Chino írta: ↑2025.02.08. 12:12:25
...
Én is ezt tudom felhozni egyedül, Yamal megint (majdnem) végigjátszotta a meccset. Abszolút egy Pedri kópiát tolunk vele, neki nem jött be. Két dolog mentheti meg, egyrészt a puszta szerencse és genetika, másrészt, hogy azért Flick alatti egységnyi játékperc alighanem nem olyan durva a testnek, mint egy Koeman-Xavi alatt, sokkal komolyabb fizikai felkészítés történt. Ettől még állatság, amit művelünk a gyerekkel, de most van mögötte némi tartalom legalább. Meglátjuk. Illetve 1-2 perifériás játékost én sem értek, Fort 30 percekkel, néha kezdetve 50 millió körül járna értékben. Peche van, hogy a világ egyik legjobb, tökéletes korú, szétgyúrt, fizikálisan tökéletes játékosa van előtte a sorban, és őt kell utoljára rotálni. Kicsit érthető, de számomra kb szomorúbb ez, mint Puig volt.
De mindegy, kicsit logikus is, meg minden edzőnek van 1-1 ilyenje.
De minden más fenomenális. Talán még többet adott, mint vártam, pedig valami hasonlót vártam, Az elmúlt bő 10 évben Neymar és Rapha érkezésének örültem majdnem ennyire, mint a németnek, de csak majdnem, annyira a tökéletes embernek tűnt a feladatra minden szinten, Barca-stílus, német modernizálással, erős mentalitással, BL győzelemmel, elvesztett döntő nélkül a karrierje során. Továbbra sem értem, hova vesztegette a karrierjét másodedzőként, simán a legnagyobbak között lehetne, de ő tudja. Pótolja be nálunk, remélem sokáig marad, és 1-2 BL is beesik majd közben, a sok egyéb trófeában nem kételkedem. Szerintem kellene végre egy-két normális átigazolási piac, hogy úgy tényleg stabilan trófeás szezonokat hozzon, mert csak a zsenialitásával hozott létre a jelenlegi keretből egy olyan csapatot, akik fullosan végigvernek bárkit, és bajban lenne, ha pl. a szélsőink kiesnének, talán Pedrinél is lenne visszaesés, még ha nem is akkora, mert oda azért van minőségi csere. Remélem kicsit mélyíteni tudjuk majd végre nyáron a keretet. Most azért pengeélen táncolunk, és kicsit van azért olyan érzésem, hogy túlteljesítünk, amit meg nehéz fenntartani.
És egyre jobb megoldásokat talál különböző stílusú csapatok ellen. Szerintem kb mostanra értette meg átfogóan a La Ligát. Mostanában kezdtem azt érezni, hogy jó-jó, eddig voltak bizonyos ellenszerek, ami ellen szenvedtünk, de egy ideje úgy érzem, bárki jön, nyilván nem biztos, hogy nyerünk, a foci nem így működik, de maximalizálni fogja az esélyeinket, jó megoldásokat fog találni, akár eleve meccs előtt, ha mégsem, félidőben. Majd meglátjuk, ez megállja-e a helyét, remélem. Megoldott évtizedes problémákat, beregadt első percek - ezt inkább megfordítottuk, mi lepjük meg az első percekben a csapatokat, a 10 emberes játéka valami fenomenális a Monaco meccs óta (az kicsit hamar jött, bár az sem volt már tragikus), elődeivel ellentétben félidőkben bátran cserél, a neveket kicsit jobban kezeli, a játékosok nem romlanak, hanem javulnak alatta.
Közben meg ki merem jelenteni, amióta focit nézek, látványra a legádázabb Barca-csapat ez, amit láttam, részemről jobb, mint a két erősebb éránk. Messit kivéve egyértelműen, de még vele is talán, vagy mondjuk úgy, hogy azt figylembe véve, milyen kerete van, és a korábbiakkal szemben nem nála játszik minden idők legjobbja, egyértelműen ez a legdurvább csapat, látványt tekintve. Ez sem meglepő, mert az elmúlt 10 év legkönyörtelenebb csapatának a BM-jét tartom.
Nagyon nehéz jelzőket találni a munkásságára, főleg, ami a heti szintű élvezeti értéket illeti. Akkor is, ha van 1-2 hibája, hát az mindenkinek van, tökéletes edző nem létezik.
És amellett, hogy megvan a szigor, rettentő szerethető, kedves figura. Abszolút organikusan érdemli ki a játékosok tiszteletét, ez látszik, nem kell hozzá üvöltenie, fenyegetőznie, vagy semmi.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy