bence0330 írta: ↑2025.02.25. 12:00:41
Követi valaki a La Ligát úgy általánosságban? Látom a Villarreal mögött óriási a szakadék, szóval jó eséllyel visszatérhetnek a nemzetközi porondra, kis szerencsével akár a BL-be is. Milyen focit játszanak? Régen nagyon szerettem őket, még nem túl régen is követtem őket, de 1-2 éve nem. Beleillenek a tradícionálisan szép focival összeköthető csapat imázsába?
Ha lehetőségem, időm engedi követem a spanyol bajnokságot, szoktam nézni a Barca meccseken kívül több mérkőzést is, a Villarrealt különösen. Nekem tetszik a játékuk, nem olyan taktikus, inkább "őszinte", élvezetes meccseket tolnak, viszont a Bl-ben szerintem nagyon elhasalnának. Ez a lőjünk többet, mint amennyit kapunk stílus ott nagyon nem működik. Gyenge a védelmük, a középpályájuk is elég átjáróház. Ráadásul a betömörülő csapatok ellen nekik sincs igazán receptjük, ami a bajnokságot illeti.
A BL-ben egy Bilbaonak sokkal több keresnivalója lenne, viszont az El-re kifejezetten jók lehetnek.
Nem tudom mennyire tartozik ide, de a többi meccsen is ugyanúgy vannak bírói tévedések/megkérdőjelezhető ítéletek, ezért sem értem igazán a Real vergődését. Semmivel sincsenek nagyobb ellenszélben, mint a többi csapat, minket is ideértve. Főleg az olyan eseteket nem vagyok képes megérteni, mint az Espanol elleni Romero dolgot. Távolról sem volt egyértelmű piros, szinte minden meccsen akadnak ilyenek, és ilyenekre fogni a vereséget, illetve a bírói elfogultságot emlegetni tipikus vesztes mentalitás.