Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
.....igen, ahogyan az első 10 percben ez remekül sikerült a fiatal tüdővel és kocogás mellőzésével.....
asszem ez az a hsz már, ami elbillen az érzelmi alapú vagdalkózás felé. egyrészt a probléma ugye, hogy nem konkrét hozzászólásra reagálsz, hanem összeállnak benned valami masszává azok a hozzászólások, amik elégedetlenséged fogalmaznak meg Lewandowskival kapcsolatban, majd ezt szélsőséges, kiforgatott formában (egyesek szerint nem tud gólt lőni) bedobod mindenkinek címezve. és bár kérdéseket teszel fel a végén, az embernek már nem sok kedve van érdemben reagálni, én pl. nem tudom, hogy mire reagáljak, de megpróbálom.Troym írta: ↑2025.02.26. 09:19:45Tegnapig meg azt olvastam, hogy gólerősségben van polcokkal Lewy felett Torres, el kéne dönteni mostmár, kezd tényleg viccessé válni.
Ma a kirtika épp, hogy nem jól támad le, tegnapelőtt még gólt lőni nem tudott, csak épp Ferran sokadszor bizonyul kezdőként haszontalannak.
Akkor se letámadni, se gólt lőni nem tud szerintetek Lewy, ha jól foglalom össze... Mi lenne a megfelelő mennyiségű gól, ami után hasznos játékosnak tűnne? 50? 75? Messi rekord 93?
Ezután mi jöhet még kritikában? Kevés bedobást végez el? Kevés a kulcspassza?
Mert jelentéktelen. Mit presszingeljen egy center, tengernyi területen? Pontosan annyit kell presszingelnie egy centernek, amennyit Messi presszingel az argentin válogatottban. Semennyit. Kipasszolják, semmi jelentősége. Úgy működött Lewandowski nélkül a presszing, hogy kaptunk két gólt... Amúgy sem a centereken múlik, semmit nem tud tenni egy center, ha a kapus rosszul helyezkedik, a wannabe vkp nem lép ki időben a lövőre, a tutyimutyi meg bocsánatkérően elengedi az ellenfelet, még vissza is szökken, "uraim, én itt se vagyok".
Gavi egy ponton szerintem nagyon jó volt. Volt az az időszak, amikor közel egy szinten voltak Pedrival hasznosságban, nem skillekben. Más rendszerben, sérülés előtt. Gavi viszont mintha most gyengébb lenne, mint 16 évesen, semmit nem fejlődött, sőt, egyenesen mintha gyengébb lenne. Régen szépen fordulgatott le, a passzsebessége is gyorsabb volt, gólerősebb volt, még a válogatottban is húzóember volt, szóval egyértelműen volt ott alap, de valahogy nem lett belőle semmi, nem tudom, hogy a sérülése mennyire játszott közre ebben, de kétlem, mert már amúgy idén is villantott meccsekig abból, szuperkupa környékén.LG írta: ↑2025.02.26. 10:25:52Gavival egyetértek, jelenleg a leggyengébb középpályás. De Jongra szerintem azért vannak jobban berágva az emebrek, mert egy csomó pénzért jött hatalmas elvárásokkal, Gavi ezzel szemben jóval kevesebbe került a klubnak. De igen, szerintem is túl magas polcra rakták őt, miután berobbant, konkrétan Pedrivel emlegették egy szinten, idén meg látjuk, hogy hatalmasra nyílt az olló a két játékos között.Andrsika írta: ↑2025.02.26. 10:19:31Kicsit túl van tolva ez a Torresez dolog. Nálam ez a csere opció működne csak vele… Kezdő soha nem lenne akár milyen is Lewa. Nálam aki még borzalmasan tré és őt nem veszik egyesek annyira elő kint De jongot az Gavi! Borzalom amit művel ő ebben a Flick rendszerben nettó emberhátrány. Pedri pedig hatalmasat nőt idén a játék minden terén előre óriási tanár a srác!
Gavival egyetértek, jelenleg a leggyengébb középpályás. De Jongra szerintem azért vannak jobban berágva az emebrek, mert egy csomó pénzért jött hatalmas elvárásokkal, Gavi ezzel szemben jóval kevesebbe került a klubnak. De igen, szerintem is túl magas polcra rakták őt, miután berobbant, konkrétan Pedrivel emlegették egy szinten, idén meg látjuk, hogy hatalmasra nyílt az olló a két játékos között.Andrsika írta: ↑2025.02.26. 10:19:31Kicsit túl van tolva ez a Torresez dolog. Nálam ez a csere opció működne csak vele… Kezdő soha nem lenne akár milyen is Lewa. Nálam aki még borzalmasan tré és őt nem veszik egyesek annyira elő kint De jongot az Gavi! Borzalom amit művel ő ebben a Flick rendszerben nettó emberhátrány. Pedri pedig hatalmasat nőt idén a játék minden terén előre óriási tanár a srác!
Az aktuális kezdő felállításánál igenis az számít, mit csinálnak az elmúlt időszakban. Ne már. Ad absurdum valaki lő 100 gólt 2 hónap alatt, aztán 2-t a következő 4 alatt, miközben valaki más sokkal többet, akkor az első játékost tennéd a kezdőbe, csak mert 102 gólos?
Utolsó 5 bajnokin 4 gól, idei 2 BL meccsen 2 gól, idei 3 spanyol kupameccs 3 gól Lewynélbence0330 írta: ↑2025.02.26. 09:57:194 hónapja egy csúcséles Lewy mit csinált, ezzel nem vagyunk előrébb, ez nosztalgia kategória. Semmi jelentősége, mit tudott októberben meg szeptemberben adni. Az brutál volt, de most nem ez a helyzet, és amiatt van jó statja, és még úgy is kb csak egál környéke Ferránnal, amit amúgy nem is gondoltam volna.
Nem-e?
Igen, te konstansan Lewy első 2,5 hónapjával mented a lengyelt. Az kb sztratoszféra szint volt. Azóta meg nem sűrűn rúg gólt, és pláne gyenge játékban. Az elmúlt hónapokat nézve Ferrán magasan van felette. Jelenleg nem számít a játékban, hogy 4 hónapja egy csúcséles Lewy mit csinált, ezzel nem vagyunk előrébb, ez nosztalgia kategória. Semmi jelentősége, mit tudott októberben meg szeptemberben adni. Az brutál volt, de most nem ez a helyzet, és amiatt van jó statja, és még úgy is kb csak egál környéke Ferránnal, amit amúgy nem is gondoltam volna.
Szerintem meg ez a statisztika pont, hogy Torrest is dicséri, cserejátékosként perc/gól mutatóban nem sokkal marad el a kezdő 9-estől, ráadásul előbbi azért ebben a szezonban is sokszor szélsőt játszott. Szóval ezt pont azt mutatja, hogy nem biztos, hogy stabil kezdőként jelentősen elmaradna a lengyleltől, még gólokban sem, játékban pedig azért mindig is jobb volt. Fel lehet hozni a tagnapi meccset, de hétvégén meg Lewa volt 0, Torres meg jött, és felpörgette a játékot, majd a helyzetét is beverte.gránit írta: ↑2025.02.26. 09:18:40
Ami a termelékenységet illeti:
Ferran: 1020 perc, 11 gól, 92 perc/gól
Lewandowski: 2812 perc, 33 gól, 85 perc/gól
Ez nem tudom, melyik univerzumban billen Ferran felé vagy lehet egyáltalán egálról beszélni. A 85 perc/gól, 36 meccs 33 gól mindenesetre brutálisan erős statisztikák.
Ráadásul gól/percben sem veri Lewandowskit.
Mi nem pattan el???bence0330 írta: ↑2025.02.26. 09:27:17Igen, Ferrán jó ideje statisztikailag sokkal-sokkal gólerősebb, és hasznosabb. Utóbbit tegnap is láttuk, iszonyat látványos volt, tud passzolni, tud presszingelni, nem pattannak el tőle a labdák, hogy az ellen kontrázhasson belőle sokat. Előbbit meg nyilván nem egy meccsen méred le, semmi értelme kb, alsó hangon heteket kell nézni, de inkább hónapokat.
Vond le az első 2,5 hónapot, és megkapod, mi a baj vele. Addig egy félisten volt, de ebből nem lehet megélni egy szezonon át, hogy akkor annyit termelt, hogy az fél, akár egész szezonra is elég lenne. Az sem volt normális dolog, jó értelemben. És akkor amúgy nem csak gólokban volt parázs, lehetett vele kényszerítőzni, sarokkal gólpasszt ad, tapad hozzá a labda. De ez van, ha már kifelé mész, ez 2-2,5 hónapig tartott. Tavaly és tavaly előtt is egy ponton túl fék lett, idén is.Troym írta: ↑2025.02.26. 09:19:45Tegnapig meg azt olvastam, hogy gólerősségben van polcokkal Lewy felett Torres, el kéne dönteni mostmár, kezd tényleg viccessé válni.
Ma a kirtika épp, hogy nem jól támad le, tegnapelőtt még gólt lőni nem tudott, csak épp Ferran sokadszor bizonyul kezdőként haszontalannak.
Akkor se letámadni, se gólt lőni nem tud szerintetek Lewy, ha jól foglalom össze... Mi lenne a megfelelő mennyiségű gól, ami után hasznos játékosnak tűnne? 50? 75? Messi rekord 93?
Tűpontos.Zozzy 5 írta: ↑2025.02.26. 07:05:07Sztem mindenki leírta, aki megtalálta a lengyelt, hogy az a baj vele, hogy nem tud már részt venni a felső presszingben, ami a játékunk alapköve és a védekezés kulcsa, ott kezdődik az egész. Ha nem tudjuk viszonylag rendszeresen fent tartani a labdát, akkor jönnek azonnal a védelem mögé belőtt labdák, a védelmünk meg a felezőnél van. Torres sokkal jobb ebben, mert fiatalabb, ennyi, speciel a statja neki is durva, abba kár belekötni, hogy tegnap nem rúgta be, mert amúgy nagyon is be szokta, és nem az számít, hogy egy meccsen mi volt.gránit írta: ↑2025.02.26. 00:01:51Komolyan, még ezek után is megy a Lewandowski-fikázás?Gólt lőtt, Torres meg nem. Ennyire lennénk beljebb, ha Torres kezdene. Semmennyire. Volt pár jó meccse, ennyi. Nem lehet egy 60 meccses szezonra kivetíteni. Amúgy tényleg volt pár jó meccse, és helye van a rotációban. Lewandowski meg 36 meccsen tart 33 gólnál. Elképesztő statisztika.
Az igaz, hogy nem önmagában Lewaval van baj, hanem Flick hozzáállásával mellé, aki akkor se volt hajlandó visszább állni tegnap, amikor behozta a 36 éves emberét előre, majd lehozta Yamalt meg Raphinhat, akik amúgy mentesítik valamennyire Lewat, mivel a lengyel ugye visszább jön az ellenfél 6osara alapesetben, és Raphinha meg Yamal szélről indítja a presszinget. Szóval Flick beleesett abba, hogy azt szeretné, a kecske meg a káposzta is meglegyen...tudjon pihentetni, de azért a védelmünk ugyanúgy a felezőnél legyen, na ez nem ment. Főleg h berakta Lewa mögé Gavit, akinek még csak tüdeje van a pressinghez, agya sajna elég kevés, értsd ezalatt, hova és mikor kéne bizonyos passzsavokat zárni, milyen irányból kéne rafutni az ellenfélre, ilyenek.
Na mind1, függetlenül attól, hogy ez tegnap tényleg nem önmagában Lewa hibája volt, hosszútávon akkor se fér bele, hogy a centerunk nem tud részt venni a letamadasban egy ennyire gegenpress csapatnál, mint amit Flick akar látni. Az elején működött, hogy Lewa visszalép a 6osra, és akkor őt így kíméli, csak ezt már egyrészt kiismerték az ellenfelek és nem új, másrészt a szezon végére nem fogja bírni Yamal meg Raphinha, hogy dupla melót rak a pressingbe, mert a centerunk nyugdíjas és őt kímélni kell...nem arról van szó, hogy Lewa rossz, hanem arról, hogy nem bírja már el a csapat, és az előnyök hátrányok összevetésben már több a hátrány szerintem. Szép a statja, de Ferrané is, nem tudjuk, hogy ebben a rock and roll fociban ugyanolyan meccsszammal, mint ami a lengyelek van, nem e tartana hasonló mennyiségű gólnál, de cserébe ő használható a védekezésben is.
Szépen összefoglaltad. Amúgy nekem a lengyel játékában a presszing kevésbé hiányzik, mint amit támadásépítésben, labdatartásban kapunk vele. Presszingnél még egész szépen hajt szerintem, nyilván Torres kicsit jobban, de ebben nem látok akkora különbséget. Viszont amikor ráraknak egy labdát félpályánál, még most csereként is elpattattant tőle az oldalvonalig, aztán jött belőle az ellenfél, emberhez meg véletlenül sem került így labdjája. Torres ezt folyamatosan megoldotta szinte, nem is tudom hány helyzetünk lett úgy, hogy egyérintőből vagy egy érintés után emberre rakta. Na ha Lewy ennyit meg tudott volna csak tenni a végén, lehet nem kapunk két gólt. Nem mondom, hogy ez volt a fő gond, mert nagyon nem. De ez is egy része volt. És ez konstansan látszik, amikor a pályán van.Zozzy 5 írta: ↑2025.02.26. 07:05:07Sztem mindenki leírta, aki megtalálta a lengyelt, hogy az a baj vele, hogy nem tud már részt venni a felső presszingben, ami a játékunk alapköve és a védekezés kulcsa, ott kezdődik az egész. Ha nem tudjuk viszonylag rendszeresen fent tartani a labdát, akkor jönnek azonnal a védelem mögé belőtt labdák, a védelmünk meg a felezőnél van. Torres sokkal jobb ebben, mert fiatalabb, ennyi, speciel a statja neki is durva, abba kár belekötni, hogy tegnap nem rúgta be, mert amúgy nagyon is be szokta, és nem az számít, hogy egy meccsen mi volt.
Az igaz, hogy nem önmagában Lewaval van baj, hanem Flick hozzáállásával mellé, aki akkor se volt hajlandó visszább állni tegnap, amikor behozta a 36 éves emberét előre, majd lehozta Yamalt meg Raphinhat, akik amúgy mentesítik valamennyire Lewat, mivel a lengyel ugye visszább jön az ellenfél 6osara alapesetben, és Raphinha meg Yamal szélről indítja a presszinget. Szóval Flick beleesett abba, hogy azt szeretné, a kecske meg a káposzta is meglegyen...tudjon pihentetni, de azért a védelmünk ugyanúgy a felezőnél legyen, na ez nem ment. Főleg h berakta Lewa mögé Gavit, akinek még csak tüdeje van a pressinghez, agya sajna elég kevés, értsd ezalatt, hova és mikor kéne bizonyos passzsavokat zárni, milyen irányból kéne rafutni az ellenfélre, ilyenek.
Na mind1, függetlenül attól, hogy ez tegnap tényleg nem önmagában Lewa hibája volt, hosszútávon akkor se fér bele, hogy a centerunk nem tud részt venni a letamadasban egy ennyire gegenpress csapatnál, mint amit Flick akar látni. Az elején működött, hogy Lewa visszalép a 6osra, és akkor őt így kíméli, csak ezt már egyrészt kiismerték az ellenfelek és nem új, másrészt a szezon végére nem fogja bírni Yamal meg Raphinha, hogy dupla melót rak a pressingbe, mert a centerunk nyugdíjas és őt kímélni kell...nem arról van szó, hogy Lewa rossz, hanem arról, hogy nem bírja már el a csapat, és az előnyök hátrányok összevetésben már több a hátrány szerintem. Szép a statja, de Ferrané is, nem tudjuk, hogy ebben a rock and roll fociban ugyanolyan meccsszammal, mint ami a lengyelek van, nem e tartana hasonló mennyiségű gólnál, de cserébe ő használható a védekezésben is.
Plusz a lengyel is kihagyta a clutch lehetőséget, még csereként is (szegény Rapha, neki mindegy, ki van előtte, őrjítő lehet, hogy ennyire alulrúgják a labdáidat hosszútávon is). A gólja szép volt, de kellett hozzá az is, hogy Yamal a meccsen kb először hámozza át magát az emberein és tudjon passzolni.