Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ez majd a szezon végén derül ki, ha végig verünk mindenkit BL-ben 4-2-s eredményekkel akkor az úthenger és senkit sem fog érdekelni a 2 bekapott gól, ha viszont jön egy Inter-Atalanta és nem tudunk gólt lőni nekik, cserébe bekapunk 1-2 Benny Hill-es gólt akkor erősen savanyú lesz a szőlő.menczel írta: ↑2025.01.31. 10:29:21Szerintem mindnenki döntse el magában, hogy a Xavi 1. évének 1-0 -ás eredményeit szerené látni, vagy jobb neki ez a sok gólos érzelemi vasút amin idén ülünk. Xavié high floor, low ceiling, Flick low floor high ceiling.
Nekem személy szerint az idei jobban tetszik, mert a világon mindenkit meg tudunk verni, és ki tudunk ejteni oda-vissza vágón is. Persze ki is fogunk kapni liga-nincstelenektől meg ki tudunk esni egy Bresttől is.
Álmodozni lehet, hogy tartsunk ugyanúgy 102 gólnál, de kapjunk feleannyit mint most, csak akkor jön a bili. Maroknyi csapat volt képes arra valaha a történelemben.
Ha mondjuk összeállna a bajnokságot nyert hátsó sorTroym írta: ↑2025.01.31. 10:54:47Az, hogy nem 1-0ra hozzuk a meccseket nyilván jó, sokkal szórakoztatóbb a meccseinket nézni, de ugye nem az a két érték lehetséges, hogy magyar nb3 szintű gólokat kapunk, vagy 1-0 lehetséges csak eredményként annyira beton a védelem, de lenullázzuk a támadójátékot.
Biztos csak ez a kettő van?
Nincs fejlődési lehetőség a védelemben a támadójáték megtartása mellett?
Ezt olyan naívnak érzem sokszor (persze én is csináltam már),hogy veszünk egy más csapatban lévő embert és automatikusan azt gondoljuk, hogy a maximumát tudja nyújtani, ha átrakjuk a mi csapatunkba. Kismillió érvet tudnék mondani ez hol csúszhat el. Nem beszélve az előző kommentemben említett körülményekről (vezetőség, gazdaság), ami miatt a realitása, hogy ők jönnek, csekély.
Törekedni lehet és kell is rá, reálisan nézve nincs rá esély. Hány csapat volt képes rá valaha?Troym írta: ↑2025.01.31. 10:54:47Az, hogy nem 1-0ra hozzuk a meccseket nyilván jó, sokkal szórakoztatóbb a meccseinket nézni, de ugye nem az a két érték lehetséges, hogy magyar nb3 szintű gólokat kapunk, vagy 1-0 lehetséges csak eredményként annyira beton a védelem, de lenullázzuk a támadójátékot.
Biztos csak ez a kettő van?
Nincs fejlődési lehetőség a védelemben a támadójáték megtartása mellett?
Már, hogy ne lenne.
Egyetértek, egyik sem elég jó, viszont TS annyira ramaty fejben évek óta, hogy rendre alulmúl bárkit egy ilyenen, ezt folyamatosan bizonyította sajna. Elpasszolja a labdát full feleslegesen, nyomás nélkül is, kap a röviden egy potyát, amit a bajnokikon csukott szemmel védene, meg hasonlók. Pena bizonyos dolgokban kimagaslóan jó, védeni is egyre jobban tudott, az utolsó meccsein rendre szedett ki ziccereket. Van plafonja, de amit tud, azt ő stabilan hozza, sőt, mintha a nagyobb meccseken kifejezetten még javulna is. TS kétszer olyan jó kapus alapvetően, de ezzel semmire nem megyünk, ha remegő lábakkal potyázik, bakizik minden komolyabb BL meccsen (aztán lehet Flick kiverné ezt belőle, de nem tudom, tartom, hogy az a 2-8 messze őt viselte meg a legjobban, borzalmas, amit műveltünk vele). Nem véletlen, hogy a Monaco meccsen védett egyedül, és buktuk. Elkövetett egy förtelmes hülyeséget, de pont olyat, amit évek óta rendre elkövet, nem egyszeri eset. Pena a büdös életben nem csinált volna ilyet és ezt bizonyította is, sorra hoztuk le vele stabilan a nagy meccseket, egyetlen hülyeséget sem csinált. És azért Mbappé ziccereket védett mindkét meccsen, stb. A védési mutatója alighanem ezekkel együtt is átlag alatti lehetett, de kijövetelekben mesteri, és nem csinál hülyeséget, úgy viselkedik, mint egy kapus, TS meg néha sajnos úgy, mint Iniesta. Viszont bajnokságot alighanem csak vele (vagy más top kapussal) nyerhetnénk, nyilván hosszú mintában sokkal jobb a védési mutatója, egyszerűen jobb kapus, de a hajunkra kenhetjük ezt a hülyeségeivel, amit mutat, amikor nagyon nem kéne.Troym írta: ↑2025.01.30. 23:48:52TS helyett Pena? Kb a szerződésbontáson kéne gondolkodni nála is, Tek-nél is. Kb 0 magabiztosság és random lövésből gólt kapunk mind a kettőnél.bence0330 írta: ↑2025.01.30. 22:41:16Plusz a kapusok, ahogy most közben Gránit írta, ez azért tényező a gólok számában. Állítom, hogy Penával jobbak voltunk a BL-ben, mint TS-el lettünk volna (ez nem egy hajmeresztő kijelentés 0/1 vs 6/7-es stattal), TS-t én a bajnokikon tolnám, Penát a BL-ben. TS a nagy meccseken rosszabb tud lenni bárkinél, lásd egyetlen elvesztett meccsünk vele történt, ráadásul a hibájából. Akkora ki nem kényszerített baklövéseket tud elkövetni, amit egy Pena sosem tenne. Cserében viszont a kisebb meccseken pokoli stabil, a bajnoki címhez is létkérdés volt, most is az lenne.
Most elcserélném őket a 35 éves Cillessenre.
Akkor még egyszer, mert nem ment át.
TS helyett Pena? Kb a szerződésbontáson kéne gondolkodni nála is, Tek-nél is. Kb 0 magabiztosság és random lövésből gólt kapunk mind a kettőnél.bence0330 írta: ↑2025.01.30. 22:41:16Plusz a kapusok, ahogy most közben Gránit írta, ez azért tényező a gólok számában. Állítom, hogy Penával jobbak voltunk a BL-ben, mint TS-el lettünk volna (ez nem egy hajmeresztő kijelentés 0/1 vs 6/7-es stattal), TS-t én a bajnokikon tolnám, Penát a BL-ben. TS a nagy meccseken rosszabb tud lenni bárkinél, lásd egyetlen elvesztett meccsünk vele történt, ráadásul a hibájából. Akkora ki nem kényszerített baklövéseket tud elkövetni, amit egy Pena sosem tenne. Cserében viszont a kisebb meccseken pokoli stabil, a bajnoki címhez is létkérdés volt, most is az lenne.
1 EG elrugta es az Atalanta tamadoja tovabbitotta (beleert), igy lett les
Mindkettőt páros lábbal kell kirúgni a nyáron. Szczesny-t könnyű lesz, mert csak erre a szezonra szerződtettük.
Szerintem igazad van abban, hogy egyik sem jobb igazából, mint a másik. Az értékeléseket nem tudom, honnan írtad pontosan, szerintem nagyságrendekkel jobb arányban volt jó a két védőnk. A játékrendszerünkből adódik, hogy kapunk gólokat, nem igazán belőlük. Ők ketten nagyon komolya húzkodták a vonalakat (Cubarsi elfáradt, igen, még szép...). De nyilván 1-1 hiba ebben benne van. Náluk ritkán volt, Aránál eddig gyakran, ő viszont egyénileg jobb védő (habár az idei Inigónál az eddig még nem top formában lévő uru szerintem nem erősebb 1v1-ben, az öreg nagyon stabilan tolta idén).
Ha lesz megfelelően védekezni képes, erős labdaszerző és masszív labdatartó középpálya, na akkor lehet majd egy kicsit minden más....
Én is hasonlóra emlékszem.gránit írta: ↑2025.01.27. 09:35:48Háááááát, a tegnapi gólt sem éppen egy feltolt, hanem egy felállt védelemmel kaptuk. Egy hatalmas kapushiba előzte meg az egész akciót, majd szélről beadták, Cubarsí lemaradt, Szczesny pedig másodszor is súlytalan volt. Tegnap semmi jelentősége nem volt, de amikor nem lövünk hét gólt, mert abban szerintem egyetértünk, hogy nem lehet mindig hetet lőni, akkor ezeknek nagyon is van jelentőségük. Sokkal több gólt lövünk, mint a Real Madrid, mégis előttünk vannak a bajnokságban, mert több mint kétszer annyi kapott gól nélküli meccsük van.
Háááááát, a tegnapi gólt sem éppen egy feltolt, hanem egy felállt védelemmel kaptuk. Egy hatalmas kapushiba előzte meg az egész akciót, majd szélről beadták, Cubarsí lemaradt, Szczesny pedig másodszor is súlytalan volt. Tegnap semmi jelentősége nem volt, de amikor nem lövünk hét gólt, mert abban szerintem egyetértünk, hogy nem lehet mindig hetet lőni, akkor ezeknek nagyon is van jelentőségük. Sokkal több gólt lövünk, mint a Real Madrid, mégis előttünk vannak a bajnokságban, mert több mint kétszer annyi kapott gól nélküli meccsük van.
A gólok a Flick féle feltolt védekezésből adódnak. Tekintve, hogy látszik az ellenszer - középen egy (-két) támadó lesen, szélről lendületből beindul vki hátvédek mögül és passzol középre az előnyben lévő támadónak és ziccer - ritka lesz a gólnélküli meccs, nem erre kéne alapozni... Most is így kaptunk gólt. Lehet szidni Cubarsit (másik középső védőt), a lesvonal miatt méteres előnye van a támadóknak, elég egyszer jól összehozni a "szélső indítás és bepassz" elemet és ziccer van.gránit írta: ↑2025.01.27. 00:21:59Véleményem szerint nem lehet a kettőt egymástól függetleníteni. Elképesztően sok gólt lövünk. 21 bajnokin 59 gól, ez a Guardiola-korszakkal egyenértékű. A BL-ben is toronymagasan mi lőjük a legtöbb gólt eddig ebben a szezonban.
Csak azt felejtjük el olykor, hogy nem mindig fogunk négyet, ötöt, hetet lőni. Lesznek meccsek, amikor semmi nem jön össze. De ha állandóan gólt kapunk, akkor ezeket a meccseket nem tudjuk megnyerni. Azokat a meccseket azért nem tudtuk behúzni, mert állandóan kapunk gólt. Azt felejtsük el, hogy mindig gálázunk. Nem fogunk mindig gálázni, ez egy teljesen irreális elvárás a fiúk felé. Egy ilyen szenzációs meccs után nyilván nem elegáns hibát keresni, de még ezt a meccset sem tudtuk kapott gól nélkül lehozni. Számomra teljesen értelmezhetetlen, amit Szczesny (is) csinál. A gól előtt egy középre tartó lövést nem fogott, hanem ütött, megint nagyon bizonytalan volt, ami ezen a meccsen nyilván nem osztott-szorzott, de egy szoros meccsen, ahol ellenfél is van a pályán, az ilyen meccseket hoztuk ikszekre.
A gondolatmeneted arra épül, hogy megcsappant a szerzett góljaink száma. Én erre azt mondom, hogy ez természetes, mert természetes, hogy vannak meccsek, amikor csak 1-2 gól jön össze. Ha neked lenne igazad, akkor azzal kimondanánk, hogy elfogadhatatlan, hogy legyen 21 meccsből 7, amin 1 vagy 2 gólt lövünk, ami meglátásom szerint irreális elvárás. Lesznek meccsek, amikor 1 vagy 2 jön össze. Csak ha állandóan gólt kapunk, ráadásul úgy, hogy kb semmi dolga nincs a védelemnek, akkor jönnek a pontvesztések. Nekünk 21 meccsen volt 4 kapott gól nélküli meccsünk, a Real Madridnak 9... Így tudtak több pontot szerezni annak ellenére, hogy 9 góllal többet lőttünk, mint ők.
Értem, amit írsz, csak ott hibádzik, hogy kiragadsz néhány mérkőzést az egész szezonból. Nyilván nyerhettünk volna a Leganes ellen, ha lövünk két gólt, nyilván nyerhettünk volna a Las Palmas ellen, ha egy helyett lövünk hármat, csak az egész szezont figyelembe véve ez irreális. Lőhettünk volna azon a hét meccsen plusz 7 gólt, ami sok problémánkat megoldotta volna, csak az már 66 gólt követelne meg 21 meccsen, ami véleményem szerint irreális elvárás. A 2022-2023-as, aranyérmes bajnoki szezonunkban összesen lőttünk 70-et... A mondandód csak úgy nyer értelmet, hogy ezek a meccsek éppen egymásután jöttek, de egy teljes szezont tekintve teljesen természetes, hogy lesznek 1-2 gólos meccseink, irreális ennek az ellenkezőjét elvárni, szerintem.
Elképesztő mennyiségben ontjuk a gólokat. Toronymagasan a legtöbb gólt szerezzük mind a bajnokságban, mind a BL-ben. Egyszerűen tényleg nem értem, mi többet lehetne még tőlük elvárni. Ami viszont elvárható lenne, hogy ne kapjunk minden meccsen gólt, annál is inkább, mert a hátsó alakzatnak szinte semmi dolga nincs egész meccsen (kettő kaput eltaláló lövésből sikerült megint egyet bekapni...). Ezt jócskán elvárhatóbbnak tartom annál, hogy 21 meccsen miért nem lőttünk a már így is number 1-nak számító 59 gól helyett 69-et vagy 79-et.
Én egyetértek csak akkor ki kell végre mondani, hogy a védelem tagjai és Casado sem Barca kezdőszint, de akkor össznépi harag zúdul, hogy személyes szimpátiától függően mennyire is jó Inigo, Cubarsi, Balde, Kounde, EG, (Araujo)
Véleményem szerint nem lehet a kettőt egymástól függetleníteni. Elképesztően sok gólt lövünk. 21 bajnokin 59 gól, ez a Guardiola-korszakkal egyenértékű. A BL-ben is toronymagasan mi lőjük a legtöbb gólt eddig ebben a szezonban.
Amíg az Atletico kevesebb gólt kapott kevesebbet pontot szerzett. Majd hiába kapott több gólt a pontjai szignifikánsan megnőttek.gránit írta: ↑2025.01.26. 15:00:20Nem értem, miért a változásokat vesszük figyelembe, miért nem az egész éves számokat. Az Atletico Madrid pont azt bizonyítja, hogy mennyire fontos a jó védelem. Hat darab 1-0-ás győzelmük volt eddig ebben a szezonban, és öt 2-1-es. Azért állnak egész jól, mert nagyon kevés gólt kapnak. A támadósoruk erős, de csak néhány ember lövi a gólokat, nincs olyan mélységük a gólszerzők terén, mint nekünk. Nálunk rengeteg játékosban benne van a gól, ők meg 21 bajnokin szereztek 35 gólt. Mi 20 bajnokin 52-t... Ezek után komolyan mondja bárki, hogy a szerzett gólok miatt vannak előttünk?
Egyáltalán nem a szerzett góljaik miatt vannak előttünk elsősorban, hanem az erős védelmük miatt. Kevés gólt szereznek. Nem azért, mert nincsenek jó támadóik, hanem azért, mert ebben nincs mélységük. Pont nem a szerzett gólok jelentik ott a siker kulcsát, hanem az erős védelem. Gólszerzésben pont nem állnak jól, ez inkább visszahúzza a lehetőségeiket. Most is lehozták a meccset 1 kapott góllal, de x-eltek csak, mert meccsenként 1,6 gólt lőnek csak átlagban a bajnokságban. Egy héttel ezelőtt is lehozták 1 kapott góllal a bajnokijukat, és mégis kikaptak... Kevés gólt lőnek, az tartja őket versenyben, hogy keveset is kapnak (meccsenként 0,6).
Mi mindkét madridi csapatnál több gólt szereztünk, de jócskán többet is kaptunk. Ez el is árulja, mivel vannak itt a legnagyobb gondok.
Arra utaltam ha nyomtunk volna 8 db 0-0t is előrébb lettünk volna.Chino írta: ↑2025.01.26. 14:06:28A puszta matematika pont nem ezt mondja. A Real elkezdett jóval több gólt kapni mégis kb. Ugyanannyi pontot szerzett, mint feleannyival. Ugyanolyan lett a kapott gólaránya mint nekünk mégis 10 ponttal többet szerzett, mint mi. Az Atletico sem kapott kevesebbet mint elötte, a szerzett pontjaik mégis szignifikánsan megemelkedtek. Olyan győzelmi szèriát produkálta mint amilyenre ők sem emlékeznek. Mindkét esetben a lött gólok száma változott (a Real esetében több kapott gól mellett) ezek szerintem világos tények. Lehet hogy akkor nagyon kevés gőllal nyartünk bajnokságot, de az olyan ritka, mintha Lewy 45 góllal hozná le a bajnokságot. Inkább Messi és Suarez eszméletlen számai hozták sorra a bajnokságokat.Bob_Marley írta: ↑2025.01.25. 00:31:02
Ellenfelek rúgnak 3-4 gólt is olykor,félre érthető volt.
Egy szó mint száz,ha hoznank kapott gól nélkül előrébb lennénk akárcsak a legutóbbi 8 meccset nézve is. Szimplán matematika![]()