bence0330 írta: ↑2025.05.21. 19:06:07
Gerard Martinért bejelentkezhetne valaki. Az a baj, hogy elveszti az értékét kicsit a nyarunk még akkor is, ha jól sikerül, ha jövőre itt marad. Tényleg elképesztő a jelenléte a csapatban, olyan, mintha Flick azt mondta volna magában, hogy ehhh, én vagyok a legjobb edző, bitang a csapatunk, túl jók vagyunk, és hogy legyen némi izgalom, rakjuk be ezt a harmadosztályú játékost balra, aki az égvilágon semmiben nem jó, és akkor adunk egy kis esélyt az ellenfélnek. Idén hol elbírtuk, hol nem, inkább elbírtuk, komolyabb meccseken meg nem, de ekkora hendivel nem biztos, hogy ezt még egyszer végigvisszük így.
Ha ő jövőre itt lesz tényleg az első csapattal, az tragédiába torkollhat, ha mondjuk Baldé megsérül. De szerintem annyira rossz, hogy még stabil cserének is problémás. Baldét meg mindenképp sokat kell cserélni, mert a féloldalas játékunk miatt a posztja nagyon durva.
Martin ha minden igaz hosszabbít, de Torrents könnyen lehet, hogy jövőre elé kerül a sorban, elég sok forrás megerősítette az utóbbi napokban. Meg is hosszabbították a szerződését. Flick nagyon kedveli, rendszeresen fent van a felnőttekkel edzésen. Ugyanúgy mint Cubarsira és Yamalra számára is kidolgoztak egy személyre szabott edzéstervet, hogy könnyebben beilleszkedhessen az első csapatba. Tényleg nagyon jó játékos, beszélt is róla a német, nagyon tetszik neki, hogy fizikálisan rendkívül erős (185 cm, 80 kg, nagyon erős bal láb) mégis dinamikus. Jól támogatja a támadásokat, erős 1vs1-ben és védekezésben, főleg a megelőző szerelésekben kiemelkedő.
Az előszezont a csapattal végzi, menni fog a túrákra is, jó eséllyel jövőre már a keretet erősíti.
Személy szerint nagyon szurkolok neki, ugyan nem egy sprinter, de támadásban és védekezésben is nagyon erős. Sajnos volt egy komoly ACL sérülése, így sok ideje kiesett, könnyen lehet, hogy már tavaly/idén is a felnőtt kerethez tartozott volna, de szerencsére jól tért vissza, nem esett vissza a fejlődése. Többek között ezért sem sajnálom Vallét.
Nagyon sokat számított Milá, amellett, hogy JT-t is felfedezte, rendkívül jól átszervezte a csapatot, nagy kár, hogy nem nevezték már ki télen, nem valószínű, hogy kiesési gondok lennének. Az esély ugyan megvan még a bentmaradásra, ha szombaton győzünk még alakulhatnak jól a dolgok.
Én ezen a meccsen figyeltem fel komolyabban rá:
https://www.youtube.com/watch?v=DJw0xsC2Syo
bence0330 írta: ↑2025.05.21. 19:06:07
FcBarcelona1: tetszik az a 4 név amit írtál, Doku, Lookman, Paixao (Savinhoban nem vagyok biztos). Ezek a nevek nem vészesen drágák (Doku talán), pontosan olyan szintet képviselnek, akik legrosszabb esetben brutál cserék lesznek, de jó esélye lenne bármelyiknek, hogy beverekszi magát a kezdőbe Olmo helyett. Paixaoról nem tudom, kétoldalas-e, Doku nagyon, azért nálam az első, Lookmen is elég jó. És persze mellettük Rashford. Nagyjából ezek azok a nevek, akik pörögnek, elég jók, de nem tragikusan drágák. Ezek után is vannak biztos alternatívák, kis pénzért is bele lehet nyúlni, de Araujó-Pedri duó óta nemigen volt ilyenünk, hogy jó érzékkel kinéztünk egy fiatal, de azért már nem is túl fiatal játékost. De még lehet őket se számolnám, mert inkább jelennek szóló igazolás kéne, monduk 20 alattit nem hoznék. Szóval nem tudom, ki volt nálunk utoljára ilyen játékos. Nem okésra gondolok, hanem akivel tényleg belenyúltunk. Rakitic áll ehhez tán a legközelebb, 10 évvel ezelőttig mentem vissza. Jó lenne egy Kvara-féle telitalálat már valahonnan. Kicsit tényleg olyan érzésem van a sportigazgató-scount kapcsán, amit lejjebb is írtak, hogy mintha annyi lenne, hogy választanak 1-2-t azon nevek közül, amit mindenki ismer. Ez tényleg nem egy nagy szám. Alemany persze ezt legalább pazarul csinálta.
Nekem is a Lookman-Rashford vonal a szimpatikusabb, már ha elsősorban keretmélyítést terveznek Flickék több poszton bevethető támadóval. Viszont azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy nem csak csere szerepre terveznek, hanem egy Diaz-féle játékossal egyszerre hárman is fent lehetnek. Két szélen Diaz és Yamal, Raphinha pedig 10-esként Lewy/Torres mögött. Ha ilyesmiben gondolkozik Flick nem biztos, hogy rossz ötlet egy minőségi bal szélső, még ha nem is olyan mobilis. Rotáció/sérülés esetén sem lenne gond és a kezdő is erősödne.
Arujo-Pedri típusokat baromi nehéz leakasztani, próbálkoznak is azért, az utóbbi időben sok fiatal tehetséget hoztunk vagy éppen próbálkoztunk velük. Volt aki nem sikerült, mint Bergvall, Güler stb. De ehhez sok dolognak össze kell jönni. Nem elég, ha csak megtaláljuk kell, hogy minket válasszon, akik tényleg ígéretesek sokszor nagyon drágák is.
Most például kezdődik a hajsza Pietro Millerért is. Az utóbbi két évben is jött sok fiatal, 17-18 éves játékos ingyen/fillérekért, hogy bejönnek-e majd elválik. (Oduro, Issah, Kospo, Diarra, Fayé, Torre, Darvich stb.)
Bár ők inkább az utánpótlásba, ahogy Ara, ami szerintem nem is baj, sokakat így is komolyabb csapatok orra elől hoztunk el, plusz függ az edzőtől is. Torréban is ki tudja mi van, amikor lehetőséget kapott többnyire élt vele, de pech, hogy telített a posztja, emiatt van egy olyan gyanúm, hogy nem itt fog kiderülni hol van nála a plafon. Pedig ő is csak 6 millió volt. Talán egy jó kölcsön/visszavásárlási opció még kozmetikázhat ezen, mert képességei alapján szerintem nagy fogás lehetne.
Cubarsít én semmiképpen sem adnám el. Azért ne felejtsük el, hogy egy olyan játékosról beszélünk, aki épp hogy betöltötte a 18-at, normál esetben ilyenkor még épp csak kopogtatnak vagy utánpótlásban vannak a legjobb játékosok is. Főleg az ő posztján és így is stabilan lehozott egy szezont kezdőként egy top csapatban (+válogatott). A szezon végére kicsit elfáradt és visszaesett a teljesítménye, de a nagy részében kiváló tljesítményt nyújtott, 20 éves korára már simán szük elit lehet a posztján, akkor meg foghatjuk a fejünket, hogy eladtuk 50-60 millióért.
Az ingyenes igazolásokat tekintve pedig ambivalens módon többnyire jobban járunk 30-40 milliós igazolásokkal. Egy Sané pl. hiába jönne ingyen, ha a bérigénye alsó hangon 15-20 millió között van.
Kapusposzton egyre többet merül fel Joan Garcia mellett Chevalier neve a Lille-ből. Róla is olyan 25 millió euró körül írtak.