Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Tőlem szokatlan módon egy mondatban megpróbálnám összefoglalni a szerintem általad jól megfogott játékfelfogás lényegét: "Akármennyit rúghattok, mi úgyis többet rúgunkvidra írta: ↑2025.04.20. 04:35:08Nagyon minimális olyan régi-guardiolás biztonságot érez ebben a csapatban az ember (vagy a barcás időszakában nála is ez volt, a City-nél már nem?). Inkább ez a totál freestyle. Valahol mindig van néhány igazán f*s meg néhány igazán jó teljesítmény. Olyan, mint a kaja, amit hajnalban főzöl abból, amit a hűtőben találsz.
Flickes támadó káosz őrület. Az a vicces, hogy emiatt tart tőlünk mindenki, mert nem lehet tudni, mi fog történni a meccsen.
Ha Yamal rossz, akkor ott egy jobb Torres, vagy Lewa. Ha ők se, akkor előkerül egy jobban teljesítő Rafi meg Olmo. Vagy ha az utóbbiak rosszak, akkor az előbbiek jók.
Aztán ott van Pedri, aki elég stabil, de néha ő is rossz, dehát van Fermin is meg Gavi.
Hátul mindenki viszonylag rossz, de ha mégis valaki kicsit jobb, akkor megnyerjük a meccset, mert kevesebb gólt kapunk, mint rúgunk.
Ha már ez a káosz van amúgy, Fati miért nem játszhat? Mé' ne!
Amúgy a feltolt védvonal elég biztos pont az ellenfelek számára, kezdik is ügyesen kihasználni, amikor éppen sikerül. Ha nem, akkor 80 les van egy meccsen, ha igen, mint most, akkor meg megfordítjuk.
Tököm se érti, de próbáltam összefoglalni.
A védekezés és a támadójáték is kicsit megtévesztő, mert hátrányban (főleg két góllal) már a megszokottnál sokkal jobban feltoltuk a védekezést, gyakorlatilag egy ember maradt biztosítani, amivel többször nem is lett volna gond, ha nincsenek olyan egyéni hibák. Inigo borzasztó meccset hozott le, a második gólnál is inkább ő volt benne, mint de Jong. Nyilván mindketten hibáztak, de ha IM elfejeli, ahogy akarta vagy hagyja a hollandnak nem lett volna gond.bence0330 írta: ↑2025.04.19. 21:03:38Ma olyan volt, mint az elmúlt években, remélem csak kisiklás volt. De azért az is igaz, hogy még az átlagnál is extrábban toltuk fel a védelmet, és a Celta készült fel a lescsapdánkból idén talán a legtudatosabban. Nagyon okosan csinálták, szerintem jár nekik is elismerés ebben, mi meg kicsit beleestünk az ő csapdájukba, sokszor használták ki pl. a félpályás kivételt a lesszabályban.
Ma olyan volt, mint az elmúlt években, remélem csak kisiklás volt. De azért az is igaz, hogy még az átlagnál is extrábban toltuk fel a védelmet, és a Celta készült fel a lescsapdánkból idén talán a legtudatosabban. Nagyon okosan csinálták, szerintem jár nekik is elismerés ebben, mi meg kicsit beleestünk az ő csapdájukba, sokszor használták ki pl. a félpályás kivételt a lesszabályban.
Tek olyan, mint anno Valdes. A legkeményebb helyzetek megfogja, majd jön egy banális beadás, ívelés és mellényúl. Évekig ment ez a műsor olyan 15 évvel ezelőtt, nekem egy az egyben deja vu. Talán Tek kevesebbet lepkézik, csak nehogy elszóljam magam.
Ezt adom, G. M. borzalmas, mennyire testidegen.Troym írta: ↑2025.04.19. 18:54:47Gyermeteg védelmi hibák és szuper cserék.
A meccset Olmo és Yamal beállítása változtatta meg.
Hátul viszont sürgősen tenni kell valamit, én Balde felépüléséig kiraknám balhátvédnek Inigot, mert GM minden szempontból katasztrófa és EG - Araujo mehetne középre. Inigo is rengeteget bénázott ma, de GM-re tudatosan rájátszik minden ellenfél 10-20 beadás érkezik mellőle.
Kapusposzton nincs ötletem, szerintem ezt a meccset Penával simán bukjuk, mondom ezt az óriási Tek hiba ellenére.
Raphinha meg jobb oldalon visszavedlik közepes játékossá, kár akár egy percig ott használni.
Izgis meccs volt, én sem hittem már a győzelemben.
Pont, amit írtál, Rapha lökése a végén, 90. perc körül, nem tudom pontosan már.Saviola írta: ↑2025.04.19. 18:40:49Inigo szituja megvan, melyik a másik?bence0330 írta: ↑2025.04.19. 18:31:56Szerintem a brazil azért úszta meg, mert mellkast lökött, de közel volt a piroshoz, ja. Nem panaszkodhatunk ma a játékvezetésre, a tizi egyértelmű volt, de volt két olyan esetünk is, amit kicsit rosszabb indulattal be lehetett volna fújni pirosnak.
A Madridnak nagyon-nagyon nehéz meccse jön holnap, szerintem a Bilbao van olyan jó csapat, mint ők, teljes 50-50. Hátha.
Inigo szituja megvan, melyik a másik?bence0330 írta: ↑2025.04.19. 18:31:56Szerintem a brazil azért úszta meg, mert mellkast lökött, de közel volt a piroshoz, ja. Nem panaszkodhatunk ma a játékvezetésre, a tizi egyértelmű volt, de volt két olyan esetünk is, amit kicsit rosszabb indulattal be lehetett volna fújni pirosnak.
A Madridnak nagyon-nagyon nehéz meccse jön holnap, szerintem a Bilbao van olyan jó csapat, mint ők, teljes 50-50. Hátha.
Izgalmas volt...