gránit írta: ↑2025.01.17. 15:33:55
Jövő május 17-én, konkrétan a szezon legeslegvégén fogja betölteni a 35-öt. Évi 9 milliós fizetése van most, négy és fél millióval én hosszabbítanék vele. Olcsóbban nehezen szerzünk jó tartalékot. Bernaltól én egyáltalán nem voltam elájulva, persze kevés meccsen láttam a nagycsapatban. Christensenről állapotáról meg nem tudunk semmit.
Max. akkor hosszabbítanék vele, ha Tah nem jön, de a 4,5 millió ilyen szerepre, ilyen idősen még mindig túlzás, főleg ha figyelembe vesszük hány posztot kellene még erősíteni. És akkor az ő sérülékenységéről ne is beszéljünk, ami ahogy idősödik egyre neccesebb.
Bernal baromi ügyes, érett játékos. Pár éven belül simán felülmúlhatja Busit. Yamalt nem számolva az utóbbi évek legtehetségesebb Masia játékosa. Ha megkapja a lehetőséget posztja egyik, ha nem a legjobbja lehet. Megvan benne Busquets játékintelligenciája, de sokkal gyorsabb, ütközik, jobban szerel, a levegőben pedig egyértelműen úr. Plusz a szabaqdrúgásai, távoli lövései élményszámba mennek. Tipikusan olyan játékos aki 1 vkp-s felállásban is masszívvá teszi a kp-t, Casádóval párban pedig verhetetlenek. Kb. a szemüket is be lehet kötni, akkor is megtalálják egymást. Utóbbit mind az Atleticben, mind a felnőtt csapatban maga mögé utasította. (már 16 évesen is) Mikor Casádó lesérült őt hozták fel és nem is engedte már vissza a pozícióba.
Ha őt sikerül beépíteni (amit én egyáltalán nem kétlek, Flick is egyértelműen számít rá) akkor Chris egy az egyben mehet vissza cb-be, akkor pedig egy Araujo-Cubarsi-Tah-Christensen-Koundé ötösfogat több mint elég. A Cityt leszámítva nincs csapat, ahol ennél erősebb felhozatal lenne a poszton. Ráadásul ott is egyes védőket több poszton vet be Guardiola. Pl. Stones is sokáig átvedlett vkp-ba vagy Gvardiol játszik balhátvédet/3 belső védős felállás.
Legyenek meg a kötelező hosszabbítások, egy balhátvéd, 2 ember előre, ezzel már elégedett lennék.