Hansi Flick

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Peter
Director del Fútbol

2025.02.11. 14:36:53

brazilfan írta:
2025.02.11. 09:31:43
Szerintem lehet, jó edző, jó csapattal, amely a vkp. kivételével már tavaly összeállt. Több edző munkája van benne.
Szerinted......ezzel szemben szerintem:

Igyekszem csak és kizárólag a témához hozzászólni és röviden.

Azzal kezdem, hogy Barcelona szurkoló vagyok, aki a csapatnak és nem személyeknek, edzőknek, játékosoknak, elnöknek, szertárosnak szurkol, hanem hangsúlyozom a csapatnak!

Ez a csapat, akiket és ahogyan látunk, még a mai napig sem állt össze, nemhogy tavaly. .

Flick edző egy vadonatúj fejezetet nyitott az érkezésével, aminek az égvilágon semmi, de semmi köze az elődjei munkájához. Játékosokat örökölt, de csapatot sajnos nem.
Teljesen más, ahogyan hozzányúl a csapathoz, amit és ahogyan csinál a csapattal, mint tette bárki előtte.
Több edző munkája van benne, igen, mert Flick edzői stábjában vannak különféle edzők (erőnléti, kapus).
Ők alkotják az edzői stábot.
A folytatást majd az élet által írt forgatókönyv megmutatja nekünk.

Drukkoljunk együtt ehhez az egész csapatnak edzőstül a szertárosig!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2025.02.11. 14:53:07-kor.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.02.11. 13:31:42

bence0330 írta:
2025.02.11. 11:39:17
A Youtube-on fent vannak teljes meccsek vagy meccsrészletek azokból az időkből, amikor a magyar tévék még nem közvetítettek spanyol bajnokit. Nagyon erős csapatok, látványosan játszó Barcelonával. Röviden ennyi.

Nemcsak a Baldé-szövegben, hanem a most föltett Raphinha-interjúban is szó van az előző idényről, nekem szimpatikus, hogy ezek a fiúk tesznek egy gesztust, pedig gondolom, senki nem kényszeríti rá őket.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.02.11. 12:57:24

brazilfan írta:

bence0330 írta:
2025.02.10. 23:54:18
Nagyon nehéz jelzőket találni a munkásságára
Szerintem lehet, jó edző, jó csapattal, amely a vkp. kivételével már tavaly összeállt. Több edző munkája van benne.
hú, azért ez elég sarkos. hogy miért volt nagyon messze a tavalyi csapat attól, hogy összeálltnak nevezzük, már leírta Bence, ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy egy vkp kivételével összeállt csapatnál nem történnek olyan szappanoperák, mint ami Xavi távozása-maradása körül kialakult. sztem annyit lehet állítani, hogy Xavi az előző szezon második felére tudott valamelyest javítani az őszi kilátástalanságon, de ettől a szinttől iszonyat messze volt. plusz nyilván voltak jó felfedezései (Cubarsí), de mondjuk Casadot meg nem használta...

Flick és stábja taktikailag, erőnlétileg, mentális tréning, sportscience és a sajtó kezelési skillek szempontjából top kategória, függetlenül attól, hogy biztosan itt is lesz még hullámvölgye, ahogy már ez meg is történt, és egyszer biztos ez a munkakapcsolat is kifúj és kell majd valaki más. de a minőségét nem csak az itteni munkája, hanem a Bayernes időszak is igazolja. Xavi meg egy tehetséges, intelligens, de egyelőre átlagos és a munkával járó mentális megterhelést sokkal kevésbé bíró edző, hasonlóan átlagos stábbal maga körül. Az ő megítélése kapcsán a következő munkahelye döntő lehet, hogy ott majd mit alkot.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.11. 12:12:40

https://barcauniversal.com/key-factors- ... nsi-flick/
Linkelhetném a Pedri topicba is de ott van egy beszúrt link a fizikai felkészítésről.
Valószínűleg nem a szél fújta össze az idei eredményeinket és valószínűleg az egész szakmai stáb és a vezetőség is dícséretet érdemel.
Ha hozzáveszem, hogy Flick nem egyszer nyilatkozta, hogy figyelik (elemzik) a játékosok fizikai állapotát, magyarázat lehet a cserékre, túl vagy aluljátszatásra, legalábbis ami nekünk úgy tűnik.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.02.11. 11:39:17

brazilfan írta:
Vissza lehet nézni régi meccseket a Great Teammel vagy a Bobby Robson-féle csapattal, maximum az eredményességben vagyunk partiban, de látványra nem.

Baldé ezt mondja a főoldali interjúban:
„Jelenleg jobban teljesítünk, de nem szabad hátat fordítanunk azoknak a dolgoknak, amiket az előző években elértünk. Nyertünk egy bajnokságot, egy szuperkupát, amelyeket értékelnünk kell.”
2003 óta nézegetek focit, de inkább 2005 óta. Mivel azt írtam, hogy amióta nézek (amit persze te nem tudhatsz, mióta), szóval lehetne az látványosabb, nem lenne nagyon ellentmondásos. Amit én láttam pl. a Ronaldo féle csapatból youtube-on, azért az ennyire nem tűnik durvának, és ha hozzáteszem, hogy akkoriban az ellenfél még jobban focizni akart, és jóval kevésbé voltak szervezettek a kisebb csapatok, pláne nem. Nekem amúgy az Eto'o-Dinho feljövőben lévő Messi trióval játszó 2006-os BL győztes csapat volt a kedvenc Barcám, de ez annál is durvább szerintem, főleg az állományhoz mérten.

Senki nem írta, hogy el kell felejteni, semmilyen szinten nem érv az ellen, amit mondtam. Ráadásul mivel kiemeltem, hogy látványra, a megsüvegelendő két trófeás szezonunk sem nagyon érv ez ellen, amit a világon mindenki elismer amúgy, bravúros, óriási teljesítmény volt. De rettentő unalmas volt nézni még azokat a meccseket is, nem nagyon történt semmi, de jó stabilak voltunk (3 olyan játékossal hátul, akik Flick számára nem elérhetőek). Idán 11-szer értünk el 5 gólig, február van, az előző három évben összesen 3-szor. És jelenleg szűkebb és gyengébb a keretünk kérdés nélkül, mint tavaly-tavalyelőtt volt. De ismétlem, senki nem szidta Xavit, a hozzászólásomban én sem, meg sem említettem

De ha már te felhoztad:

A tavalyi csapat meg teljesen darabokra volt esve, Rapha, az idei európai kanadai tábla éllovasa abba akarta hagyni a focit, és mindenképp elküldtük volna, ha Xavi marad, Inigo azt se tudta, hol van, Casadót ugyanúgy felhozhatta volna, nem volt fiatal sem még, nem tette, Pedri sehol nem volt ehhez a szinthez képest, Yamal sem, de ott a kor tényező, ezt elengedem. Lewy is feleolyan jó volt, pedig még fiatalabb is, Pena is sokkal jobb, tavaly vicc kategória volt kb, idén meg egy egész korrekt valaki. . A játékosok sokkal lassabbak, erőtlenebbek, gyengébbek voltak, rossz volt nézni, ahogy egy Raphinha, Pedri sprintelt, fejben is sokkal jobbak, konkrétan 1-2 kivétellel minden játékoson, minden csapatrészen, egy csapatsport minden aspektusán rengeteget javított.
De látványra, amit eredetileg írtam, kb nincs is min vitázni.

Flick meg itt nyomja csereszélső, elsőszámú kapus, Araujo, Christensen, Cancelo, Felix, stb nélkül, és akkor nem említem meg a Kessié-Nico féle távozókat, és egy szintekkel magasabban lévő plafonú csapatot hozott létre, látványra meg kb olyan, mintha a Bilbaó vált volna top LE csapattá.

Nyilván Xavinak is vannak érdemei, de azért na, elég messze van a két csapat egymástól, és a jelenleginél kb örömfoci és fiesta a meccsek zöme, akár top3 csapatokat szétalázva, ott meg várhattuk, hogy hátha valaki villan egyet elöl (még mielőtt lecserélik a 60. percben menetrendszerűen :D )
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Sinya22
Director del Fútbol

2025.02.11. 10:23:06

Beleült a jóba, Pep 2.0 Tavaly is annyira össze volt állva ez a csapat, Raphinha, Lewa meg az összes védő se tudta milyen rendezvényen van. :D
brazilfan
Entrenador del Barça

bence0330 írta:
Közben meg ki merem jelenteni, amióta focit nézek, látványra a legádázabb Barca-csapat ez, amit láttam
Vissza lehet nézni régi meccseket a Great Teammel vagy a Bobby Robson-féle csapattal, maximum az eredményességben vagyunk partiban, de látványra nem.
Persze Laudrup, Romário, Figo, a húszéves Ronaldo önmagukban is kimagasló látványelemek voltak, de a csapatok úgy játszottak látványosan, hogy az akkori ellenfelek is bitang erősek voltak.
bence0330 írta:
Nagyon nehéz jelzőket találni a munkásságára

Baldé ezt mondja a főoldali interjúban:
„Jelenleg jobban teljesítünk, de nem szabad hátat fordítanunk azoknak a dolgoknak, amiket az előző években elértünk. Nyertünk egy bajnokságot, egy szuperkupát, amelyeket értékelnünk kell.”
bence0330

Chino írta:
2025.02.08. 12:12:25
...
Én is ezt tudom felhozni egyedül, Yamal megint (majdnem) végigjátszotta a meccset. Abszolút egy Pedri kópiát tolunk vele, neki nem jött be. Két dolog mentheti meg, egyrészt a puszta szerencse és genetika, másrészt, hogy azért Flick alatti egységnyi játékperc alighanem nem olyan durva a testnek, mint egy Koeman-Xavi alatt, sokkal komolyabb fizikai felkészítés történt. Ettől még állatság, amit művelünk a gyerekkel, de most van mögötte némi tartalom legalább. Meglátjuk. Illetve 1-2 perifériás játékost én sem értek, Fort 30 percekkel, néha kezdetve 50 millió körül járna értékben. Peche van, hogy a világ egyik legjobb, tökéletes korú, szétgyúrt, fizikálisan tökéletes játékosa van előtte a sorban, és őt kell utoljára rotálni. Kicsit érthető, de számomra kb szomorúbb ez, mint Puig volt.

De mindegy, kicsit logikus is, meg minden edzőnek van 1-1 ilyenje.

De minden más fenomenális. Talán még többet adott, mint vártam, pedig valami hasonlót vártam, Az elmúlt bő 10 évben Neymar és Rapha érkezésének örültem majdnem ennyire, mint a németnek, de csak majdnem, annyira a tökéletes embernek tűnt a feladatra minden szinten, Barca-stílus, német modernizálással, erős mentalitással, BL győzelemmel, elvesztett döntő nélkül a karrierje során. Továbbra sem értem, hova vesztegette a karrierjét másodedzőként, simán a legnagyobbak között lehetne, de ő tudja. Pótolja be nálunk, remélem sokáig marad, és 1-2 BL is beesik majd közben, a sok egyéb trófeában nem kételkedem. Szerintem kellene végre egy-két normális átigazolási piac, hogy úgy tényleg stabilan trófeás szezonokat hozzon, mert csak a zsenialitásával hozott létre a jelenlegi keretből egy olyan csapatot, akik fullosan végigvernek bárkit, és bajban lenne, ha pl. a szélsőink kiesnének, talán Pedrinél is lenne visszaesés, még ha nem is akkora, mert oda azért van minőségi csere. Remélem kicsit mélyíteni tudjuk majd végre nyáron a keretet. Most azért pengeélen táncolunk, és kicsit van azért olyan érzésem, hogy túlteljesítünk, amit meg nehéz fenntartani.

És egyre jobb megoldásokat talál különböző stílusú csapatok ellen. Szerintem kb mostanra értette meg átfogóan a La Ligát. Mostanában kezdtem azt érezni, hogy jó-jó, eddig voltak bizonyos ellenszerek, ami ellen szenvedtünk, de egy ideje úgy érzem, bárki jön, nyilván nem biztos, hogy nyerünk, a foci nem így működik, de maximalizálni fogja az esélyeinket, jó megoldásokat fog találni, akár eleve meccs előtt, ha mégsem, félidőben. Majd meglátjuk, ez megállja-e a helyét, remélem. Megoldott évtizedes problémákat, beregadt első percek - ezt inkább megfordítottuk, mi lepjük meg az első percekben a csapatokat, a 10 emberes játéka valami fenomenális a Monaco meccs óta (az kicsit hamar jött, bár az sem volt már tragikus), elődeivel ellentétben félidőkben bátran cserél, a neveket kicsit jobban kezeli, a játékosok nem romlanak, hanem javulnak alatta.

Közben meg ki merem jelenteni, amióta focit nézek, látványra a legádázabb Barca-csapat ez, amit láttam, részemről jobb, mint a két erősebb éránk. Messit kivéve egyértelműen, de még vele is talán, vagy mondjuk úgy, hogy azt figylembe véve, milyen kerete van, és a korábbiakkal szemben nem nála játszik minden idők legjobbja, egyértelműen ez a legdurvább csapat, látványt tekintve. Ez sem meglepő, mert az elmúlt 10 év legkönyörtelenebb csapatának a BM-jét tartom.

Nagyon nehéz jelzőket találni a munkásságára, főleg, ami a heti szintű élvezeti értéket illeti. Akkor is, ha van 1-2 hibája, hát az mindenkinek van, tökéletes edző nem létezik.

És amellett, hogy megvan a szigor, rettentő szerethető, kedves figura. Abszolút organikusan érdemli ki a játékosok tiszteletét, ez látszik, nem kell hozzá üvöltenie, fenyegetőznie, vagy semmi.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2025.02.08. 14:25:30

Sonoma írta:
2025.02.08. 08:21:59
Penának sem a többiekre kellett volna mutogatni (hogy ők is késtek már), mert az edző szemében ez azt jelenti nem értette meg a büntetés lényegét.
Mentalitás.

Ennek megértéséhez arra is szükség van, hogy az érintett egyáltalán megértse a "büntetés" szimbolikus jelentőségét.
Az a poén mindebben, hogy ehhez semmi köze és éppen ezért semmi jelentősége nincs az edző származásához. (Pep, Lucho, Mou, Carlo, Tuchel....)
Képesség és mentalitás.
(az érintett cikk komoly vagy komolytalanságának vételétől teljesen függetlenül.... :D )
Chino
Llegenda del Barça

2025.02.08. 12:12:25

bence0330 írta:
2025.02.08. 10:35:24
Bevallom, én azokat a cikkeket nem tudom komolyan venni, ahol már olyan mélységig belemennek olyan dolgokba, ahol ott sem volt senki, hogy már a feltételezés feltételezése után pszichoanalizálják Flicket és Penát, "lacking self-criticizm", meg egyebek. Gondolom ebből annyi lehet talán kb tuti, hogy volt egy találkozás.

Amúgy továbbra is elképesztő amit művel a csapattal, lassan már belekényelmesedünk az 5 gólos meccsekbe.

2025-ben február 6-ig, 1 hónap leforgása alatt 5 alkalommal értük el. A szezon eddigi részében 11-szer., ki tudja, nem megyünk-e el ebben 18 körülig. Ez valami elképesztő. Hogy legyen némi perspektíva:

23/24 -ban 1 ilyen volt,
22/23-ban 2
21/22-ben 0
20/21-ben 5, még Messivel ugyebár.

Tényleg egyszerűen élmény leülni a meccseket nézni, mindig várom őket. Függetlenül attól, mit érünk el végül a szezonban.
Tényleg durva, bár jobb lett volt, ha egyenletesebben oszlik és november-decemberben is lett volna egy kis puskapor. Ha nem is 4-5 gólokra, de 2-3 mindig lett volna a csapatban. (helyesebben volt is, csak nem jött ki) Viszont több meccsen is hiába volt gyenge a végeredmény, a játék akkor is élvezhető volt. Az Atletico ellen például szerintem a bajnokság top5-ös meccsét játszottuk. De ne legyünk elégedetlenek, mert nincs rá ok.

Ami még baromi nagy pozitívum, hogy a nagyobb, erősebb csapatok ellen is tudunk ilyen játékot és ilyen eredményeket hozni. Évek óta talán most érzem leginkább, hogy bárki ellen van keresnivalónk és bárkit meg tudunk fogni. Tavaly egy Bayernnel szemben minimális esélyt láttam volna, ebben a szezonban viszont, ha nem is esélyesként megyünk ki egy top csapat ellen, de úgy tudok leülni, hogy simán benne van egy győzelem.
És legfőképp azért, mert érezni, hogy együtt van és éhes a csapat. Vannak új taktikai elemek és sok játékos nagyon feljavult, amit szintén Flicknek köszönhetünk, de mentálisan is sokat erősödtünk. Ha idén "csak" ez a Szuperkupa kerül a vitrinbe akkor sem leszek csalódott, mert egy nagyon jó alapot fektettek le Flickék, amire lehet építeni.
Persze hosszú még a szezon, változhatnak még a dolgok, de nem gondolom, hogy gyökeres fordulat állna be.

A német munkájával igazából egy dologba tudok belekötni, az pedig a rotáció. Több olyan pozíció van, ahol túl vannak hajtva a játékosok és benne van, hogy ahogy telik az idő elfáradnak fizikailag és fejben egyaránt, a nagyobb, fontosabb meccsekre elfogynak. Ráadásul könnyen jöhet egy sérülés is, akkor pedig "hidegen" kell majd pótolni a padról. Koundé lábában a válogatottal együtt benne van vagy 3500 perc, az eredmények pedig bőven megengednék a rotációt. Amikor 5 góllal vezetünk már félidőben, vagy az 50.-60. percre eldől a meccs simán mehetne például Fort. Nem is igazán gyengülnénk vele és lehetne egy olyan játékosunk akire bátran lehet majd számítani. De elmondható akár Yamalról is, bár neki alapvető pótlása ugyan nincs, de meg lehet oldani, hogy 3 gólos előnyben olyan játékost tegyen oda, aki ezt meg tudja oldani. Neki annyi perce van már, ami normál esetben egy egész szezonra sok lenne. Persze szűk a keret, viszont lehetőségek vannak. Ezek a sokgólos meccsek pont elősegítenék a komolyabb rotációt. Bár itt-ott elkezdődött változás, mint mondjuk Lewy vagy a kp esetében.

Szerintem mást nem igazán lehet negatívumként felhozni, de ez is szubjektív. Taktikailag is magas szintet képvisel, túlnyomó részben jól is nyúl bele a mérkőzésekbe. Lucho volt talán az utolsó edző, akivel többnyire elégedettek lehettünk,esetleg Valverdének voltak még jó időszakai (bár az a Pool-Roma - de még a Bayernt is oda lehet venni - trió szinte mindent beárnyékol) ugyanakkor az a két csapat teljesen más volt, nehéz összehasonlítani őket.
Forca Barca!!!!
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.02.08. 11:56:28

Igen, jó lenne, ha jönnének trófeák is, de nálam a játék színvonalával plusz a Szuperkupával a tavalyi szezont már most felülmúltuk. Xavival volt egy még néhány jó hónapunk 21 tavaszán, amikor szintén nagyon magas szinten játszottunk, aztán a szezon végére kifújtunk, azt leszámítva viszont egészen 2016-ig kell visszamennünk, hogy hasonlót tudjunk említeni.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.08. 11:45:56

bence0330 írta:
Bevallom, én azokat a cikkeket nem tudom komolyan venni, ahol már olyan mélységig belemennek olyan dolgokba, ahol ott sem volt senki, hogy már a feltételezés feltételezése után pszichoanalizálják Flicket és Penát, "lacking self-criticizm", meg egyebek. Gondolom ebből annyi lehet talán kb tuti, hogy volt egy találkozás.

Amúgy továbbra is elképesztő amit művel a csapattal, lassan már belekényelmesedünk az 5 gólos meccsekbe.

2025-ben február 6-ig, 1 hónap leforgása alatt 5 alkalommal értük el. A szezon eddigi részében 11-szer., ki tudja, nem megyünk-e el ebben 18 körülig. Ez valami elképesztő. Hogy legyen némi perspektíva:

23/24 -ban 1 ilyen volt,
22/23-ban 2
21/22-ben 0

Tényleg egyszerűen élmény leülni a meccseket nézni, mindig várom őket. Függetlenül attól, mit érünk el végül a szezonban.
Első felét én is így gondolom.
Gerard Romero (fichajes) is szavahihetetlen és a Sport sem a legmegbízhatóbb
Az el nacional (nem ismerem) konkrétan mindenkit leigazolunk

Második: elképesztő és szórakoztató idén a játékunk, jó lenne valamit nyerni is.
Állandóan a "manita" (Pique keze, 5-ös) szót olvasom a sajtóban :)
bence0330

23/24 -ban 1 ilyen volt,
22/23-ban 2
21/22-ben 0

Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.02.08. 09:35:18

Sonoma írta:
Friss hír, hogy miért is mellőzi Flick Penát.
https://barcauniversal.com/barcelona-go ... -the-club/
Ebből is látszik mennyire keményen fogja a csapatot. Vannak alapelvek, amiből nem enged. Ez jó, mert egy bratyizó edzőt ezen a szinten pillanatok alatt meglennének.
Koundénak is volt késése egyszer, ő is kikerült a következő meccsre a kezdőből.
Fatinál is ( ha kizárjuk a fizikai problémákat) valami hasonló (viselkedési) dolog miatt jegelheti, amit utána nem tudtak elsimítani, bár erről még pletyka szinten se olvasni.
Penának sem a többiekre kellett volna mutogatni (hogy ők is késtek már), mert az edző szemében ez azt jelenti nem értette meg a büntetés lényegét.
A lengyel kapus jóval magasabb Penánál, "uralja a a kapu előtti területet. És gyorsabban játékba hozza a labdát. Védekezőbb csapat lennénk, nem is lenne kérdés kinek kell védenie. És a lengyel is lenyilatkozta, hogy újdonság neki az ennyire feltolt védelem. A jobb kapus véd.
Sonoma
Capitá del Barça

Friss hír, hogy miért is mellőzi Flick Penát.
https://barcauniversal.com/barcelona-go ... -the-club/
Ebből is látszik mennyire keményen fogja a csapatot. Vannak alapelvek, amiből nem enged. Ez jó, mert egy bratyizó edzőt ezen a szinten pillanatok alatt meglennének.
Koundénak is volt késése egyszer, ő is kikerült a következő meccsre a kezdőből.
Fatinál is ( ha kizárjuk a fizikai problémákat) valami hasonló (viselkedési) dolog miatt jegelheti, amit utána nem tudtak elsimítani, bár erről még pletyka szinten se olvasni.
bence0330

2025.01.22. 18:13:31

PR42 írta:
2025.01.22. 11:59:30
Igazad van, tényleg kabaré volt.
Biztos vagyok benne hogy az időjárásnak volt szerepe ebben, és akár a stadionnak is.
Látszott a közvetítésen hogy ez nem kis zápor volt, úgy szakadt az eső hogy szerintem látásban, labdakezelésben, egyszerű futásban és fordulásban is sok nehézséget okozott a játékosoknak.
Gondolom hallani sem annyira egyszerű ha a stadion is piszok hangos és mellé még kopog a fejeden az eső.

Nem tudom mekkora tényező volt ez a többi tényezőhöz képest, de a biztos hogy nem elhanyagolható.
Mindkét oldalon sok hiba volt, szerintem sokat kivett a játékosokból az időjárás.
Aki focizik rendszersen az tudja mennyit számít hogy milyen az idő, és persze a mi fiaink profik, de a tényekkel nehéz vitatkozni.
90%-ig biztos vagyok benne, ha normális idő van, akkor ez egy átlagos meccs lett volna, mindegy milyen eredménnyel. Konkrétan úgy volt egy ponton hogy leállítják a meccset, igazából tudtommal ha villámlik, kötelező lenne, és dörgött-villámlott. Radaron is csekkoltam, illetve külföldi kommentátorok is erről beszéltek a helyi tudósítóval. Csoda, hogy nem szakadt félbe, egy ponton a játékvezetőnek is mutogatták a játékosok, hogy menekülni kéne.

Ebből a meccsből az égvilágon semmit nem vonnék le, a küzdeni akarásunkat nem befolyásolta, amiatt nagyon büszke vagyok a srácokra és Flickre, de bármilyen egyéni eset szerintem kb felejthető tegnapról.
PR42
Jugador del Barça

2025.01.22. 11:59:30

Sonoma írta:
2025.01.22. 10:42:42
Ez a tegnapi mérkőzés időnként Benny Hillre jellemző jelenetek voltak. Az is amit Szczesny csinált, de Trubin se maradt el tőle.
A védelmünk úgy mozgott, mint akik először játszanak együtt. Hol az egyik, hol a másik ragadt be a lestaktikánál és hozta helyzetbe az ellenfelet.
Igazad van, tényleg kabaré volt.
Biztos vagyok benne hogy az időjárásnak volt szerepe ebben, és akár a stadionnak is.
Látszott a közvetítésen hogy ez nem kis zápor volt, úgy szakadt az eső hogy szerintem látásban, labdakezelésben, egyszerű futásban és fordulásban is sok nehézséget okozott a játékosoknak.
Gondolom hallani sem annyira egyszerű ha a stadion is piszok hangos és mellé még kopog a fejeden az eső.

Nem tudom mekkora tényező volt ez a többi tényezőhöz képest, de a biztos hogy nem elhanyagolható.
Mindkét oldalon sok hiba volt, szerintem sokat kivett a játékosokból az időjárás.
Aki focizik rendszersen az tudja mennyit számít hogy milyen az idő, és persze a mi fiaink profik, de a tényekkel nehéz vitatkozni.
Sonoma
Capitá del Barça

2025.01.22. 10:42:42

brazilfan írta:
2025.01.22. 08:54:55
1.Egy jó edző nem várja meg a szünetet, nem akkor mondja el a lelkesítő beszédet, hanem a meccs előtt.
2.Nem várja meg, amíg a szurkolók infarktus közeli állapotba kerülnek a hibák és a halovány teljesítmények láttán. Szerintem Lewandowski az első félidőben a 11-es belövésén, illetve a 11-es előtti, Pedrihez pöccintésen kívül egyetlen egyszer sem ért úgy a labdához, hogy az ne pattant volna el méterekre, vagy ne ment volna az ellenfélhez, ne lett volna használhatatlan. A szünet után jobb volt, ez is azt erősíti, hogy nem a szünetben, hanem a meccs előtt kellett volna őt eligazítani.
De Jong az utóbbi két meccsén elég jó volt, Casadó viszont egy kicsit fáradtnak látszik, talán nem kellene őt ennyire leterhelni. Ahogyan Yamalt sem, nem lenne szabad ekkora terheket rátenni.
3.Szerintem Szczesnyt részben a közvélemény nyomására tette be, mindig ezt kérdezték tőle, hogy mikor lesz már kezdő.
4.Nem volt élethalál kérdés a meccs, enélkül is simán továbbjutottunk volna, persze így még jobb. De azért eléggé megterhelő lehetett. Majd vasárnap meglátjuk, hogy néhány játékos agyonjátszatása elhatározás kérdése-e, parancsba van-e adva, vagy lehet őket pihentetni.
1. Biztos volt a meccs előtt is eligazítás ki mit játsszon, hogyan mozogjon a védelem. Azt nem tudhatta (és mondhatta), hogy a kapussal vigyázzatok mert ön- és közveszélyes.
2. Kb. a csapat 70%-át lecserélhette volna az első félidőben. Ha kapkodva belenyúl a meccsbe, pont nem maradt volna friss erő a fordításhoz.
3.Nem hiszem, hogy emiatt kezdett. Akkor Fati is kezdhetett volna. Ha nyomásra képes olyanokat is betenni, akit nem akar, jobb ha lemond.
4. Nagyon is fontos volt ez a mérkőzés, ez a győzelem. Ezzel bent vagyunk matematikailag is a legjobb 8 között az alapszakaszban. Azért a zárófordulóban egy Atalanta ellen küzdeni a legjobb 8-ba jutásért, nem egy életbiztosítás., főleg, ha ilyen hibákra is képesek vagyunk mint tegnap.
Pont ez a győzelem adhatja meg a lehetőséget Flicknek, hogy pihentessen több játékost is jövő héten.

Ez a tegnapi mérkőzés időnként Benny Hillre jellemző jelenetek voltak. Az is amit Szczesny csinált, de Trubin se maradt el tőle.
A védelmünk úgy mozgott, mint akik először játszanak együtt. Hol az egyik, hol a másik ragadt be a lestaktikánál és hozta helyzetbe az ellenfelet. Annyi dicséret illeti a csapatot, hogy nem adta fel az utolsó percig, ami végül is meghozta a gyümölcsét. Túl sokat nem érdemes ebből levonni. Ma már tudok rajta mosolyogni is.
Peter
Director del Fútbol

2025.01.22. 09:51:20

FCBsteve írta:
2025.01.22. 09:42:41
pl Pau nagyon jó volt az előszezonban, csak azóta alig kap perceket. Torre szintén zenész... Ferrán még úgy ahogy meccsrutinban van, időnként bizonyít is.

Yamal kritikus ilyen szempontból, de nélküle is sokkal jobb formában lettünk volna, ha a lehetséges cserék többet játszanak - főleg a szezon elején...

A Liga eredmény bánja ezt leginkább...
A Liga bánja?
Hol tartanánk Pau, Torre, Ferran kezdővel a Ligában? Oké, sosem tudjuk meg, de talán jobb is ez így....
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.01.22. 09:42:41

Peter írta:
2025.01.22. 09:28:08
brazilfan írta:
Casado, Lewa, Yamal.....tegyél már javaslatot, hogy kiket játszatnál helyettük?

Halkan megsúgom neked, hogy önmagában teljesen egyetérek, de jelenleg kik vannak helyettük, akikkel jobbak lehetnénk?
Azért nem nagyon van helyettük senki, mert nem lettek beállítgatva akkor, amikor nagyokat nyertünk...
Lewy állandóan a pályán volt kb a RM elleni meccs végéig, azóta is rengeteget játszik, holott pl Pau nagyon jó volt az előszezonban, csak azóta alig kap perceket. Torre szintén zenész... Ferrán még úgy ahogy meccsrutinban van, időnként bizonyít is.

Yamal kritikus ilyen szempontból, de nélküle is sokkal jobb formában lettünk volna, ha a lehetséges cserék többet játszanak - főleg a szezon elején...

A Liga eredmény bánja ezt leginkább...
Peter
Director del Fútbol

2025.01.22. 09:28:08

brazilfan írta:
Casado, Lewa, Yamal.....tegyél már javaslatot, hogy kiket játszatnál helyettük?

Halkan megsúgom neked, hogy önmagában teljesen egyetérek, de jelenleg kik vannak helyettük, akikkel jobbak lehetnénk?
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.22. 09:20:22

brazilfan írta:
bence0330 írta:
2025.01.22. 01:17:27
No de ahogy belenyúlt a meccsbe, az valami fenomenális volt.
Egy jó edző nem várja meg a szünetet, nem akkor mondja el a lelkesítő beszédet, hanem a meccs előtt.
Nem várja meg, amíg a szurkolók infarktus közeli állapotba kerülnek a hibák és a halovány teljesítmények láttán. Szerintem Lewandowski az első félidőben a 11-es belövésén, illetve a 11-es előtti, Pedrihez pöccintésen kívül egyetlen egyszer sem ért úgy a labdához, hogy az ne pattant volna el méterekre, vagy ne ment volna az ellenfélhez, ne lett volna használhatatlan. A szünet után jobb volt, ez is azt erősíti, hogy nem a szünetben, hanem a meccs előtt kellett volna őt eligazítani.
De Jong az utóbbi két meccsén elég jó volt, Casadó viszont egy kicsit fáradtnak látszik, talán nem kellene őt ennyire leterhelni. Ahogyan Yamalt sem, nem lenne szabad ekkora terheket rátenni.
Szerintem Szczesnyt részben a közvélemény nyomására tette be, mindig ezt kérdezték tőle, hogy mikor lesz már kezdő.
Nem volt élethalál kérdés a meccs, enélkül is simán továbbjutottunk volna, persze így még jobb. De azért eléggé megterhelő lehetett. Majd vasárnap meglátjuk, hogy néhány játékos agyonjátszatása elhatározás kérdése-e, parancsba van-e adva, vagy lehet őket pihentetni.
Nem Flick tehet róla, hogy ilyen keretet kapott. Arról sem, hogy a 36 éves Lewy a legnevesebb játékosa.
Pl.kapus poszton választania kell, hogy Pena vagy a nyugdíjas Marlboro Man kezdjen :)
brazilfan
Entrenador del Barça

bence0330 írta:
No de ahogy belenyúlt a meccsbe, az valami fenomenális volt.
Egy jó edző nem várja meg a szünetet, nem akkor mondja el a lelkesítő beszédet, hanem a meccs előtt.
Nem várja meg, amíg a szurkolók infarktus közeli állapotba kerülnek a hibák és a halovány teljesítmények láttán. Szerintem Lewandowski az első félidőben a 11-es belövésén, illetve a 11-es előtti, Pedrihez pöccintésen kívül egyetlen egyszer sem ért úgy a labdához, hogy az ne pattant volna el méterekre, vagy ne ment volna az ellenfélhez, ne lett volna használhatatlan. A szünet után jobb volt, ez is azt erősíti, hogy nem a szünetben, hanem a meccs előtt kellett volna őt eligazítani.
Szerintem Szczesnyt részben a közvélemény nyomására tette be, mindig ezt kérdezték tőle, hogy mikor lesz már kezdő.
Nem volt élethalál kérdés a meccs, enélkül is simán továbbjutottunk volna, persze így még jobb. De azért eléggé megterhelő lehetett. Majd vasárnap meglátjuk, hogy néhány játékos agyonjátszatása elhatározás kérdése-e, parancsba van-e adva, vagy lehet őket pihentetni.
bence0330

Nem tudom, lemeccselték-e az első félidőben, szerintem két bődületes kapushiba és az ebből kicsit jogosan érkező zavarodottság nálam nem taktikai hiba. Mezőnyben minimum egál volt akkor is, Koundét etették csak kicsit a szélen, de nem tudom, erre mit lehetett volna tenni, mindenképp Koundét kellett odatenni akkor is, ha tudtuk, milyen virtuóz a balszélük. De elfogadom az érveket nyilván, hogy azért nem ült minden ettől függetlenül.

No de ahogy belenyúlt a meccsbe, az valami fenomenális volt. Függetlenül attól, hogy kellett mázli is a fordításhoz. Félidőben szerintem elég jó beszédet tarthatott az öltözőben, a különbség mezőnyben majdnem olyan lett, mint a Madrid ellen volt (láttam is már valami mémet, hogy Flick biztos azt mondta nekik, hogy "képzeljétek azt, hogy a Madrid ellen játszotok" :D). Felbillent a pálya, Yamal visszakerült a földre, Pedri feléledt, Rapha is kezdett játékba jövögetni, a védelem is kicsit stabilizálódott. A csere nagyon ült, DJ ragyogóan szállt be, Casadó nem volt olyan jó ma, mint szokott lenni. Most az, hogy épp EG fejelt egy gólt, meg Ferrán adott egy elég szép gólpasszt a legvégén, kicsit szerencse kérdése, de persze erre is lehet mondani, hogy jól ült a csere. Fermín a szélre, hogy Rapha középre mehessen, szintén ült, Fermín is jól kevert ott, Rapha meg nem élete meccsét élte ott sem, de már ment a keverés úgy, hogy lehetett érezni, ebből lesz valami. A lecseréltek is logikusak voltak.

Szerintem kb minden ült, amibe belenyúlt. Függetlenül attól, hogy fejbe kellett rúgni szegény brazilt a feltámadáshoz.
Rumig
Entrenador del Barça

2025.01.20. 22:00:01

Áthozom ide a bajnokság topikból:
FCBsteve írta:
2025.01.19. 15:36:45
Flick
Flick egy "sprinter" edző... Nem közép- vagy hosszútávú...
...
Egy-egy meccsre képes mindent jól összerakni és ha a 100 méteres sprint "start/első lépések/futás/célba érkezés" mindegyik része jól megy, kiszakad a gólzsák.

De ha valamelyik résszel nem stimmel valami, akkor lehet gond! ...
...
Azt gondolom, hogy a BL-ben, a spanyol kupában nagyobb az esélyünk (kis szerencsével), mint a Ligában.
A német válogatottbeli eredményeit látva, nem tudom, mekkora fejlődés várható - 50 év legrosszabb teljesítményét sikerült letenni az asztalra az elmúlt Liga meccseken...
Nem tudom, ki ismeri Hamid Sahari youtubert, rövid, vicces, foci témájú animált videókat készít nagyon naprakészen.
Ő is pont foglalkozott ezzel a dilemmával, amiről a fórumon is szó volt :D

https://www.youtube.com/shorts/YqWoQ4-Yp9k
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
Válasz küldése