Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Az első felével egyetértek. Ha a Real nem lenne ilyen jó gazdasági helyzetben, nem tűrné ezt az FFP szívatást, amit velünk művelnek. Évekig nem igazolhatnának senkit, nemhogy 100 milliókért. Nem volt az olyan régen, amikor 100%-át adták el a közvetítési jogdíjuknak.LG írta: ↑2025.02.19. 16:02:37Ha nem is a nagyon közeli jövőben, de szerintem a szakítás meg fog törni az elkövetkező években, és onnantól szerintem nekünk sincs értelme maradni. Most mondhatjuk, hogy milyen szánalmas a Real a bírózással, de azért sokszor ment ez a barcásoktól is (akár ezen a fórumon is). Na meg mi is hadban állunk elvileg a Ligával, csak most éppen kicsit lecsendesedett a dolog, de még nincs vége. Szóval szerintem a 2 nagy ki fog lépni, ha nem is most szezon végén, de még ebben az évtizedben, vagy a Liga vezetésében, módszereiben fognak drasztikus változások történni.
A Realt meg lehet köpködni, de azt meg kell hagyni, hogy sokkal bátrabban beleállnak ebbe a harcba, mint Laportáék.
Mindennel egyetértek. Azt tenném hozzá, hogy már évekkel ezelőtt megtörtént volna a szakítás, csak a többi klub berezelt az UEFA és a FIFA fenyegetéseitől.LG írta: ↑2025.02.19. 16:02:37Ha nem is a nagyon közeli jövőben, de szerintem a szakítás meg fog törni az elkövetkező években, és onnantól szerintem nekünk sincs értelme maradni. Most mondhatjuk, hogy milyen szánalmas a Real a bírózással, de azért sokszor ment ez a barcásoktól is (akár ezen a fórumon is). Na meg mi is hadban állunk elvileg a Ligával, csak most éppen kicsit lecsendesedett a dolog, de még nincs vége. Szóval szerintem a 2 nagy ki fog lépni, ha nem is most szezon végén, de még ebben az évtizedben, vagy a Liga vezetésében, módszereiben fognak drasztikus változások történni.
A Realt meg lehet köpködni, de azt meg kell hagyni, hogy sokkal bátrabban beleállnak ebbe a harcba, mint Laportáék.
Én hoztam fel, nem véletlenül. A Ligát hagyni kellene a francba, és meg kellene alapítani a szuperligát. Ezt Madridban is így látják. Én magamban már elástam velük a csatabárdot, úgy 25 éve, amikor a kosárlabdában megcsináltuk velük (is), amit a fociban is kellene. Azóta ezerszer erősebb az európai kosárlabda, mint 2000-ben volt, ami az NBA-ben is egyre inkább érződik. Ott is egyre több az európai szupersztár, már MVP-szinten.Troym írta: ↑2025.02.17. 13:08:49Real Madrid are considering trying to QUIT Spanish football to join ANOTHER LEAGUE.
This is in protest at the leadership of La Liga president Javier Tebas and biased refereeing decisions. - sport
Vicces, hogy pár hete itt a fórumon volt téma, hogy szedelőzködni kéne és átigazolni más ligába, erre most a Madrid fenyeget ezzelEz lassan egy all-in 2-es, 7esre
![]()
Ez kicsit ellentmondásos. Egyszer azt írod, hogy ha ők lennének Góliát, nem mákos gólokkal nyernének, majd később leírod, hogy ne tegyenek úgy, mintha Dávid lennének, amikor ők Góliát. Tehát ők nem Góliát, mert mákos gólokkal győznek, aztán meg ne játsszák a Dávidot, amikor ők Góliát. Ez eléggé ellentmondásos.PR42 írta: ↑2025.02.17. 12:21:47folyamatosan úgy állnak hozzá mintha ők lennének a kisebb csapat, aki szembe megy minden nehézséggel és végül csodával határos módon az utolsó pillanatban szívből győz. Nekik nem "szívből" kellene győzni mákos gólokkal... A kettő nem fér meg egymás mellett, szerintem, mint narratíva. Most vagy ők a legnagyobbak akiknek alap hogy nyerniük kell, vagy ismerjék be hogy ez a mákoskodás és sípcsonttal góllövés ez nem felel meg annak a képnek amit mutatnak magukról.
Kb. a Dávid-Góliát sztorit erőltetik újra és újra, Dávid szemszögéből, miközben igazából ők Góliát.
Sajnos elég hosszú lett.bence0330 írta: ↑2025.02.17. 07:40:04
Igen. Teljesen más, amikor már csak kicsit ítélnek feléd a meccsen, szegénykém....
...És továbbra is: nézem a médiát, a madridisták szerint komolyan el volt csalva a tegnapi meccs, és ellenük fújtak.![]()
Senki meg sem említi pl. a Camavinga esetet. Az úgy nem történt meg és kész.
Szóval most egymás mellett van a példa hogy miért lehet őket így látni, és hogy te is így látod (bizonyos mértékig), illetve hogy szerinted nem lehet őket így látni.bence0330 írta: ↑2025.02.12. 18:38:55
Ezen túl nem hinném, hogy sok visszataszító dolog van a csapatban, mint olyanban, igazából semmi. A szurkolókban meg pláne nem. Barcásként ez a véleményem, és nem nagyon értettem soha, hogy lehet ennyire szélsőségesen látni két csapatot. Én sem csípem őket, de azért na.
Igen. Teljesen más, amikor már csak kicsit ítélnek feléd a meccsen, szegénykém.Troym írta: ↑2025.02.17. 07:18:54Carlo Ancelotti nyilatkozat az előző szezonban:
“Xavi complaining about the referees? I am a professional. I'm not going to lower myself to that level out of respect for Spanish football... Complaining about referees is a level that is not for professionals.”
Mintha némileg változtatott volna a véleményén Carlo úr.
Konkrétan Bellinghamet szajkózta, aki a meccs után azt nyilatkozta, hogy ez csak egy enyhe dolog, mint a "joder" Spanyolországban, de nem merte kimondani, amit mondott, szóval tudja, hogy rossz fát tett a tűzre, csak most végre egyszer lekapcsolták érte.
Félidő után jöttem, mondogatták a madridisták milyen csalások történtek, én elhittem, de sejtettem, hogy röhögni fogok, ha visszanézem. Csak összefoglalót láttam akkor, már az is nagyon vicces volt, mert inkább a Madridnak fújtak, nemhogy ellenük, de ezt visszanézve, te jóságos ég... Camánál ez elég egyértelmű piros volt.Rumig írta: ↑2025.02.16. 17:04:50És akkor Cama elmaradt piros lapját a 28. percből ha jól láttam senki még csak meg se említette (találkoztam olyan összefoglalóval, amiben nem volt benne, lehet ezért). Nyújtott lábbal becsúszva, labdát nem érve sípcsonton talpalni az ellenfelet...Fermín múltkorija fele ennyire se volt egyértelmű piros, mint ez, aztán még sárgát se ért.
És akkor Cama elmaradt piros lapját a 28. percből ha jól láttam senki még csak meg se említette (találkoztam olyan összefoglalóval, amiben nem volt benne, lehet ezért). Nyújtott lábbal becsúszva, labdát nem érve sípcsonton talpalni az ellenfelet...
Én is így olvastam, és így látom.
Azért annyira vicces, hogy pont a Realosok vannak felháborodva a tizenegyes témán. 10 büntetőt ítéltek meg számukra az idei szezonban a bajnokságban, (minden második meccsen kaptak) ellenük kettőt, amik teljesen jogosak és mindegyik 2025-ben. Mi 4-et kaptunk (3 ellenünk), az Atmának 3-at fújtak be.bence0330 írta: ↑2025.02.15. 22:16:10Ja, nála átlagos és megszokott, illetve nála ezt jelenti a visszafogottság.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.15. 21:45:39Hozzá vannak szoktatva.
Most is azon megy a hiszti, hogy nem azt mondta, hogy f... you, hanem, hogy f... off.
Jaaa, és ez teljesen átlagos és megszokott?Világklasszis, clutch húzóember, részemről aranylabda szint, de nem egy szimpatikus figura. Viselkedni sem nagyon tud, meg eléggé hentel is.
De ez ma akkor is sokkoló volt, mikor azért kiabálnak csalást, mert Vini rendesen elrugaszkodva felugrik színészkedni kontakt nélkül, és az miért nem tizi, és mert letalpalja a játékosuk az ellenfelét, és az tizi. Ez nekem nagyon meghökkentő volt.
Egészen konkrétan mi ezt kb észre sem vennénk ezen a fórumon, annyira más sztenderdhez vagyunk szoktatva.Senki nem reklamálna ezekért. Talán a Bellingham esetért amíg nem tudjuk, mit mondott, addig megértettem a madridi értetlenséget, a testbeszédével tényleg nem volt gond, csak hát amit mondott, azzal igen.
Amúgy Vini tényleg nagyon jó volt, ezt el kell ismerni.
Remélem folytatódik ez a kiegyenlített bíráskodás végre, avagy ahogy a túloldalon mondanák, az ellenük való fújás. Ha kiegyenlített, akkor kevésbé zavar, hogy amúgy gyenge.
Jelentsd, aztán tiltsd le ahogy már mindenki megtette.
Ezt a nyílt és gonosz provokációt lehet jelenteni a moderátorok felé? Ha igen, én szeretném megtenni.
Mi a szívatás? Hogy végre nem tehetnek meg mindent, mert hófehérben vannak? Azt a bánásmódot kapják, mint eddig a többi csapat. Ha az gyenge játékvezetésként volt titulálva, akkor azt, de pont így következetes. Szerintem.LG írta: ↑2025.02.15. 22:06:39Itt a fórumon is gyakran kritizálva volt a spanyol játékvezetés, és sok ember véleménye az volt, hogy tenni kellene valamit ellene. Erre amikor a legfőbb rivális próbál meg valamit tenni ellene, és emiatt szivatni kezdik őket, most már nincs baj a játékvezetéssel? Ebben én nem érzek következetességet.