Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Peter
Director del Fútbol

2025.06.22. 19:14:15

Troym írta:
2025.06.22. 18:28:01
Most pont olyan nyár van, hogy akármelyik játékos eladható, mert mindenki ott akar lenni a vb-n, 1 év jegelés után meg nem lesz ott.
Na ez látod nálam kimaradt a képletből, köszönöm is hozzáadott érvként.... :D

Amúgy a korábbi kettőnk levelezéséhez még annyit tennék hozzá, hogy nem "adj uram isten, de azonnal" óhajtanám a posztonkénti valós versenyhelyzetet, hanem mondjuk évről évre, szezonról szezonra kettesével, hármasával, ahogy a csapatrészek illetve az aktuális szezon közben tapasztaltak megkívánják valamint, ahogyan a lehetőségek is adják magukat.

Flick idézet, lépésről lépésre.... :D
Csak azt gondolom, hogy a valós versenyhelyzet elmaradásával ezek a lépésről lépésre dolgok egyre nehezebbek lesznek és még annak is lehet majd örülni, ha helybetopi marad és nem visszalépés lesz belőle.
Troym
Director del Fútbol

2025.06.22. 18:28:01

FCBsteve írta:
2025.06.22. 10:56:26
Egy alapvető dolog marad ki: a játékos!

A Barca játékosok 90%-a NEM zsoldos, számukra a Barca-ban játszani a csúcs, életük álma! Eszükbe sincs eligazolni sehova.
Illetve, Barcelona, mint város (környék) szintén nagyon sokaknak egy álom helyszín... Sőt, a játékosok jó részének a családja, rokonság is itt él.
Bocs, de nálunk is ugyanolyan zsoldosok vannak, mint bárhol, különben miért itt lennének az egyik legmagasabb fizuk?
Lewy szívszerelemből van itt? Akkor nyilván elég neki éves 5 millió a 30+ millió helyett...
Inigo is gondolom akkor megelégszik 4 millióval, Gavi is 5-el és így tovább.
Miért ne lenne zsoldos Raphinha, FT, Kounde, Araujo, Chris, Frenkie, TS, vagy mondjuk Inigo, Olmo? Mert csókolgatják a címert, ha jól megy a csapatnak? Gondolom csókolgatták már a Bilbao, Ajax, Leeds, ManCity, Sevilla címerét is.
Vagy mert innen akarnak visszavonulni?
Ki nem?
Európa egyik legjobb városa és legmagasabb fizuja, ezen nem kell sokáig töprengeni.
Nem ciki, hogy "zsoldosaink" vannak, mindenkinek ugyanaz van, nem tudom miért akarunk mást belelátni.

2 lehetőség van. Szétfizetjük a játékosokat, de rögtön elengedjük a kezüket, ha szakmailag nem elég jók, vagy alacsony fizuk, band of brothers, family first és kitartunk mindenki mellett, de a kettő együtt tuti nem megy. (illetve megy, csak az eredmények fognak elmaradni)

Most pont olyan nyár van, hogy akármelyik játékos eladható, mert mindenki ott akar lenni a vb-n, 1 év jegelés után meg nem lesz ott.
Peter
Director del Fútbol

2025.06.22. 17:46:40

FCBsteve írta:
2025.06.22. 13:55:28
Én nem a klubról beszélek, hanem a játékosról!!!
Miért adja meg mára már hagyományként a klub a játékosoknak azt, hogy azok foggal és körömmel sem eltávolíthatók?

Szép dolog a kötődés, de elvileg a pályán mutatott teljesítményért fizetik őket és az eredményjelző sem a kötődési étrékeket mutatja

A klub a profi labdarúgás egyik fellegvára. Miért nem képes ennek megfelelően profin szerződéseket kötni a játékosokkal?

Jelenleg a klub visszaúton halad a korábbi szebb évek és a jelenlegi labdarúgás csúcsának környéke felé.
Szurkolóként pusztán annyit gondolok, óriási hiba ezt az utat önmagának a klubnak megnehezíteni néhány olyan játékos miatt, akik a pályán ne lehetnének magasabb minőségű avagy jobb képességű játékosokkal helyettesíthetők, pótolhatók, cserélhetők.

Amennyiben ugyanakkor a klub prioritása a játékos és egyéb kötődések, akkor az elmaradt sikerek, lehetőségek mögött elsősorban a klub saját hozzáállásában kell keresni az okokat és nem egyéb külső körülményekkel magyarázni a magyarázhatatlant.
Chino
Llegenda del Barça

2025.06.22. 16:21:29

Barcaman1993 írta:
2025.06.22. 15:29:51
soadroli írta:
2025.06.22. 14:40:31
Barça director Deco: “Yes, Nico Williams wants to come... and we will 𝐭𝐫𝐲 to get deal done with Athletic”.
“Nico, as other players, is showing a strong desire to come… and if the right conditions are met in his case, we’ll definitely try to complete the deal and sign him”.
Lehet én gondolom túl, de ez jelentheti azt, hogy nem fogjuk kivásárolni a szerződéséből, hanem valószínűleg nagyobb összegért hoznánk több évre elosztva.
Korábban is írtak erről, de nagyon kétlem, hogy a Bilbao belemenne ebbe, sőt egyéb nekünk kedvező konstrukciót is nehezen tudok elképzelni. Bár alapból a 64 milliónál magasabb ár is elgondolkodtató.
Ha ez a 6-7 milliós bér tényleg nettó nem tudom hogy akarjuk az FFP-be beilleszteni. Amikor a Mundo ezt írta, azt hittem ez bruttó. Így is próbálunk minden egyes centet felszabadítani, a jelenlegi bérkeret is elég szűkös. Ha kezdőfizetésként megkapja az Aranylabda teljesítményű Raphinha megemelt fizetését, akkor amit Lewy kap kb. bombaüzlet. Főleg annak a tekintetében, hogy állítólag minden álma itt játszani. Fel lehetne kínálni bruttóban ennyit, aztán teljesítménye alapján majd emelni. Ha ez nem tetszik neki maradjon a baszkoknál, ott most úgyis emelést kínálnak neki. Nagyon remélem csak kacsa vagy elírás a főoldalon, hogy nettó lenne.
Forca Barca!!!!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.06.22. 15:29:51

soadroli írta:
Barça director Deco: “Yes, Nico Williams wants to come... and we will 𝐭𝐫𝐲 to get deal done with Athletic”.
“Nico, as other players, is showing a strong desire to come… and if the right conditions are met in his case, we’ll definitely try to complete the deal and sign him”.
Lehet én gondolom túl, de ez jelentheti azt, hogy nem fogjuk kivásárolni a szerződéséből, hanem valószínűleg nagyobb összegért hoznánk több évre elosztva.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.06.22. 14:37:07

Damask írta:
2025.06.22. 14:26:09
Ez az új igazolásoknál érthető, mert azoknál a vételár a szerződés hosszával arányban lesz leírva, bár ott is van egy max 3-5 év amire bontják, nem emlékszem pontosan, de hiába adnál 10 éves szerződést, nem 10 évre lebontva oszlik el a vételára.
De a hosszabbításoknál semmi értelme, mert nincs vételár amit le kell írni vele.
Egy hosszabbításnál tökmindegy, hogy az 1 évre vagy 6 évre történik, csak a fizetése számít az FFP-ben.
Ja igen, mea culpa, jogos, tényleg a hosszabbításokról volt szó, ahol ez nem releváns. De szerintem ott is pénzügyi malőrök állnak a háttérben, ami néhány esetben be is jött, pl. Umtiti. Néhány esetben meg gondolom csak tetszik a játékos az edzőnek, és ide akarjuk kötni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Damask
Jugador del Barça

2025.06.22. 14:26:09

bence0330 írta:
2025.06.22. 11:02:39
FCBsteve írta:
Ezért kéne ésszel szerződéseket osztogatni...
Szerintem a szerződések hossza 90%-ban az ffp-nek szól, így tudjuk jobban elosztani őket. Ez is rossz, de lehet, hogy egyszerűen lehetetlen lenne máshogy, már ha nem 12 fős kerettel akarunk nekivágni a szezonnak.
Ez az új igazolásoknál érthető, mert azoknál a vételár a szerződés hosszával arányban lesz leírva, bár ott is van egy max 3-5 év amire bontják, nem emlékszem pontosan, de hiába adnál 10 éves szerződést, nem 10 évre lebontva oszlik el a vételára.
De a hosszabbításoknál semmi értelme, mert nincs vételár amit le kell írni vele.
Egy hosszabbításnál tökmindegy, hogy az 1 évre vagy 6 évre történik, csak a fizetése számít az FFP-ben.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.06.22. 13:55:28

Peter írta:
2025.06.22. 12:15:05
FCBsteve írta:

A Barca játékosok 90%-a NEM zsoldos
Vajon melyik játékos lehet nagyobb a klubnál avagy a klub előtt?
A klub van a játékosért vagy a játékos a klubért?

Marquez, Alves, Abidal, Mascerano, Keita, David Villa, Ronaldinho, Eto.'o, Suarez, Neymar....csak kapásból a zsoldosok és a 90% miatt , de például Frenkie nevét is nyugodtan említhetném, ugyanakkor sajnos Frenkie minőségi kakukktojás ebben a sormintában, ezért ne is keverjük ide.
gránit írta:
2025.06.22. 11:05:03
Az mindenképpen pozitív, hogy a vezetőség prioritásként kezelte a kapuskérdést, ami a legfontosabb volt mind közül. Hogy a kiválasztottjuk beválik-e majd, meglátjuk. A szándék mindenesetre megvolt a klubvezetés részéről.
Egyáltalán nem ismerem az új kapus múltját, jelenét, de a szándék mindenképpen konstruktív és előremutató.
Nagyon sokat jelentene, ha az élet a megfelelő választást igazolná vissza.
Nem idézted tovább amit írtam... :)

A "zsoldos" úgy lett használva, mint aki csak a pénzért játszik egy csapatnál, NEM az igazolt játékos megfelelőjeként.
Sok olyan igazolt játékos van, akinek az volt az álma, hogy a Barca-ban játsszon.
FdJ pont ilyen, Raphinha mindenképpen, de Chris is nyilatkozta... Illetve, egy abszolút top klubban játszani, jó pénzt keresni és még van szakmai projekt is - még annak is nagyon jó választás, aki nem ízig-vérig Barca drukker.

Én nem a klubról beszélek, hanem a játékosról!!!
Nem arról, hogy esetleg nem hosszabbítunk egy Messivel (ez klub döntés), hanem arról, hogy beleegyezik-e a távozásba vki, ahelyett, hogy foggal-körömmel ragaszkodna a szerződéshez (ez játékos döntés)!

Kapus kérdés, a nyilatkozatokból olvasva "így alakult", nem sok tervezés látszik benne... Volt egy lehetőség, meglépték. ;)

@Bence:
Pl ter Stegen szerződése már rég leamortizálódott, nála kvázi tök mindegy lett volna hány évre kötik - hacsak "az idén keveset kapsz, majd jövőre többet" trükköt nem vetette be a klub. Ebben az esetben viszont én is eléggé morcos lennék... :)
Peter
Director del Fútbol

2025.06.22. 12:15:05

FCBsteve írta:

A Barca játékosok 90%-a NEM zsoldos
Vajon melyik játékos lehet nagyobb a klubnál avagy a klub előtt?
A klub van a játékosért vagy a játékos a klubért?

Marquez, Alves, Abidal, Mascerano, Keita, David Villa, Ronaldinho, Eto.'o, Suarez, Neymar....csak kapásból a zsoldosok és a 90% miatt , de például Frenkie nevét is nyugodtan említhetném, ugyanakkor sajnos Frenkie minőségi kakukktojás ebben a sormintában, ezért ne is keverjük ide.

Félreértés ne essék, nem akarom és nyilván nem is tudom megváltoztatni a klub által képviselt irányt, pusztán annyi a véleményem, hogy egy csipetnyi pragmatizmussal ezen a nyáron határozottan, markánsan képes lett volna a klub egy komoly szintet lépni néhány változtatással.

Egész szezonban tetszett a csapat nekem is, ahogyan sokan másoknak. Minden kerek volt, én úgy gondolom Flick kimaxolt mindent ezekkel srácokkal és ez egy szilárd alapot ad(hatna) a következő szinthez néhány fajsúlyosabb változtatással.

Szóval jövőre ugyanitt majd megvitatjuk, hogy sikerült-e szintet lépni és miért avagy mehet Flick isten hírével, mert nem tudott szintet léptetni Frenkie, Gavi, Torres ..... stb srácokkal.... :D

Nagyon csípem Flick egyéniségét, habitusát, de picit féltem is őt attól, amennyiben ebben a formában futunk neki a kövi szezonnak, hogy ugyan önként és dalolva, de hurokba teszi a nyakát.

Ne legyen igazam!
Mindezt ráadásul annak ellenére gondolom, hogy tavaly ilyenkor fél pengőt sem tettem volna arra, amilyen évet futott a csapat és amennyiben bárki is jósolgatta volna ezt egy évvel ezelőtt, napszúrás gyanú miatt orvoshoz menést ajánlottam volna.

Oké, az újabb csoda is benne lehet, hiszen ahogy Laporta mondotta volt, a jelen álmodozásra késztet.... :D

gránit írta:
Az mindenképpen pozitív, hogy a vezetőség prioritásként kezelte a kapuskérdést, ami a legfontosabb volt mind közül. Hogy a kiválasztottjuk beválik-e majd, meglátjuk. A szándék mindenesetre megvolt a klubvezetés részéről.
Egyáltalán nem ismerem az új kapus múltját, jelenét, de a szándék mindenképpen konstruktív és előremutató.
Nagyon sokat jelentene, ha az élet a megfelelő választást igazolná vissza.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.06.22. 11:33:54

bence0330 írta:
Szerintem a szerződések hossza 90%-ban az ffp-nek szól, így tudjuk jobban elosztani őket. Ez is rossz, de lehet, hogy egyszerűen lehetetlen lenne máshogy, már ha nem 12 fős kerettel akarunk nekivágni a szezonnak.
Persze. Ez is attól függ, hogyan akarod értelmezni a jelenlegi helyzetet.
A közvetítési jogdíjak eladásával a Covidos -480 milliós veszteség után 4* profittal zártuk volna a szezont. Ennek kellene számítani normális logikával és nem kerültünk volna ilyen helyzetbe a szerződésekkel sem.
Persze tudom, Barca Vision (audios) felértékelése, eladás, ki nem fizetett összegek miatt akkor jól jött, hogy belefért még Raphinha meg Kounde, most még szívunk, de ki se alakult volna ez a helyzet, ha nem ilyenek az elvárások.
Mondhatjuk, hogy magunknak csináltuk, de közben a sportszakmai sikerek és a bevételek, szponzori bevételek úgy néz ki az "előre menekülést" igazolják.
https://barcauniversal.com/deco-breaks- ... t-mindset/
Szélső igazolás és azt, hogy ez munkahely, és nem "club de amigos" :)
Ezen felül szerinte egy kh-nek távoznia kell az 5-ből, és valószínűleg Araujo dícsérése miatt nem ő lesz az.
Emellett lenyilatkozta, ha jön egy minőségi szélső, komoly minőségű játékosra már nem lehet számítani
Viszont MD szerint komolyan érdeklődünk Bardghji iránt, decemberben jár le a szerződése, ezért szerintük 2-3 millióért hozható. Elvileg teljesen felépült a majdnem egy éves sérüléséből. Ő elég nagy tehetségnek tűnik, ennyiért valószínűleg megéri.
Kapus igazolás kérdésben linkeltem a Stegen topicba
Szerk:
https://barcauniversal.com/tactical-shi ... xt-season/
Mondjuk szerintem ez is várható, ha érkezne egy minőségi szélső, igaz én nem Olmot tolnám fel Lewy helyére a "gála kezdőben", de ez kiforrja majd magát.
Így mondjuk érdekes lehet Fermin, Ferran, helyzete. Azért reménykedek még mindig egy Martin-Grimaldo "cserében" :)
Kounde, Garcia, Fort valószínűleg lehozza a jobb szélt.
gránit
Director del Fútbol

Peter írta:
2025.06.21. 04:32:07
gránit írta:
2025.06.21. 00:58:23
Hiába van valahová akár három emberünk is, ha nem elég jók és van lehetőségünk előrelépésre, tegyük meg, ne utasítsuk vissza azért, mert van oda három középszerünk.
Tőled olvastam valamikor, bármilyen erős is egy lánc, ha van gyenge láncszeme, az bizony éppen ott és éppen akkor fog elszakadni, amikor nagyon nem kellene, hogy elszakadjon.... :D

Erre pedig fel lehet(ne) készülni előre, éppen az igazolási szezonban, ami pontosan erre való. Nem az elődöntőben, döntőben vagy éppen egy élet-halál meccs előtt kell azon sopánkodni, hogy jajj, most milyen jó lenne, ha ezen vagy azon a poszton csak egyetlen megfelelő minőségű játékossal is több lenne.

Egy Barcelona ne a középszerek gyülekezete legyen még a vízhordókból sem.
Pontosan. Minden lánc csak olyan erős, mint amilyen a leggyengébb láncszeme.

És pontosan ez történt a BL elődöntőjében, ezért nem lett tökéletes szezonunk. Volt egy összességében nagyon erős csapatunk, ontottuk a gólokat, hat lőtt góllal szinte lehetetlenség nem továbbjutni, csak éppen ott volt a leggyengébb láncszem, a kapus. A leggyengébb láncszem miatt pedig el is szakadt az egész lánc, teljesen mindegy, mennyire volt jó a többi láncszem. Minden lánc csak olyan erős, mint amilyen a leggyengébb láncszeme.

bence0330

FCBsteve írta:
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FCBsteve
Entrenador del Barça

Peter írta:
2025.06.22. 03:21:31
Troym írta:
2025.06.21. 21:44:23
Éppen azért írtam azt amit, mert biztos vagyok benne, hogy nem lesz itt semmi olyan változás, amire egy igazolási szezon alkalmat adhatna.
Azt gondoltam, hogy Flick kimozdíthatja a vezetést a berögzült és megszokott szellemiségéből, kinyílik az ajtó a pragmatizmus felé, de úgy látom, hogy ez éppen fordítva alakult.
Flick vette fel a lelkes és romantikus culé fonalat, ebben (is) remekül alkalmazkodott.... :D

Szo-szo, Laporta szavait idézve "ez a csapat álmodozásra késztet", szóba sem kerül semmilyen valós posztonkénti versenyhelyzet, ráültünk a csikók körüli hype-ra, 5 évekre hosszabbítunk mindenkivel.

Déja vu.....clud de amigos....egyszer már ráfaragtunk....

A Barca játékosok 90%-a NEM zsoldos, számukra a Barca-ban játszani a csúcs, életük álma! Eszükbe sincs eligazolni sehova.
Illetve, Barcelona, mint város (környék) szintén nagyon sokaknak egy álom helyszín... Sőt, a játékosok jó részének a családja, rokonság is itt él.

Hogy gondoljátok, hogy bármilyen esély van arra, hogy pl egy Gavi fontolóra vegye a távozást???
Ter Stegen se akar mozdulni (egyelőre), pedig neki sportszakmailag nagyon rosszul kezd kinézni a helyzete... Aki egy kicsit is esélyesebb játéklehetőségre, tuti nem akar távozni!

Más klubboknál (pár kivételtől eltekintve) ezek a hatások nem ennyire számottevőek, könnyebben is távoznak a játékosok - sokkal motiválóbb a pénz hatása (főleg, ha nem osztogatják annyira könnyen).

recrea
Llegenda del Barça

2025.06.22. 08:51:56

davi10 írta:
2025.06.21. 22:53:44
recrea írta:
2025.06.21. 22:43:34
Szerintem középcsatár jó ideig nem fog érkezni, mivel nincs, az a kevés meg szabott drága.
Jonathan David "ingyen" lenne, de szerintem is a Lewy - Ferran kettőssel fogunk nekimenni a szezonnak.
Feltételezem ez esetben horribilis fizut (+ aláírásit) kellene neki adni, amit nem bírunk el. De ebben a témában vakon vagyok.
Peter
Director del Fútbol

2025.06.22. 03:21:31

Troym írta:
Éppen azért írtam azt amit, mert biztos vagyok benne, hogy nem lesz itt semmi olyan változás, amire egy igazolási szezon alkalmat adhatna.
Azt gondoltam, hogy Flick kimozdíthatja a vezetést a berögzült és megszokott szellemiségéből, kinyílik az ajtó a pragmatizmus felé, de úgy látom, hogy ez éppen fordítva alakult.
Flick vette fel a lelkes és romantikus culé fonalat, ebben (is) remekül alkalmazkodott.... :D

Szo-szo, Laporta szavait idézve "ez a csapat álmodozásra késztet", szóba sem kerül semmilyen valós posztonkénti versenyhelyzet, ráültünk a csikók körüli hype-ra, 5 évekre hosszabbítunk mindenkivel.

Déja vu.....clud de amigos....egyszer már ráfaragtunk....
davi10
Llegenda del Barça

2025.06.21. 22:53:44

recrea írta:
Szerintem középcsatár jó ideig nem fog érkezni, mivel nincs, az a kevés meg szabott drága.
Jonathan David "ingyen" lenne, de szerintem is a Lewy - Ferran kettőssel fogunk nekimenni a szezonnak.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
recrea
Llegenda del Barça

Szerintem középcsatár jó ideig nem fog érkezni, mivel nincs, az a kevés meg szabott drága. A center pozi nemsokára megszűnik létezni, egyrészt átalakul a foci, másrészt egyre kevesebb játékos születik a gólra.
Psg, Pool, Tico, Haaland nélkül a City, Lewa nélkül mi…egyre kevesebben játszanak klasszik centerrel, Real erőlteti Bappet, akitől jönnek a gólok, mert orbitális tehetség, de azért idegen neki.

Számomra a legszebb pozíció, mert sokkal több ész kell hozzá, mint a legtöbben gondolnák és gólok nélkül is meccsdöntő tud lenni.
bence0330

2025.06.21. 22:07:00

Oda a jobbszélre szerintem pont nem kell konkurencia. Oda egy olyan játékos kell, akit Flick hajlandó bedobni 20 percekre.

Örülök, hogy idén pótoljuk, amit tavaly nagyon-nagyon elmulasztottunk: a szélsőket. Ha jön egy ilyen tehetségesebb, közepes srác, meg egy kezdő balszélső, akkor végre megleszünk ott, és nem kell annyira rettegni, mi van ha kidől valaki.

Egy fontos dolog van, Flicknek legyen szimpatikus, a szintje szerintem mellékes. Nyilván ha valami nagy fogásnak bizonyulna, az csak annál jobb lenne, max eladjuk majd jó pénzért, ha kezdő akar lenni, és Yamal mellett ez nyilván esélytelen.
Troym
Director del Fútbol

Peter írta:
2025.06.21. 04:32:07
Vehetünk természetesen olyanokat, akik kapásból versenyhelyzetet hoznak létre bhv, khv, jhv, vkp, vagy mondjuk balszélső, középcsatár posztokon, de van rá keret, hogy akár 1 ilyen játékos érkezzen?

Szkeptikusnak tűnhetek, de szerintem nincs, mert ahhoz egy paradigmaváltás lenne szükséges és az megugorhatatlan a sportvezetésben sok-sok éve, mégpedig, hogy eladni is komoly összegért kell akár olyanokat, akiket jelenlegi teljesítményük alapján még nem kéne elküldeni, de a következő szezonra eshet akkorát a teljesítmény, hogy indokolt lenne.

3 példa erre:
- Lewy 40+ góllal zárt, de 36 éves, most kéne az új középcsatár érkezzen. (0% eséllyel lépjük meg)
- FT szezonja szerintem egy kifutott szezon, most minden összejött neki, tippre a következő szezonban majd megint jön egy gyengébb, a csúcson kéne őt lecserélni, talán most először lenne lehetőség pénzt kapni érte. (0% eséllyel lépjük meg)
- Jelen állapotában Gavi értéke még olyan 40m körül van, de még egy ilyen gyenge szezon és feleződik, a posztja meg telített. Most kéne meggondolni, hogy van-e pozitívuma itt tartani, vagy más profilú középpályásra cserélni kéne. (0% eséllyel lépjük meg ezt is)

Barcelona's interest in Roony Bardghji is serious and real. The player is also interested in the move.
An agreement would not be a problem, because his contract expires in December. He could arrive before then for €2-3m.
mundo

Ez mai hír, nehéz azt hinni, hogy egy dán bajnokságban 5ször szereplő játékos lenne Yamal nagy konkurenciája.
gránit
Director del Fútbol

2025.06.21. 14:32:12

szbsz írta:
2025.06.21. 13:38:27
a klubok csak az éves bevételüknek megfelelő összegekért igazolhatnak.
Az csak egy dolog. A kiadások is fontosak. Nekünk hatalmasak a bevételeink, de a kiadásaink is. És még az adósságunk is hatalmas, és ezt még megfejeltük a stadionprojekttel. A fenntarthatóság az új jelszó. A kiadásokat is nézik, és amióta ez az UEFA új elvárása, a Liga vezetésének még kapóra is jött, hogy szivasson minket, a költségekre és az adósságra hivatkozva.

https://www.uefa.com/running-competitio ... inability/
szbsz
Capitá del Barça

2025.06.21. 13:38:27

Tobias88 írta:
2025.06.21. 11:47:53
szbsz írta:
2025.06.21. 11:34:04
Akkor Nico fix, hogy jön már? Erős lenne Decoéktól ha JG-t és Nicot is sikerülne behúzni egy héten belül! =D>
Kivásárlási árért szerintem nem, nem tudnánk beregisztrálni (Garciara is kíváncsi leszek hogy a regisztráció menni fog -e) . Hasonló összegért de 6 évre leosztva viszont abszolút reális.
Az árának mi köze a regisztrációhoz? Tudtommal a fizetési sapka ami miatt nem tudunk/tudunk egyes játékosokat regisztrálni eddig, nem az áruk miatt. Az ár az nagyjából mindegy ilyen szempontból, pontosabban nem mindegy, de ott bőven jók kell hogy legyünk ha úgy van még mindig ahogy eddig volt, hogy a klubok csak az éves bevételüknek megfelelő összegekért igazolhatnak. Az nekünk majdnem 1B volt idén, annyiért meg nem hiszem, hogy akarunk... :D
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Tobias88
Entrenador del Barça

2025.06.21. 11:47:53

szbsz írta:
Akkor Nico fix, hogy jön már? Erős lenne Decoéktól ha JG-t és Nicot is sikerülne behúzni egy héten belül! =D>
Kivásárlási árért szerintem nem, nem tudnánk beregisztrálni (Garciara is kíváncsi leszek hogy a regisztráció menni fog -e) . Hasonló összegért de 6 évre leosztva viszont abszolút reális.
94:39 6 - 1
bence0330

2025.06.21. 11:36:35

szbsz írta:

Én azért szkeptikus vagyok kicsi Nicoval kapcsolatban, tavaly már kikosarazott bennünket szóval amíg nem lesz hírvigós, addig én nem örülök előre...
Amúgy egyetértek, hisszük, ha látjuk, de szerintem már több ok is arra mutat, hogy Nico nem kosarazott ki minket, egyszerűen nem tudtuk leigazolni, esélyünk sem volt rá az LCPD miatt (https://www.eurobarca.hu/hirek/atigazol ... s-demonok/ a gyakorlati példát nézd). Nico ide akart jönni alighanem már tavaly nyáron a haverjához, mi is akartuk, de nem tudtuk megoldani.

Leaótól a jó ég óvjon meg (persze Flick ki tudja, mit csinálna vele, alapozás helyett katonai táborba menne) Rodrygo jó lenne, de azért azt értelemszerű okokból kétlem, Diaznak is örülnék alapvetően, de örülnék, ha fiatal, már jó korú játékost igazolnánk egy még éppen jó korú helyett.
szbsz
Capitá del Barça

Én azért szkeptikus vagyok kicsi Nicoval kapcsolatban, tavaly már kikosarazott bennünket szóval amíg nem lesz hírvigós, addig én nem örülök előre... Bőven lehet, hogy Laportáék csak elterelő hadműveletnek használják a Nicos pletykákat és a háttérben valaki egészen máson dolgoznak (Diaz, Leao, Rodrygo)! Simán kinézem belőlük...
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Válasz küldése