Arra gondolt a kolto, hogy nem aranylabdaskent jottek ide, hanem itt lettek azok.
Barça vs. Real - El Clásico
Rivaldora és Ronaldinhora azért erős túlzás, hogy mi neveltük ki. Már kész (és ismert) játékosként jöttek ide.brazilfan írta: ↑2025.02.13. 23:49:13
Ahhoz, hogy leigazolják Zidane-t, Figót, mindkét Ronaldót, Kakát, Beckhamet, Cannavarót, Bellinghamet, Mbappét, nem kellett fociszakértőknek lenniük, mert címeket nyert, csúcson lévő játékosokat vettek, nem pedig olyanokat, akik nagyon jó futballistákból náluk fognak majd világklasszissá érni.
A Barcelonában szerintem egyedül Cruyff volt ilyen, azóta nem vásároltuk az aranylabdásokat, hanem létrehoztuk: Ronaldinho, Rivaldo, Messi.
- Chino
- Llegenda del Barça
Valverde ugyanannyira saját nevelés mint Pedri, azt az utat járta be csak idősebben, a különbség hogy Pedri nem játszott a B-ben, ahogy Araujo is kb. ugyanez volt. Azokat én sosem tudtam igazán saját nevelésnek tartani, akik véglegesen eligazolnak és onnan vásárolják vissza. Én például sokkal inkább tartom annak Ramost, mint mondjuk Fran Garciát, pedig hivatalosan pont fordítva van. Ugyanúgy, nem tudom nézni Olmot vagy Cesc-t. Talán Piqué volt, akinél ez nem "szúrta a szemem". Nyilván szőrszálhasogatás csak ezt zárójelben.Troym írta: ↑2025.02.13. 20:52:01Ott nem saját nevelés Carvajal, Fran Garcia, Valverde, Vazquez? Nem követem őket, de ott a legtöbben eligazolnak fiatalon, majd páran azért visszatérnek, nem?Damask írta: ↑2025.02.13. 20:22:45
Gondolom amikor utoljára a csőd szélén álltak és az játszott aki ingyen elérhető volt.
Szép dolog verni a mellünket hogy a saját nevelések így meg úgy, de itt is csak azért játszanak mert évek óta nem tudunk igazolni rendesen a pénzügyi helyzet miatt, ha tudtunk volna mint a Madrid, akkor Yamalon kívül a többi nem lenne itt, Yamalon kívül egyik sem tud semmi extrát azon kívül hogy már itt van és ingyen van.
Ugyan így a túloldalon is ha nem lesz pénz igazolásokra évekig, akkor elhiheted hogy a fél csapat majd saját nevelésekből fog állni.
Az szerintem pont nem igaz, hogy Yamalon kívül senki sem tud olyan extrát, csak ő annyival fölötte van, hogy úgy tűnik. Azon kívül inkább generációkban kell nézni. A jelenlegi 16-18 éves korosztályunk például baromi tehetséges. Nagyon sok jóval átlag feletti tehetséggel rendelkező játékos van. Ha mondjuk csak a harmada
(bár mondjuk Yamalról, Cubarsiról már talán beszélhetünk így) bejönne már hatalmas összegeket spórolhatnánk és sokat erősödne a csapat is. És erre van is esély, Fort, Bernal már stabilan az első csapatnál például. Benne van, hogy nem lesz belőlük komoly játékos, legalábbis magas szinten, de az ellenkezője is, amihez ugyanakkor kell egy megfelelő edző is.
De vannak olyanok is mint mondjuk Casádó vagy Fermin, akik sosem voltak annyira kiugróak mégis felkerültek (akár anno Piqué, Busi, Alba). Ha lett volna lehetőség nyilván nem Casádó lett volna aki kezdő lesz, bár ameddig Bernal le nem sérült nem is ő volt. Nyilván jönni fog olyan időszak és az lesz a több, amikor az előbbiek számítanak majd a top-nak az utánpótlásban, ezt a jelenlegit viszont most elég erősnek érzem.
Én inkább úgy fogalmazám, hogy nem kerültek volna, kerülnének fel idő előtt. Yamal is valószínűleg csak csereként szállna be olykor, vagy rotációban játsziana 50-60 percet, ahogy mellesleg kellene is, ha vehettünk volna oda egy top játékost. (ugyanígy egyik szemem sírt, a másik nevetett, amikor Flick nem Unait vagy egy hasonló játékost hozott fel a Monaco ellen, hanem az alig 16 éves Guille és Toni Fernandezt)
Azért a Real nagyobb értékű igazolásait sem mondanám akkora ásznak. Azért az utóbbi 4-5 évben, amióta nekünk egyre jobban szorítani kellett a nadrágszíjat kkidotak Jovicra vagy 60-70 milliót, Mendy 50 vagy Tchouameni 80 milliójától sem hiszem, hogy ezt várták, főleg amikor Casemirot kellett volna pótolni.
Én abból az 5-6 játékosból akiért komoly pénzt adtak, igazából Camavingát tartom jó húzásnak, Bellinghem is annak tűnik, de másfél év még nem teljesen releváns 110-120 milliós nagyságrenddel. ahogy Mbappé sem jónak, bár ha kellene inkább rossznak lehetne mondani, legalábbis amennyibe fájt Perezéknek.
Nyilván vannak jó igazolásaik, akár ingyen is, mint Rüdiger.
De abból a szempontból nem lehet összehasonlítani a két csapatot, hogy nekünk volt 3-4 évünk lecserélni nem csak a kezdőt, hanem az egész keretet úgy-ahogy van. Legalábbis, ha az egészet nézzük, három, 5 legfeljebb 6 játékos van jelenleg is it mondjuk a 2021/2022-es keretből, ebben benne vannak az ilyen 17-18 éves elsőéves Baldék, Gavik stb.. 3 év alatt közel 20 játékos cserélődött le. Pontosan nem néztemm meg ide vagy oda tévedhetek, de 1, max 2 főnél biztosan nem többet. Van különbség aközött, hogy sztár gazolásokkal erősíts egy csapatot vagy abból a pénzből építs egy újat. Nem mintha nem csináltuk volna az előbbit és ezért nem kárhoztatom a Reált, ha van lehetőség, akkor ez a normális. De nálunk például nagyon rossz út volt.
Forca Barca!!!!
-
- Entrenador del Barça
Az a probléma, hogy sokan csak Guardiolatol nézik a Barcát, max Ronaldinhottol.
Lejjebb írtam, hogy Laporta első korszakában is volt sok saját nevelés a keretben.
Arról Bartóék tehetnek, hogy bal hátvédnej nem volt elég Alba mögé Grimaldo, Cucurella, Miranda, de jó volt leigazolni Digne, Aleix, Firpo meg a többit.
Így tovább a többi posztra.
A La Masian folyamatosan figyelik a játékosokat, szerintem már jó előre tudják, ki a tehetség, aki bemutatkozhat a nagyok között. Ez már sok éve így volt akár Deulofeu, Assauli, Kubo, Dos Santos fivérek, Simons, Moriba, Puig vagy most a Fernandez unokatestvéreknél, de mostanában sokat olvasok Baba Kouroumáról, Moriba testvéréről.
Az nem csak a regisztáció engedésén múlik, hogy ki mutatkozik, vagy marad meg a felnőttek között.
Balde, Cubarsi, Yamal, Gavi szerintem alapból régen is keretbe került volna, (hiány)poszttól függően Garcia, Fermin, is kaphatott volna esélyt, ahogy anno Pedro vagy Bartra is megkapta.
Araujo és Pedri pedig többször írtam, Ramon Planes nagy húzása apróért, ahogy régen is hoztak a B-be játékosokat. Koeman is játszathatta volna helyettük Pjanicot vagy Lenglet/Umtitit, ahogy Xavi is választhatta volna Cubarsi helyett Fayet.
Lejjebb írtam, hogy Laporta első korszakában is volt sok saját nevelés a keretben.
Arról Bartóék tehetnek, hogy bal hátvédnej nem volt elég Alba mögé Grimaldo, Cucurella, Miranda, de jó volt leigazolni Digne, Aleix, Firpo meg a többit.
Így tovább a többi posztra.
A La Masian folyamatosan figyelik a játékosokat, szerintem már jó előre tudják, ki a tehetség, aki bemutatkozhat a nagyok között. Ez már sok éve így volt akár Deulofeu, Assauli, Kubo, Dos Santos fivérek, Simons, Moriba, Puig vagy most a Fernandez unokatestvéreknél, de mostanában sokat olvasok Baba Kouroumáról, Moriba testvéréről.
Az nem csak a regisztáció engedésén múlik, hogy ki mutatkozik, vagy marad meg a felnőttek között.
Balde, Cubarsi, Yamal, Gavi szerintem alapból régen is keretbe került volna, (hiány)poszttól függően Garcia, Fermin, is kaphatott volna esélyt, ahogy anno Pedro vagy Bartra is megkapta.
Araujo és Pedri pedig többször írtam, Ramon Planes nagy húzása apróért, ahogy régen is hoztak a B-be játékosokat. Koeman is játszathatta volna helyettük Pjanicot vagy Lenglet/Umtitit, ahogy Xavi is választhatta volna Cubarsi helyett Fayet.
Szerintem nem arról van szó, hogy jól tudnak igazolni, hanem arról, hogy van pénzük igazolni. A jó igazolás szerintem azt jelentette volna, ha leigazolják mondjuk a próbajátékra érkező Pedrit, de nem volt hozzá szemük. Ahhoz, hogy leigazolják Zidane-t, Figót, mindkét Ronaldót, Kakát, Beckhamet, Cannavarót, Bellinghamet, Mbappét, nem kellett fociszakértőknek lenniük, mert címeket nyert, csúcson lévő játékosokat vettek, nem pedig olyanokat, akik nagyon jó futballistákból náluk fognak majd világklasszissá érni.torotam írta: ↑2025.02.13. 23:14:29Saját nevelésű játékosaik még csak-csak akadtak, de saját nevelésű igazi klasszisaik, legendáik szerintem a Raul, Guti, Casillas pack óta nem voltak. Ez véleményem szerint hiányozhat nekik a "madridizmusból".
Az utóbbi évek klasszisai mind vásárolt játékosok voltak, mint pl. CR, Modric, Kroos, vagy most MBappe, Ballingham.
Igazolni viszont jól tudnak és velünk ellentétben ők eladni is jó áron tudnak.
A Barcelonában szerintem egyedül Cruyff volt ilyen, azóta nem vásároltuk az aranylabdásokat, hanem létrehoztuk: Ronaldinho, Rivaldo, Messi.
- torotam
- Jugador d'estrella
Saját nevelésű játékosaik még csak-csak akadtak, de saját nevelésű igazi klasszisaik, legendáik szerintem a Raul, Guti, Casillas pack óta nem voltak. Ez véleményem szerint hiányozhat nekik a "madridizmusból".
Az utóbbi évek klasszisai mind vásárolt játékosok voltak, mint pl. CR, Modric, Kroos, vagy most MBappe, Ballingham.
Visca el BARCA!
Attól függ mennyire tartasz saját nevelésnek egy uruguayi játékost, TM szerint volt a Castillában 1 évet meg utána 1-et kölcsönben mire felkerült, de ennyi erővel Vinicius is saját nevelés mert az is játszott fél évet a Castillában előtte, kb annyira mint itt Pedri. Én ezt nem tartom saját nevelésnek, de az afrikai hadsereget sem ami fejön a La Masiából, és még azt mondják hogy nem figyeljük az afrikai piacot, minden második ifista aki feljön spanyol útlevéllel rendelkező afrikai.Troym írta: ↑2025.02.13. 20:52:01Ott nem saját nevelés Carvajal, Fran Garcia, Valverde, Vazquez? Nem követem őket, de ott a legtöbben eligazolnak fiatalon, majd páran azért visszatérnek, nem?Damask írta: ↑2025.02.13. 20:22:45Gondolom amikor utoljára a csőd szélén álltak és az játszott aki ingyen elérhető volt.
Szép dolog verni a mellünket hogy a saját nevelések így meg úgy, de itt is csak azért játszanak mert évek óta nem tudunk igazolni rendesen a pénzügyi helyzet miatt, ha tudtunk volna mint a Madrid, akkor Yamalon kívül a többi nem lenne itt, Yamalon kívül egyik sem tud semmi extrát azon kívül hogy már itt van és ingyen van.
Ugyan így a túloldalon is ha nem lesz pénz igazolásokra évekig, akkor elhiheted hogy a fél csapat majd saját nevelésekből fog állni.
epping írta: ↑2025.02.13. 10:52:23
Most ez nem feltétlen tudom, hogy függ össze, max annyi, hogy játszunk ilyen pöcsméregetőset.
A Vini - Rafi csörtét, ha a szezonra vonatkozik nem sok értelme van lemeccselni a szezon végéig. Ha karrierre, akkor én nyerek a BL címek, döntős gólok miatt.
CR - Messi; én nyerek a BL címek miatt, és mert CR menetel az 1000 gól felé
Vini - Yamal, jelen állás szerint én nyerek, mert Yamalnak egy, Vininek 2 miki egér kupája van a szezonban.
De továbbra is, nyilván ennek semmi értelme, csak bohóckodunk, és nem is tudjuk meggyőzni a másikat, és igazából nem is nyerek én se, és te sem. Pacsi!![]()
A TikTok algoritmus nálam teljesen ráállt ezekre a típusú videókra, biztos, mert látják ott a kicsi kínaiak, hogy mennyire szórakoztat. Szóval ez a kiragadok olyan részleteket, netán hamisítok jól hangzó statisztikákat módszer, ez amúgy nem igazán működőképes ám.
Mutatom:
A Vini - Rafi csörtét ugye nem érdemes lemeccselni szerinted (meg úgy a real szurkolók nagy része szerint sem), mert nincs az a statisztikai adat, amiben a goldenboy jobb lenne. De értem, ezt inkább hagyjuk, mert kellemetlen.
CR - Messi: én értem, hogy Ronaldo jelen korunk egyik legnagyobb médiaszemélyisége és olyan követőtábora van, mint senkinek. Amúgy valahol meg is értem ezt, zseni a pali, konstans jó teljesítményt nyújt nagyon régóta, és ami nekem a legfontosabb: jó példát mutat a gyerekeknek, mert ő az, aki bebizonyította, hogy emberfeletti munkával is oda lehet érni a csúcsra, még ha nincs is emberfeletti tehetséged.
Ez idáig vitatathatatlan és nem is állnék bele, mert nevetségessé válnék. Na de itt jön a képbe, hogy értem én, hogy neked a BL-győzelmek számítanak, csak és kizárólag (és újfent: a realosok nagy részének úgyszintén), csak ott a világ másik része, még 1-2 milliárd ember, akik amúgy nem real drukkerek. Olyankor meg bejönnek a képbe olyan apróságok, mint a világbajnoki cím, az Aranylabdák. No meg a két szem, amiket használnak és látják, hogy nem egy liga a két játékos.
Messi rajongóktól amúgy sokkal ritkábban hallani ilyesfajta erőlködést, mert hát... nincs rá szükség.
És tudom, hogy ez sokaknak fáj: szép cél az 1000 gól, de a lőtéri kutyát nem érdekli komolyabban ez. Mondom is miért (és az se érdekelne, ha Messi elérné): Komolytalan ligákban játszanak. Amúgy profi karrierjük során Messi 105 percenként lőtt gólt, Ronaldo 112 percenként. Ja hogy utóbbi 48 éves koráig fog levezetni? Jó neki.
Vini - Yamal: tehát... hasonlítjuk a 25 évest a 17 éveshez. Aki 10 gólpasszal toronymagasan vezeti a ligát. Oké, Vini nem előkészítő, hanem gólvágó. Már csak kétszer ennyit kéne elrámolnia és ott is lenne.... a második helyen.
Ja és írásban ez pont annyira szórakoztat, mintha videón nézném

Ott nem saját nevelés Carvajal, Fran Garcia, Valverde, Vazquez? Nem követem őket, de ott a legtöbben eligazolnak fiatalon, majd páran azért visszatérnek, nem?Damask írta: ↑2025.02.13. 20:22:45Gondolom amikor utoljára a csőd szélén álltak és az játszott aki ingyen elérhető volt.
Gondolom amikor utoljára a csőd szélén álltak és az játszott aki ingyen elérhető volt.
Most pl a BL egyeneskiesése szakaszában kiosztott aszisztok alapján lettek összehasonlítva. Nem akartam semmi különösebbet mondani, csak megosztottam egy objektív tényt. Pár kattintást generáltam vele az oldalnak.
Suáreznek akkor volt a második híres hatapdálása a pályán, ezért lépett vissza Pérez. Amúgy ja, nem szentek játszanak a pályán, és nyilván mindenki a maga csapata játékosainak nézi el a sz@rságait.
Suáreznek akkor volt a második híres hatapdálása a pályán, ezért lépett vissza Pérez. Amúgy ja, nem szentek játszanak a pályán, és nyilván mindenki a maga csapata játékosainak nézi el a sz@rságait.
- torotam
- Jugador d'estrella
A gúnyos emoji használatát lehetőleg mellőzed! Érvelj értelmesen egy vitában. Alcantara.
1. Hogy lehet egyáltalán összehasonlítani egy korszakos zsenit, a valaha élt egyik legkiválóbb játékost egy bár tehetséges, de ideggyenge pszichiátriai esettel, aki folyamatosan szekunder szégyenérzetet kelt a jóérzésű szurkolókban?
2. Mit akartál ezzel a statisztikával egyáltalán mondani?! Hogy Vinicius jobb, meghatározóbb játékos mint Lionel Messi? Ha igen, az az évszázad vicce...
Ezzel a statisztikával max a túloldalt okoztok egymásnak kölcsönös gyönyört, ennél többet ez nem ér.

Itt én két dolgot nem értek:
1. Hogy lehet egyáltalán összehasonlítani egy korszakos zsenit, a valaha élt egyik legkiválóbb játékost egy bár tehetséges, de ideggyenge pszichiátriai esettel, aki folyamatosan szekunder szégyenérzetet kelt a jóérzésű szurkolókban?
2. Mit akartál ezzel a statisztikával egyáltalán mondani?! Hogy Vinicius jobb, meghatározóbb játékos mint Lionel Messi? Ha igen, az az évszázad vicce...
Ezzel a statisztikával max a túloldalt okoztok egymásnak kölcsönös gyönyört, ennél többet ez nem ér.

Köszönjük szépen nektek utólag is, hogy Suarezt átengedtétek! Továbbá nagyon örvendetes, hogy az olyan nagyszerű emberek, mint Ramos, Pepe, Casemiro, Benzema vagy Vinicius beleférnek az általatok képviselt értékrendbe.

Visca el BARCA!
Iniesta, Puyol, Messi, Ronaldinho nem kérdés persze. Annyira azért nem vettem komolyan a kérdést, hogy annyire mélyen belegondoljak, hogy milyen időszakból milyen játékosok, csak kicsit elgondolkodtam, hogy nekem ki kellett volna a Barcából, mióta követem a focit, és egyértelműen nem sok nevet tudok mondani. Leginkább a fenti négyes, de ott is Messi szerintem Madridban nem futott volna nagy karriert, abból annyi lett volna a haszon, hogy a Barca gyengébb egy Messivel. Suarez még szakmailag, de emberileg nem fért be, a hírek szerint ezért is engedtük át a Barcának. Dani Alves, de így utólag tudjuk miért nem bánja senki. Aztán hirtelen kb ennyi a szitu részemről.Troym írta: ↑2025.02.13. 11:52:57Azért egy prime Iniesta, Puyol meg még néhányan csak befértek volna, örülök, hogy a Real nem ment át Bayern Münchenbe, aki mindig taccsravágja azt a riválist, aki akár csak megközelíti, vagy elhoz 1-1 bajnoki címet.
Gondolom 2021 őszén, amikor még nem így nézett ki fizikálisan Fati, szerződése sem volt és Vinicius sem volt a csapat legnagyobb erőssége, ott ennyi erővel rámehettek volna...
Nekem Kubo közvetett elcsaklizása is épp elég fájdalmas, a srác itt a csapatban lenne, a Real meg csak pénzt keresni szerezte meg.
szerk.: ja, még utólag eszembe jutott Yaya Touré, akit ti sem becsültetek. Őt hatalmas rablás lett volna Madridba vinni.

Kubo megkapta a lehetőséget, sajna nem tudott élni vele. Ez van, farkastörvények.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Amikor mi igazolgattunk nagyokat, nekünk is sokkal kevesebb volt a keretben. Alighanem még kevesebb lett volna, ha jól is igazolunk. A mértéke egyértelműen szükségből adódik. Valamennyivel nyilván mindenképp felettük lennénk ebben számokban, és? Gigaigazolásokról írtál, az azért kicsit mást jelent.
Ez nem kötelező amúgy sem. Ők okosabban igazolnak, nincs erre annyira szükségük, nekünk meg jobban a klub struktúrájában van. Valószínűleg ők csinálják amúgy jobban. De persze a mienk szimpibb nekem is, csak nem tudom, miért lenne erkölcsileg magasabb rendű. Nekik is vannak saját nevelések a keretben, kezdőben, Valverde határeset, Carvajal/Vasquez pl. sajátok, Asencio is, sőt, még Fran Garcia is, ez 5, de ha Valverdét nem vesszük annak, 4. Ennél nekünk se volt sokkal több a gigaigazolásoknál. Jelenleg valamennyivel igen, de hát különben nem lenne keretünk, full szükségből megy ilyen szinten.
Stimmt. De mint ahogy egy vitában sem a személyt próbálod támadni (néha persze igen), hanem amit épp mondott/csinált, itt sem egyenlő a klubbal az, amit egyszer csináltak. Ez elég okádék dolog volt, de ettől még a klub nem okádék.
Passz, nem figyelek árgus szemmel a rosszabb húzásainkra, mehetne pl. a Negreira ügy is, a börtöntöltelék előző klubvezetés húzásai, ilyesmi. De erre nem tudok korrekt választ adni, azt hiszem.
Epping: a mostaniból tuti tudok ilyet, Pedri.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Azért egy prime Iniesta, Puyol meg még néhányan csak befértek volna, örülök, hogy a Real nem ment át Bayern Münchenbe, aki mindig taccsravágja azt a riválist, aki akár csak megközelíti, vagy elhoz 1-1 bajnoki címet.
Gondolom 2021 őszén, amikor még nem így nézett ki fizikálisan Fati, szerződése sem volt és Vinicius sem volt a csapat legnagyobb erőssége, ott ennyi erővel rámehettek volna...
Nekem Kubo közvetett elcsaklizása is épp elég fájdalmas, a srác itt a csapatban lenne, a Real meg csak pénzt keresni szerezte meg.
-
- Entrenador del Barça
Nem értettem minek hoztad, ha nem méregetésből.
Kb. "ennyit ér" a statisztika, "vicces" formában.
Még ha van is benne egy kis szurka piszka
Szerk:
A saját nevelés-pénzszórás dologban sem értek egyet, ahogy Gránittal sem Perez kapcsán.
Addig van jó világ nálatok, amíg van Perez, aki nagy stratéga és befolyásos személyiség
Laporta első korszakában is volt sok saját nevelés a csapatban, ahogy Bence is írta, utóbbi (mondjuk) 10 évben mi drágábban igazoltunk, de ebben benne van Bartomeuék ámokfutása. A Covid évében viszont mi készültük először átlépni a milliárdos bevételt, szóval csak felépítettünk egy brandet, (2000-es években)csak a haszon egy "zacskó mogyoró volt" egy régi vezetőt idézve Bartóék alatt.
Szerk2 Valdes, Motta, Gabri, Oleguer, Puyol, Pique, Alba, Busquets, Messi, Pedro, Xavi, Iniesta a teljesség igénye nélkül a 2000-es években.
Laporta nevezte ki Guardiolat is, de már nem ő aratta le a babérokat.
Perez után ti is könnyen járhattok így, ha nem lesz megfelelő utódja
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.02.13. 12:04:51-kor.
Mert amúgy kire lett volna szükségünk a Barcából az elmúlt időszakban? Messi nyilván lehetetlen volt, de nem is igazán illett volna Madridba. Rajta kívül esetleg 1-2 védőt tudnék mondani, de azt is felerősíti a jelenlegi sérüléshullámunk.
A spanyolok számát a Barcában meg rendkívül torzítja a csapat gyenge anyagi helyzete. Ha mehetett volna a pénzszórás, még nem is ismernénk pl Yamal nevét, de még sorolhatnám.
szerk.:
Na igen, őket mind a mai napig nem ismernénk, ha Laporta korlátlanul költheti a pénzt. És ahogy Bence is írta, azzal jönni, hogy a Barca nem költ, nem vesz sztárokat, az aranykor óta baromi nagy öngól. Konkrétan többet is költöttetek, mind játékosra, mind sztárra, és rosszabb arányban váltak be ezek a sztár igazolások.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára epping 2025.02.13. 11:46:25-kor.
A Madrid mikor épített be utoljára saját nevelésű fiatalt úgy, ahogyan mi Gavit, Cubarsít, Baldét, Yamalt, Casadót?
A klub döntött úgy, hogy senki se utazzon el a díjátadóra.
Például?
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Nem igazoltak többet, mint mi, csak jobban. Sőt, tippre inkább felénk billen a mérleg. Mi próbálkoztunk igazi, 150 milliós gigaigazolásokkal, szép sorban. Ők évente egybe fektetnek, de az tényleg jó is. Az meg nem véletlen, hogy az elmúlt években igazi top3 játékosok oda akarnak inkább menni, kb garantált a BL győzelem. Nekünk mostanság szűkösebbek a lehetőségeink, persze, de 3-4 évvel ezelőttig tartó pár évben meg biztosra veszem, hogy magasan többet költöttünk, mint ők. Még szimpla sztárigazolásokból is.brazilfan írta: ↑2025.02.13. 11:09:25A Real utánpótlása nem gyengébb a miénknél, ennek ellenére képtelenek leállni a gigaigazolásokkal, rá vannak kattanva.
A csapatban talán nem, de a klubban annál inkább, ezek a mostani megsértődések, zsarolások, a sajtójukról és a tévéjükről nem is beszélve, ha nem a mi fiunk kapja az Aranylabdát, akkor a legjobb edzőnek megszavazott Ancelotti se vegye át a díjat, és elkezdjük bizonygatni, hogy a szavazáson részt vett újságírók nem értenek hozzá, ez nagyon ciki volt, méltatlan egy ekkora klubhoz.
Igen, az az egész Aranylabda-hercehurca undorító egy viselkedés volt, részemről más egy esemény/eseménysor kritikája, mint magáé a klubé. Felteszem, fordítva is tudnának hasonlót mondani.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
A madridiak végre, sok év után, találtak egy Gavit, akit megpróbálnak párhuzamba állítani Ramosszal, Pepével, most Asencióval, de ez szerintem nagyon erőltetett.bence0330 írta: ↑2025.02.12. 18:38:55nem hinném, hogy bármi gond lenne a játékosaikkal (oké, Vinit univerzálisan szidja mindenki minden fórumon teljes joggal, ő bocsánat, de egy idióta, de szélsőség mindenhol lehet, nálunk is volt, jelenleg talán épp nincs ilyen, Gavit lehet kb a legjobban utálni).
Erre mondta Piqué, hogy mi a La Masián, ők meg a csekkfüzettel. A BL-meccs kezdőjében 2 spanyol volt (a Cityben meg 2 angol), az Eb-győztes spanyol válogatottban összesen 2 madridi játszott, az olimpiai csapatban egy sem.
Ez nekem nem szimpatikus, mindig többre értékeltem a saját nevelésű fiatalokra építő csapatokat az összevásároltaknál.
A Real utánpótlása nem gyengébb a miénknél, ennek ellenére képtelenek leállni a gigaigazolásokkal, rá vannak kattanva.
Most már hála istennek nem mennek rá a mi játékosainkra úgy, ahogyan Laudrupra vagy Figóra rámentek, de ennek nem a Real tisztességessé válása az oka, hanem hogy a mieinknek eszük ágába sincs Madridba menni.
A csapatban talán nem, de a klubban annál inkább, ezek a mostani megsértődések, zsarolások, a sajtójukról és a tévéjükről nem is beszélve, ha nem a mi fiunk kapja az Aranylabdát, akkor a legjobb edzőnek megszavazott Ancelotti se vegye át a díjat, és elkezdjük bizonygatni, hogy a szavazáson részt vett újságírók nem értenek hozzá, ez nagyon ciki volt, méltatlan egy ekkora klubhoz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára brazilfan 2025.02.13. 11:15:24-kor.
Most ez nem feltétlen tudom, hogy függ össze, max annyi, hogy játszunk ilyen pöcsméregetőset.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.13. 10:28:24Raphinha (2024-25)
Games: 35
Starts: 34
Sub Appearances: 1
Goals: 24
Assists: 15
Penalties scored: 1
Vinicius Junior (2023-24)
Games: 40
Starts: 36
Sub Appearances: 4
Goals: 25
Assists: 12
Penalties scored: 4
Szerk:
CR7 arábia 3 év 0 kupa
Messi 1 kupa
Yamal 1 kupa
Utóbbi 2 nem játszott arábiában![]()

A Vini - Rafi csörtét, ha a szezonra vonatkozik nem sok értelme van lemeccselni a szezon végéig. Ha karrierre, akkor én nyerek a BL címek, döntős gólok miatt.
CR - Messi; én nyerek a BL címek miatt, és mert CR menetel az 1000 gól felé
Vini - Yamal, jelen állás szerint én nyerek, mert Yamalnak egy, Vininek 2 miki egér kupája van a szezonban.
De továbbra is, nyilván ennek semmi értelme, csak bohóckodunk, és nem is tudjuk meggyőzni a másikat, és igazából nem is nyerek én se, és te sem. Pacsi!

-
- Entrenador del Barça
Raphinha (2024-25)
Games: 35
Starts: 34
Sub Appearances: 1
Goals: 24
Assists: 15
Penalties scored: 1
Vinicius Junior (2023-24)
Games: 40
Starts: 36
Sub Appearances: 4
Goals: 25
Assists: 12
Penalties scored: 4
Szerk:
CR7 arábia 3 év 0 kupa
Messi 1 kupa
Yamal 1 kupa
Utóbbi 2 nem játszott arábiában

Viní Jr. has now more #UCL KO stage assists (13) than Lionel Messi (12)
He has played 50 less games.
He has played 50 less games.
Ugyanugy gaz nekunk is a Negreira ugy,h egyaltalan felmerult a Barca neve..ugyanigy gaz asencional is.Igazi kis f... feje van,melto utodja Ramosnak,bar o legalabb letett valamit az asztalra mielott mutogatott az ellenfelnek.
Sehol nem latok berobbanast,volt 3 "jo"meccse,ahogy felepul a vedelem,vagja is a padra Ancelotti.
Sehol nem latok berobbanast,volt 3 "jo"meccse,ahogy felepul a vedelem,vagja is a padra Ancelotti.
Nem hiszem, hogy olvassa a fórumot, egymás között hadd férjen már bele. Nyilván a szemébe nem mondanám. De basszus, 16 évesen édeshármasozik, apácának nem nevezhezem. Oké, akkor legyen laza erkölcsű, mintha bármin is változtatna...Bob_Marley írta: ↑2025.02.12. 17:32:06Ribi kijelentesen én is nyeltem azért egyet. Nagyon illetlen volt.
Miért kellett volna Asencionak jelentenie? Nem az ő feladata kinyomozni hogy hány évesek a videón szereplő kétes erkölcsű leányzók.
De persze, a barcás szemüvegen keresztül ez morálisan elítélendő. Gondolom nem láttatok még fiatalokat, meg nektek is kimaradt. Amúgy ha nem robbant volna be a srác senki le ...ná az ügyét.