Nekem nagyon tetszik, hogy két meccsel többet láthattam a csapatból. A bővítésnek nem látom értelmét, az utolsó 4 csapat gyalázatosan gyengén zárta az alapszakaszt, teljesen felesleges volt négy további töltelékcsapattal hígítani a mezőnyt, ami már addig is nagyon híg volt. Nincs szükség 36 csapatra, már a 32 is sok volt. Bővítés helyett inkább szűkíteni kellene, és az erős csapatoknak kellene egymással többször játszaniuk. A Bayern, a Dortmund és a Benfica elleni meccseket kifejezetten élveztem, és a kiállítás nélkül a Monaco elleni meccs is izgalmasnak ígérkezett (volna). Szűkíteni kellene a mezőnyt, és az ilyen mérkőzésekből kellene több, amelyeken mindkét csapat győzni akar, mindkét csapat focizni akar. Ez gyakorlatilag a szuperliga koncepciója. Töltelékcsapatok nélkül, sok rangadóval, ez kellene hogy legyen az irány. Annak nem sok értelmét látom, hogy a BL-meccseknek majdnem a fele (3/8) kisebb kihívás volt, mint egy átlagos bajnoki. De 5/8 egész jó meccs volt, így a töltelékcsapatos iránytól eltekintve maga a lebonyolítás tetszett. A két-két ellenfél az első és második kalapból máris több jó meccset garantál, mint az előző formátum. A többi meg ugyanaz lesz. De ez az alapszakasz több jó meccset adott, mint a korábbi, csoportmeccses formátum, és többféle csapattal is megmérkőzhettünk, ami színesítette a naptárat.El Sie7e írta: ↑2025.01.30. 13:40:53Most, hogy lement az új rendszer eleje kinek mi a véleménye róla? Szerintem semmit nem tett hozzá a régivel szemben csak mégtöbb töltelék érdektelen meccset adtak minden héten. A City vergődése miatt most kijött az, hogy a Real,BM,City hármasból az egyik ki fog esni de ez elég extrém helyzet ami a régi formában is megvalósulhatott volna, sőt ott a City már fixen kiesett volna. Még ha a formátumtól el is tekint az ember, egyszerűen túl sok csapat van benne. Vége van januárnak és még mindig 24 csapat van. Nem is ez a playoff kör a nagy cucc, hogy plusz 2 meccs mert az egy csepp a tengerben hanem ha ragaszkodnak is ehhez a formátumhoz ami szerintem nem túl jó akkor is redukálni kéne a résztvevőket de az meg már sportpolitika miatt nem lesz. Egyszerűen annyi meccs van, hogy májusig nem lesz olyan hét ahol nincs hétközi meccs is a hazai és nemzetközi kupák miatt.
Ocsike83-mal egyetértek, mindenképp előnye ennek a formátumnak, hogy az utolsó fordulónak is hatalmas jelentősége van. Korábban meg az utolsó fordulókon pihentettünk a bajnokikra, ami maga a vicc, hogy ez BL.