Troym írta: ↑2025.02.13. 20:52:01
Damask írta: ↑2025.02.13. 20:22:45
Gondolom amikor utoljára a csőd szélén álltak és az játszott aki ingyen elérhető volt.
Szép dolog verni a mellünket hogy a saját nevelések így meg úgy, de itt is csak azért játszanak mert évek óta nem tudunk igazolni rendesen a pénzügyi helyzet miatt, ha tudtunk volna mint a Madrid, akkor Yamalon kívül a többi nem lenne itt, Yamalon kívül egyik sem tud semmi extrát azon kívül hogy már itt van és ingyen van.
Ugyan így a túloldalon is ha nem lesz pénz igazolásokra évekig, akkor elhiheted hogy a fél csapat majd saját nevelésekből fog állni.
Ott nem saját nevelés Carvajal, Fran Garcia, Valverde, Vazquez? Nem követem őket, de ott a legtöbben eligazolnak fiatalon, majd páran azért visszatérnek, nem?
Valverde ugyanannyira saját nevelés mint Pedri, azt az utat járta be csak idősebben, a különbség hogy Pedri nem játszott a B-ben, ahogy Araujo is kb. ugyanez volt. Azokat én sosem tudtam igazán saját nevelésnek tartani, akik véglegesen eligazolnak és onnan vásárolják vissza. Én például sokkal inkább tartom annak Ramost, mint mondjuk Fran Garciát, pedig hivatalosan pont fordítva van. Ugyanúgy, nem tudom nézni Olmot vagy Cesc-t. Talán Piqué volt, akinél ez nem "szúrta a szemem". Nyilván szőrszálhasogatás csak ezt zárójelben.
Az szerintem pont nem igaz, hogy Yamalon kívül senki sem tud olyan extrát, csak ő annyival fölötte van, hogy úgy tűnik. Azon kívül inkább generációkban kell nézni. A jelenlegi 16-18 éves korosztályunk például baromi tehetséges. Nagyon sok jóval átlag feletti tehetséggel rendelkező játékos van. Ha mondjuk csak a harmada
(bár mondjuk Yamalról, Cubarsiról már talán beszélhetünk így) bejönne már hatalmas összegeket spórolhatnánk és sokat erősödne a csapat is. És erre van is esély, Fort, Bernal már stabilan az első csapatnál például. Benne van, hogy nem lesz belőlük komoly játékos, legalábbis magas szinten, de az ellenkezője is, amihez ugyanakkor kell egy megfelelő edző is.
De vannak olyanok is mint mondjuk Casádó vagy Fermin, akik sosem voltak annyira kiugróak mégis felkerültek (akár anno Piqué, Busi, Alba). Ha lett volna lehetőség nyilván nem Casádó lett volna aki kezdő lesz, bár ameddig Bernal le nem sérült nem is ő volt. Nyilván jönni fog olyan időszak és az lesz a több, amikor az előbbiek számítanak majd a top-nak az utánpótlásban, ezt a jelenlegit viszont most elég erősnek érzem.
Én inkább úgy fogalmazám, hogy nem kerültek volna, kerülnének fel idő előtt. Yamal is valószínűleg csak csereként szállna be olykor, vagy rotációban játsziana 50-60 percet, ahogy mellesleg kellene is, ha vehettünk volna oda egy top játékost. (ugyanígy egyik szemem sírt, a másik nevetett, amikor Flick nem Unait vagy egy hasonló játékost hozott fel a Monaco ellen, hanem az alig 16 éves Guille és Toni Fernandezt)
Azért a Real nagyobb értékű igazolásait sem mondanám akkora ásznak. Azért az utóbbi 4-5 évben, amióta nekünk egyre jobban szorítani kellett a nadrágszíjat kkidotak Jovicra vagy 60-70 milliót, Mendy 50 vagy Tchouameni 80 milliójától sem hiszem, hogy ezt várták, főleg amikor Casemirot kellett volna pótolni.
Én abból az 5-6 játékosból akiért komoly pénzt adtak, igazából Camavingát tartom jó húzásnak, Bellinghem is annak tűnik, de másfél év még nem teljesen releváns 110-120 milliós nagyságrenddel. ahogy Mbappé sem jónak, bár ha kellene inkább rossznak lehetne mondani, legalábbis amennyibe fájt Perezéknek.
Nyilván vannak jó igazolásaik, akár ingyen is, mint Rüdiger.
De abból a szempontból nem lehet összehasonlítani a két csapatot, hogy nekünk volt 3-4 évünk lecserélni nem csak a kezdőt, hanem az egész keretet úgy-ahogy van. Legalábbis, ha az egészet nézzük, három, 5 legfeljebb 6 játékos van jelenleg is it mondjuk a 2021/2022-es keretből, ebben benne vannak az ilyen 17-18 éves elsőéves Baldék, Gavik stb.. 3 év alatt közel 20 játékos cserélődött le. Pontosan nem néztemm meg ide vagy oda tévedhetek, de 1, max 2 főnél biztosan nem többet. Van különbség aközött, hogy sztár gazolásokkal erősíts egy csapatot vagy abból a pénzből építs egy újat. Nem mintha nem csináltuk volna az előbbit és ezért nem kárhoztatom a Reált, ha van lehetőség, akkor ez a normális. De nálunk például nagyon rossz út volt.