Troym írta: ↑2025.02.12. 21:56:16
Nincs magának a BL-nek semmi baja, az UEFÁnak van.
Az elmúlt 10 évben volt
3 olasz BL döntős. 2* Juve, 1* Inter,
2 német, ebből a Bayern nyert is,
7 angol, ebből a Pool, Chelsea, City nyert is
7 spanyol 5 Real, 1 Atletico, 1 Barca és nyert 5-t a Real 1-et mi.
1 francia döntőssel
6 spanyol, 3 angol, 1 német BL győzelem.
Kit hiányolunk? Portot? Leverkusent?
Jaj világom ezt a ferdítést…
Szerintem a meglepetés győzteseket mindenki hiányolja. Pl a Leicester PL győzelme, ami örökre csodaszámba fog menni. Porto szintén. Görögország…
A labda kerek, mindenkinek van esélye - ez a mondás addig igaz amíg belátható időn belül újra és újra van rá példa.
Szóval 8 különböző győztes helyett szerinted teljesen jó ami most van, ok, értem.
13-14 és 23-24 között 6 Madrid győzelem volt, több mint mindenki más összesen (Bayern, Chelsea, City, Pool, Barca - mind 1x)
Azért persze lehet azt úgy írni hogy “spanyol” és maris érdekesebbnek tűnik, csak éppen pont kikerüli amit mondok.
És mindezt ahogy már írtam úgy, hogy a többi lúzer csapat mellett a Madrid magja fiatal. Valverde, Bellingham, Mbappé, Vini, Rodrygo, Camavinga, Csúámeni. Ők még 10 évet játszanak, és nagyjuk már most többszörös győztes.
Szóval minden jel arra utal hogy a következő években is marad hogy minden másodikat ők nyernek. Vagy gyakrabban.
Mind ahogy mondtam, aki szerint egy versenysorozat nívóját és élvezeti értékét nem csorbítja hogy mindig ugyanaz nyer, az ….
Nagyon nincs ez így rendben. A Madrid nem tehet a többi csapat lúzerségéről, ez tény.
A Madridtól annyit várnék hogy ilyen körülmények között ne legyen már elég az hogy bemákolunk két gólt a 85. után, minden évben mindenki ellen. Ha mar úgyis ők nyernek legalább tennék azt szép gólokkal, vagy lenne rendes önkritikájuk hogy ez bizony pocsék.
Ugyanazt csinálják mint legutóbb a 3. osztályú csapat City ellen csinált, csak méregdrága sztárokkal, ezért nekik ennyi is elég.
Az is 4 különböző győztes hogy
A B C D A B C D
Meg az is hogy
A A B A C A D A
Na viszont melyik az érdekesebb, izgalmasabb, kiegyenlítettebb versenysorozat?