játszhat, nem teljesülhet, és a Lipcse aggódik.
Szerintem a nevetséges körülményeket a La Liga szabja.
A végével egyetértek, gondolom látod az előzményeim alapján, hogy nem vitatom, a Liga szerepét ebben az egészben, sőt.
De nézzük most onnan, hogy adottak a Liga hülyeségei, szóval ahhoz képest, praktikus okokból kommenteltem inkább.
Ha jól tudom, akkor a távozók fizetésének csak egy töredéke illeszthető be új érkező esetén, ergo a megtartott játékos objektíve nagyobb érték, ezt gránit írta 1-2-szer, és egyet kell, hogy értsek vele az alapján, amennyire átlátom a témát (ami alighanem átlagos- átlag alatti, mert nem annyira foglalkoztat ez az egész, hogy mélységében tanulmányozzam). 1:1-nél nyilván más lenne a szitu, de nyáron egyértelműen nem volt 1:1. Szóval ha jól értem, hiába volt Gündogannak kétszer akkora fizuja, simán maradhatott volna. Akkor lenne még egy 1-2 évig biztos jó, iszonyatos terhelést bíró (ilyen szűk keretnél ez kb a legfontosabb tényező), stabil, bizonyított klasszis játékosunk, és nem ment volna el 60 misi a semmire közben. És tudtommal Olmo(ék) regisztrációjához még nem is volt ez elég (mondom, hagyjuk, mekkora baromság az egész szabály), hanem plusz távozók kellettek. Namármost klasszis + 1-2 csereszintű játékos INGYEN vs 60 millióért Olmo, itt nálam nincs nagyon kérdés, hogy mekkora hülyeség volt. Egy sérülékeny 10-esért ennyit kockáztatni... Én általában védem a Laporta-féle döntéseket, de ebben kb nem látok védhető dolgot.
Ja, kifelejtettem a portugálokat. Megeszem a kalapom, ha a Felix-Cancelo pakkot nem tudtuk volna megtartani, ha nem jön Olmo. Szerintem Felix kb Olmo szintje, csak kevésbé sérülékeny és nagyobb hiányposzt, amin van. Tavaly létfontosságú volt a jelenléte. Cancelo is simán lehetne Baldé helyén, sőt, még előretolva is, meg persze jobbbekk poszton, és akkor Koundé betolható centerbe. Ez a két játékos nálam ég és föld már önmagában Olmóhoz képest.
És akkor a kérdés, hogy miből hoztunk volna mást: hát ugyanabból, amiből Olmót hoztuk. Nico kb ugyanannyi lett volna alighanem összegben és bérkeretben is, de egy Merino olcsóbb, vagy egy francia igásló alighanem még olcsóbb. Fofana 20 misiért ment a Milanba és 2 milliót keres, abszolút szezon MVP az ember. A többieket nem követem úgy, de ha jól látom, mindenki jól teljesít a nyáron távozó francia vkp-sok közül. Ha már kockáztatunk valakiért, lyukra tegyük, jó fizikumú játékossal, ne a 88. sérülékeny 10-esért, az egyetlen posztért, amiből volt játékosunk bőven. Nálam ez fizikális kp vagy egy szélső lett volna, de lehetett volna kapus, kh, balbekk is kb, és az is mind jobb lett volna. Szerintem 5-10 ponttal járnánk előrébb a ligában bármelyikkel. Nem véletlen, hogy télen balszélsőket keresünk, próbáljuk korrigálni a rettenet Olmo hibát, betömni a lyukat, amit akkor kellett volna.
A Rashford pletykának örültem, de szerintem ő közelebb van a Milanhoz, Chiesa érdekes kérdés, mert olyan szempontból ugyanaz, mint Rashford, képességei alapján a legmagasabb polc környékén van. Viszont Rashfordnál jobban bíznék, hogy ki tudnánk hozni belőle, mert a MU-ból érkezve kb mintha börtönből szabadulna, és a gondok fejben vannak, Chiesa viszont a sérülése óta gyenge, ami kicsit aggasztóbb, sokkal nagyobb a rizikó.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy