Goretzkának nagyon örülnénk. 2026-ig tart a szerződése, a fizuja meg 10 millió euró felett.
Mainoo-t meg kéne szerezni. A Manchester United nyitott arra, hogy eladja. Én lecsapnék rá.
https://www.espn.com.au/football/story/ ... lund-exits
Goretzkának nagyon örülnénk. 2026-ig tart a szerződése, a fizuja meg 10 millió euró felett.
A kp-val ilyen tekintetben szerintem sincs baj. A kisebb csapatok ellen sem, de mondjuk egy Las Palmas elleni pontvesztés sem azon múlt, hogy megfojtották a kp-t. Ahogy szinte minden nagycsapat esetében. A Monacot ilyen szempontból kivenném, mert nem csak, hogy végig emberhátrányban voltunk, hanem senki nem ült a padon, akivel érdemben is frissiteni lehetett volna vagy alakítani a csapatot. A kp-ra volt egy alig 16 éves Guille Fernandez és Torre, a védelembe egy Atletices Cuenca és Dominguez.bence0330 írta: ↑2025.01.30. 14:25:53Nem fojtották meg, mert közük nem volt hozzájuk. Tuti, hogy szívesen nyomtak volna el minket, nem döntés kérdése volt. A BM pl. mindenkit satuba szorít, egy Leverkusen nem tud kijönni ellenük 90 percen át. Kivéve minket (vagy legalábbis csak 10-20 percig sikerült).ocsike83 írta: ↑2025.01.30. 13:41:23Annyiban vitatkoznék, hogy az általad felsorolt csapatok nem fojtották meg a középpályásaikat és nem álltak be védekezni. Ők is kb. folyamat támadtak, így szét is szakadt a középpályájuk. Ha van terünk, nincs probléma, akkor megy a játék. Valahogy tényleg nyugodtabb vagyok, ha nagy csapat ellen játszunk.
A gond ott van, ha beszorulunk. Ez folyamatosan előjött a spanyol kiscsapatok, de egy Monaco (OK, 80. percig emberhátrány), de még egy Benfica ellen is.
Valahogy azt kellene Flick-nek kidolgozni, hogy mi van akkor, ha nincs középpálya. Mert az esetek többségében ez van sajnos.
Szerintem kétféle képpen is reagált tegnap. Először is tudatosabban ugrottuk át azt, amikor nem ment a dolog (ilyen tuti lesz, ha lenne itt 5 Rodri, akkor is), szerintem erre rá vagyunk már állva, ilyen esetben a belső védők szórják a labdákat előre, a kp meg birkózik valahol. Ilyenkor nagyon direkt focira váltunk. Másrészt Flick cserélt, és mindjárt lett középpályánk. Most már szerintem van annyi profilunk, hogy mindig van egy ideális felállás mindenki ellen, persze ezt csak tippelni lehet előre, melyik. Ha nem jön be, lehet váltani. November végéig kb volt Pedri és Casadó. Aztán ha épp csapágyasok voltak vagy épp nem volt ideális ez az összetétel, akkor meg voltunk halva, Eric volt kb a következő opció.
Nálam most a kp az, amihez hozzá sem érnék. Nem azért, mert nem örülnék még valakinek, hanem mert ott minőség is van, és mennyiség is. Lehet nem 100%-ig tökéletes, de megvagyunk. Mindenhol máshol van gond bőven, nincs szélsőnk, nincs csere cb, balbekk, stb. A kapusaink is gyengék, sokkal hamarabb igazolnék még oda is, mint a kp-ra. Jelenleg biztos. Nyár után meg ugye jön vissza Bernal.
Ezért is írtam, hogy az 1. félidőben uralták a középpályát. A másodikban kicsit kinyíltak ők is, mert az X nem kedvezett nekik sem.
Az első gólunkra emlékszel? Balde-Lewa-Raphi-Yamal gól.
Nem fojtották meg, mert közük nem volt hozzájuk. Tuti, hogy szívesen nyomtak volna el minket, nem döntés kérdése volt. A BM pl. mindenkit satuba szorít, egy Leverkusen nem tud kijönni ellenük 90 percen át. Kivéve minket (vagy legalábbis csak 10-20 percig sikerült).ocsike83 írta: ↑2025.01.30. 13:41:23Annyiban vitatkoznék, hogy az általad felsorolt csapatok nem fojtották meg a középpályásaikat és nem álltak be védekezni. Ők is kb. folyamat támadtak, így szét is szakadt a középpályájuk. Ha van terünk, nincs probléma, akkor megy a játék. Valahogy tényleg nyugodtabb vagyok, ha nagy csapat ellen játszunk.
A gond ott van, ha beszorulunk. Ez folyamatosan előjött a spanyol kiscsapatok, de egy Monaco (OK, 80. percig emberhátrány), de még egy Benfica ellen is.
Valahogy azt kellene Flick-nek kidolgozni, hogy mi van akkor, ha nincs középpálya. Mert az esetek többségében ez van sajnos.
Próbálkozik ő ezzel, de ilyen ellenfelek ellen a középpályás játékosok képességei jelentik az akadályt.
Annyiban vitatkoznék, hogy az általad felsorolt csapatok nem fojtották meg a középpályásaikat és nem álltak be védekezni. Ők is kb. folyamat támadtak, így szét is szakadt a középpályájuk. Ha van terünk, nincs probléma, akkor megy a játék. Valahogy tényleg nyugodtabb vagyok, ha nagy csapat ellen játszunk.bence0330 írta: ↑2025.01.30. 13:28:10Arról a középpályáról beszélünk, amelyik halomra dominálta (legalább tartotta a szintet) kb az összes csapatot idén, ha épp nem 10 emberrel játszottunk mínusz Atalanta. De nem kispályásokat, BM, Reál kétszer, Atleti, stb. 1-1 kivétel van, nincs a világon az a középpálya, amelyik szétaláz minden egyes csapatot.
A kulcs itt lenne, de nem hiszem, hogy Decoék itt fogják keresni.
Zoldbela írta: ↑2025.01.29. 19:29:36Ezek szerint te is úgy látod, hogy jobban beférne a csapatba mint Lewi!bence0330 írta: ↑2025.01.29. 19:27:03
Az úgy igen, de az elmúlt éveinket nézve ezt kizártnak tartom. Ha valami csoda folytán ez az egész megtörténne, szurkolok, hogy ne így legyen, de Flicknek és Xavinak pl. Lewy is kicsit sok. Flicknek kevésbé, ő azért kicsit keményebb, de Lewy sehol nincs Messi ázsiójához képest. Meg amúgy a játéktudása sincs sehol sem hozzá, és Messi alig idősebb, nem látom be, miért focizna kevesebbet, mint Lewy.
Nyilván én nem hiszem, hogy ennek bármi realitása van, ez csak ilyen elméleti kérdés.![]()
![]()
Az úgy igen, de az elmúlt éveinket nézve ezt kizártnak tartom. Ha valami csoda folytán ez az egész megtörténne, szurkolok, hogy ne így legyen, de Flicknek és Xavinak pl. Lewy is kicsit sok. Flicknek kevésbé, ő azért kicsit keményebb, de Lewy sehol nincs Messi ázsiójához képest. Meg amúgy a játéktudása sincs sehol sem hozzá, és Messi alig idősebb, nem látom be, miért focizna kevesebbet, mint Lewy.Zoldbela írta: ↑2025.01.29. 19:22:56A felvetett "lehetőség" nyilván nem azt jelentené, hogy Messi csúcs gázsival, minden meccset végigjátszana, de hogy a közönség megőrülne, ha újból Barca mezben látná játszani, az biztos.bence0330 írta: ↑2025.01.29. 18:37:51Valahogy így gondolom én is. Mint sokaknak, nekem is messze all-time kedvencem, de az utolsó 1-2 évben már éreztem azt, hogy a játékosaink gyengébben teljesítenek miatta, vagy jobb megfogalmazás, hogy nem tudnak olyan szinten kibontakozni. Nem Messi hibája, nyilván, de olyan szinten volt akkor minden más játékos felett, hogy kb hülye lettél volna a csapattársaként nem neki passzolni mindig a labdát. Rövidtávon szerintem többet adna, mint elvenne, és sanszos, hogy Flick integrálni tudná úgy, hogy nem FC Messi lenne körítéssel. De ha ezt nem tudná megoldani, akkor kezdhetnénk utána előlről. Szerintem amikor elment, az nem hasonlítható CR7-hez, aki egy piszok nagy gólvágó volt, de ennyi. Ő nem maga a csapat volt. Messi igen. 2-3 évig szerintem tuti éreztük a hatását. Nagyon nagy élmény lenne újra látni, de nálam ha racionálisan próbálom végiggondolni, inkább azt mondanám, hogy ne.
Ha meccsenként húsz percet játszva tudná segíteni a csapatot, és mellé még címeket is nyernének, az mindenkinek ajándék lenne!
A felvetett "lehetőség" nyilván nem azt jelentené, hogy Messi csúcs gázsival, minden meccset végigjátszana, de hogy a közönség megőrülne, ha újból Barca mezben látná játszani, az biztos.bence0330 írta: ↑2025.01.29. 18:37:51Valahogy így gondolom én is. Mint sokaknak, nekem is messze all-time kedvencem, de az utolsó 1-2 évben már éreztem azt, hogy a játékosaink gyengébben teljesítenek miatta, vagy jobb megfogalmazás, hogy nem tudnak olyan szinten kibontakozni. Nem Messi hibája, nyilván, de olyan szinten volt akkor minden más játékos felett, hogy kb hülye lettél volna a csapattársaként nem neki passzolni mindig a labdát. Rövidtávon szerintem többet adna, mint elvenne, és sanszos, hogy Flick integrálni tudná úgy, hogy nem FC Messi lenne körítéssel. De ha ezt nem tudná megoldani, akkor kezdhetnénk utána előlről. Szerintem amikor elment, az nem hasonlítható CR7-hez, aki egy piszok nagy gólvágó volt, de ennyi. Ő nem maga a csapat volt. Messi igen. 2-3 évig szerintem tuti éreztük a hatását. Nagyon nagy élmény lenne újra látni, de nálam ha racionálisan próbálom végiggondolni, inkább azt mondanám, hogy ne.
Valahogy így gondolom én is. Mint sokaknak, nekem is messze all-time kedvencem, de az utolsó 1-2 évben már éreztem azt, hogy a játékosaink gyengébben teljesítenek miatta, vagy jobb megfogalmazás, hogy nem tudnak olyan szinten kibontakozni. Nem Messi hibája, nyilván, de olyan szinten volt akkor minden más játékos felett, hogy kb hülye lettél volna a csapattársaként nem neki passzolni mindig a labdát. Rövidtávon szerintem többet adna, mint elvenne, és sanszos, hogy Flick integrálni tudná úgy, hogy nem FC Messi lenne körítéssel. De ha ezt nem tudná megoldani, akkor kezdhetnénk utána előlről. Szerintem amikor elment, az nem hasonlítható CR7-hez, aki egy piszok nagy gólvágó volt, de ennyi. Ő nem maga a csapat volt. Messi igen. 2-3 évig szerintem tuti éreztük a hatását. Nagyon nagy élmény lenne újra látni, de nálam ha racionálisan próbálom végiggondolni, inkább azt mondanám, hogy ne.Feast4 írta: ↑2025.01.29. 15:24:41Úgy, hogy szeretem imádom és mai napig tartom, hogy minden idők legjobb játékosa és még mindig tudna hozni nekünk pluszt és valóban oltári lenne ha még egy utolsó nagy eredménnyel búcsúzna el Európában nem tudom, hogy mennyire jó ötlet ez.
Elment nehezen épültünk fel belőle. Új csapat épült, most kezdünk el tényleg lábra állni és járni. Nem tudom, mennyire kell mellénk megint egy mankó.
Úgy, hogy szeretem imádom és mai napig tartom, hogy minden idők legjobb játékosa és még mindig tudna hozni nekünk pluszt és valóban oltári lenne ha még egy utolsó nagy eredménnyel búcsúzna el Európában nem tudom, hogy mennyire jó ötlet ez.
Nem értek egyet a döntésével, én is kiakadtam, de ahogy írtam, ez van.Cseri írta: ↑2025.01.29. 12:58:21Azért az tegyük hozzá, hogy ezek a fizetések a profi focisták között számítanak alacsonynak, a spanyol átlagbér kb. 30 ezer euró per év. Azaz 18-20 éves kölykök ennek a többszörösét keresik már most. Vélhetőleg éhen akkor sem halnának, sem ők, sem a családjuk, ha Európában maradnak.
Azért az tegyük hozzá, hogy ezek a fizetések a profi focisták között számítanak alacsonynak, a spanyol átlagbér kb. 30 ezer euró per év. Azaz 18-20 éves kölykök ennek a többszörösét keresik már most. Vélhetőleg éhen akkor sem halnának, sem ők, sem a családjuk, ha Európában maradnak.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.29. 12:18:55
Szerintem:
Elvileg Casado 520 ezret
Bernal 320 ezret
Keres.
Valószínűleg látja, hogy a Barca csapatába nincs sok esélye bekerülni. Ha lesz pénz, igazolunk is a posztra, másik kettő előtte van, Bernalt generációs tehetségnek tartják évek óta.
Van lehetősége, ha jól teljesít, és az első osztályba befér, elmenni ilyen Getafe, Betis szintű csapatokba. Alena 630, Bartra veteránként 2 milliót keres, mind Capology, mind bruttó.
Veiga elvileg 12 milliót keres bruttóban. Ha csak a felét kapja, akkor is sokszorosa a jelenlegi, várható bérének. Lehet tízszerese mondjuk. Utána visszajöhet pár év múlva első vagy másodosztályba játszani, hasonló bérért, mint amit most kaphatna.
És akkor ott van az FFP, sok csapat, mint a Betis, sakkozik, hogy ki mennyiért fér bele a bérsapkába.
Elzárták a pénzcsapot, így kevesebb pénz jut vissza a kisebb, vagy akár másodosztályú csapatokhoz.
Pár éve vettünk volna pl. egy Baenat, Villarreal egy Moleirot, Las Palmas egy másodosztályú játékost, és így tovább.
Eddig a PL volt felvásárlója a spanyol fiataloknak, de ott a legkisebb csapatok is szórják a pénzeket, valószínűleg ha nagy tehetségnek tartanák, akkor már kapott volna ajánlatokat, Citytől, Arsenaltól stb.
Majd huszonévesen visszajön gazdag emberként karriert építeni ha szerencséje van, egy Betisben, vagy elfocizgat egy alsóbb osztályban.
Nem azt mondom, hogy megértem, de ez van. A pénzt választotta.
Igen, egyelőre valóban inkább a befutott játékosok maradnak a válogatottak/topligák látókörében, de kb úgy tavalyig csak ilyen játékosok mentek ki, szóval nem is nagyon lehetett ez máshogy, ha egyszer fiatalok nem mentek ki, nyilván nem is jöhettek vissza. Mostanában már nem csak a kiöregedett játékosok lépnek. Szerintem ez a rendszer folyamatosan változik már önmagában azzal is, hogy már a fiatalok is elkezdtek kijárni. Ez friss folyamat, és szerintem ezzel, hogy már tehetségek is kimennek, elkerülhetetlen, hogy monitorozzák őket kint, hülye lenne egy válogatott szövetségi kapitány vagy mondjuk egy City scout nem figyelni egy tehetséges spanyol játékost, csak azért, mert nem Európában focizik. Annyira robbanásszerűen jön fel a szaúdi liga, hogy ami kis súlya már most is van, az biztos, hogy többszöröződni fog, szem előtt lesz. Most a vita kedvéért tételezzük fel, hogy Pau Prim a legjobb spanyol vkp lesz mondjuk már 2 év múlva, és kint fog játszani. El nem tudom képzelni, hogy de la Fuente nem hívná be, ha erősítené a csapatot.Troym írta: ↑2025.01.29. 12:09:07Pedig nincs olyan példa (vagy azt mondom én biztosan nem tudok), hogy valaki noname módon elmegy ilyen helyre 18-20 évesen és topklubhoz kerül vissza, vagy válogatott lesz.bence0330 írta: ↑2025.01.29. 11:38:08Nem vagyok benne biztos, hogy ekkora a szakadék ma már a két kontinens között. Szerintem ha odamész, és amúgy nagyon jó vagy, simán lehetsz válogatott, sok példa van rá. Valószínűleg nehezebb, ja. Abban sem vagyok biztos, hogy ha mondjuk valaki 2-3 évre oda megy, és betegre keresi magát, aztán visszajön, akkor nem kerülhet simán egy top klubhoz. Szóval nem nagyon hiszem, hogy ezzel tönkrevágja a karrierjét, bármelyik jobb játékos (amelyik nincs kiöregedve), simán visszajöhetne szerintem, ha akarna, lenne kérő is bőven.
Olyan van, hogy letesz először valamit az asztalra, kimegy 25-35 éves kora között és továbbra is behívják a válogatottba onnan, vagy lehet 1-2 ember visszatér Európába, de még az is elenyésző.