Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Az a baj, hogy Xabi szerintem nem lesz vak, Vini valami fura status quo miatt minden meccsen kezdett kb zéró teljesítménnyel, Rodrygo szerintem eleve kb partiban van vele szintben, az idei Vininél meg sokkal jobb. Rodrygo már csak arra is jó lenne, amit Ancelotti sokszor eljátszott vele, idénre pedig hála az égnek elfelejtette, pedig pont nem volt centerük: árnyékéknek. Ha van eszük, Vinit küldik el, iszonyat bomlasztó ember, szerintem már nekik is ciki, pedig a Reál idei viselkedése önmagában ciki volt. Rodrygonak akkor máris lesz helye a csapatban.
Én is így látom, azért is teheti meg ezt, mert Balde bejátssza "neki" a szélt, ahogy anno Jordi Alba, Neymar után sem volt klasszikus balszélső a csapatban. Ezért írtam, h ő több posztra is képes elől, kb az összesre, az a meló, amit meg beletesz, azt hagyjuk is.bence0330 írta: ↑2025.05.13. 10:38:35Raphinha eleve akkor él, amikor beljebb húzódhat, neki rémálom, amikor balszélen kell tengődnie. Ha érkezne egy kezdő balszélső, akkor Nico/Rashford-Raphinha-Yamal lenne szerintem a gálakezdő a kilences mögötti posztokon. Olmóval nem szabad szerintem kezdőként számolni több ok miatt sem, aztán ne legyen igazam.
Raphinha eleve akkor él, amikor beljebb húzódhat, neki rémálom, amikor balszélen kell tengődnie. Ha érkezne egy kezdő balszélső, akkor Nico/Rashford-Raphinha-Yamal lenne szerintem a gálakezdő a kilences mögötti posztokon. Olmóval nem szabad szerintem kezdőként számolni több ok miatt sem, aztán ne legyen igazam.
Végre egy értelmezhető névTroym írta: ↑2025.05.13. 10:13:13Ezért kellene egy olyan "mindenes" , mint Frimpong.
35-40 millióért lenne jhv és adott esetben csere Yamal mögé. Ő azért több poszton bevethető, szerintem egy ilyesmi játékosban kéne gondolkodni, vele együtt egy bhv és egy középcsatár elég erősítés lehetne, akkor Kounde újra számításba vehető khv poszton.
Sajnos a valóságban sem kapus és bhv sem várható, de legalább Frimpongban bíznék.
Szerintem továbbra is kelleni fog valaki jhv posztra, aki megharcol Mbappeval, mert ha hoznak középcsatárt, akkor kikerül balra és szétszed minket, ahogy vasárnap is megvolt a 3 gólja.
utólag visszaolvasva szerencsétlenül fogalmaztam.recrea írta: ↑2025.05.13. 03:03:33
Szerinted a 18 éves, top formában lévő (esetleg kis lelkis) Yamal hányszor lesz padon vagy lecserélve jövőre? Ahányszor ő akarja, vagyis nagyjából 0. Ki az a szélső, aki egyeneset tud rúgni a labdába és eljön padozni a srác mögé? Yamalnak csapaton belül is van alternatívája, Raphi. Nekünk nem jobbszélső kell, hanem balszélső. A számaikban egyetértek, én is ugyanezt várom és így is lesz, Yamal számai a rutinnal érkezni fognak.
Szerinted a 18 éves, top formában lévő (esetleg kis lelkis) Yamal hányszor lesz padon vagy lecserélve jövőre? Ahányszor ő akarja, vagyis nagyjából 0. Ki az a szélső, aki egyeneset tud rúgni a labdába és eljön padozni a srác mögé? Yamalnak csapaton belül is van alternatívája, Raphi. Nekünk nem jobbszélső kell, hanem balszélső. A számaikban egyetértek, én is ugyanezt várom és így is lesz, Yamal számai a rutinnal érkezni fognak.csababarca írta: ↑2025.05.12. 22:36:10
Azt a Nico Williamst felejtsük már el, legalább tucatnyi tehetségesebb szélső van nála, Yamal itt van, mögé kell valaki tehermentesíteni, nem egy Nico kaliber.
Kell egy kapus, mert nonszensz, hogy ami kapura megy az gól az elmúlt időszakban, és tudom hálátlan a lengyel szerepe, mert kb 1 vs 2/3-ban viszik rá a labdát mindig, de még véletlen se akad el benne semmi.
Én hálás vagyok érte, mert Penanal egyértelműen jobb kapus (nincs magasan a léc), de egy TS 60%-osan is jobb mint a lengyel, pláne ziccereket nagyon érzi.
Még egy egészséges Casado is nagyon hasznunkra lenne.
Előre biztosan kelleni fog valaki, mert a lengyel leeresztve is hozott egy korrekt szezont, de jövőre már valószínűleg még jobban visszaesik, Ferran meg cserének jó, kezdőként lufi ahogy írtam már márciusban is (micsoda meglepetés), kell egy kezdő kivégző csatár előre.
Én azt várom azért, hogy Raphinha számai visszaesnek (nyilván örülnék ha nem), Yamal számai pedig nőnek majd, mert ha csak feleannyi hatékonysága lenne mint a brazilnak, akkor taroltunk volna idén kérdés nélkül, csapatként is, meg Yamal is kb vitt volna minden aranycipőt, gyémántkeresztet, Kossuth-díjat, mindent.
De ebben az egyben egyelőre átlag alatti szint, de 99%, hogy jövőre már jobb lesz.
Ami szintén fontos, hogy értem Flick taktikáját, nyélen menni előre, durr bele módjára, de a védekezést meg kell szervezni, mert az utóbbi hetekben az nem lő nekünk 2-3 gólt, aki nem is próbálkozik. Ésszel kellene ezt felépíteni, nem a védők a legnagyobb bajunk, hanem a védekezési koncepció. Az nonszensz, hogy 3-2nél a 93. percben 7 mezőnyjátékosunk az ellenfél térfelén vakarózik.
Azt a Nico Williamst felejtsük már el, legalább tucatnyi tehetségesebb szélső van nála, Yamal itt van, mögé kell valaki tehermentesíteni, nem egy Nico kaliber.
Pontosan.sneco7 írta: ↑2025.05.12. 21:23:26A többivel egyetértek,ezzel nem,mert a mozgása nyilvánvalóan megzavarta a kapust, lehet látni a vetődésnél teljesen kivár és azért vetődik ilyen ütemtelenül a labdára. Ha nincs a zavaró repülés,hamarabb vetődött volna már és szerintem védte is volna. Így is beleért,de a késői vetődés miatt nem teljes értékűen.
Ez így igaz! Nem kell a támadónak labdába érnie ahhoz, hogy lesen legyen, elég ha támadja azt, vagy csak zavarja a védőket/kapust - ezt hívja passzív lesnek a szabálykönyv!sneco7 írta: ↑2025.05.12. 21:23:26A többivel egyetértek,ezzel nem,mert a mozgása nyilvánvalóan megzavarta a kapust, lehet látni a vetődésnél teljesen kivár és azért vetődik ilyen ütemtelenül a labdára. Ha nincs a zavaró repülés,hamarabb vetődött volna már és szerintem védte is volna. Így is beleért,de a késői vetődés miatt nem teljes értékűen.
A többivel egyetértek,ezzel nem,mert a mozgása nyilvánvalóan megzavarta a kapust, lehet látni a vetődésnél teljesen kivár és azért vetődik ilyen ütemtelenül a labdára. Ha nincs a zavaró repülés,hamarabb vetődött volna már és szerintem védte is volna. Így is beleért,de a késői vetődés miatt nem teljes értékűen.
Xabi egy nagyon komoly keretet fog kapni. Így is erős a keretük, de megy még oda TAA és tuti visznek még középső védőt is. Güler és Endrick is kb felére nekik majd új igazolással, az a két csávó végigpadozta a szezont. Ráadásul most éhesek is lesznek a sikerre a játékosaik. Xabinak az egokat jól kell tudni kezelni, illetve normálisan rotálni a keretet.
A közvetlen szó nem korrekt, a nyilvánvaló a megfelelő ("Denial of an obvious goal-scoring opportunity").gránit írta: ↑2025.05.12. 19:36:28Csak az számít, hogy közvetlen gólhelyzetben történt-e a szabálytalanság, mindegy, hanyadik emberként elkövetve. Közvetlen gólhelyzetben akkor is piros lap, ha nem utolsó mezőnyjátékosként követte el. Nem közvetlen gólhelyzetben szintén irreleváns, hanyadik játékos volt, csak és kizárólag az számít, hogy közvetlen gólhelyzetről beszélünk vagy sem. Nem volt közvetlen gólhelyzet, helyes döntés született abban az esetben.
Csak az számít, hogy közvetlen gólhelyzetben történt-e a szabálytalanság, mindegy, hanyadik emberként elkövetve. Közvetlen gólhelyzetben akkor is piros lap, ha nem utolsó mezőnyjátékosként követte el. Nem közvetlen gólhelyzetben szintén irreleváns, hanyadik játékos volt, csak és kizárólag az számít, hogy közvetlen gólhelyzetről beszélünk vagy sem. Nem volt közvetlen gólhelyzet, helyes döntés született abban az esetben.bence0330 írta: ↑2025.05.12. 19:30:00Szó szerint ez igaz, a gyakorlatban viszont mégiscsak ez a szabály. A nyilvánvaló gólhelyzetet ugyanis pont azzal mérik, hogy lett volna-e esélye bármelyik védőnek elérnie. Így szó szerint nyilván nem egy lesszerű vonalazás van, de mégiscsak hívhatjuk utolsó emberként elkövetett szabálytalanságnak, mert a kettő ha nem is ugyanaz, de lehet egy 80--90%-os átfedése.
Szó szerint ez igaz, a gyakorlatban viszont mégiscsak ez a szabály. A nyilvánvaló gólhelyzetet ugyanis pont azzal mérik, hogy lett volna-e esélye bármelyik védőnek elérnie. Így szó szerint nyilván nem egy lesszerű vonalazás van, de mégiscsak hívhatjuk utolsó emberként elkövetett szabálytalanságnak, mert a kettő ha nem is ugyanaz, de lehet egy 80--90%-os átfedése.
A kettő ugyanaz. Azért kerültünk folyton hátrányba, mert túl sok gólt kapunk.
Ezek csak számok. Amíg valaki több gólt rúg, mint amennyit kap, bármit megnyerhet. Sehol nincs kőbe vésve, hogy csak a kevés gólt kapó csapatok lehetnek sikeresek. Szvsz alapvetően nem a kapott gólok száma volt a gond, hanem hogy az utóbbi időben folyamatosan komoly hátrányból kellett visszajönni. Ez pedig rengeteg energiát visz el, ami összeadódik egy ilyen zsúfolt periódusban.Troym írta: ↑2025.05.12. 14:29:17
Azt állítom, hogy a BLben még szerencsés sorsolásnál is megállított minket az első komoly ellenfél egyenes kiesésben.
Ott azért nem egyértelmű a kép: 14 meccsen a 43 rúgott bitang kemény, de a 24 kapott gól közel kettes átlag, ami szerintem hihetetlen magas, ezzel sosem nyerhetsz nemzetközi kupát.
Legyél pozitív és nézd a dolgok jó oldalát, legalább most tovább jutottunk a csoportból trollololoTroym írta: ↑2025.05.12. 14:29:17Nem mondtam, hogy nem szuper, hogy nyerünk, izgalmasak a meccseink...és gólra törően 3 kupás lehet a szezon, szuperjóóó.
Azt állítom, hogy a BLben még szerencsés sorsolásnál is megállított minket az első komoly ellenfél egyenes kiesésben.
Ott azért nem egyértelmű a kép: 14 meccsen a 43 rúgott bitang kemény, de a 24 kapott gól közel kettes átlag, ami szerintem hihetetlen magas, ezzel sosem nyerhetsz nemzetközi kupát.
A bajnokságra nem jön ki a probléma, mert a Real védelme szintén harmatgyenge, ott ez kevéssé látványos.
Lehet hülye kérdés, ha van jogász itt, érdekelne, semmilyen szinten nem lehet ezt jogi útra vinni? Bármilyen címen, pl. rágalmazás, vagy valami.