Spanyol Kupa & Szuperkupa
Will Iñaki Peña play in the Copa?
Hansi Flick: "No, Szczęsny is number ONE."
azt hittem azért a kupát megkapja Pena.
Hansi Flick: "No, Szczęsny is number ONE."
azt hittem azért a kupát megkapja Pena.

- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Ha továbbmennénk 6-án (ilyen előpróbával ha nem is ilyen simán de azért elég sanszos, hogy megoldjuk a Valenciát), akkor hogy van, új sorsolás, vagy már előre rajzolt ág van? Ha valahogy elkerülnénk a Reált, megoldhatnánk a kupából a szuperkupa indulást már a döntőbe jutással, és akkor onnantól kezdve tényleg elég a top4 a bajnokságban, és lehet másra fókuszálni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- bence0330
Na ez engem is érdekelne. Vannak esetek, amiket meg lehet magyarázgatni, itt nincs mit. A kezezésnél aztán abszolút nincs, mert az esésnél azt mondanám, hogy 1 módon lehet érvelni a tizi ellen, hogy a támadó már eleve homorítani akart (amit mai napig nem értek, miért csinál egy játékos, mindenki 5 évvel van lemaradva, VAR óta se ennek se az integetésnek nincs semmi értelme, sőt...). Persze az, hogy egy támadó eleve homorítani kezd, semmis érv akkor, ha közben tényleg szabálytalanság történik, de erre még azt tudnám mondani, hogy adok 10% jogosságot az érvre. A kezezésre nincsenek egyszerűen szavak, érvek, és még iszonyat látványos is, nem lehet elsiklani felette. Ezt mindenkinek látnia kellett.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.01.17. 13:08:25Várom a la liga klubjaitól a közös nyilatkozatot, felháborodott demonstrációt(különösen a Bilbao és az Atletico részéről!) amiért egyenlő bánásmódért és szabályok egyenlő értelmezéséért kiáltanak a tegnapi meccs miatt.
Nem csak akkor kéne nagynak lenni az arcuknak amikor a Negreira-balhé 0 bizonyítékkal, "ismerősöm ismerősétől hallottam"-féle történet 0 bizonyítással kijön, vagy amikor az amúgy már megvásárolt játékosunkat akarjuk beregisztrálni miközben a Liga szivat minket ténye-kedvére változtatva.
Amit mi 2024 utolsó heteiben kaptunk, az szintén valami botrány volt, sorra úszott meg mindenki mindent ellenünk, a játékosaink lábát eltörhették volna 1-1 16-oson belüli témával, amit vissza sem néztek. Pont a mélyrepüléseinknél, amikor bizony ezeken pontok múltak.
És akkor ezzel szemben azon megy a hőbörgés, hogy mondvacsinált, meg ha jól tudom, gyakorlatilag 2025 februárjában életbe lépő szabályok alapján mégis hogy nevezzük az eleve alacsony számú játékosaink közül kettőt egy eleve nevetséges ffp rendszerben, ami mindenki életét megkeseríti, nem csak a miénk. Mindezt egy olyan ligaelnök alatt, aki azzal viccelődik, hogy így is túl jók vagyunk, milyen mázli, hogy nem hagyott minket többet igazolni, mert akkor mi lenne...
Persze maga a játékvezetés színvonala szerintem sokkal nagyobb gond, mint a részlehajlás (mármint etikailag nyilván nem, de szerintem több rossz döntés születik ez alapján), néha részünkre is megy, lásd a Bilbao elleni FDJ eset, az is teljesen nonszensz volt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Ebben a szezonban eddig szerintem is mi játszottunk a legmagasabb szinten, fullos kezdővel jó formában bárkit elkaphatunk. A másik oldalon viszont nagyon vékony a keret, vannak posztok, ahol nincs minőségi pótlása a kezdő játékosnak, vannak kulcsjátékosok, akiknek a hiánya esetén szinteket esik vissza a csapat. Emiatt nem mondanám, hogy mi vagyunk a legjobbak, egy mélyebb kerettel azok lehetnénk, igazából néhány igazolás választ el minket attól, hogy újra Európa ellitjében legyünk. (Remélem Laporta most nem kamuzott, hogy Nike szerződés lehetővé teszi, hogy nyáron valójában erősíteni tudjunk) Idén annyi az előrelépés, hogy 1-1 meccsen már bárkivel fel tudjuk venni a versenyt, hosszútávon még nem bírja el a csapat a terhelést, lásd botladozás a Ligában.
A Kupa ilyen szempontból jó lehet, hiszen nem kell sok meccset játszani érte.
A Kupa ilyen szempontból jó lehet, hiszen nem kell sok meccset játszani érte.
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Várom a la liga klubjaitól a közös nyilatkozatot, felháborodott demonstrációt(különösen a Bilbao és az Atletico részéről!) amiért egyenlő bánásmódért és szabályok egyenlő értelmezéséért kiáltanak a tegnapi meccs miatt.Chino írta: ↑2025.01.17. 10:46:43Ha nem is veri mindenki csúcsfociját, de az biztos, hogy nagyon látványos és eredményes még a legjobb csapatok ellen is. Bayern, Real (2x), Bilbao (2x), BVB, Villarreal, Atma (na jó, itt az eredménnyel volt gond, de játékban cica az egérrel volt) stb. És 6 forduló után a BL-ben 2. helyen állni nem elhanyagolható eredmény. Sajnos a hullámvölgyünk pont akkor jött, amikor a matracosok olyan formában vannak, mint évek óta sosem, viszont ez sem fog sokáig tartani. 14 fordulón keresztül magabiztosan vezettük a bajnokságot, pláne előttük, egyáltalán nincs még lefutva, főleg, hogy visszatér Araujo, Chris és még van esély, hogy erősítünk. De ha csak a harmadik helyre futunk be, viszont a játékunk nem esik vissza, sőt még fejlődik, a legkevésbé sem leszek elégedetlen, és az 1:1-be is végre visszatérünk így van esélyünk, hogy minőségben is mélyítsük a keretet. Arról nem beszélve, hogy Yamal, Cubarsi, Casadó is idősebb, rutinosabb lesz, ami már magában erősítés (plusz Bernal).csababarca írta: ↑2025.01.17. 10:26:32A mi csúcsfocink, ha kijön, az veri mindenki csúcsfociját Európában.
Ez a véleményem, lehet cáfolni, de én láttam elvileg olyan meccset, ahol csúcsfocit tolt a pool, nevetséges volt technikai szintre.
A probléma az, hogy ez nem mindig tud kijönni, néha nem is kell mondjuk.
Illetve ami Flick feladata, hogy ne kerüljünk olyan hullámvölgybe, mint ősz végén. Legalábbis ne olyan hosszan.
A Real viszont újra megköszönheti a játékvezetésnek a meccsét. Ilyeneket benézni azért nem egyszerű bírói hiba:
https://www.tiktok.com/@mundomaldini/vi ... 3468829984
https://www.tiktok.com/@espnfc/video/74 ... 2698877226
Ráadásul, ha az elsőt befújják, akkor nincs Mbappé gólja sem.
Amúgy most újra sorsolás lesz vagy ágak vannak? Láttam egy ágrajzot, amin a Real és az Atma együtt vannak, mi pedig csak a döntőben találkozhatunk velük, de máshol nem olvastam semmi infot, úgyhogy lehet, hogy csak fake volt.
Nem csak akkor kéne nagynak lenni az arcuknak amikor a Negreira-balhé 0 bizonyítékkal, "ismerősöm ismerősétől hallottam"-féle történet 0 bizonyítással kijön, vagy amikor az amúgy már megvásárolt játékosunkat akarjuk beregisztrálni miközben a Liga szivat minket ténye-kedvére változtatva.

A CDR-ben sorsolás lesz, Január 20-án:
https://en.wikipedia.org/wiki/2024%E2%8 ... pa_del_Rey
Amúgy igen, jelenleg mikor formában van a csapat akkor egyértelműen felső polcos, ami hatalmas nagy eredmény azok után hogy nemrég még a realitás a BL nyolcaddöntő egy Benfica-Monaco-PSV-féle csapat ellen ki-ki meccs volt, a szezon elején a sok sérüléssel pedig bele sem mertünk volna gondolni hogy mi a realitás.
És az elmúlt fellángolásokhoz képest nagy különbség hogy ezeket az erődemonstrációkat nem liga alsóházi csapatok ellen produkáltuk, hanem sikerült begyűjteni a skalpot a friss BL döntős Dortmundtól, az örök mumus Bayerntől, a BL győztes Realtól 2-szer is nem is akármilyen módon, így nagyon sok fog múlni azon hogy tavaszra mennyire sikerül frissnek maradni.
Ősszel nagyon szűk volt a keret, de talán most télen igazolhatunk legalább 1 játékost, és a visszatérő Gavi-Araujo-Christensennel, felerősödő Baldéval okos rotációval frissen tudjuk tartani a csapatot tavaszra.
- bence0330
Ja, hát ez két teljesen 100%-os elmaradt tizinek tűnik, de nem láttam a meccset, szóval lehet kihagyok valamit a kontextus miatt.
- Chino
- Llegenda del Barça
Ha nem is veri mindenki csúcsfociját, de az biztos, hogy nagyon látványos és eredményes még a legjobb csapatok ellen is. Bayern, Real (2x), Bilbao (2x), BVB, Villarreal, Atma (na jó, itt az eredménnyel volt gond, de játékban cica az egérrel volt) stb. És 6 forduló után a BL-ben 2. helyen állni nem elhanyagolható eredmény. Sajnos a hullámvölgyünk pont akkor jött, amikor a matracosok olyan formában vannak, mint évek óta sosem, viszont ez sem fog sokáig tartani. 14 fordulón keresztül magabiztosan vezettük a bajnokságot, pláne előttük, egyáltalán nincs még lefutva, főleg, hogy visszatér Araujo, Chris és még van esély, hogy erősítünk. De ha csak a harmadik helyre futunk be, viszont a játékunk nem esik vissza, sőt még fejlődik, a legkevésbé sem leszek elégedetlen, és az 1:1-be is végre visszatérünk így van esélyünk, hogy minőségben is mélyítsük a keretet. Arról nem beszélve, hogy Yamal, Cubarsi, Casadó is idősebb, rutinosabb lesz, ami már magában erősítés (plusz Bernal).csababarca írta: ↑2025.01.17. 10:26:32A mi csúcsfocink, ha kijön, az veri mindenki csúcsfociját Európában.
Ez a véleményem, lehet cáfolni, de én láttam elvileg olyan meccset, ahol csúcsfocit tolt a pool, nevetséges volt technikai szintre.
Illetve ami Flick feladata, hogy ne kerüljünk olyan hullámvölgybe, mint ősz végén. Legalábbis ne olyan hosszan.
A Real viszont újra megköszönheti a játékvezetésnek a meccsét. Ilyeneket benézni azért nem egyszerű bírói hiba:
https://www.tiktok.com/@mundomaldini/vi ... 3468829984
https://www.tiktok.com/@espnfc/video/74 ... 2698877226
Ráadásul, ha az elsőt befújják, akkor nincs Mbappé gólja sem.
Amúgy most újra sorsolás lesz vagy ágak vannak? Láttam egy ágrajzot, amin a Real és az Atma együtt vannak, mi pedig csak a döntőben találkozhatunk velük, de máshol nem olvastam semmi infot, úgyhogy lehet, hogy csak fake volt.
Forca Barca!!!!
Igen, nála a 'játék összerakása' nem annyira egy komplex játék rendszert jelent, hanem egyszerre összehozni ezt a hármat:bence0330 írta: ↑2025.01.17. 09:59:57Carlót és a taktikát egy lapon említeni azért a közvélemény szerint necces (persze apró húzásokat tud ő is, amik számíhatnak). De összerakni csapatot nagyon tud. Meg a formaidőzítés is ilyen, a saját drukkereik közt is minden évben megy a hőbörgés, hogy milyen gyengék, aztán év végére meg összerakja a dolgot. Idén is ilyet gyanítok, sajnos. Lehet addigra arra is rájön, hogy amúgy Endrick a legjobb centerük.Lassan őröl az a malom, de őröl.
Flicket szerintem soha az életben nem fogja játékban lenyomni, vagy épp letaktikázni, ha nyernek, akkor annak szerintem más oka lesz.Eleve kihozza a játékosaiból a maxot, fejben összerakja őket, esetleg mi sem vagyunk épp csúcs passzban.
- a legjobb felállás a kerethez
- legjobb pozíció az egyes játékosoknak, a csapat szempontjából
- legjobb forma a fontos periódusban
Ezeken felül elég nagyban hagyatkozik a játékosok egyéni képességeire / egyszerű taktikát játszat, ízlés/nézőpont kérdése.
Azért Bélát betolta középre tavaly az nem volt evidens húzás, és a későbbi meccseken már ő is meg Vinicius is elég látványosan jobb egyéni teljesítményt hozott.
Ő nem épít olyan játék rendszert mint Flick, ez tény, de amit csinál az ha van pár zseni a csapatban akkor nagyon sok mindenre elég.
Egyelőre a Madrid játékosok nemigen tudtak villogni ellenünk mert látványosan nemigen tudták mit kéne csináljanak... Persze próbálták fenékbe rúgni a labdát és lefutni a védőket, meg időnként magasan nyomást gyakorolni de az előbbi nem ment a lestaktika megakasztotta a legtöbb esetben, pressingelni meg igazán jól nem tudnak. De benne van hogy kiagyalja hogy álljanak fel elöl (akár Endrickel), és jó formába hozza a támadó hármast akkor kontrákkal jók lesznek ellenünk.
Most mi kontrazgattuk le őket, ezt király volt nézni, de ezt szerintem megoldja előbb utóbb

- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
A mi csúcsfocink, ha kijön, az veri mindenki csúcsfociját Európában.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
- bence0330
Igen, a kiemelt részt írtam, ergo nincs semmilyen ellentmondás.Bob_Marley írta: ↑2025.01.17. 07:24:36Bence amit írt nálam azért nem állja meg a helyét mert a sportban sok mindent lehetne találni hogy legjobb és összességében mégse. Legjobban rajtoló,legjobb az egyenesben,legjobb szogletekben és lehetne sorolni. Ez egy hangzatos kifejezés de semmit nem ér. Ahogy az se 5-1 a vége vagy 2-0,nincs különbség. Most jól megy kipihenten,ha ez lett megemlítve,de a tegnap előtti 5 gólból a Leganes-Las Palmas vagy éppen Tico ellen kellett volna 1-1 gól inkább. És mi tehetünk azért jól osszuk be eroinket. Liga egy maraton futás ahol nem adott 5 kmt-t kell nézni hanem a ki szakítja át a cél szalagot. Egyelőre harmadikok vagyunk és nem fest túl jól. Szk győzelem szép volt,kupa győzelem is,nem szabad elvitatni a reszsikereket, de értékelni szezon végén lehet. Mert jelenleg a hangzatos kifejezések arra elegendőek hogy jövőre pl nem is indulhatnank a szuperkupban.
Jelenleg spanyol szintén se vagyunk még csak formára se a legjobbak,az az Atletico,nemzetközileg meg a Liverpool. De pont hogy amúgy a finisre kell jó formát mutatni,amivel sokszor volt gondunk az utóbbi években. Akár tavaly is,vagy Koemannal is mikor a szezon utolsó harmadában ment el a bajnokság.

Szerintem jó állapotban fényévekre vagyunk az Atletitől. Nekik kétszer olyan mély/jó korösszetételű keretük van, fociban még így is lemostuk őket a pályáról, pont ugyanúgy, mint a Reált, Bayernt, pechünkre mindent kihagytunk, fáradtak voltunk már nagyon. Sima 5-1 lett volna az a meccs most lejátszva, asszem az xG is valami hasonló volt. Ők viszont stabilak, ez tény, és erény, de ugye nem is erről írtam, és hát ez nem csoda, sokkal jobb összetételű keretük van erre.
Igen.gy írta: ↑2025.01.17. 07:37:36Igen, pont ezen gondolkodtam, Xavinál is ez volt. Olyan mintha kellene neki 3-4 meccs a Barca esetén, amikor új edző jön, és változik a csapat alapjátéka... Igazából erre nagyon kíváncsi leszek, Flick fennt tudja-e ezt tartani majd, hogy lemeccseli Carlót, vagy pl a nyáron vesznek egy-két új szélső védőt és jövőre Carlo osszerak egy jobb játékot ellenünk.

Flicket szerintem soha az életben nem fogja játékban lenyomni, vagy épp letaktikázni, ha nyernek, akkor annak szerintem más oka lesz.

-
- Entrenador del Barça
Az, hogy a legjobb e, vagy sem, szubjektív.
Az biztos, hogy 28 meccsen rúgtunk 88 gólt, a meccseink szórakoztatóak, és nagy csapatokat is képesek vagyunk lefocizni.
Sajnos a keret viszont nagyon szűkös, így sem garancia, sem elvárás nem lehet feltétlenül idén címeket nyerni, és mellette nincs saját stadionunk, és vannak külső zavaró és hátráltató tényezők is.
Majd a szezon végén lehet értékelni, én személy szerint nagyon elégedett vagyok, és az leszek akkor is, ha nem nyerünk idén semmit, mert jól szórakozom.
Ilyen zavaró tényező lehet a bíráskodás is, ami ellen egyre több volt játékvezető szólal fel, mint múltkor Vinicius eltiltása, vagy a szuperkupa döntő után Lahoz, Gil Manzano bíráskodása kapcsán. Nagy változást nem várok, továbbra is azt mondom, hogy először politikai viszonylatban kellene rendet rakni, úgy lehetne csakis a focira koncentrálni, de egyelőre úgy tűnik, ez csak sokadik szempont az illetékesek számára.
Szerk: pl. A volt ideiglenes RFEF elnök korrupciós botránya, a jelenlegi februári korrupciós pere, a Mallorca szurkolók zaklatása, de közben a női szuperkupa Szaúd Arábia-ba való kiszervezése, és a 40 milliós díjazás fele a szövetségé
Szerk2: most olvasom a lobbit, hogy a 2030-as VB döntőnek a Nou Camp-ban kell lennie.
Különösen tetszik ez a "nagyon jó magyarázatot kell adni arra, ha végül mégis a Bernabeut választják a döntő helyszínének"
Az biztos, hogy 28 meccsen rúgtunk 88 gólt, a meccseink szórakoztatóak, és nagy csapatokat is képesek vagyunk lefocizni.
Sajnos a keret viszont nagyon szűkös, így sem garancia, sem elvárás nem lehet feltétlenül idén címeket nyerni, és mellette nincs saját stadionunk, és vannak külső zavaró és hátráltató tényezők is.
Majd a szezon végén lehet értékelni, én személy szerint nagyon elégedett vagyok, és az leszek akkor is, ha nem nyerünk idén semmit, mert jól szórakozom.
Ilyen zavaró tényező lehet a bíráskodás is, ami ellen egyre több volt játékvezető szólal fel, mint múltkor Vinicius eltiltása, vagy a szuperkupa döntő után Lahoz, Gil Manzano bíráskodása kapcsán. Nagy változást nem várok, továbbra is azt mondom, hogy először politikai viszonylatban kellene rendet rakni, úgy lehetne csakis a focira koncentrálni, de egyelőre úgy tűnik, ez csak sokadik szempont az illetékesek számára.
Szerk: pl. A volt ideiglenes RFEF elnök korrupciós botránya, a jelenlegi februári korrupciós pere, a Mallorca szurkolók zaklatása, de közben a női szuperkupa Szaúd Arábia-ba való kiszervezése, és a 40 milliós díjazás fele a szövetségé

Szerk2: most olvasom a lobbit, hogy a 2030-as VB döntőnek a Nou Camp-ban kell lennie.
Különösen tetszik ez a "nagyon jó magyarázatot kell adni arra, ha végül mégis a Bernabeut választják a döntő helyszínének"

- Saviola
- Júdás 2, az áruló
Most miért írtok ilyeneket? Hisz mindenkinek egyformán tévednek.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.01.16. 22:44:01Nálunk percekig visszanézték és megfejtették hogy 625 passzal előtte minimális lesen volt az amúgy kapura sem törő játékos, de ott még vissza sem nézik az amúgy 20/10-es egyértelműségű tizenegyest a RM gólja előtt, ki érti ezt![]()
Bilbaot is elérte a karma, miután felháborodtak az Olmo-ügyön 1 héten belül kizúgtak a Szuperkupából és mostmár a Király-Kupából is.![]()

,,Azt hitted, hogy mi történt."
Igen, pont ezen gondolkodtam, Xavinál is ez volt. Olyan mintha kellene neki 3-4 meccs a Barca esetén, amikor új edző jön, és változik a csapat alapjátéka... Igazából erre nagyon kíváncsi leszek, Flick fennt tudja-e ezt tartani majd, hogy lemeccseli Carlót, vagy pl a nyáron vesznek egy-két új szélső védőt és jövőre Carlo osszerak egy jobb játékot ellenünk.
Azt hiszem innét hacsak nem össze kerülünk a BL-ben, vagy kupa négy között, és három meccset buknánk ellenük, idén már pozitív lesz a mérleg ellenük.
Én ebbe nem mennék bele még, hogy világ legjobbja tud-e lenni ez a csapat, akár csak jó körülmények között is... Mindenesetre ennek nagyon kell örülni, hogy idén tényleg jó focit is játszunk, és nagy csapatok ellen is tudunk eredményesen játszani, valamint most pl egy emberhátrányt is normálisan kibekkeltünk, pedig rögtön jött egy gól a szabiból.
Most tényleg jó nézni a meccseinket, eredmények is vannak azért, és azért ha őszinte valaki akkor ilyen csapat sincsen olyan rengeteg momentán, aki ezt a kettőt egyszerre hozza, rajtunk meg az említett Liverpoolon kívül. Talán még kettő - három max.
Szvsz erre már azt se mondhatja senki hogy túlzottan optimista hozzáállás. Örüljünk ennek mert ez is kivételes dolog, pláne abban a kakiban amiben a klub úszik.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Bilbao kiesése meglepetés és nem jött rosszul,náluk is mindig prioritás a kupa,baromi kényelmetlen lett volna mondjuk ellenük a San Mamesben.
Bence amit írt nálam azért nem állja meg a helyét mert a sportban sok mindent lehetne találni hogy legjobb és összességében mégse. Legjobban rajtoló,legjobb az egyenesben,legjobb szogletekben és lehetne sorolni. Ez egy hangzatos kifejezés de semmit nem ér. Ahogy az se 5-1 a vége vagy 2-0,nincs különbség. Most jól megy kipihenten,ha ez lett megemlítve,de a tegnap előtti 5 gólból a Leganes-Las Palmas vagy éppen Tico ellen kellett volna 1-1 gól inkább. És mi tehetünk azért jól osszuk be eroinket. Liga egy maraton futás ahol nem adott 5 kmt-t kell nézni hanem a ki szakítja át a cél szalagot. Egyelőre harmadikok vagyunk és nem fest túl jól. Szk győzelem szép volt,kupa győzelem is,nem szabad elvitatni a reszsikereket, de értékelni szezon végén lehet. Mert jelenleg a hangzatos kifejezések arra elegendőek hogy jövőre pl nem is indulhatnank a szuperkupban.
Jelenleg spanyol szintén se vagyunk még csak formára se a legjobbak,az az Atletico,nemzetközileg meg a Liverpool. De pont hogy amúgy a finisre kell jó formát mutatni,amivel sokszor volt gondunk az utóbbi években. Akár tavaly is,vagy Koemannal is mikor a szezon utolsó harmadában ment el a bajnokság.
Bence amit írt nálam azért nem állja meg a helyét mert a sportban sok mindent lehetne találni hogy legjobb és összességében mégse. Legjobban rajtoló,legjobb az egyenesben,legjobb szogletekben és lehetne sorolni. Ez egy hangzatos kifejezés de semmit nem ér. Ahogy az se 5-1 a vége vagy 2-0,nincs különbség. Most jól megy kipihenten,ha ez lett megemlítve,de a tegnap előtti 5 gólból a Leganes-Las Palmas vagy éppen Tico ellen kellett volna 1-1 gól inkább. És mi tehetünk azért jól osszuk be eroinket. Liga egy maraton futás ahol nem adott 5 kmt-t kell nézni hanem a ki szakítja át a cél szalagot. Egyelőre harmadikok vagyunk és nem fest túl jól. Szk győzelem szép volt,kupa győzelem is,nem szabad elvitatni a reszsikereket, de értékelni szezon végén lehet. Mert jelenleg a hangzatos kifejezések arra elegendőek hogy jövőre pl nem is indulhatnank a szuperkupban.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2025.01.17. 07:38:48-kor.

Az ilyen jellegű hozzászólásokat mellőzzük a fórumon. Egyrészt Bence normálisan fogalmaz, aki nem ért egyet a mondanivalójával, lehet érvekkel cáfolni vagy saját véleményt leírni. Ez egyik sem, csupán gúnyos hozzászólás. Mindez nem a topik témája. Nem szeretnék erre mégegyszer reagálni.
- bence0330
Hú, de nem szeretem Carlót, ilyenkor mindig elhiteti velünk, hogy a Real egy kalap ürülék, lehet reménykedni, aztán végül valahogy húz egy triplát. 
Olyankor semmi értelme a vitának, hisz olyan pont ellen érvelsz, amit nem írtam. De mivel leírtam másodszor is, ráadásul kiemelve, és akkor sem olvastad el, nem tudom, mit mondjak. Kétszer is odaírtam, hogy "kipihent állapotban". Las Palmas és társai sajnos olyan időszakban érkeztek, mikor hulla volt a középpályánk, a védelmünk, Yamal meg annyira, hogy az izma sem bírta már, Lewy meg annyira fáradt volt, hogy nem nézett ki kb focistának.
Logikai analógia: ha azt mondom, hogy a mangó(Barca), ha nagyon érett (kipihenten), akkor a kedvenc gyümölcsöm(legjobb csapat), akkor az nem jelenti azt, hogy minden mangó a kedvenc gyümölcsöm, sőt, mivel kiemeltem az "érett" szót, ez utalás arra, hogy amikor éretlen(fáradt), akkor nem az.
Ergo ja, ha nem vagyunk jó passzban, akkor egyáltalán nem vagyunk a legjobb csapat a világon, és félő, hogy ez meg fog kicsit többször történni, mint amennyire kéne neki.
Amikor ez a csapat jó állapotban megy ki a pályára, tartom, és úgy látom az európai fociban, még madridi oldalon is osztják ezt a véleményt, idén mi vagyunk talán a legjobb csapat a világon. A Pool jöhet szóba még, őket elfogadom jobbnak, mást tuti nem. Bárkit simán agyoncsapunk ilyenkor, a világ legjobbjait. A probléma a fáradtsággal van, ami ugye a keret mélységéből és korelosztásából adódóan sajnos komolyabb probléma, mint a többi topcsapatnak.

Nem szeretem, ha úgy vitáznak velem, hogy nem olvassák el, mit írok.andras953 írta: ↑2025.01.16. 22:09:10Kifelejtetted a felsorolásból a Las Palmast és társaitbence0330 írta: ↑2025.01.16. 20:31:51Most összeszámoltam, hátha elrontottam, de 16 gól volt 4 meccsen 2025-ben. Hogy az a csapat, amely kipihenten lehet hogy a világ legjobbja, nem tudom miért túlzó bármilyen szinten, mikor a BL-Bajnoki címvédő ellen csak a kiállítás miatt "csak" 9-2 az összesítés, és nem mondjuk 12-1, a legjobb német csapatot is agyonvertük, minden meccsünket megnyertük a BL-ben egy kivételével, amit 10 emberrel toltunk végig, emiatt vagyunk "csak" 2-ak a tabellán. A Pool az egyetlen csapat, amelyikre ugyanezt lehet mondani kb, hogy lehet, hogy ők a világ legjobb csapata, ha jó állapotban vannak. Más szerintem kb szóba sem jöhet, mi, vagy ők.
De mondjuk azt, hogy ugyanazt szívtam, mint a sokmillió ember közül pl. Roque.![]()
![]()

Logikai analógia: ha azt mondom, hogy a mangó(Barca), ha nagyon érett (kipihenten), akkor a kedvenc gyümölcsöm(legjobb csapat), akkor az nem jelenti azt, hogy minden mangó a kedvenc gyümölcsöm, sőt, mivel kiemeltem az "érett" szót, ez utalás arra, hogy amikor éretlen(fáradt), akkor nem az.
Ergo ja, ha nem vagyunk jó passzban, akkor egyáltalán nem vagyunk a legjobb csapat a világon, és félő, hogy ez meg fog kicsit többször történni, mint amennyire kéne neki.
Amikor ez a csapat jó állapotban megy ki a pályára, tartom, és úgy látom az európai fociban, még madridi oldalon is osztják ezt a véleményt, idén mi vagyunk talán a legjobb csapat a világon. A Pool jöhet szóba még, őket elfogadom jobbnak, mást tuti nem. Bárkit simán agyoncsapunk ilyenkor, a világ legjobbjait. A probléma a fáradtsággal van, ami ugye a keret mélységéből és korelosztásából adódóan sajnos komolyabb probléma, mint a többi topcsapatnak.
-
- Entrenador del Barça
Mialonsonk egyenlített a Real ellen!
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Nálunk percekig visszanézték és megfejtették hogy 625 passzal előtte minimális lesen volt az amúgy kapura sem törő játékos, de ott még vissza sem nézik az amúgy 20/10-es egyértelműségű tizenegyest a RM gólja előtt, ki érti ezt

Bilbaot is elérte a karma, miután felháborodtak az Olmo-ügyön 1 héten belül kizúgtak a Szuperkupából és mostmár a Király-Kupából is.

- szbsz
- Capitá del Barça
Közben elég "érdekes" ítéletek születnek a Real Celtán ... 

"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
- bence0330
Most összeszámoltam, hátha elrontottam, de 16 gól volt 4 meccsen 2025-ben. Hogy az a csapat, amely kipihenten lehet hogy a világ legjobbja, nem tudom miért túlzó bármilyen szinten, mikor a BL-Bajnoki címvédő ellen csak a kiállítás miatt "csak" 9-2 az összesítés, és nem mondjuk 12-1, a legjobb német csapatot is agyonvertük, minden meccsünket megnyertük a BL-ben egy kivételével, amit 10 emberrel toltunk végig, emiatt vagyunk "csak" 2-ak a tabellán. A Pool az egyetlen csapat, amelyikre ugyanezt lehet mondani kb, hogy lehet, hogy ők a világ legjobb csapata, ha jó állapotban vannak. Más szerintem kb szóba sem jöhet, mi, vagy ők.
De mondjuk azt, hogy ugyanazt szívtam, mint a sokmillió ember közül pl. Roque.

A vicc kedvéért muszáj lecsapnom ezt a magas labdát:
Kaphatnék én is abból az anyagból, amit szedsz? (:))
Beszedném mondjuk a Las Palmas meccs előtt..
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Gyors gól, nyugodt meccs. Továbbjutás,ami a legfontosabb volt,kipipalva. Elég komoly nyolcas jöhet össze, következő kör nem lesz sétagalopp,de fontos kupa. Maiert dicséret illeti a fiúkat, meglepetés gollovoknek pláne. Gavi góljának külön örülök,nagyon megérdemelte az elmúlt meccsek melojaert.

- bence0330
Az elmúlt héten szerintem szemtanúi lehettünk egy igazi sztár születésének. Yamal eddig "csak" villangatott 1-2-szer a meccseken, de ez egy full meccs volt full Messiben. Ha ez nem csak kiugró játék, hanem tendencia, akkor év végre a világ legjobb játékosa lehet belőle.
Mindenki remekelt, a cserék is, még Martin sem volt rossz. DJ-ot a sok savazás után megdicsérném, borzasztó gyámoltalanul kezdett, de belejátszotta magát a meccsbe, mintha valamelyik gól előtt az övé lett volna egy nagy labda, és volt mentése is.
Olmo centerben sokkal jobb, mint a nem csúcsformában lévő Lewy. Ő már rég klasszikus Ronaldo effektus, lőhet 40 gólt, de akkor is többet lőnénk nélküle, annyira sokat vesz el közben. Olmó nem lőne ott 20-at sem, de akadálytalanul folyik a zsuga, teljesen más világ, Yamalnak pl. nagyon jót tett.
Raphának kicsit rosszabbat, mert Lewy kb most már csak annyit tud (de azt nagyon), hogy kihúzza a védőket, hogy mehessen a brazil. Erre Olmo nyilván képtelen.
16 gól 4 meccsen 2025-ben, nem szórakozunk. Kipihenten ez a csapat lehet, hogy a világ legjobbja.
Mindenki remekelt, a cserék is, még Martin sem volt rossz. DJ-ot a sok savazás után megdicsérném, borzasztó gyámoltalanul kezdett, de belejátszotta magát a meccsbe, mintha valamelyik gól előtt az övé lett volna egy nagy labda, és volt mentése is.
Olmo centerben sokkal jobb, mint a nem csúcsformában lévő Lewy. Ő már rég klasszikus Ronaldo effektus, lőhet 40 gólt, de akkor is többet lőnénk nélküle, annyira sokat vesz el közben. Olmó nem lőne ott 20-at sem, de akadálytalanul folyik a zsuga, teljesen más világ, Yamalnak pl. nagyon jót tett.
Raphának kicsit rosszabbat, mert Lewy kb most már csak annyit tud (de azt nagyon), hogy kihúzza a védőket, hogy mehessen a brazil. Erre Olmo nyilván képtelen.
16 gól 4 meccsen 2025-ben, nem szórakozunk. Kipihenten ez a csapat lehet, hogy a világ legjobbja.