2025.03.01. 08:08:05
Szerintem:
Christensenért nem kaphatunk csak aprót.
Ha 10 körül kaphatunk 1 éves szerződéssel, akkor örülhetünk. Azért nem írok kevesebbet, mert a PL-ből jött, és sokkal minőségibb védő, mint pl. Lenglet, akiről láthatjuk, hogy szintén nem kutyaütő, de ott a 12 milliós fizetésétől szabadulnunk kell. Ami úgy alakult ki, hogy jó fej volt, és lemondott a Covid alatt a fizetése egy részéről, amit utána fizetünk vissza részletekben. Amiről ugye sok játékos egyrészt nem volt hajlandó, másrészt ha igen, még idén is jelen van a bértömegben.
De ezt ugye az összes klub megoldotta, és senkinek nem volt, van belőle problémája, csak éppen minket érint így az FFP, ahol minden szakág után még a portás fizetését is be kell kalkulálni az FFP-be.
Christensen leigazolása is példa, miért nem a legjobb az ingyenes igazolás. Amire eljut odáig egy szerződés, valami probléma valószínűleg van a játékossal, vagy a klubbal, ráadásul kiemelt fizetést kapnak, ami visszaüt az agyament FFP-ben.
Én személy szerint nagyon kedvelem Christensent, óriási érdemei vannak a bajnokságot nyert szezonban. Egy nagyon szerény, nagyon jó képességű játékos.
Nem tartom megfelelőnek, hogy folyamatosan sérülten játszattuk, amikor eleve sérülékeny.
Tavaly saját nyilatkozata alapján egész évben fájdalommal játszott, és télen pedig egy rutin műtétről írtak.
Azt sem tartom igazságosnak, hogy most pedig Flick van előszedve, írtam, hogy az ő és a stáb bérét is be kellett illeszteni. Végre évek óta először van egy profi edzője a klubnak, aki próbál megfelelő fizikai felkészítést nyújtani, rotálni ezen a hiányos kereten, és a sérült játékosokra is jobban odafigyel.
Azért csak jobban, mert már rég elment volna a szezon, ha kihagyja Yamalt, Raphinhát, amikor írták, hogy problémáik vannak.
És akkor a sajtónak, akik szintén sok esetben szurkolók, válaszolhat, miért nem játszik Torre, miért nem játszik Fort, miért nem játszik Christensen, miért nem játszik Araujo és így tovább, vagy éppen mások miért játszanak.
Vezetőség kérdésben már leírtam a véleményemet, de most ebben az esetben nyersebben fogok fogalmazni.
Ilyen ótvar, részrehajló, madridi szabályozással, ami az egész bajnokságot nézve kontraproduktív, és az összes többi bajnokság rajtuk röhög (linkeltem Bayern sportigazgatója mi az a regisztráció a La Lugában féle nyilatkozatát, tegnap Tebas mester lenyilatkozza, hogy beperelte a Cityt, ok, ha már a La Ligában ennyire minden rendben van) még csoda, hogy egyáltalán itt is tartunk jelenleg.
Továbbra is tartom, hogy több száz millióval vágtak meg minket, mint pl. A BL szereplések, előnytelen vásárlások/eladások, szerződések (játékos/gazdasági kar/VIP páholy eladás), extra adók kifizetése.
Emellett óriási mértékben rontották a klub presztízsét, és a céget érintő titkokat szivárogtattak ki, ami büntetendő.
Egyszerűen fogalmazok:
Jelen állás szerint mindenki egy csöves klubnak tart minket, aki a rezsijét sem tudja fizetni. Ha pedig találunk egy szponzort, (mindig kell, most Azerbajdzsánban!!! volt Laporta) mondjuk a Nike vezérigazgatójának, vagy az arab sejkeknek be kell bizonyítaniuk, hogy a cégük a La Liga számára megfelelő fedezettel rendelkezik, és komoly cégnek számítanak. Ezt igazolják ezer féle papírral.
Vezetőség szempontjából én nagyjából elégedett vagyok.
Ott van Pique tegnapelőtti nyilatkozata, 2015-ben 1% esélyt adtak Bartóék újraválasztására. Majd tripláztunk, semmi nem változott, vezetés, edzők, játékosok, és mégis nyert. Ő a szurkolói lélektant említi.
Nekem is vannak problémás és kérdéses intézkedéseik gazdasági és erkölcsi szempontból, de én elismerem, hogy nagyon (nem kifejezés)nehéz helyzetből indultak, és szinte össze lett "kukázva" a jelenlegi keret.
Amellett, hogy leírtam, hogy Xavi egyik kedvenc játékosom volt, és nagyon köszönöm neki a bajnoki címet, (ami nem csak sportszakmai de főként presztízs szempontból óriási eredmény abban az időben)
továbbra is tartom, hogy Laporta legnagyobb hibája, hogy Koemant ősszel küldte el, és nem hagyta végig a szezont neki, a téli erősítésekkel együtt, a BL indulásnak azzal meg kellett volna lennie.
A vezetőség akkor már tudta, hogy a gazdasági karokat meg kell lépni, és nyáron lenne esély tapasztalt edzőt hozni, aki saját maga tudja kialakítani a keretét, még ha ott is voltak 1+ milliárdos bevétel mellett korlátozások, mint pl. Koundet nem tudtuk már regisztrálni.
Lehet, hogy akkor nem Ferran, vagy a 34 éves Lewy érkezik, vagy lehet, hogy a keret jobban lett volna menedzselve a távozók és érkezők terén, és akkor most erősebb lehetne a jelenlegi keret is.
Emellett Xavi is építhette volna tovább a karrierjét, és nem bántunk volna így 2 klub legendával.
Valószínűleg lehetett volna jobban irányítani a szerződések, fizetések, vételek/eladások edzők, gazdasági oldal helyzetét, de az adott körülmények mellett, nem győzöm hangsúlyozni a Bartomeu féle vezetés és egy Vis Major helyzet után, én személy szerint tized annyira tartom hibásnak a vezetőséget, edzőket, játékosokat, mint a La Liga életszerűtlen szabályozását és az ellenséges, elfogult, kicsinyes hátráltatását.