2025.01.27. 13:49:41
Nem is figyeltem, de ahogy látom, mostmár November de inkább Februárból eljutottunk oda, hogy valszeg Májusra sem költözhetünk vissza.
Ezt a személyes benyomásomat amúgy leírtam már Októberben, mikor körbevándoroltam a stadiont, de akkor körberöhögtek érte.
Szeretném felhívni rá a figyelmet, hogy az elnökség esküdött a 2024 Novemberi visszaköltözésre.
Valamikor (talán nyáron) a Barca leadott egy költségvetés tervezetet a bevételekről, hetekig erről beszéltek, erről cikkezett a Mundo folyamatosan, hogy leadják már mindjárt, de már tényleg mindjárt, és mostmár le is adták. Ettől tették függővé a bizonyos szabályoknak való megfelelésünket, ettől függtek a lehetőségeink. Úgy rémlik, hogy nagy tűzokádás volt Tebasra és a csúnya ligára, mert nem fogadták el a remélt formában.
Vajon volt okuk elfogadni egy olyan tervezetet, ami a 60-65ezer férőhelyes Camp Nouval számolt November végétől? Megalapozott lett volna hinni ennek, vagy megalapozott volt a liga döntése, miszerint nem hiszik el bemondásra, mennyi bevételünk lesz?
Jelenleg ott tartunk, hogy a legvalószínűbb a teljes szezonra kieső jegybevételi többlet, amit a költözés biztosított volna. Egy elég konzervatív, mondhatni erőteljes alulbecsléssel ez 20ezer férőhely, 20 hazai meccs, átlagosan mondjuk (bérletesek, discount, teljes jegyár) 80 EUR. 32millió euró, de szerintem inkább a 45höz lehet közel, figyelembevéve hogy a stadiont alsó hangon 60%ban túristák szokták megtölteni. És még nem beszéltünk a többletbevételekről a meccsnapi merch eladást illetően, vip székek, stb.
Ugye emlékeztek még, mikor Decemberben egy hétig minden és mindenki arról szólt, hogy azért nem költözhetünk vissza, mert a BL csoportköri szabályzat februárig nem engedi?
Kicsit más:
Egy kompetens vezetőség a világ bármely komolyan vehető gazdasági entitásánál kötbéres szerződéseket szokott kötni, különös tekintettel az építőipari beruházásokra.
Ki látott cikket az elmúlt hetekben, hogy a Limak hány tízmillió euró kötbért fizet a klubnak? Én biztos nem.
Őrült szerencséje Laportának, hogy épp van egy jó periódusunk a pályán. Vagy mondhatnám úgy is, hogy őrült szerencsénk van a La Masiával, hála Cruyfféknak.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila