FCBsteve írta: ↑2025.06.22. 10:56:26
Egy alapvető dolog marad ki: a játékos!
A Barca játékosok 90%-a NEM zsoldos
Vajon melyik játékos lehet nagyobb a klubnál avagy a klub előtt?
A klub van a játékosért vagy a játékos a klubért?
Marquez, Alves, Abidal, Mascerano, Keita, David Villa, Ronaldinho, Eto.'o, Suarez, Neymar....csak kapásból a zsoldosok és a 90% miatt , de például Frenkie nevét is nyugodtan említhetném, ugyanakkor sajnos Frenkie minőségi kakukktojás ebben a sormintában, ezért ne is keverjük ide.
Félreértés ne essék, nem akarom és nyilván nem is tudom megváltoztatni a klub által képviselt irányt, pusztán annyi a véleményem, hogy egy csipetnyi pragmatizmussal ezen a nyáron határozottan, markánsan képes lett volna a klub egy komoly szintet lépni néhány változtatással.
Egész szezonban tetszett a csapat nekem is, ahogyan sokan másoknak. Minden kerek volt, én úgy gondolom Flick kimaxolt mindent ezekkel srácokkal és ez egy szilárd alapot ad(hatna) a következő szinthez néhány fajsúlyosabb változtatással.
Szóval jövőre ugyanitt majd megvitatjuk, hogy sikerült-e szintet lépni és miért avagy mehet Flick isten hírével, mert nem tudott szintet léptetni Frenkie, Gavi, Torres ..... stb srácokkal....
Nagyon csípem Flick egyéniségét, habitusát, de picit féltem is őt attól, amennyiben ebben a formában futunk neki a kövi szezonnak, hogy ugyan önként és dalolva, de hurokba teszi a nyakát.
Ne legyen igazam!
Mindezt ráadásul annak ellenére gondolom, hogy tavaly ilyenkor fél pengőt sem tettem volna arra, amilyen évet futott a csapat és amennyiben bárki is jósolgatta volna ezt egy évvel ezelőtt, napszúrás gyanú miatt orvoshoz menést ajánlottam volna.
Oké, az újabb csoda is benne lehet, hiszen ahogy Laporta mondotta volt, a jelen álmodozásra késztet....
gránit írta: ↑2025.06.22. 11:05:03
Az mindenképpen pozitív, hogy a vezetőség prioritásként kezelte a kapuskérdést, ami a legfontosabb volt mind közül. Hogy a kiválasztottjuk beválik-e majd, meglátjuk. A szándék mindenesetre megvolt a klubvezetés részéről.
Egyáltalán nem ismerem az új kapus múltját, jelenét, de a szándék mindenképpen konstruktív és előremutató.
Nagyon sokat jelentene, ha az élet a megfelelő választást igazolná vissza.