Hát én végignéztem most a Barca idei összes gólját (a bajnokságban, La Liga videó:
https://www.youtube.com/watch?v=uEX_be3Aqyc )
Tél végéig szemet szúran sok volt a gólok előtti egyérintéses váratlan kulcspassz/gólpassz Casadótól. Érzésre is így volt, de most ezt végignézve csak erősödött bennem. Gondolkodás nélkül egy érintősből már indította is az embereket (főleg a brazilt, értelemszerű okokból). A kiesése után nem volt ilyan gólunk. Raphinha hónapok óta úgy csinálja a labda nélküli sprintjeit, hogy senki nem kínálja meg hosszú labdákkal, a szezon első felében meg rengetegszer megtettük, Casadó kiemelkedő százalékban vállalt ebben szerepet. Szerintem a lőtt góljaink visszaesésének (relatív, így se lőttünk keveset, de a gólfesztiválok megszűntek), és a kapott góljaink növekedésének is kulcsfontosságú tényezője volt.
Részemről ez most meggyőzött abban, hogy FDJ menjen. 1-2 hónapig, amíg eleve mindenki toppon volt, ő is nagyon jó volt, talán volt olyan jó, mint Casadó, akit ki is szorított, de utóbbi kicsit elfáradt, inkább emiatt érte utol a holland. Ez egy annyira fontos játékelem, amit nagyon-nagyon nélkülözünk, nem tudom, Bernal mennyire jó ilyen téren, de Casadó hozzáadott értéke ebben (a kullancskodása mellett) szerintem felbecsülhetetlen. Frenkie-vel szerintem jobban tudjuk uralni a középpályát, ebben nagyon jók ketten Pedrivel, néha ez célravezetőbb is tud lenni, de előre kb semmit nem ad gólpont szempontból, hátrafelé meg talán többet hibázik, mint Casadó. Amíg Casadó volt ott, szerintem ezért is uraltuk kicsit kevésbé, a kicsi direktebb előrejétákkal élt, emiatt gyakrabban ért véget hamarabb a támadás.
Pedrinek a sok zseniális vonása mellett ebben lényegesen többet kéne vállalnia, ő is rendszeresen bocsánatot kér a támadóinktól, akik feleslegesen indultak be, de Casadóban voltak meg inkább ezek az egyérintőből indítós témák, sokkal gyorsabban át tudtuk vele játszani a pályát. Direktebb volt a játékunk.
DJ-ért meg bejelentkezhetne valaki, mert jó szezont futott, sok csapatba még jobban illene, de szerintem így is csere lett volna ha nincs a két sérülés.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy