Valverde bír a legkevesebb intelligenciával köztük, ez tény, de ettől még atom a fickó. Nem véletlenül annyi az értéke is, amennyi, szerintem rászolgált. Irányítani sosem fog, de bármikor utolér az ellen kontrájánál bárkit, és közben bármikor durrant egy gólt 25 méterről. Ő az etalon box-to-box játékos, tempóval, erővel bejátssza a pályát. De pont ez a lényeg, egy jó rendszerben bele sem merek gondolni, mit ad. Ha tőle várjuk, hogy "adjuk neki a labdát és mozgassa a csapatot", akkor azt leshetjük. De jól használva... huhh. És félek attól, hogy jól lesz használva.davi10 írta: ↑2025.05.25. 16:06:19Na itt nem értek egyet, Bellingham egyelőre inkább tűnik egyszezonos játékosnak. Valverde-ről nem is kell beszélni, egy gép.
A 2 francia szerintem nagyon túl van dicsérve, főleg Tchouameni-től 1-2 veszélyes lövésen kívül nem sok mindenre emlékszem (jobban megmaradt amikor kh-ként szerencsétlenkedik), szerintem hatalmas bizniszt csinált vele a Monaco. Camavinga egy fokkal ügyesebb, de klasszisnak őt se mondanám. Emellett egyre többet sérült Ő is.
Güler-re kiváncsi leszek mit hoz ki belőle Xabi, nála valahogy azt érzem, hogy se nem szélső se nem klasszikus középpályás, talán ilyen second striker-féle poszton tudná a legjobban tolni, de ez csak tipp, annyira sokat nem láttam mert ugye a szezon 90%-ában a padon ült![]()
Bellingham szerintem még jobb szezont futott, mint tavaly, igazából szintet lépett, csak hát hátrébb meg szélre került, ezért a gólpontok nem jönnek úgy (persze ez relatív, megnézném azt a játékost, aki elsősorban baloldali középpályás és hatos posztről 28(!) gólpontot harácsol össze csapatjáték és elképzelés nélkül is). Ahogy nézem a madridi médiákat, szerintük is. Az az ember az elejétől a végéig teljesen elmebeteg posztokon alázva is konstans világklasszis teljesítménnyel rukkolt elő, folyamat húzza a csapatot. Még ellenünk is a 4 meccsből 3-szor kb egyedül tartotta a frontot, amennyire lehetett (végén Mbappéval ketten). Kapar, szerel, nagyon intelligens, labdakihozataloknál is penge, de kicsit egyedül volt idén. Nem tudom nála, hogy 3-4-3-ban ő középpályás lesz-e, mert tényleg csak két poszt van, neki meg muszáj fociznia, és élek a gyanúperrel, hogy hamis kilences lesz, mint tavaly Ancelottinál, de ki tudja. De szerintem ő idén is top5-6 környéki játékos volt. Csak csapat nélkül.
A két francia meg a két legjobb francia középpályás, ami azért elég sokat jelent. Amíg volt némi rendszer Carlónál, nagyon jók voltak, amikor úgy szétesett az egész, akkor ők is így tettek, ez ilyen. Tchoua kh-ként szerintem max közepes, tényleg túl sokat volt ott az elmúlt két évben. Vkp-nak elég komoly szint, minden megvan benne, erélyes, gyors, labdaügyes, lát. Cama szerintem kifejezetten igényli a jó rendszert.
Güler tényleg sötét ló. Volt mostanság sokat ilyen jobboldali nyolcas-szerű, elsősorban irányító szerepkörrel, kb ahogy mondod, ő ilyen kettő közötti játékos (mint talán Di Maria sok esetben) és jó volt, kifejezetten jó. Belőle tényleg nem lehet tudni, mi lesz, de finesz van benne, fejben és a lábában is.