Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
gránit
Director del Fútbol

2025.05.15. 11:17:22

Nézzük a bizonyítványhoz csatolt magyarázatokat.

"Gyakorlatban úgy kaptunk 7-et hogy volt
egy golf pályáról összekukázott egyébként soha elit szintet meg sem közelítő kapusunk"

Ezzel teljesen egyetértek, de ki mondta, hogy bagatellizáljuk el folyton a kapuskérdést? A kérdés nyilván költői, mert a kultúránkhoz hozzátartozik, hogy a kapus nélkül értelmezzük a csapatot, és úgy teszünk, mintha ez a poszt nem lenne fontos, és nem tartozna hozzá a játékhoz.

Ezért is értek egyet Peterrel, mert a sportban nincs olyan, hogy lutri. Tenni kell azért, hogy nagyobb esélyünk legyen, mint a többieknek, de akkor innentől kezdve ez már nem lutri, hanem annak küzdelme, hogy ki tesz többet a sikerért. Nem valami szerencse fújja össze a BL-címeket, hanem a tettek.

Az Inter 2023-ban igazolta Sommert. Ki mondta, hogy mi ugyanabban az évben Penát igazoljuk le, és ne őt?

Éééééés most ugrik a majom a vízbe. Pena 40 ezer euróval TÖBBET, igen, kérem szépen, 40 ezer euróval TÖBBET keres évente, mint Sommer.

https://www.capology.com/club/inter-milan/salaries/
https://www.capology.com/club/barcelona/salaries/

Ki a hibás azért, mert állandóan félvállról vesszük a kapuskérdést? Egyedül mi. Leigazoltuk Penát, drágábban, mint amennyiért ugyanabban az évben Sommer leigazolt az Interhez.

"egy 3. osztályú játékos bhv-ben"

Ki ragaszkodik Martinhoz? Szerintem Valle jobb játékos, és ő lett elküldve. Mingueza azóta válogatott játékos, ki tékozolja el, ha nem mi? Megint nem a gép dobott oda nekünk egy játékost, mi akartuk őt.

"és egy szélsőből behúzott cápa center"

Ki mondta, hogy Roque-ra pazaroljuk el a lehetőségeinket? Nem létezik olyan barcás fórum, ahol a középcsatárkérdést úgy lehetett volna felvetni az elmúlt években, hogy ne ütközött volna heves egyetnemértésbe. A klub maga nem akart középcsatárt, pedig legalább 2 éve kellene már oda igazolni valakit. Közben sorra halászták el az orrunk elől potom pénzekért, semmi összegekért a gólerősebbnél gólerősebb centereket, Guirassy-tól kezdve Julian Alvarezig.

Szóval azért, hogy ne alakuljanak ki kellemetlen helyzetek, azért tenni is kell. A másik oldalon is voltak sérültek, Pavard, Carboni; Martinez sérülten játszott. De ők nem vállaltak félvállról annyi posztot, mint mi, és azt se felejtsük el, hogy sokkal kevesebb pénzből gazdálkodnak, mint mi.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.05.15. 11:09:13

PR42 írta:
2025.05.15. 08:06:34
Nem elvárható hogy valaki 4-5 kezdő játékos hiányzása mellett BL döntőbe jusson. Nem.
Mondjuk ettők még az utolsó 5 perc in game managelése borzasztó volt, és 1-2 kezdőjátékos beválogatása is (Martin, Olmo, inverzben Christensen, de azt még értem)

Amúgy viszont igen, elég jó lista lett, sokat számít. A mi szűk keretünkben ennyi kifejezetten, főleg, hogy az a két kezdőnk volt sérült, akik mögött nincs emberünk. Egy Citynél ha lesérül 4 játékos, kevésbé takarózhatnak, mert van másik. Nem jó nekik sem, de megoldható. Nálunk sajna nem, bár Martinnál lett volna jobb opció pl, mint egész szezonban. Fort, Inigo, akárki.

Szóval szerintem hibázott is Flick párat, ami a meccsükbe került, de hát nem lehet hibátlanul végigtolni egy szezont, ő majdnem megtette a naptári évben. De valóban hendivel indultunk.

Én amúgy az általad felsoroltak miatt gondolom a PSG-t már a nyolcaddöntő óta elég magasan a fő esélyesnek. Nincs sérült, és emellég még igazából nincs bajnokságuk sem már hónapok óta. A kettő nyilván össze is függ, ha 25 ponttal vezettük volna a ligát februárra, Koundé és Baldé többet pihen.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
PR42
Jugador del Barça

2025.05.15. 08:06:34

Peter írta:
2025.05.14. 22:10:21
Első nekifutásra csak egy kérdést gondoltam írni, hogy milyen az a bizonyítvány, amihez ennyi magyarázat szükséges? Kicsit vagy nagyon, de csak ez a kérdés félreérthető lett volna önmagában, ezért bővebbre fogom.

Hiányzók? Máshol is volt, van, lesz, ez a foci velejárója
A labdarúgás csapatsport, 24 fős kerettel.

7 gólról és gránit statjaiból bevillant a liverpooli Loris Karius, akire a gyakorlatban ráfogható a bukás, de mégis a Pool bukott, mint csapat.

A BL nem lutri, hanem egy hatalmas bevételi forrás, illetve annak szokott szerencséje lenni, aki többet tesz érte. Hogy mi ez a több, az már lehet szubjektív megítélés vagy magyarázat tárgya.

Amelyik csapat a bajnokság megítélése alapján vagy a bajnokságra tervezi a keretet, abból - általában - sosem lesz BL győztes csapat.
Álmodni is lehet bármekkorát, de ahhoz, hogy részben vagy egészben teljesüljön, muszáj tenni is valamit.
Azért volt ilyen hosszú, mert mindenre kitért amit most felhoztál, és meg is cáfolt.

Mindenhol vannak hiányzók? Írtam egy hosszú listát hogy NEM. Vagyis, ja, de, csak azok akiknél sok a hiányzó azok elődöntőig SE jutnak, vagy döntőbe biztos nem. Ott a lista, nézd át. Ez az érved nem él. Nem elvárható hogy valaki 4-5 kezdő játékos hiányzása mellett BL döntőbe jusson. Nem.

Karius. Hát szerintem pedig pont ez a lényeg. Ha nem Karius véd hanem Allison (akkor még nem volt ott) akkor azokat a gólokat nem kapják be. Más gólokat ugyanúgy kaphattak volna, de azokat nem. Direkt visszanézve: Madrid 0 sérült, Liverpool 3 sérült (Matip, Ox, Gomez). Mignoletben én se biztam volna jobban mnit Kariusban, ő volt a padon. Szóval? Szóval ott is a több sérülttel rendelkező csapat kapott ki, pedig a Liverpool kezdőjéből csak 1 fő hiányzott, Matip. Aztán igazoltak egy kapust mert azon a poszton ment el, és rá egy évre megnyerték. Csak hogy ott nem a sérülés miatt volt hiányos a kapus poszt, hanem mert nem jutott rá korábban pénz hogy megerősítsék.

Az hogy a BL nagy bevétel forrás az nem zárja ki hogy lutri legyen hogy ki nyeri meg. A kettő együtt is tud igaz lenni, nem is értem mit akartál ezzel mondani.
Azt sem értem hogy mit akarsz mondani azzal hogy ki tesz többet érte, és hogy annak lesz szerencséje. Direkt írtam hogy úgy kell igazolni hogy tehermentesítsük a kezdőket, szóval pont ezzel teszünk az ellen hogy sok legyen a sérült. Akkor egyetértesz, ugye?

Az a csapat amelyik bajnokságra tervez, nem lesz BL-ben sikeres?? Akkor kérlek sorolj példákat, és támogasd meg ezt egy kicsit.

Álmodni lehet, tenni kell? Így van, ezért írtam le hogy mik a racionális lépések amik a BL-ben is segíthetnek minket, illetve hogy mik a nem racionális lépések, amik nem segíthetnek minket. Ezutóbbi a BL csalódás miatti hirtelen felindulásból elkövetett téves keret tervezés. Ez lenne a hülyeség.
Peter
Director del Fútbol

2025.05.14. 22:10:21

gránit írta:
2025.05.14. 18:43:46
Nekem véletlenül erről is van statisztikám.
Minden igényt felülmúló, minden tiszteletem, köszönöm!
PR42 írta:
2025.05.14. 20:45:16
Arra figyeljetek hogy 4 hiányzónk volt a "gála" kezdőből.

Gyakorlatban úgy kaptunk 7-et hogy

Szerintem keretet tervezni, akár védelemről van szó, akár Olmoról, akár szélsőről, kapusról vagy centerről, azt csak és kizárólag a bajnokság megítélése alapján lehet.
A BL az lutri és mindig lutri is lesz.
Első nekifutásra csak egy kérdést gondoltam írni, hogy milyen az a bizonyítvány, amihez ennyi magyarázat szükséges? Kicsit vagy nagyon, de csak ez a kérdés félreérthető lett volna önmagában, ezért bővebbre fogom.

Ehhez hozzáteszem ugyanakkor, hogy véleményem szerint mindenben felülteljesített a csapat ebben a szezonban, én magam teljesen elégedett szurkoló vagyok és semelyik játékosunkat sem hibáztatom ebben a szezonban semmiért. Így történt, megtörtént, ez volt. Augusztusban, ha ezt bárki elém tette volna, örömmel elfogadom.

Hiányzók? Máshol is volt, van, lesz, ez a foci velejárója
A labdarúgás csapatsport, 24 fős kerettel.

7 gólról és gránit statjaiból bevillant a liverpooli Loris Karius, akire a gyakorlatban ráfogható a bukás, de mégis a Pool bukott, mint csapat.

A BL nem lutri, hanem egy hatalmas bevételi forrás, illetve annak szokott szerencséje lenni, aki többet tesz érte. Hogy mi ez a több, az már lehet szubjektív megítélés vagy magyarázat tárgya.

Amelyik csapat a bajnokság megítélése alapján vagy a bajnokságra tervezi a keretet, abból - általában - sosem lesz BL győztes csapat.
Álmodni is lehet bármekkorát, de ahhoz, hogy részben vagy egészben teljesüljön, muszáj tenni is valamit.
PR42
Jugador del Barça

2025.05.14. 20:45:16

Ez mehetne az igazolások topikba is, de az Olmo topikban is volt róla szó, és most itt látom pörögni ugyanazt a dillemát.

Kapott gólokkal tényleg volt gond.

Tetszett Flick nyilatkozata, hogy jövő edzésen erre többet figyelnek. Ez fontos, de vizsgáljuk meg a személyeket.

Arra figyeljetek hogy 4 hiányzónk volt a "gála" kezdőből.

Gyakorlatban úgy kaptunk 7-et hogy volt
egy golf pályáról összekukázott egyébként soha elit szintet meg sem közelítő kapusunk,
egy belsővédő (annak se elit vagy akár kezdő szint) jhv-ben,
egy 3. osztályú játékos bhv-ben
és egy szélsőből behúzott cápa center.

Casadot nem számolom mert elég szubjektív hogy FDJ vagy Casado a gálakezdő.

2009-ben Chelsea ellen 1 hiányzónk volt, Puyol.
2011-ben a Madrid ellen 1 Abidal hiányzott.
2015-ben a Bayernt totál fullos kezdővel vertük, hiányzó nem volt egy sem.

Szerintem nem létezik olyan hogy fogsz és random kiveszel 4 játékost egy csapat kezdőjéből és az így is megnyeri a BL elődöntőjét.
Ez fals cél és ábránd.

Nem szabad úgy 2026-ra keretet tervezni, hogy a BL-ből akarjuk levonni a tanulságokat. Ez iszonyú balszerencse volt és kész. Ráadásul így is a spori jelentős belenyúlása mellett kaptunk ki, hosszabbításban 1 góllal.

Szerintem keretet tervezni, akár védelemről van szó, akár Olmoról, akár szélsőről, kapusról vagy centerről, azt csak és kizárólag a bajnokság megítélése alapján lehet.
A BL az lutri és mindig lutri is lesz.

További érdekességek:
Liverpool ellenünk úgy nyert hogy 2 nagy hiányzó volt, Salah és Firmino is!! Az még mindig nem 4 hiányzó, de akkor is.
Bayern Flick mesterrel a Lyon ellen 0 hiányzó. Másik ágon a PSG-nél a kapuból hiányzott Navas, más hiányzó nem volt.
Chelsea a Madrid ellen 1 hiányzó, Kovacic de őt Kanté és Jorginho mellett nem is nevezném kezdőnek. A Madridnál akkor is hiányzott Carvajal, ki is kaptak. Másik ágon City 0 hiányzó a PSG ellen.
Az Inter a legutóbbi döntőbe kerülésekor 1 sérültje volt, Skiniar. A másik ágon a Citynek 2, a hosszú távon eltiltott Mendy és Aké (Akanji, Dias és Stones kezdett).

NINCS csapat aki 4-5 sérült mellett BL döntőbe tud kerülni. Aki neki ül lehet hogy fel tud ásni egy párharcot ahol valaki sok sérült mellett nyert, de szerintem ez nem lehet elvárás.

Következtetések.
Most akkor mi van? Ezek szerint világverő csapatunk van, mindenhol minden ok, csak balszerencsénk volt? - nem.
Úgy kell igazolni hogy maximalizálni tudjuk a gála kezdő tehermentesítését, ezáltal minimálisra csökkentve a sérülések veszélyét. - nyilván.
Úgy kell megvizsgálni a gálakezdőt, hogy korban jók legyünk, és ne legyen se túl fiatal, se túl idős játékos kulcs szerepben. Talán nem véletlen hogy Cubarsi hibázott, vagy hogy Lewyre pont a szezon döntő szakaszában nem lehetett számítani.

Tehát az én következtetésem, hogy a bajnokságot kell figyelni, hogy az ottani 38 meccs mit mutat, a BL-t pedig hagyjuk.
1. Lewy-t kell pótolni, amennyiben Torresben nem bízunk kezdőként.
2. KH kell amennyiben Araujoban nem bízunk kezdőként, mert Inigo öregszik, Cubarsinak pedig egyelőre tanulnia és edzeni-e kellene egy igazi top és jókorú védő mellett, hogy mire ő 22-23 lesz addigra át tudja venni a kezdő és top jó korú védő szerepét.
3. Tehermentesítésre kell támadó jól cselező szélső aki jobb lábas, és kell szélsővédő (Mingueza?).
4. A KP-n sokan vagyunk, ki kell osztani a szerepeket és perceket, akinek nem izlik amit Flick mond, azt eladni.
gránit
Director del Fútbol

2025.05.14. 18:43:46

Peter írta:
2025.05.14. 13:10:06
A főoldalon is azt olvasni, hogy gólvágót keresünk, miközben a legnagyobb gondot a szintlépéshez a kapott gólok okozták. BL elődöntő két meccsén szerzett 6 gól nem elég a döntőhöz?
(akinek lenne ehhez statja, nagyon kíváncsi lennék, volt vajon már ehhez hasonló? persze nyilván volt, de hogy nem sűrűn, arra a nyakamat teszem)
Nekem véletlenül erről is van statisztikám.

Egyetlen egyszer fordult elő korábban, hogy 6 lőtt góllal egy csapat nem jutott tovább egy BL-elődöntős párharcból.

Igen, a védelmüket kell rendbe rakni. A támadóalakzat teljesítményével semmi probléma. Ipari mennyiségben ontottuk a gólokat az egész szezonban, a leggólerősebb csapat vagyunk. A BL-ben is egészen fölényesen mi szereztük a legtöbb gólt. Az alapszakaszban olyan fölényesen vertük a mezőnyt szerzett gólok számában, hogy a 2. legtöbb gólt szerző Dortmund 6 góllal volt lemaradva tőlünk. 8 forduló alapján 6 góllal... Meccsenként átlagosan majdnem 1 gólt vertünk a 2. leggólerősebb csapatra, ez hihetetlen stat. A rájátszásban is ontottuk a gólokat, a Benfica ellen szereztünk először 1-et, majd sorozatban: 3 szerzett gól (Benfica ellen), 4 szerzett gól (Dortmund ellen), 3 szerzett gól (Dortmund ellen), 3 szerzett gól (Inter ellen), 3 szerzett gól (Inter ellen). Ez egészen döbbenetesen brutális góltermés. Semmi esetre sem mondható, hogy a szerzett gólok számával lett volna probléma. Nem a támadógépezetben vannak a legnagyobb hiányosságok.

A nagy probléma a védelemmel van. Értem én, hogy kellenek tartalékok a támadóalakzatba, de a védelemben utóbbival ellentétben még a kezdő sem elég. Nem szeretném, ha a tinédzser Cubarsí-val és az elaggó Martinezzel a kezdőben vágnánk neki a következő szezonnak. Hátul a kezdővel is van gond. Kapus, határozatlan belső védők, hátsó szélsők, a középpályás védekezésről nem is beszélve. Ezek a posztok az igazi prioritások, nem a nyolcvanadik gólvágó.

Visszatérve a kérdésedre: A BL történelme során ezt leszámítva egyetlen egyszer fordult elő, hogy egy csapat egy BL-elődöntőből 6 szerzett góllal nem ment tovább. Egyedül a Romának sikerült még rajtunk kívül összehozni ezt a "bravúrt", a Liverpool ellen, a 2017-2018-as kiírásban.

6 szerzett góllal nincs mese, tovább kell menni. Ha 6 szerzett góllal egy csapat nem megy tovább, ott semmi és senki mást nem lehet okolni a kiesésért, csak és kizárólag egyedül a védelmet.

Még egy érdekesség: 7 gólt egy BL-elődöntős párharcban csak háromszor kapott csapat. Ebből a háromból kettő mi vagyunk. Egyszer a Roma, az említett párharcban, és kétszer mi. Idén, és 2013-ban, amikor a Bayern tömött ki minket 7 góllal.

1991-92-ben nem rendeztek elődöntőt, a két csoportelső vívta a döntőt.

1992-93-ban nem rendeztek elődöntőt, a két csoportelső vívta a döntőt.

1993-94

Barcelona 3
Porto 0

Milan 3
Monaco 0

1994-95

Bayern München 2
Ajax 5

PSG 0
Milan 3

1995-96

Ajax 3
Panathinaikos 1

Juventus 4
Nantes 3

1996-97

Borussia Dortmund 2
Manchester United 0

Ajax 2
Juventus 6

1997-98

Juventus 6
Monaco 4

Real Madrid 2
Borussia Dortmund 0

1998-99

Manchester United 4
Juventus 3

Dinamo Kijev 3
Bayern München 4

1999-2000

Real Madrid 3
Bayern München 2

Valencia 5
Barcelona 3

2000-2001

Real Madrid 1
Bayern München 3

Valencia 3
Leeds United 0

2001-2002

Manchester United 3
Bayer Leverkusen 3

Barcelona 1
Real Madrid 3

2002-2003

Real Madrid 3
Juventus 4

Milan 1
Internazionale 1

2003-2004

Monaco 5
Chelsea 3

Porto 1
Deportivo La Coruna 0

2004-2005

Milan 3
PSV 3

Chelsea 0
Liverpool 1

2005-2006

Arsenal 1
Villarreal 0

Barcelona 1
Milan 0

2006-2007

Manchester United 3
Milan 5

Chelsea 1
Liverpool 1

2007-2008

Barcelona 0
Manchester United 1

Liverpool 3
Chelsea 4

2008-2009

Barcelona 1
Chelsea 1

Manchester United 4
Arsenal 1

2009-2010

Bayern München 3
Lyon 0

Barcelona 2
Internazionale 3

2010-2011

Real Madrid 1
Barcelona 3

Schalke 1
Manchester United 6

2011-2012

Bayern München 3
Real Madrid 3

Chelsea 3
Barcelona 2

2012-2013

Borussia Dortmund 4
Real Madrid 3

Bayern München 7
Barcelona 0

2013-2014

Real Madrid 5
Bayern München 0

Atletico Madrid 3
Chelsea 1

2014-2015

Juventus 3
Real Madrid 2

Barcelona 5
Bayern München 3

2015-2016

Manchester City 0
Real Madrid 1

Atletico Madrid 2
Bayern München 2

2016-2017

Real Madrid 4
Atletico Madrid 2

Monaco 1
Juventus 4

2017-2018

Real Madrid 3
Liverpool 4

Liverpool 7
Roma 6

2018-2019

Tottenham 3
Ajax 3

Barcelona 3
Liverpool 4

2019-2020

Leipzig 0
PSG 3

Lyon 0
Bayern München 3

2020-2021

PSG 1
Manchester City 4

Real Madrid 1
Chelsea 3

2021-2022

Real Madrid 6
Manchester City 5

Liverpool 5
Villarreal 2

2023-2023

Real Madrid 1
Manchester City 5

Milan 0
Internazionale 3

2023-2024

Borussia Dortmund 2
PSG 0

Bayern München 3
Real Madrid 4

2024-2025

Arsenal 1
PSG 3

Barcelona 6
Internazionale 7
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.05.11. 13:02:39

FcBarcelona1 írta:
2025.05.11. 12:42:39
LG írta:
2025.05.11. 12:23:08
Ebben a Bayern hasonló hozzánk, ez a két csapat szerintem nagyon alulnyerte magát a BL-ben az elmúlt években a lehetőségekhez képest. Miközben a Real rengeteg olyan párharcot húzott be, ahol nagyon nem nekik állt a zászló a meccsek nagy részében.
A Bayern tavaly egy idő előtt lefújt, tovább nem engedett akcióval esett ki Marciniak bíráskodása mellett. A miénket láthattuk.
Könnyebb úgy BL-eket nyerni, ha (nem úgy, mint a bajnokságban, ami kiegyensúlyozottabb és nem 1 meccsen dől el a párharc) a kétes szituációkból egyes csapatok jobban jönnek ki, mint mások.
Ja, Marciniakot én már rég nem engedném top szinten meccset vezetni, folyamatosan bizonyítja az alkalmatlanságát. Lassan arra kell gondolonom, hogy nem véletlnül hibázik, hanem a felettesei ezt várják tőle. :roll:
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.11. 12:42:39

LG írta:
Ebben a Bayern hasonló hozzánk, ez a két csapat szerintem nagyon alulnyerte magát a BL-ben az elmúlt években a lehetőségekhez képest. Miközben a Real rengeteg olyan párharcot húzott be, ahol nagyon nem nekik állt a zászló a meccsek nagy részében.
A Bayern tavaly egy idő előtt lefújt, tovább nem engedett akcióval esett ki Marciniak bíráskodása mellett. A miénket láthattuk.
Könnyebb úgy BL-eket nyerni, ha (nem úgy, mint a bajnokságban, ami kiegyensúlyozottabb és nem 1 meccsen dől el a párharc) a kétes szituációkból egyes csapatok jobban jönnek ki, mint mások.
LG
Az Év fórumozója 2016

Egy hosszú, nehéz hét után most tudok csak reagálni a kiesésre. Nagyon csalódott vagyok, mert megint apróságokon sikerült elcsúszni, pedig a játék képe alapján simán meglehetett volna. Haragudni nem tudok a csapatra, mert így is messze túlteljesítették ez elvárásokat, most pedig kijött a rutin hiánya. Inkább szomorúságot érzek. Megint egy olyen párharcot sikerült elkukni, ahol jobbak voltunk, sajnos túl sok ilyet láttam már az elmúlt 25 évben. Ebben a Bayern hasonló hozzánk, ez a két csapat szerintem nagyon alulnyerte magát a BL-ben az elmúlt években a lehetőségekhez képest. Miközben a Real rengeteg olyan párharcot húzott be, ahol nagyon nem nekik állt a zászló a meccsek nagy részében.
Sonoma
Capitá del Barça

2025.05.10. 19:00:17

brazilfan írta:
2025.05.10. 17:05:31
Vagy okosabban pergetjük le a vezetésünk után hátralévő pár percet.
Ezzel teljesen egyetértek.
Nem is kommenteltem a mérkőzés után, annyira bosszantott a végjáték.
Egy ilyen tétnél ne akarjunk már ugyanazt a játékot erőltetni a mérkőzés vége előtt percekkel vezetésnél. Ha nem tudjuk eldugni labdajáratással a labdát, visszahúzódva a térfelünkre kontrázni ha az ellenfél támad, nem is fogunk nyerni BL-t jövőre sem. Ez a színtelen-szagtalan, csak védekezni tudó (és abból kontrázni) Inter meg az elmúlt 3 évből 2-ben döntőt játszik.
Hiába játszik jól Yamal, ha a végén is gólt akar szerezni, mikor már vezetünk és alig van idő hátra, majd ebből a kirúgásból kapjuk a gólt.
De ugyanez igaz a csapatra is, hogy a labda az ellenfél kapusához kerül, de fent maradunk letámadni, hogy esélye legyen az Internek a legnagyobb (és az egyetlen) fegyverét bevetni ellenünk, a kontrát.
Félek ebben a csapatban is benne marad majd jó néhány BL döntőbe jutás ezen taktikai hiányosság(ok) miatt, mint anno Messiékben.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.05.10. 17:05:31

ElBartimaeus írta:
2025.05.10. 14:25:33
Jövőre sem lesz könnyebb, az ellenfelek sem lesznek gyengébbek, a bírók és a VAR sem változnak annyit, hogy két megadható 11-esből legalább az egyiket befújják.
Ami változni fog, hogy Yamal egy évvel idősebb lesz, és ha eljutunk az elődöntőig, és a visszavágón nyerésre állunk, talán belövi a hat lövéséből legalább az egyiket, és a rengeteg beadásából néhány eljut a társakhoz, nem úgy, mint most.
Vagy okosabban pergetjük le a vezetésünk után hátralévő pár percet.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2025.05.10. 14:25:33

Elkanyarodva a bírózástól, ez egy veszthető meccs volt, annak ellenére, hogy érzésre mind a kettőn jobban játszott a Barca. Ezért lutri a BL, tavaly a City esett ki a Real ellen hasonlóan, illetve a PSG a Dortmund ellen, amire így hirtelen emlékszem egy éven belül.

Mindezzel együtt, szerintem a csapat hosszabb életének szerintem jót tett, hogy nem nyertek meg mindent idén.
Yamal írta:Megtartom az ígéretemet, nem állunk le, amíg meg nem szerezzük ezt a trófeát.
Pont ez a hozzáállás az, amiből nehéz felállni egy sikeres év után. Így megmarad a tűz a következő sikerre, talán megtanulják belőle azt, hogy mindig kell tovább menni. Ez a bl menetelés meg tökéletes volt ahhoz, hogy mentálisan fejlődjenek, egy nagyon szoros meccsen estünk ki, sokáig jutottunk, jól is játszottunk.

Szép volt, én büszke vagyok a srácokra.
kmb
Jugador del Barça

2025.05.09. 21:23:01

Mivel a BL az UEFA égisze alatt zajlik,gondolom a klub vb ről van szó.
superman
Jugador d'estrella

2025.05.09. 20:38:56

Chino írta:
2025.05.09. 20:19:03
Nem tudom, hogy tényleg igaz-e a hír, de ha valós, az elég elgondolkodtató.

https://sportime.com.ng/2025/05/07/fifa ... h1hhM-j-wA
Baromi hiteles forrás, nem tudom elég gyorsan kiXelgetni a reklámokat, hogy elolvassam a cikket. :lol:
gránit
Director del Fútbol

2025.05.09. 20:24:23

Többek között ezért is lenne jó, ha a Szuperliga felváltaná a BL-t. A bírói kart is a csapatok szavaznák meg. Ez a bíró már korábban is hozott ellenünk gyatra ítéleteket, a bírói kar kiválasztásakor simán meg lehetne vétózni az ő beválasztását. Bőven elég lenne a világ 10 topbíróját kiválasztani.
Chino
Llegenda del Barça

2025.05.09. 20:19:03

Nem tudom, hogy tényleg igaz-e a hír, de ha valós, az elég elgondolkodtató.

https://sportime.com.ng/2025/05/07/fifa ... h1hhM-j-wA
Forca Barca!!!!
superman
Jugador d'estrella

2025.05.09. 19:54:23

Beszélgetés arról, hogy miért estünk ki, hol hibázott a bíró, hol a csapat, Flick, mi lehet a hétvégén, a csapat jövőjéről meg egy kis spanyol foci. Talán a legjobb, legkorrektebb amit a témában láttam. Egy Barca, egy Real szurkoló, a harmadikat nem tudom, talán semleges.

(magyar, Morientestől nem megijedni, vannak timestamp-ek) :D
sneco7
Capitá del Barça

2025.05.08. 20:22:33

Ha már sárga,piros lapok...látott valaki visszajátszást Calhanoglu hátulról becsúszásáról Omo bokájára? Tudtommal a hátulról csúszás piroslap és ott elég durván el is találta,úgy,hogy már a labdát továbbpasszolta Dani.
PR42
Jugador del Barça

2025.05.08. 19:36:50

recrea írta:
2025.05.08. 18:57:34

Ezt a marhaságot valaki elkezdte, azóta néhányan átvettétek. Megkapta érte a sárga lapot és ez volt neki az első.

Én világ életemben csatár voltam, pár 100 meccset játszottam, nevetséges lett volna ellenem megfújni egy ilyet a végén, ott egy értelmes védő labdástul ledarálja a hollandot, nem csetlik-botlik. Megye 1-es gól volt.
Pedri kezdte el az a baj.
Tőle van idézve hogy minden 50-50 nekik ment és hogy Mhykiegér miért nem kapott 2. sárgát.
Úgy látszik Pedri azt benézte.
recrea
Llegenda del Barça

2025.05.08. 18:57:34

Messa írta:
2025.05.08. 11:50:01
Plusz azért ami érdekes, hogy ha nem is tizi, sztem simán sárgalapos becsúszás volt, ami ugye már a második lett volna Mkhitaryannak...
Ezt a marhaságot valaki elkezdte, azóta néhányan átvettétek. Megkapta érte a sárga lapot és ez volt neki az első.

Én világ életemben csatár voltam, pár 100 meccset játszottam, nevetséges lett volna ellenem megfújni egy ilyet a végén, ott egy értelmes védő labdástul ledarálja a hollandot, nem csetlik-botlik. Megye 1-es gól volt.
superman
Jugador d'estrella

2025.05.08. 16:32:59

soadroli írta:
2025.05.08. 13:10:40
Barça have earned €117 million from the UEFA Champions League this season. [Diario AS]
A klub vb-s pénz végül tényleg olyan hatalmas lett, mint ami be volt hype-olva? Az mennyire fog hiányozni a költségvetésből?
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.05.08. 14:44:13

Amúgy a BL menetelés már csak azért is elég durva volt részünkről, mert már a ligarendszert is a 2. helyen zártuk, rengeteg győzelemmel. Szerintem érdemes ezt kiemelni, amíg ki nem estünk, addig legyalultuk Európát. A BL meg akkor is lutri, ha a világ legjobb csapata vagy, mi meg azért top3 voltunk ősszel, és inkább top5 mostanra, az elődöntő környéke már mindenképp random dolgokon is múlik, apróságokon.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
drobika
Entrenador del Barça

2025.05.08. 13:18:04

Szerintem kimondottan üdítő, legalábbis nekem Reálossal , vitatkozni ,, egy darabig, mert legalább látom, hogy a realitást ki meddig tudja megőrizni, és mikor beszél már csak gyűlöletből, ami a sportban nem is fér bele megjegyzem.
Meg majd jó lesz böngészni a PenaMadridista oldalt is, amikor majd full hasonló, necces, akár jogos dolgokkal ütik a bírót a szurkolók, vagy védik meg, mert nekik kedvezett necces helyzetben. Hogy lássuk mekkora a kettős mérce.
Az tényleg tény, hogy 5 perccel a vége előtt nekünk nem támadni kell ha vezetünk, hanem bunkerezni, ölni az időt, amerre áll elrúgni, taktikai sárga akinek belefér. Ezen a szinten, ezen a téten mindenki ezt teszi, Csak nálunk a fiatalság, meg a belenevelt genetika még nem jött le a gyakorlatba. GM olyan messze fogja elrúgni a labdát legközelebb ilyen helyzetekben, hogy 3 labdaszedő se fogja megtalálni.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.05.08. 13:10:40

Barça have earned €117 million from the UEFA Champions League this season. [Diario AS]
Kép
sanika01
Jugador del Barça

2025.05.08. 12:44:15

epping írta:
2025.05.08. 12:16:42
Sanyika; ránéz a bíróra, hogy érvényes-e, a partjelzőre is mindig kinéz mindenki. Pl Raphi is a gólja után.

(De akár azt is mondhatnám, hogy azért nézett rá, mert nem merte elhinni, hogy a Barca ellen fúj a 93. percben :mrgreen: - de ez csak trollkodás, nehogy megsértődj nekem!)
Ez már tipikusan az az eset, hogy bármit meg lehet magyarázni. Focizom már vagy 15 éve, igaz, amatőr szinten, amatőrnek számító ligában, de egyetlen gólnál sem néztem ki a bíróra, ha tudtam hogy nincs okom.

Raphinának szintén volt oka, ezt megindokolta Bence. :)
"Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win." - Gary Lineker
Válasz küldése