Chino írta: ↑2025.01.30. 13:58:23
Sok szempontból nagyon ambivalens volt a tegnapi meccs. Egy két kivételtől eltekintve pont azok a játékosok voltak gyengék, akik nem voltak benne a rotációban. Koundé nem tudom mikor játszott idén ennyire gyengén, ennyi hibával. Előrejátékban nulla, de az még nem olyan nagy gond, védekezésben rossz volt nézni. Amekkora területeket hagyott és amennyiszer lemaradt az emberéről attól sírni lehetetti. Az olaszok elvett góljánál is amit csinált a hajamat téptem.
Raphinha szintén zenész. Ha az a két assist nem lenne a statjában, szinte azt se tudnánk, hogy a pályán volt. A második félidőben már javult valamit, de ott is inkább a pontrúgásaival láttatta magát.
Hát, az meglepő, mindenhol magasra értékelték, a főolali cikk szerint is ő emelkedett ki Yamal mellett, ha leveszed a szögletet, 4 nagy helyzetet alakított ki, Yamal bevágta belőle, Lewy meg pl. belebotlott a labdába. Kevesebbet ért labdához, de hát ez a meccs ilyen volt, mindenki kevesebbet ért a labdához. Amikor viszont nála volt, ha rontott is 1-2-szer, legtöbbször kialakított belőle egy helyzetet. Ennél sokkal többet nem tehetett, ő maga jó labdát egyszer sem kapott kiugratáskor, pedig hát pörgött ott elöl leshatáron végig, ahogy szokott. Többször volt olyan, hogy a saját 16-osánál szerelt úgy, hogy pár másodperccel korábban még az ellenfél térfelén volt. Két gólpassz mellett kihajtotta megint (hasznosan) a belét is. Amit csinál mezőnyben, a gólpontokat nem figyelve, azt Valverde szokta csinálni, csak neki egyedül ez a dolga, így gólpontok nélkül. Nem volt krémek-krémje meccse, de elég erős teljesítmény volt.
A középpályánk így sosem állt még fel idén, ez szerintem egy gond volt, az Atalanta az egyik legjobb csapat jelenleg, ez is egy gond volt.
Koundé nem csoda, hogy fáradt, csoda, hogy járni tud az az ember. Róla nem szívesen írok kritikát jelen körülmények közt, nagyon durván szét van hajtva.
Én jelenleg Araujón aggódom a legjobban, hiába kivételesen nagy védő, jelenleg még nagyon nem találja a helyét. Rendre beragad, aztán folyamatosan integet, aminek évek óta semmi értelme, de cserébe közben vissza sem ér. Illetve a gyorsvonati sebessége nincs meg, remélem ez csak azért, mert szép lassan jön majd vissza. Remélem gyorsan beillesztjük ebbe a Flick féle fociba, mert jelenleg sajna nem üti meg Inigo szintjét (amit ebben a szisztémában nyújt, nem az egyénit).
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy