Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
gránit
Director del Fútbol

2025.01.15. 20:50:24

Szerintem Gavi lesz előrébb tolva, és de Jong lesz párban Pedrivel a mélységi középpályán. Nem örülök, hogy a kezdőben van FdJ. Olmo középcsatárként érdekes lesz.
davi10
Llegenda del Barça

2025.01.15. 20:45:17

Fura kezdő, Casado pihentetésének örülök, meg talán Lewy-nek is jól fog esni.
Torre mellőzését ma sem értem.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.01.15. 20:25:32

Valami rotáció azért volt, de a két szélsőnk közül legalább az egyiknek pihennie kellett volna szerintem, Rapha sem véletlen görcsölt, Yamal meg egy sérülés utáni 17 éves kölyök. Az látszik, hogy ha nem is prioritás, azért eléggé nyerni akarunk.

DJ-nak örülök, ez szerintem az utolsó esélye kb. Olmo árnyékékként érdekes lehet nagyon. :) Bár azt sem zárom ki 100%-ra, hogy a holland lesz az árnyékék, Olmo nagyon tetszett 10 embernél hátravonva. Persze azért alighanem ő lesz elöl.

Tippre a 3 kp úgy néz majd ki, hogy a két spanyol duplapivot, FDJ 10-es, mert ott okozza a legkevesebb gondot. De kb bármi lehet, Pedri is mehet feljebb.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
soadroli
Llegenda del Barça

2025.01.15. 19:49:28

Iñaki Peña; Kounde, Araujo, Cubarsí, Gerard Martin; Frenkie, Gavi, Pedri; Lamine Yamal, Dani Olmo, Raphinha.
Kép
bence0330

2025.01.14. 23:51:56

Ki tudja, mit hoz a szezon, ki kell élvezni minél jobban a pillanatot. :)

https://www.youtube.com/watch?v=McBtUZ6Gm50
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
bence0330

2025.01.14. 01:29:48

gránit írta:
2025.01.14. 01:02:43
Bevállalja a taktikai faltokat, elvégzi a piszkos munkát, amire szükség van. Olykor nagyon szépen ugratja ki a társakat, tud mélységből indítani.
Apropó, azt a passzát az ötödik gólunk előtt szerintem senki nem említette meg. Szemkápráztató volt, szerintem top5 passz volt idén kb, kifordított belsővel, tökéletes ütemben. Aki a piszkos munka mellett ilyeneket tud elég rendszeresen, az nálam kezdő.

Részemről az a gond, hogy nincs cseréje. Nyilván nem bírta azt a terhelést amit ősszel kapott, harmadosztályból érkezve. Gavi ezért is érhet kincset, végre 3-an vannak a középpályán, lehet őket rotálni kicsit. Casadót Reál médiumokban is top középpályásként jellemzik amúgy, szerintem ez egy jó jele annak, hogy nem mi nézünk ki belőle túl sokat.
gránit
Director del Fútbol

2025.01.14. 01:02:43

Peter írta:
2025.01.13. 22:26:47
gránit írta:
2025.01.13. 21:31:05
Mac Allister, Rodri, Kimmich.
Nálunk meg van elég kreatív ember, inkább zúzógép kellene.
Mélység ide vagy oda, összeraktad a "középpályámat" egy cserével, Kimmich helyett Odegaard.... :D
Van mélység, kerativitás, tűzerő....van zúzó, labdaszerző és labdatartó képesség....és még cselezni is tudnak
Ugyanígy gondolom, Kimmich nálam sem játszik (nagyra értékelik, ezért tettem még hozzá őt is). A német válogatottban nagyon sokszor látom, és nem látok benne akkora pluszt. Ingyenes lesz a nyáron, de nekem nem kéne. Akkor már inkább Goretzka. Egy Mac Allister, Rodri vagy Odegaard mellé nagyon állat lenne.

Egy ekkora győzelem után nem szeretnék bárkit kritizálni, mert az egész csapat megérdemli a dícséretet. A véleményem szerint joggal sokat kritizált Pena is bemutatott egy nagy védést, Balde is jóvá tette a hibáját, Lewandowski nem tudom, gól és gólpassz után miért kapta az ívet, az egész csapat nagyon sokat tett és nagyon jól dolgozott. Ezzel együtt, úgy általánosságban, én azért Casadó helyén el tudok képzelni a kezdőben valaki mást, amellett, hogy a padra bőven megtartanám őt is. Bevállalja a taktikai faltokat, elvégzi a piszkos munkát, amire szükség van. Olykor nagyon szépen ugratja ki a társakat, tud mélységből indítani. Azért egy igazolást el tudnék mégis képzelni ide. Mac Allistert még akkor kellett volna megvennünk, amikor Messi agyondicsérte azt a fiatal, ígéretes argentin csapatot a Copán elért bronz után, 2019-ben. Akkor ajánlott nekünk egy Mac Allister-de Paul-pakkot, nem hallgattunk rá, pedig akkor olcsón megszerezhetők voltak. De Paul azóta szerintem kevésbé nőtt fel a feladathoz, sokszor pontatlanul játszik, barcás mércéhez képest alacsony passzpontossággal. Mac Allistert viszont meg kellett volna szereznünk, sokkal inkább őt, mint de Jongot.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.01.13. 23:25:35

Peter írta:
2025.01.13. 22:55:01
Troym írta:
2025.01.13. 22:46:27
elcserélek pár Classico vereséget egy BL győzelemre, végülis csak 10 röpke éve várjuk...
Ma azt gondolom, hogy nekünk nehezebb lenne eljutni a döntőig, mint megnyerni azt, bárki is legyen ott az ellenfél....
Ez nálunk mindig is jellemző volt amúgy :D Egy döntőre felpörögtünk, míg egy oda-visszavágós párharcban nagyon sokszor bealudtunk és későn jöttünk ki a pályára aztán onnantól már veszett fejsze. Ahhoz szoktak hogy a bajnokságban 1-1 félidőt is át lehet aludni, mert legrosszabb esetben is egy elkottázott meccs után sok javítási lehetőség van, de ha egy BL-ben megszivatnak az egyik meccsen akkor onnan már ritkán van visszaút. Nem egyszer teljesített a csapat borzasztóan a tudása alatt a BL-ben.

Pont érdekes változás Flicknél(valójában már Xavi utolsó évében elkezdődött) hogy BL-re, döntőre nagyon keményen fel tudunk pörögni és a maxot kiadni magunkból, úgy is ha közben a bajnokságban meg Las Palmasok ellen alszunk és szívunk, emellett a kapu előtt is megvan a nagyon rég várt gyilkos ösztön, nem kell 6 ajtó-ablak ziccer egy gólhoz.
Emellett mentálisan is kezd meglenni az a plusz, ami ahhoz kell hogy hátrányba kerülésnél/ellenfél egyenlítésnél ne a sokáig megszokott második, harmadik stb gól jöjjön, hanem hogy kiegyenlítsünk vagy győzzünk, és ha a Dortmund stadionjában nem jöttek zavarba a srácok akkor már az idegenbeli meccseken beparázós ámokfutás is talán a múlté lesz.

Nagyon kíváncsi leszek hogy milyen lesz a tavasz, egy BL-ért én is bármikor beáldoznék már egy pár clasicót. Kellene most frissítés, egy Rashford kölcsön, Cancelo visszahívása a tevéktől(amikről voltak hírek pletyka szinten decemberben), és egy KH jelentős erősítés lehetne.
Troym
Llegenda del Barça

2025.01.13. 23:14:33

Még az elődöntőre se érzek 1% esélyt sem.
A negyeddöntők áprilisban vannak, addigra kifingik az összes alapemberünk és jó ha 3-4 poszton van emberünk rotálni...nincs bhv, jhv, khv, vkp és szélső sem, a csatárcserénk meg teljesen zöldfülü. Van néhány középpályásunk a cserepadon és 1-2 10-esünk, kb ennyi. (nyilván van fizikailag mindenhova ember, de többen meg sem közelítik a nemzetközi szintet)
Peter
Director del Fútbol

2025.01.13. 23:03:52

bence0330 írta:
2025.01.13. 23:00:16
1-1 meccsekre szerintem csak a Pool erősebb idén, mint mi.
Én nem félteném a pooltól a csapatot....egy meccsesen semmiképp....oda-vissza inkább óvatos lennék már
bence0330

2025.01.13. 23:00:16

Peter írta:
Troym írta:
elcserélek pár Classico vereséget egy BL győzelemre, végülis csak 10 röpke éve várjuk...
Ma azt gondolom, hogy nekünk nehezebb lenne eljutni a döntőig, mint megnyerni azt, bárki is legyen ott az ellenfél....
Lehet, hogy Flick-kel tényleg így van, mivel még soha nem bukott döntőt. :D Ha bejutnánk valami nagyobbacska szerencsével, akkor lehet meglenne már. 1-1 meccsekre szerintem csak a Pool erősebb idén, mint mi.
Peter
Director del Fútbol

Troym írta:
Troym
Llegenda del Barça

elcserélek pár Classico vereséget egy BL győzelemre, végülis csak 10 röpke éve várjuk...el kellett gondolkodnom mikor lehetett ilyen BL érzete a Madridi publikumnak, de 2002 és 2014 között volt utoljára, hogy 10+ év eltelt 2 BL sikerük közt...
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.01.13. 22:40:40

El Sie7e írta:
2025.01.13. 18:01:18
... ez egy kirakat kupa de már csak a név miatt is meg kellett volna nyerni. Egyszer fent egyszer lent. Lehet javítani tavasszal.
A RM játékosainak az arckifejezése nem éppen olyan volt, mintha csak egy kirakatkupa döntőjében maradtak volna alul!
De bárminek tekinted, a tegnapi egy el clasico volt, amit mindig dicsőség megnyerni.
Jó értelemben vett bizakodással várom a tavaszi összecsapást is.:)
PR42
Jugador del Barça

2025.01.13. 22:38:49

andras953 írta:
2025.01.13. 18:17:36
Nem lehetne az emberhátrányos játékot edzésen gyakorolni?
Ha a Madrid letámad és mi tartjuk a labdát, akkor egy hiba azt jelenti hogy egyből a kapunk előtt vannak.

Ha felrúgjuk, legrosszabb esetben is megszerzik, de mind a 9 mezőnyjátékosunkon át kell hozniuk mert felállva várjuk.

Nem véletlen nem voltak helyzeteik. Felállt védelem ellen kellett hozniuk a labdát hátulról, és nem volt Kross, de még Nacho se vagy Carvajal aki tud is passzolni a legközelebbi emberen túlra is.

Pont így kockáztattunk a legkevesebbet és voltunk így a legokosabbak.

Aztán meg ha esetleg mi nyerjük a kirúgás után a lepattanót akkor lehet passzolgatni és tartani úgy hogy ha esetleg el is adjuk, legalább nem a kapunk előtt.

Jobb esetben akár meg is lehet lódulni még egy gólért pl egy jó csúsztatással a kirúgás után.

Szerintem príma volt ez így, okos volt Flick.
Peter
Director del Fútbol

2025.01.13. 22:26:47

gránit írta:
Mélység ide vagy oda, összeraktad a "középpályámat" egy cserével, Kimmich helyett Odegaard.... :D
Van mélység, kerativitás, tűzerő....van zúzó, labdaszerző és labdatartó képesség....és még cselezni is tudnak
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2025.01.13. 22:38:58-kor.
gránit
Director del Fútbol

El Sie7e írta:
2025.01.13. 19:26:03
Egyszerűen nincsenek kreatív mélységi kp-ok. Hiába nézem a piacot egyszerűen teljesen üres. Kihaltak ezek az emberek.

El Sie7e
Jugador d'estrella

2025.01.13. 19:26:03

Endrick meg Güler tisztán a jövőbeni befektetés. Még azelőtt elhozni a tiniket mielőtt egy másik csapattól kéne 80-ért megvenni. Ilyen volt Camavinga, Vini, Rodry. Mbappé meg Mbappé. Régóta akartuk és nem is volt csatár igazolás miatta. Carvajal nem volt sérülékeny. Voltak pár meccses kihagyások de arra ott volt Lucas. Volt olyan szállóige, hogy beton Mendy. Amikor bl-eket nyertünk akkor egy fal volt az ember de senki se érti mi lett vele. Előre mindig nulla volt és félpályát át se lépte de cserébe hátul beton volt. Most már netto minusz az ember nem véletlen akarják Daviest. A Kroos probléma a nehéz ügy. Egyszerűen nincsenek kreatív mélységi kp-ok. Hiába nézem a piacot egyszerűen teljesen üres. Kihaltak ezek az emberek. Pedri illene oda stílusra. Talán Vitinha. De ennyi. Sehol nincs ilyen ember. Az se véletlen, hogy akkor játszottunk a legjobban amikor Ceballos is ott volt.
Troym
Llegenda del Barça

2025.01.13. 19:16:18

El Sie7e írta:
2025.01.13. 18:49:26
Tudatosan és nem pánikolva vásárolnak embereket. Kell ez kell az de nem mennek bele hülye üzletekbe.
Mondjuk ennek némileg ellentmond Mbappe és Endrick, korábban Güler, mert előbbire nem is volt szükség utóbbi kettőnél meg azért lehetett látni, hogy sok sót úgyse esznek meg.
Azért gondolom most kicsit elkésettnek a reakciót, mert jhv poszton azért Carvajal viszonylag sérülékeny volt eddig is, Alaba több mint 1 éve sérült meg, minőségi bhv meg Marcelo volt utoljára. (Mondjuk Camavinga ott nem rossz, csak nem ott használják) Csak közben nem lett pótolva a Kroos, Modric duó sem, akik szép lassan öregedtek meg, de így meg nincs megoldva az a szerepkör se teljesen.
Mindegy, biztos van terv, gondolom megnézik Kimmich, TAA, Davies hajlandó-e menni.

Amúgy mind a két csapat esetén azt furcsállom, hogy sokszor ugyan kéne xy posztra valaki, de csak egyetlen játékost keresnek meg és ha nemet mond, akkor nincs B terv (ld Yoro, vagy nálunk Brzovic, Nico Williams) arra a problémára, hanem vesznek egy teljesen más posztra valakit.
El Sie7e
Jugador d'estrella

2025.01.13. 18:49:26

Troym írta:
2025.01.13. 18:22:21
Szerintem meg szurkoljatok, hogy maradjon minél tovább az edző, mert értsd jól "túl sok a primadonna" a csapatban, de azért ő elég jó pedagógiai érzékekkel megáldott, így tudja kezelni. Nem tudom ezek az újvonalas sztárok másnál is viszonylag csendben lennének-e. Carlo elronthat meccseket, de kordában tartja az egokat, szerintem ez nálatok most fontosabb.
Én ott is sportvezetői hibákat érzek.
Miért nincs jhv, bhv, kevés a khv? Mindig mindenki nem jön össze ingyen, Militao, Alaba és sajnos Carvajal karrierje szerintem Madridi szinten végetért azokkal a brutál sérülésekkel, minimum 4 embert kéne igazolnia Pereznek.
Én szeretem Carlot. Xabi előbb utóbb itt fog kikötni. Ha Carlo menne én biztos ZZ-t hoznám vissza. Sokkal jobban bízom benne mint ilyen new age mágnestábla edzőkben. Neki olyan aurája van, hogy bemegy az öltözőbe és kuss van. Nem mellesleg Jude is és Mbappé is ZZ fan.
Én nem érzem hibának a sportvezetést. Tudatosan és nem pánikolva vásárolnak embereket. Kell ez kell az de nem mennek bele hülye üzletekbe. Kell szélső védő és fel is vannak sorakoztatva de rá lett mondva, hogy ok kivárunk 1 évet és kibírjuk. Carvajal sérülése hatalmas érvágás. Év elején volt Carvajal,Lucas,Mendy,Fran szélsővédőnek. Ennek egy évet kellett volna kibírnia. Khv kellett volna nyáron de Yoro elment a Unitedbe a jó ég tudja miért. Keresik az új embert és biztos igazolnak majd. De itt van Rüdiger,Militao és jön vissza Alaba. Erre jött volna Yoro de nem jött össze. De ha visszajönnek a sérültek akkor meg túl sokan lennének. Nem kellett kapkodni csak beütött a [auto_cenzúra] és Militao rotty. Most reálisan nézve Alaba és Militao kuka lesz ilyen térdekkel szóval jöhet az igazolás. Szélső védők is tervben vannak. Ha Davies mégse jön visszavesszük Miguelt és megvagyunk. Ha nem jön Trent akkor jön más.

Másokkal ellentétben én értékelem ezt a fajta vezetőségi munkát. Megfontoltan, hosszútávra nem 4 hónapokra igazolgatnak akik aztán a nyakunkon maradnak. Kéne ez kéne az de házon belül is meglehet oldani sokmindent. A sérültekkel félrementek dolgok de ez van meg kell oldani. Legrosszabb esetben elmegy az év 1-2 kisebb kupával és nyáron lehet alakítani. Khv-et igazoltam volna nyáron, az ajánlatot is letették de nem voltak hajlandóak licitálni a Uniteddel. De egy héttel később már 3 másik fiatalról cikkeztek.
Troym
Llegenda del Barça

2025.01.13. 18:22:21

El Sie7e írta:
Szerintem meg szurkoljatok, hogy maradjon minél tovább az edző, mert értsd jól "túl sok a primadonna" a csapatban, de azért ő elég jó pedagógiai érzékekkel megáldott, így tudja kezelni. Nem tudom ezek az újvonalas sztárok másnál is viszonylag csendben lennének-e. Carlo elronthat meccseket, de kordában tartja az egokat, szerintem ez nálatok most fontosabb.
Én ott is sportvezetői hibákat érzek.
Miért nincs jhv, bhv, kevés a khv? Mindig mindenki nem jön össze ingyen, Militao, Alaba és sajnos Carvajal karrierje szerintem Madridi szinten végetért azokkal a brutál sérülésekkel, minimum 4 embert kéne igazolnia Pereznek.
andras953
Jugador del Barça

2025.01.13. 18:17:36

Szép góljainknak nagyon tudtam örülni, még ha Baldé gólját meg is mosolyogtam.(Ennek a L.Vazquzes védelemnek anyósom is rúgna egyet előbb-utóbb :) ) A kiállítás után azonban kétségbeesett, futásszegény, ötlettelen, buta játékot mutattunk a közönségnek, amit -- mint leendő kupagyőzteshez nem illőt -- , már szégyelltem nagyon. Pedig nem 1 játékos küzdött 2 ellen reménytelenül, hanem 10, addig jobban focizó játékosunk játszhatott volna 11 gyengébb (bár felbátorodó) madridi ellen! De mi, a meg sem próbált labdakihozatalok helyett tanácstalanul előrevagdostuk a kirúgásainkat, tartás nélküli csapat képét mutattuk, ahelyett, hogy sokat mozogva és passzolva megtartottuk volna a labdát, ami állítólag az egyik erősségünk. Nem lehetne az emberhátrányos játékot edzésen gyakorolni?
El Sie7e
Jugador d'estrella

Nagy csalódás volt ez a meccs. Már lehetett tudni, hogy gond lesz a kezdőből. Kiüríteni a kp-t egy Barca ellen elég öngyilkos dolog. Már rögtön az elején jöttek is a jelek. Túl sokan játszottak enerváltan, hogy bármi is lehessen. Mbappé és Courtois jelent meg a meccsre. Bellinghamet kinyírtuk ezzel a felállással, nem is értem miért nem azt játszottuk ami működött. Ez a 2 embert hagyunk a kp-n nem tudom mit gondolt Carletto de megint beleült a kaktuszba. Bosszantó mert még nem is egy űrfoci kellett a Barcától hanem egyszerűen az ostoba hibák amiket felkínáltunk elég volt erre. Meg se kellett izzadniuk. Állítom ha nem Mendy kezd és 4-4-2 gyémántot tolunk akkor megnyerjük a meccset de ez totális öngyilkosság volt. Régóta nem láttam ilyen enervált teljesítményt mindenféle szikra nélkül. Még akkor is tüzesebb volt amikor döcögött a gép. Ezt most megint Carlo nyalta be és nagyon csúnyán firkálnak róla egyes emberek. Még ha ki is rúgják akkor is megérdemel egy szintet mint a legsikeresebb Real edző. A bajnokság a kupa meg a bl is még simán meglehet ennyire még nem kéne felrobbanni mindenkinek de lehet csak a kor beszél belőlem. Volt már ennél sokkal de sokkal kilátástalanabb is. Év végéig nyugodtan maradhat mert ilyen hoki átmeneti edzőnek nem sok értelme van.

Bosszant, hogy kikaptunk de a meccs előtt is írtam, hogy nyerünk vagy vesztünk ez egy kirakat kupa de már csak a név miatt is meg kellett volna nyerni. Egyszer fent egyszer lent. Lehet javítani tavasszal.
bence0330

2025.01.13. 16:35:44

Tchoua szerintem tavaly MVP-közeli volt náluk, a két extra fél évet hozó támadó miatt inkább a "leghasznosabb" jelzővel illetném. Idén meg főleg középhátvédet játszik, annak jelenleg (ellenünk!) nem túl fényes, de hát ezért nem tudom elítélni. Egyébként még ott is nagyon korrekt teljesítményt hoz, nem véletlen az a 8 meccsből 7 győzelem + 1 döntetlen az elmúlt hónapokban. Ellenünk játszott meccsből nem indulnék ki, mert ha jó napot fogunk ki, nincs az a védősor, amelyik 4 alatt tudna tartani minket. Mondjuk most még ehhez képest is gyenge volt. De általában erős kh-ként is, nyilván egy kényszerposzton kicsit ezt máshogy kell megítélni, mint ahogy Casadót sem tartanám kevesebbnek, ha kh-et kéne tolnia és hozna pár gyengébb meccset.

Carlót annál inkább lehet szidni, berobbant a fiatal gyerek (Acencio), de nem meri bedobni kezdőként, pedig vele meggyűlt volna a bajunk jobban azért.

De amúgy szerintem is meglett volna a 8. Főleg, hogy ha a milettvolna ha játékban Cama pirosa bőven előzi a lengyelét, na akkor aztán lett volna mészárlás.
davi10
Llegenda del Barça

2025.01.13. 15:24:08

Kicsit átgondolva a tegnapit, azért ez nagyon komoly volt. Megköszönhetik Szczesny kiállítását, mert ha úgy megy tovább a meccs, akkor szerintem elmentünk volna 8-ig is.

Le a kalappal az egész csapat előtt, ahogy kimentek a pályára, ahogy megfordították, ahogy kivédekezték a meccs utolsó harmadát, valahogy így néz ki egy győztes csapat.

Araujo-t nagyon jó volt nézni, nagyon remélem, hogy átértékeli a dolgokat, és majd maximum nyáron térünk vissza erre a távozás témára.

Tényleg jól tért vissza a csapat a szünetről, remélem megmarad a lendület, a Real meg most megint pár meccsig maga alatt lesz. Nagyon gyengék voltak, mintha egyedül Mbappe, Rodrygo meg talán Valverde akart volna itt bármit. Azt meg megköszönhetik a bírónak, hogy Camavinga nem lett kiszórva második sárgával. Ez a Tchouameni meg még mindig rejtély, mi került ebben a srácban ennyibe, nagyon homály a srác.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Válasz küldése