Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.03.02. 11:09:25

Chino írta:
2025.02.22. 19:31:28
csababarca írta:
2025.02.22. 11:20:10
Egy esetleges clasico döntőig még sok víz lefolyik.

Lehetnek sérülések, eltiltások, bármi közbeszólhat.
Amiből ki tudunk indulni, az a real kvázi érinthetetlensége a BL-ben, és a döntőket nyerik folyamatosan ha odakerülnek.
DE, van egy blokk bennük ellenünk, és a szezon eddigi eredményei miatt ez hatványozódhat.
Viszont a nagy számok törvénye, hogy ha tavasszal is végigverjük őket, egy bl döntőben meg lehet nem, mert előbb utóbb fölénk fognak kerekedni.

Nálunk óriási eredmény lenne a BL.
DE nekünk van egy mentális blokkunk a bl himnusztól, és tegyük hozzá, ott a realban már megízlelték a döntős hangulatot, a BL himnusz őket nem rakja inasba, hanem a skillpontjaik duplázódnak.
Nekünk pedig, az egy teljesen új terep, Lewan kívül senki nem járt olyan magasságban, ő is utoljára 12 éve. (he jól emlékszem)

Ott szerintem a BL miatt mi lennénk az esélytelenebbek, ami még akár jól is jöhetne.
Szerintem legalább annyira fel lehet hozni mellettünk a Flick faktort, mint a Realnál a BL tapasztalatot. A német itt is bizonyította, ami a korábbi csapatait is jellemezte. Döntőkre, nagy meccsekre fel tudja húzni a csapatot és nem a berezelés a jellemző.
Viszonylag kevés meccset látok mostanában, de amikor gyenge a Real akkor is rendre nyernek vagy továbbjutnak, nem tudom, hogy csinálják. Nálunk meg 10 éve nincs igazi Bl eredmény, pedig azért régen voltak elég jó csapataink. A mostani is már jó lehetne, de hiányzik még két-három ember a csapatból ahhoz, hogy egyenlő ellenfele lehessünk bárkinek. Jövőre, sikerülne feltölteni a keretet, ha engedik, akkor nagyon stabilak lehetünk. Idén még örülök a jó eredményeknek, de nálam nem elvárt.

Szerintem az Atletico képes megfogni most a Realt.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.03.01. 21:56:23

Mostanában elezdtem PSG meccseket nézni, és durva, amit művelnek. :shock: Oké, hogy gyenge a francia liga -mondjuk a BL-ben nem futotottak rosszul a francia a csapatok- de most pl. azt a Lillét végezték ki csúnyán 1 félidő alatt, akik ott van a 16 között a BL-ben. Dembelé megint gól + gólpassz.

Lesz pár nagyon jó párharc a 16 között, de én a Liverpool-PSG-t várom legjobban (nyilván mi párharcunk mellett), szerintem konkrétan az aktuális forma lapján 2 top csapat.
Chino
Llegenda del Barça

2025.02.22. 19:31:28

csababarca írta:

Amiből ki tudunk indulni, az a real kvázi érinthetetlensége a BL-ben, és a döntőket nyerik folyamatosan ha odakerülnek.
DE, van egy blokk bennük ellenünk, és a szezon eddigi eredményei miatt ez hatványozódhat.
Viszont a nagy számok törvénye, hogy ha tavasszal is végigverjük őket, egy bl döntőben meg lehet nem, mert előbb utóbb fölénk fognak kerekedni.

DE nekünk van egy mentális blokkunk a bl himnusztól, és tegyük hozzá, ott a realban már megízlelték a döntős hangulatot, a BL himnusz őket nem rakja inasba, hanem a skillpontjaik duplázódnak.
Nekünk pedig, az egy teljesen új terep, Lewan kívül senki nem járt olyan magasságban, ő is utoljára 12 éve. (he jól emlékszem)

Ott szerintem a BL miatt mi lennénk az esélytelenebbek, ami még akár jól is jöhetne.
Szerintem legalább annyira fel lehet hozni mellettünk a Flick faktort, mint a Realnál a BL tapasztalatot. A német itt is bizonyította, ami a korábbi csapatait is jellemezte. Döntőkre, nagy meccsekre fel tudja húzni a csapatot és nem a berezelés a jellemző.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.02.22. 12:52:53

Én nem stresszelek szerintem annyira a BL-en, meg úgy általában az egész szezonunkon. Baromi jó lenne nagy címeket nyerni, a BL még toronymagas esélyesként is lutri, a bajnokság meg háromesélyes, majd meglátjuk. De a címszerzés öröme időben sokkal kevesebb, mint a heti szintű élmény. Az idei focinknak az a nagy előnye, hogy ha nem is mindig, de általában mosolyogva, hátradőlve lehet nézni a meccseinket, nekem ez már óriási élmény, és ez akkor is nagyobb élmény lesz a mi oldalunkon, ha esetleg mondjuk a Reál triplázna. Ők szenvednek hétről hétre a tv előtt, legalábbis többségében, és inkább kiugró eset az örömfoci. De remélem, hogy a Benfica meccs vége indikátora annak, mit tudunk éles helyzetben, és ehhez hasonló nagy, győztes pillanatainkból sem lesz kevés. Vagy mint egy BM meccs, hogy izgulni se kelljen. :D Majd meglátjuk. Ha idén ez még nem jönne össze, majd összejön a következő két évben.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.02.22. 12:09:21

MessiNeymarSuarez írta:
2025.02.22. 11:49:51

Nem 12 éve,a 2020-as, mindenkit végig verő(sajnos minket főleg) félelmetes Bayernt elfelejtetted, Lewandowski volt a leggyilkosabb eleme, és rajta kívül még valaki van itt aki fontos eleme volt annak a csapatnak:
Herr Hansi Flick :D

Amúgy pont az idei csapaton érzem azt hogy a BL himnusztól nem berezelnek, hanem pont hogy érinthetetlen módra kapcsolnak, az első meccses Monaco elleni után végig erősen felül teljesítettünk, nem pedig alul mint az elmúlt 620 évben.
Raphinha, Pedri, de még Casado is olyan szinten volt hogy gólpassz értékű labdákat szórt egy Bayern ellen, nem pedig berezelve/elnyomva futottunk bele az újabb butításba.
Ráadásul mentálisan is úgy látszik hogy rendben van a csapat, Dortmund, Bayern és a Benfica ellen is vissza jöttek hátrányból, nem is akárhogy.
Benfica ellen Torres utolsó perces kiugratásán, Eric Garcia fejesén, Raphinha utolsó pillanatos műsorán nem úgy tűnt a srácokon hogy ne hinnék el hogy meglehet, míg az utolsó 10 évben kb az volt a csapatban hogy még 10 gólos előnyről is elhiszik hogy csont nélkül kieshetnek.

Érdekes lenne egy El Clasico döntő, a RM királynak érzi magát(jogosan) a BL-ben, minden csapat retteg tőlük, viszont ők csak egy csapattól félnek, de tőlük nagyon: FC Barcelona.
Talán a 2022-es VB döntő után a valaha volt egyik legjobb döntőt produkálná a 2 csapat.
Valóban azt érthető okok miatt elfelejtettem:D

Valóban ebben idén látszik fejlődés, de most az egyenes kieséses szakasz jön, új terep.
Régen a csoportmeccseken gáláztunk ősszel, aztán jött a tavasz...

Most én csak a múltból tudok kiindulni, közelmúltból-távolabbi múltból, az alapján spekulálok.
Háromesélyes döntő lenne szerintem, én is ezt fejtegettem, hogy egymást is blokkolhatja így a két csapat mentálisan, aztán lesz ami lesz.

Az megnyugtató, hogy szépen fel tudunk épülni a Benfica ellen egy párharc győzelem újabb boostot adhatna.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.02.22. 11:49:51

csababarca írta:

Lenézni a realt a bl-ben az óriási vakvágány, milliószor cáfolták meg a dolgokat, bucira verték a nagy pl csapatokat, vagy éppen csak legyőzték őket, pedig esélytelenebbnek voltak nyilvánítva, mert hát a nagy Pl az mennyire erős, erre edződnek ott. Igen ám, csak elfelejtenek focizni általában. Mikor tudott angol csapat BL-döntőt nyerni az elmúlt időszkaban? Amikor PL házidöntő volt, ez sem véletlen.

Szóval nyugtával a napot, a real tavaszra mindig feljön, a mi tavaszaink sokszor kérdőjelesek, most viszont minden adott, hogy odaérjünk, aztán meglátjuk kivel nézünk farkasszemet.
Nem 12 éve,a 2020-as, mindenkit végig verő(sajnos minket főleg) félelmetes Bayernt elfelejtetted, Lewandowski volt a leggyilkosabb eleme, és rajta kívül még valaki van itt aki fontos eleme volt annak a csapatnak:
Herr Hansi Flick :D

Amúgy pont az idei csapaton érzem azt hogy a BL himnusztól nem berezelnek, hanem pont hogy érinthetetlen módra kapcsolnak, az első meccses Monaco elleni után végig erősen felül teljesítettünk, nem pedig alul mint az elmúlt 620 évben.
Raphinha, Pedri, de még Casado is olyan szinten volt hogy gólpassz értékű labdákat szórt egy Bayern ellen, nem pedig berezelve/elnyomva futottunk bele az újabb butításba.
Ráadásul mentálisan is úgy látszik hogy rendben van a csapat, Dortmund, Bayern és a Benfica ellen is vissza jöttek hátrányból, nem is akárhogy.
Benfica ellen Torres utolsó perces kiugratásán, Eric Garcia fejesén, Raphinha utolsó pillanatos műsorán nem úgy tűnt a srácokon hogy ne hinnék el hogy meglehet, míg az utolsó 10 évben kb az volt a csapatban hogy még 10 gólos előnyről is elhiszik hogy csont nélkül kieshetnek.

Érdekes lenne egy El Clasico döntő, a RM királynak érzi magát(jogosan) a BL-ben, minden csapat retteg tőlük, viszont ők csak egy csapattól félnek, de tőlük nagyon: FC Barcelona.
Talán a 2022-es VB döntő után a valaha volt egyik legjobb döntőt produkálná a 2 csapat.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

Lenézni a realt a bl-ben az óriási vakvágány, milliószor cáfolták meg a dolgokat, bucira verték a nagy pl csapatokat, vagy éppen csak legyőzték őket, pedig esélytelenebbnek voltak nyilvánítva, mert hát a nagy Pl az mennyire erős, erre edződnek ott. Igen ám, csak elfelejtenek focizni általában. Mikor tudott angol csapat BL-döntőt nyerni az elmúlt időszkaban? Amikor PL házidöntő volt, ez sem véletlen.

Szóval nyugtával a napot, a real tavaszra mindig feljön, a mi tavaszaink sokszor kérdőjelesek, most viszont minden adott, hogy odaérjünk, aztán meglátjuk kivel nézünk farkasszemet.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
gy
Jugador del Barça

2025.02.22. 10:25:54

epping írta:
2025.02.22. 09:43:17

Amúgy a legjobb ebben a témában, hogy a fórum két nagy hangadója még nagyobb állításokat tesz a Madriddal kapcsolatban, mint én.
Ennek a fórumnak a hangadói marhára nem azok akiket te itt annak gondolsz.

Amúgy igazán megkímélhetnél minket a jelenlétedtől, ezeknek a hozzászólások semmi értéket nem képeznek itt. Olvasni lehet de jó lenne ha akkor írnál ha valami tartalmi mondanivalód is van provokáció helyett. Voltak itt Madrid szurkolók akikkel öröm volt vitatkozni/beszélgetni, inkább azokat keresd vissza és tanulj tőlük.
Cseri
Entrenador del Barça

2025.02.22. 09:52:50

Nagyon színvonalas lett ez a topic gratula mindenkinek,aki hozzájárult! Még sehol sincs az idei bl szezon vége,de mar azt is tudjuk,hogy a következő 5-10 évben melyik csapat nyeri meg és milyen játékoskerettel...
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
recrea
Llegenda del Barça

2025.02.22. 07:30:02

gránit írta:
2025.02.22. 03:19:30
PR42 írta:
2025.02.22. 02:51:41
Szerinted ki fogja megverni őket?
Majd mi. Ebben a szezonban már kétszer is laposra vertük őket.
Abból nem lehet kiindulni, nem olvastad a kollégát? Azok a meccsek nem számítanak, ott hagyta magát az RM és még szerencséjük sem volt. Mondjuk lassan 20 éve bucira verjük őket, ez azért már feltűnhetne nekik.
gránit
Director del Fútbol

2025.02.22. 03:19:30

PR42 írta:
Majd mi. Ebben a szezonban már kétszer is laposra vertük őket.
PR42
Jugador del Barça

szbsz írta:
2025.02.21. 20:23:46
PR42 írta:
2025.02.21. 18:00:07

A Madridot senki se tudja megverni, ezt évről évre látjuk. Így is marad még 5-10 évig mert mindenki 25 alatti ott.
Most ezt nem tudom, hogy értetted, mert azt te se gondolhatod komolyan, hogy most 10 évig a Real fogja nyerni a BL-t? :D

Nyilván fognak nyerni a köv. 10 évben de szerintem max. 3-at, annál többet azért nem hinném!
Azt mondom hogy a kövi 5-10 évben is ők lesznek a torony magas favorit, kérdés nélkül.
Ahogy az előző 10 évben is ők voltak, évről évre.
Minden második BL-t meg is nyertek.

Ha kiestek, nem úgy estek ki hogy le lettek focizva, kivéve egyszer a City ellen.

Szóval amit mondok az nagyon más, és van alapja.
Senki se lesz jobb náluk. Egy-egy meccsen legyőzhetők de ezután is ők lesznek a BL egyeduralkodói.

Mbappé, Valverde, Vini, Rodrygo, Bellingham, Camavinga, Tcsúámeni.

Ők játszanak, ez 7 ember aki nincs 25, és nagyjuk már most többszörös győztes. Kivétel Mbappe aki még nem nyert és 26. Akkor 6 van aki fiatal.

City tele öreggel, ők most resetelnek.
Pool is 25+ mindenki.
Inter is.
Bayern lehet valami, főleg ha elviszik Writzet.

Pedri, Lamine, Cubarsi, Araujo, Gavi, Baldé. Ők a mi kezdő fiataljaink. BL final four se.

Óriási a hátrány BL-ben.
Torony magas favoritok lesznek még hosszú évekig. Szerintem az eddigi “minden második évben nyertes” szériájukon/arányukon is javítani fognak a kövi időszakban.

Egyetlen csapat sincs ami olyan maggal rendelkezne ami felveszi velük a versenyt.
safranek
Barça B

2025.02.22. 01:01:24

Az atma egy meccsen lenne veszelyesebb, ket meccsen keresztul szerintem nem tudjak vegig jatszani a jatekukat.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.02.21. 23:04:11

Én finoman szólva sem vagyok reálos, de sajna nem nagyon tudom elképzelni, hogy és kitől kapnak ki. Amúgy az Atletiből pont kicsit kinézném, de így BL-ben mégsem. Aki meg tudná verni őket, mert jobb, akár sokkal jobb náluk, az úgyis reszketve összeomlik már a himnusznál, és azért a Reálnál eleve csak 1-2 csapat jobb játékban, a többieket le tudják gyűrni erőből. Nekem a Pool elleni 3 évvel ezelőtti döntőjük a kedvencem, amikor egyszer eljutottak a kapuig, a Pool meg nyolcszor körbelőtte a kaput, kb egy 4-1 lett volna a realitás, és pont aznap mondott mindenki csütörtököt, pedig az egy elég durva csapat volt, még jobb, mint amelyik BL-t nyert előtte. Ez a jelképe nekem annak, hogy miért nem lehet őket megverni. Amúgy leginkább rajtunk kívül az Interből nézném ki.

Egy klasszikó döntő (adja az ég) fogalmam sincs, hová billenne. Egyértelműen jobban focizunk náluk, és ha nem lesz komoly gond a 3 nagy játékosunkkal, akkor májusban is jobban fogunk focizni. De egy BL-döntőben simán kinézem magunkból, hogy Rapha kihagy 4 helyzetet, Yamal 3-at, Lewy 2-t, a Madrid meg kétszer lekontrázik minket. De Flick még életében nem bukott döntőt, szóval nem tudom. Ha hozzuk a plafonunkat, akkor szerintem nincs kérdés, a Madridnak köze sem lehet a meccshez kb. De semmi nem garantálja, hogy ez így lesz.

Nyilván nagyon előreszaladtunk, én amíg nem bizonyítja a csapat, nem tudom levetkőzni a félelmeimet, hogy idejekorán kiesünk valami hülyeség miatt, szóval csak hipotetikus nagyon nálam ez a döntő téma, egyelőre nem hiszek benne, csak abban, hogy a játékunk megvan hozzá, mint több másik nagy csapatnak is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Sonoma
Capitá del Barça

2025.02.21. 22:52:37

epping írta:
2025.02.21. 18:42:18
Sonoma írta:
2025.02.21. 18:18:13
...
Asszem elég világosan megindokoltam miért gondolom így, esetleh olvad el még egyszer, amit írtam. Amúgy vicces, de alattad a kollégád barcás létére még nálam is jobban hisz a Madridban. :D

------------------------------------

@PR42 Cserélnél helyet a Madriddal az ágrajzon, vagy nem?
Ha elsőre nem ment át amit írtam, ne is olvasd el még egyszer, nem lesz jobb. De segítek.
A te indoklásaid feltevésekre épül, az enyémek az eredményekre.
Ezzel a lekezelő dumával lehet egyeseket elbizonytalanítasz, engem nem.
Majd a 1/8 döntők után visszatérhetünk rá miként látjuk az esélyeket.
Saviola írta:
2025.02.21. 19:29:43
Ugyanezt gondolom, ha nem jutunk el az elődöntőig, az csalódás, onnan minden ajándék. Inkább a tripla terheléstől félek, hogy ez a keret azt nem fogja bírni. A kupában nem lehet pihentetni, ha meg akarjuk nyerni, a bajnokságban pedig bárki ellen képesek vagyunk bukni, szóval ott sem lehet leereszteni. Ehhez meg nagyon vékony a keret.
Szerintem még az elődöntő sem a ajándék, ott is reális esélyünk lehet győzni.
A Bayern mélyponton van. A Celtic ellen is szenvedett. Nincsenek formában.
Az Inter viszonylag jó sorsolást kapott az alapszakaszban. A komolyabb csapatok ellen (Arsenal otthon 1-0, Leverkusen idegenben 1-0-ra kikapott) felemás eredmények, a többi gyengébb csapatok. Engem nem győzött meg még.
Leverkusen idegenben nem túl acélos, de nem omlanak könnyen össze. Nekik adnám a legtöbb esélyt ellenünk, de ha tartjuk a BL formánkat, oda-vissza párharban így is mi lennénk az esélyesek.

Az RM-nek se hosszabb a padja, ők is pengeélen táncolnak a védelemben. Flick meg már kezd jobban rotálni és ha nem sérül le senki, akkor bírni kell nekünk is ezt a két és fél hónapot.
safranek
Barça B

2025.02.21. 22:21:20

epping írta:
2025.02.21. 16:45:46

Ez csak a BL döntőre vonatkozik, és csak az idei évre, nem általánosságban. És mondom, a jelenlegi kerettel, úgy, hogy a meglévő Carvajal + Militao duón felül nincs több sérültünk, meg eltiltott, stb.

Az idei két meccsből felesleges kiindulni. Az őszin jobbak voltunk, de nem élesek, az első 1-2 gólotok után meg kockáztattunk, és így jártunk. A januárit meg Tchouaméninek köszönhetitek, különösebben az sem szóra érdemes meccs.
Májusban már csúcsra lesz járatva a keret (ha még versenyben leszünk), ahogy minden évben. És ilyen körülmények között ez a csapat mentálisan, szakmailag és rutinban is messze felettetek jár. A támadó triótok is messze felülteljesít jelenleg szerintem, ők kipukkadnak májusra, és nélkülük meg kb bárki ellen esélytelen a Barca.
RM fankent ezzel vitatkoznek! A felulteljesitest elfogadom, en sem gondoltam volna, hogy ennyire jok lesznek es az Eb utani szezonban benne van, hogy kipukkadnak, foleg a keretuk nagy resze vegig nyomta az EB-t. Viszont olyan szinten megtalalta a jatekosok helyet Flick, ami alapjan barkire veszelyesek lehetnek . A fiataljaik kepesek olyan erett jatekot nyujtani, ami hihetlen. Ha classico lesz a donto es akkor eldol mar a bajnoksag ide vagy oda, akkor barmi lehet. Raadasul 2x ugy elpicsaztak minket, hogy nagyobb szerenyseg elvarhato a real oldalon.
Persze bizom benne, hogy majusra vegre tenyleg osszeall a csapat, mert elore fele brutalis a real, de labda elleni jatekunk nagyon [auto_cenzúra] tud lenni. Bizom benne, hogy Pedri jateka visszaesik es Yamal is elfarad addigra. :)
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.02.21. 20:49:08

epping írta:
Ez csak a BL döntőre vonatkozik, és csak az idei évre, nem általánosságban. És mondom, a jelenlegi kerettel, úgy, hogy a meglévő Carvajal + Militao duón felül nincs több sérültünk, meg eltiltott, stb.

Az idei két meccsből felesleges kiindulni. Az őszin jobbak voltunk, de nem élesek, az első 1-2 gólotok után meg kockáztattunk, és így jártunk. A januárit meg Tchouaméninek köszönhetitek, különösebben az sem szóra érdemes meccs.
Májusban már csúcsra lesz járatva a keret (ha még versenyben leszünk), ahogy minden évben. És ilyen körülmények között ez a csapat mentálisan, szakmailag és rutinban is messze felettetek jár. A támadó triótok is messze felülteljesít jelenleg szerintem, ők kipukkadnak májusra, és nélkülük meg kb bárki ellen esélytelen a Barca. Plusz részünkről jönne a revans motiváció, a BL hímnusz adta boost, a történelmi döntő megnyerésének esélye a Barca meg szerintem amúgy sem bírja a nyomást. (ezen a tápos csirke ágon sem vagyok biztos, hogy döntőbe juttok, ha majd esélyesként tekintenek magukra, sőt). Meg a bíró is semleges lesz, nem negreira tanítvány.

Ebben az általatok szajkózott mantrában meg nem hiszek, hogy a Madrid összeroppanna a Barca ellen, ezt csak ti szeretnétek hinni. Az igazság szerintem abban van, hogy a Barca extra motivált ezeken a meccseken, a Real meg totál energiatakarékos. A Barca üti a forró vasat, ha van esély alázni, a Madrid meg már a következő meccsre pihen, ha eldőlt a meccs.

Szóval ja, ha clásico lenne a döntőben részemről mehetne a ház, kocsi, asszony a 16.-ra. És tudom, hogy ez most k.cs.g nagyképű madridista dumának hangzik... Ne kezeljétek egy objektív szakvéleményként, mert nyilván nem az. Ez az én véleményem.

(amúgy nem állítom, hogy El Clásico lesz a BL döntőben, mert sem a Madrid, sem a Barca bejutásában nem vagyok biztos. A véleményem arra vonatkozik, hogy HA az lesz...)
Még mindig nem az igazi, de már kevésbé tűnik trollkodásnak :lol: Az azóta sem bizonyított(= rosszindulatú pletyka szint) Negreirázást meg inkább hagyjuk, mi részünkről is örülünk hogy a legendás Szatyros nem fújhatná a meccset.A RM TV általi nyomásgyakorlást meg azt hogy a Ligában a legfontosabb emberek java része nyiltan RM szimpatizáns azt főleg ne említsük meg.
Az előzetesen könnyebb ágat meg kiérdemeltük azzal hogy még sok sérülttel is vertük a Dortmund-Bayern-Benfica hármast, miközben a RM bukfencezett a Lille-AC Milan-Liverpool ellen.

A többi találgatás ami vagy bejön vagy sem, pont ez mutatja hogy mennyire lehetetlen előre megmondani a végkifejletet, de egy El Clasico előtt meg ez különösen igaz, lévén akkor is el tudja az előre esélytelenebb kalapálni a másikat amikor nagy csodának számítana, pont ezért lenne még tőlünk is erős még egy 4-0-s és 5-2-es győzelem után is olyanokat állítani hogy 0% esélye lenne a RM-nak ellenünk, hát még a másik oldalon.
Azt meg hogy összezuhanna a RM senki sem állította, azt viszont igen hogy a Barcelona, illetve a többi csapatok által RM-hoz állása, rettegése között hatalmas különbség van. A Barca tudja hogy hogyan kell földbe döngölni a RM-ot, és meg is tette jópárszor(mint ahogy a RM is a Barcát fordítva), és ez nem pedig csak egy mágikus, távoli álombeli eredmény hanem tapasztalaton alapul, hála annak hogy egy ligában van a 2 csapat és relatíve sokszor találkozik.

Azt meg hogy Camavingának köszönhetjük felesleges egy játékoson elporolni, csapatként győznek, csapatként veszítenek, ennyi erővel ti meg TEK-féle kiállításnak köszönhetitek hogy csak 5-2 lett a vége és nem több. :D Az arcokon meg nem úgy nézett ki hogy félgőzzel, nyaralni repültek ki Szaúd-Arábiába. Még 5-2-nél emberelőnyben is próbáltak a fehérek szépíteni, de úgy sem jött össze.

Maradjunk annyiban hogy sok fog múlni az aktuális formán, sérüléseken meg főleg. Lehet itt tavaszra ugyanúgy kiesett Rüdiger-Courtois-Bellingham-Mbappé mint ahogy kiesett/formán kívüli Pedri-Raphinha-Yamal is, ég és föld lesz mindkét csapat között a különbség.
De egy BL döntőn nem hiszem hogy bárkinek bármi motivációra lenne szüksége, ennyi erővel nektek a 820-adik BL cím, míg a mieinknek végre 10 év múlva egy olyan lehetőség hogy BL döntőt nyerjenek, és ha bejutnának a döntőbe akkor azt hiszem el is hinnék magukról annyi év bukfencezés után hogy ez sikerülhet is, annyi különbséggel hogy számukra a RM nem egy fekete mágiával bíró csapat, hanem az aktuális legjobb ellenfél akit le kell győzni, míg szinte az összes többi csapat(joggal) retteghet a RM ellen és elizgulja.
szbsz
Capitá del Barça

2025.02.21. 20:23:46

PR42 írta:

A Madridot senki se tudja megverni, ezt évről évre látjuk. Így is marad még 5-10 évig mert mindenki 25 alatti ott.
Most ezt nem tudom, hogy értetted, mert azt te se gondolhatod komolyan, hogy most 10 évig a Real fogja nyerni a BL-t? :D

Btw a BL-t általában az a csapat nyeri, amelyik a legkonzisztensebb, és nem az amelyiknek mondjuk van egy bika támadó szekciója... A Real védelme szerintem most elég "mid", ráadásul kiesett Carvajal és Militao is, előbbi lehet soha többet nem lép már pályára náluk. Elől is elég furik, mind a három sztár leginkább balon mozog otthonosan, még jobbon talán, de egyik se center az tuti...

Nyilván fognak nyerni a köv. 10 évben de szerintem max. 3-at, annál többet azért nem hinném!
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.02.21. 19:29:43

Sonoma írta:
2025.02.21. 16:21:04
BL ágrajz
GkTruYxWIAAwBPr.jpeg
Azért ez a sorsolás most nekünk kedvezett.
Ha innen nem sikerül a döntőbe jutni, akkor sose.
Én bízom Flickbe, hogy az águnkon lévő csapatok ellen lesz nyerő taktikája.
Nem látok legyőzhetetlen csapatot közöttük. Ha fegyelmezetten játszunk és nem állítatja ki senki magát, nálam kötelező lenne egy elődöntő. Nem lebecsülve őket, de az eddig mutatott játékunk alapjána a Benfica/Lille/Dortmund elleni kiesés nagy csalódás lenne. Az elődöntőbe meg a Bayernnek örülnék a legjobban az eddigi formájuk, plusz a védelmünk sebezhetősége miatt.

A másik ág meg igazi csemege lesz a rangadók miatt.
Ugyanezt gondolom, ha nem jutunk el az elődöntőig, az csalódás, onnan minden ajándék. Inkább a tripla terheléstől félek, hogy ez a keret azt nem fogja bírni. A kupában nem lehet pihentetni, ha meg akarjuk nyerni, a bajnokságban pedig bárki ellen képesek vagyunk bukni, szóval ott sem lehet leereszteni. Ehhez meg nagyon vékony a keret.

epping kollega hozzászólását nem kommentálnám bővebben, mert egészen biztosan menne a permanent ban, csak annyit, hogy az, hogy a két zacskó tőlünk azért volt, mert ők hagyták, hát, hogy is mondjam. Megmosolyogtató. :) Majd az élet eldönti.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.02.21. 18:58:51

Azt aláírom, hogy itt már könnyű ellenfél nincs, és senkit sem szabad lenézni, de az eddigiek alapján én azért nagyon csalódott lennénk, ha min. a top 4 nem lenne meg.
epping
Barça B

2025.02.21. 18:42:18

Sonoma írta:
...
Asszem elég világosan megindokoltam miért gondolom így, esetleh olvad el még egyszer, amit írtam. Amúgy vicces, de alattad a kollégád barcás létére még nálam is jobban hisz a Madridban. :D

------------------------------------

@PR42 Cserélnél helyet a Madriddal az ágrajzon, vagy nem?
Sonoma
Capitá del Barça

epping írta:

Májusban már csúcsra lesz járatva a keret (ha még versenyben leszünk), ahogy minden évben. És ilyen körülmények között ez a csapat mentálisan, szakmailag és rutinban is messze felettetek jár. (ezen a tápos csirke ágon sem vagyok biztos, hogy döntőbe juttok, ha majd esélyesként tekintenek magukra, sőt). Meg a bíró is semleges lesz, nem negreira tanítvány.

Ebben az általatok szajkózott mantrában meg nem hiszek, hogy a Madrid összeroppanna a Barca ellen, ezt csak ti szeretnétek hinni. Az igazság szerintem abban van, hogy a Barca extra motivált ezeken a meccseken, a Real meg totál energiatakarékos. A Barca üti a forró vasat, ha van esély alázni, a Madrid meg már a következő meccsre pihen, ha eldőlt a meccs.

Szóval ja, ha clásico lenne a döntőben részemről mehetne a ház, kocsi, asszony a 16.-ra. És tudom, hogy ez most k.cs.g nagyképű madridista dumának hangzik... Ne kezeljétek egy objektív szakvéleményként, mert nyilván nem az. Ez az én véleményem.
(ki vettem a lényegtelen részeket)
Húú ez olyan igazi madridista hozzászólás volt.
Idén nulla teljesítménnyel ellenünk akarsz te BL-t nyerni?
Ezzel a nulla védelmetekkel (hagy legyek kissé én is arrogáns veled szemben, ha már te is ilyen vagy velünk)?
Ősszel feltöröltük veletek a padlót otthon, annyira, hogy Perez már belebegtette Ancelotti menesztését első dühében. Már nekünk kínos volt nézni, ahogy egy tucatszor lesre állítottuk a támadóitokat. Akkor mit élhettek át a nézők?
Azután jött a január és fogadkoztatok még egy ilyen nem lesz, aztán megint feltöröltük veletek a padlót. Csak azért nem lett kínosabb, mert 10 emberrel játszottunk a 2. félidőben, hogy kiegyenlítettebb legyen az addig egysíkú játék. A szaúdi közönség is kapjon már valamit a pénzéért. :roll:

Attól, hogy szétrúgtatok egy düledező akolt (City) még nem lettetek BL esélyesek. Lehet az Atletico elleni kört sem élitek túl.
PR42
Jugador del Barça

epping írta:
2025.02.21. 15:41:01
PR42 írta:
2025.02.21. 13:36:07
Meg lehet mutatni. Micsoda parádék lesznek még itt. Nehéz lesz bírni idegekkel.
Na de csak lépésről lépésre. A Benfica is simán kiver minket ha nem vagyunk ott 110%-on.
Túl oldalon a Realnak sima az újta. Lúzer csapatok körbe mindenhol, Arsenal, Atma... PSG/Pool pont egymással.. amelyik túl éli azt elveri simán a Madrid.
Mi águnkon van a Bayern és az Inter, ők győztes csapatok, de idén nekik se nagyon megy.

Minden adott.
Azért gondolom nem cserélnéd el a Barca parádé ágát a Madrid lúzer ágára. :lol:

https://www.youtube.com/shorts/n3rgwszShoY
Fickó. Miért túlzol? Megint csak provokálsz.
Felesleges itt pattogni és feszkót gerjeszteni.

A Madridon kívül csak a Pool BL győztes azon az ágon. Toronymagas esélyes a Madrid a döntőre onnan. Ezt írtam és ez tény. Arsenal és Atma lúzer csapatok. A PSG-nek volt egy döntője de azon kívül évről évre lúzer. Tavaly a Dortmund verte ki őket…

Most jónak tűnnek de pont a Poolal játszanak.

Sima Madrid BL döntő.

És szerintem sima Madrid BL győzelem de ezt már a City 2-3 után is írtam.

Szóval a kommented nettó értelmetlenség.

A másik ágon a Bayern és az Inter van akiknek van bármi BL rutinja és talán mentális erőssége.

Szóval minden adott egy döntő klasszikóra.

Nem irtam de parádé ágat se az ellentetjét.

Ha a PSG és a Pool nem egymással játszana akkor nagyobb lenne a különbség, de így is azon az ágon van több erős csapat.

Végső győzelemre esélyes csapat meg kb ugyanannyi van itt is ott is, nem számolva a kimagasló Madridot.

Pool/PSG + Madrid
Inter/Bayern - talán Barca
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.21. 17:57:52

Könnyű vagy gyenge ágra szerintem nem érdemes panaszkodni. A Barca tett is ezért, második lett. A Liverpool mondjuk megszívta, de ez annak köszönhető, hogy a PSG gyengén teljesített.
Azért egy Monaco idegenben, Dortmund idegenben, Benfica idegenben, Zvezda idegenben, Bayern, Atalanta, Brest otthon nem éppen egy könnyű sorsolás.
Elméletileg ez a lebonyolítási forma a teljesítmény alapján igazságosabb lenne, de mindig vannak meglepetések, ahogy lesznek az egyenes kiesési szakaszban is.
A Brugges, PSV, Feyenoord továbbjutására sem sokan fogadhattak az Atalanta, Juve, Milan ellen.
epping
Barça B

MessiNeymarSuarez írta:
2025.02.21. 16:28:07
epping írta:
2025.02.21. 16:05:19

Halál nyugodt lennék, ha BL döntőben el clásico lenne. Szerintem ott hangyányi esélytek sem lenne. (max ha szerncsétek lenne madridi sérülésekkel)
Pont mint a Szuperkupa döntőben, ugye? :lol:

Ha nem trollkodsz, akkor érdekelne hogy miért gondolod így, miközben egy El Clasicorol mindig is lehet tudni hogy nem számít az előzetes forma és szinte mindig 50-50%.
Ráadásul egy BL döntőbe ha bejut, akkor egy csapat van aki jól ismeri és nem hatja meg a RM aurája, az pedig nem más mint az Fc Barcelona.

Májusban már csúcsra lesz járatva a keret (ha még versenyben leszünk), ahogy minden évben. És ilyen körülmények között ez a csapat mentálisan, szakmailag és rutinban is messze felettetek jár. A támadó triótok is messze felülteljesít jelenleg szerintem, ők kipukkadnak májusra, és nélkülük meg kb bárki ellen esélytelen a Barca. Plusz részünkről jönne a revans motiváció, a BL hímnusz adta boost, a történelmi döntő megnyerésének esélye a Barca meg szerintem amúgy sem bírja a nyomást. (ezen a tápos csirke ágon sem vagyok biztos, hogy döntőbe juttok, ha majd esélyesként tekintenek magukra, sőt). Meg a bíró is semleges lesz, nem negreira tanítvány.

(amúgy nem állítom, hogy El Clásico lesz a BL döntőben, mert sem a Madrid, sem a Barca bejutásában nem vagyok biztos. A véleményem arra vonatkozik, hogy HA az lesz...)
Válasz küldése