Bob_Marley írta: ↑2025.01.23. 23:25:50
Amit Chino ír is jogos aspektus,de gránit arra utal és egyetértek vele egyben,hogy mindennek az alapja a jó vedekezes. Utána elől már befog esni. Amíg hátul nincs meg a szilárdság,nem lehet erre hosszú távon építkezni. Nem hiába akkor nyertünk utoljára bajnokságot mikor kevés gólt kaptunk. Ez hogy 3-4 gólokat vernek,tarthatatlan. De még csak gólnélkülit is ritkán hozunk,ez a nagy baj. Atletico pont ezzel került előre, sorozatban hozták le gól nélkül a meccseket,ez egy profi csapat ismerve. Tudni kell mennyit kell kiadni a győzelemhez, szóba kerül a fáradtság nálunk,ami nem csoda hiszen sokszor kell futni az eredmény után . Ez idegileg elől csökkenti a koncentrációt,mert néha az se elég van elöl 2-4 gólt mert percek alatt nyelunk kettőt. Hiányzik Stegen is, sokat nyom a latba. Megint csak Tico, igen megvoltak a lehetőségek,de nem mindegy a tuloldalt Oblak van,aki ha kijön 5 métert lefed, amit gólt rúgtunk,egy utemtelen nagyon pontos lövés volt. Mikor szembe voltunk vele, ki kellett centizni,éppen mellé mentek a lövések.
Örök igazság,offense wins games, defense wins championship.
Ha kicsit visszaolvasol láthatod, hogy sosem írtam ilyeneket, hogy 3-4 gólokat kell verni, én is azt írtam hogy nem fenntartható, sőt kiemeltem, hogy egy 1,5-2 gólos átlag is elég lenne. Ez pedig simán teljesíthető lenne egy ilyen támadósorral. Lewandowsinak sem kell 8-10 meccsen 14 gólt lőnie, ha egy 5-6-ot hozna, mellé mondjuk Yamal kettőt, meg Raphi 3-4X betalálna még ott lehjetnénk az első helyen. Ez szerintem távolról sem lehetetlen, főleg annak tekintetében hogy mit termeltek azelőtt. Ha ők hárman együtt nem képesek egy egygólos átlagra addig ne várjunk semmit. A kapott gólok lehet, hogy többek, de nem sokkal.
A Real az utóbbi 10 meccsen ugyanannyit kapott mint mi, ugyanolyan volt az átlaguk, mint nekünk.
Sőt az első 10 meccsen 0,7 volt az átlaguk, a szezon második felében 1,4(!!!), kétszeresére romlott többet kaptak mint mi ugyanebben az időszakban. . Viszont kb. ugyanannyi pontot szereztek mintaz első etapban (24 vs 22). És ránk vertek vagy 10 pontot.
Az Atletico szintén zenész. Egy góllal még többet is kaptak, mint az előbbi intervallumban, de 4 ponttal többet is szereztek.
Mindkét csapat több gólt kapott az utóbbi 10 meccsen, mint az előtte lévőn, pontokban viszont kb. stagnáltak vagy bőven többet gyűjtöttek.
Mi változott? Több gólt rúgtak. (a Real jóval többet is kapott)
Nálunk mi változott? 10 meccsen 3 góllal kaptunk többet, mint az előtte lévőkön, viszont 14-el kevesebbet lőttünk.
A Real szerzett az utóbbi 10 meccs alatt: 22 (előtte 24)
A Atma: 24 (előtte 20)
A Barca: 15 (előtte 27)
pontot
Szóval az elhullajtott 12 pont a 3-al több bekapott gólnak köszönhető és nem annak a 14-el kevesebb rúgottnak.
Viszont összességében is a Real kapott 20 gólt, mi 23-at (20 meccs alatt), ami azért nem olyan szignifikáns különbség, de 7 ponttal többet szerzett.
Mielőtt még valaki nekem esik, hogy nem lehet 4-5 gólt lőni stb. egyszer sem mondtam ilyet. De egy ilyen csapattal, támadókkal 1,5-2 gólt össze lehet rámolni meccsenként.
De ami az igazi talány és talán a legnagyobb gond, hogy nem a helyzeteink száma romlott le. A Getafe ellen például 22(!) lövésből sikerült berámolnunk 1 gólt, ezzel szemben ők egy 1,18-as xG-re ugyanennyit lőttek. És lehet mondani, hogy ez semmit nem jelent, hülyeség stb., de valóban nem volt 1-2 helyzetnél több nekik, nekünk ellenben közepes esetben is szórni kellett volna. Nem a zseniális védekezésük miatt úszták meg egy góllal, hanem, hogy akárhányszor odakerültünk, képtelenek voltunk befejezni.