La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.08.01. 20:55:04

Chino írta:
2025.08.01. 15:57:15
Az NFL már évtizedek alatt így működik
Ez mondjuk nem oszt, nem szoroz, más sportág, más szabályrendszer. Ráadásul más földrész, amerikai szokásokkal, hiszen az európai rögbiben nincs bemikrofonozott bíró, nincs sisak, zenebona és szerintem challenge sincs.

Az persze igaz, hogy több lenne az action, a show elem, ahogyan a VAR-ozás is növeli az adrenalint, kétségtelenül izgalmas, amikor a percekig tartó ácsorgás után, amikor már minden játékos elmondta a magáét, a bíró végre odafárad a monitorhoz. De a döntése után ugyanúgy forrnak az indulatok, és a károsultak még napokig a hátrányos ítéleten lovagolnak.
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.01. 15:57:15

bence0330 írta:
2025.08.01. 14:26:08
davi10 írta:
2025.08.01. 14:13:26

Talán a Que Pasa podcastben mondták (amit amúgy a Laporta 10 főbűne c. résszel ismertem meg és meglepően jó, tudom ajánlani), hogy a harmadosztályban és a női ligában fogják csak tesztelni.
Igen, szoktam nézni, legalábbis azokat az adásokat, amik érintenek minket. :) Ja oké, köszi! Minden ilyen yahoo sport meg hasonló oldal La Ligára írta, de gondolom akkor ez a szájról szájra módi volt. De ha már tesztelik, az is valami, gondolom akkor már így is gyanús, hogy hamar bekerül a "nagyok" közé is a rendszer, akár év közben is bevezethető lenne, gondolom.

De kicsit akkor is durva belegondolni, hogy a teniszben pl. ez 20 éve jelen van, amcsi sportágakban nem vagyok otthon, de felteszem, ott is jó régóta.
Az NFL már évtizedek alatt így működik. Elég sűrűn nézek amerikai focit és tökéletes a működése, bár lehet, hogy azért mert ott már teljesen beépült a játékba. A különbség annyi (itt a teniszt is meg lehet említeni), hogy ott nem futóóra van, így egy kicsit könnyebb megoldani. (Bár ott is lehet szívatni az ellent, hogy gyorsan elindítják a támadást, hogy ne dobhassa már be), . Illetve annyiban tér el, hogy szubjektív ítéleteket (értsd. holding stb. szabálytalanságok) nem lehet challengelni, csak ami objektíven megállípítható, (ahogy a teniszben is).. Lent volt-e a térd, áthaladt-e a labda a vonalon és hasonlók. Itt pedig ugyanúgy a bírónak kell eldönteni egy kezezést, sárga lapot, ami szintén megítélés kérdése. Előbbi esetében is folyamatosan megy a vita még azután is, ha használták a VAR-t. És akkor még az is plusz nyomást helyez a bíróra és befolyásolja, hogy ha nem változtat ítéleten nemcsak a visszanézendő döntés marad helyben, hanem egy challenge lehetőséget is elvesznek a csapattól, tehát gyakorlatilag duplán "bünteti".

Úgyhogy olyan sokat szerintem nem változtatna, nem tudom mennyivel kevesebb vitatott eset lenne.
Forca Barca!!!!
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.08.01. 15:22:28

bence0330 írta:
2025.08.01. 14:38:44
Az én ízlésemnek már így is nagyon sok a játékmegszakítás. Még közel sincs annyi, mint pl. a vízilabdában, ahol a bírók megállás nélkül fütyülnek. De nagyon sok ahhoz képest, hogy én folyamatos, minél ritkábban megállított, időhúzásmentes, és ennek köszönhetően minél rövidebb hosszabbítással járó focit szeretek nézni. Például a lesek le nem fújása és másodpercekkel későbbi visszafújása vagy a mozgó labdával elvégzett szabadrúgások visszarendelése is fölöslegesen megakasztja a folyamatos játékot, lehetőséget ad az ellenfélnek a visszaállásra, és növeli a toporgás és a hosszabbítás perceit.
Még nem indult el a tesztidőszak, még nyilván semmit nem lehet sejteni a tapasztalatokról, de szerintem egy újabb játékmegszakítót építenének be vele a futballba.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.08.01. 15:21:24

Deluigi írta:
2025.08.01. 14:57:38
Nem ket lehetoseg lesz, hanem ket megalapozott lehetoseg.

Ha jogos a keres, megmarad a tovabbi szamonkeres, csak akkor vesz el, ha a VAR dontes nem valtozik meg, vagyis tevedett az edzo...
Persze, írtam is. :) Viszont ha jogos volt, és megmarad, ergo több, akár 3 vagy 4 kikérés lesz egy meccsen, akkor meg aztán senki nem fanyaloghat a meccsritmus megszakítása miatt, hisz igazik volt, és tévedést akadályoztak meg.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.08.01. 15:02:55

Szükség lenne rá, mert a VAR jellemzően csak a gólok szabályosságát vizsgálja, büntetőgyanús eseteket, vagy kirívóan súlyos szabálytalanságokat, de akkor sem mindig. Sok büntetőt érő esetet vissza se néznek. Nagyon sok esetben nem alkalmazzák a VAR-t, így szükség lenne a challenge-ekre. Szinte minden más, sokak által nézett sportágban már réges régóta alap. Amerikai foci, kosárlabda, tenisz, jégkorong, röplabda, vízilabda stb. Ez már alap kéne hogy legyen, nagyon régóta.

Nagyon le van maradva a labdarúgás. Sokaknak tetszett az is, hogy a tengerentúlon megrendezett klubvb meccsein a bírók a vitatottabb esetek visszanézése után élőben, nyilvánosan megindokolták a döntésüket. Ez is alap ott már nagyon régóta. Ez is csökkenti a bírói pofátlanság lehetőségeit.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.08.01. 14:57:38

Nem ket lehetoseg lesz, hanem ket megalapozott lehetoseg.

Ha jogos a keres, megmarad a tovabbi szamonkeres, csak akkor vesz el, ha a VAR dontes nem valtozik meg, vagyis tevedett az edzo...
bence0330

2025.08.01. 14:38:44

brazilfan írta:
2025.08.01. 14:32:15
bence0330 írta:
2025.08.01. 14:11:13
A La Liga elvileg bevezeti idéntől a tenisz-szerű challenge rendszert! Minden edzőnek lesz két lehetősége meccsenként, amikor kikérheti.
A vízilabdában ősszel vezették be, mondjuk ott hetente vannak új szabályok, követhetetlen, hogy épp melyik van érvényben.
A futballban szerintem nincs értelme, mert ha a VAR magától nem jelez a bírónak, akkor nem hiszem, hogy az edző kérésére égetnék magukat.
Egyébként a nyári vízilabda vb-n inkább éreztem időhúzásnak, ritmuskizökkentésnek, mint az igazságos ítélet utáni vágynak.
Ritkán néztem vízilabdát, de azért ott nagyon sok esemény van gondolom, mert sok a gól, stb. Itt ugye ez meccsenként kettő lenne, semmit nem számítana kb a meccsidőbe, de közben meg láttuk, mennyi evidens eset felett siklik el egyszerűen a tekintete a szobában ülőknek, az ilyen meccseket eldöntő eseteket ki lehet kérni.

Meccs vége felé, amikor már kevés esemény történhet, és még megvannak a kikérések, akár már egy téves szögletnél is jelezhet a játékos pl. Mert az ugye tipikusan az a tévedés, amit nem lehet már visszafújni, nagyon sok gól születik érvénytelen szögletből, vagy akár 16-os előterében történt "szabálytalanságból". A játékos ezt általában tudja, szerintem jelezheti egy előre megbeszélt kézfeltartással, hogy nem róla ment ki a labda, az edző kikérheti, és már meg is akadályoztak egy potenciális gólt.

Fociban az a baj, hogy elég kevés a meccset eldöntő szituáció, jellemzően kicsik az eredménybeli különbségek, kevés gól van más sportágakhoz viszonyítva, ezért annak a szituációnak komoly a súlya. Szerintem 2 edzői lehetőség semmi ritmust nem fog megszakítani, cserébe rengeteg vitát tud majd elfojtani csírájában, pályán és azon kívül is. Tökéletes az sem lesz, mert a bíró dönt, de sok rossz döntés lesz majd megakadályozva, az tuti. VAR-szobára is kevéssé lehetne csalást kiáltani, kevésbé lehetnek majd ott elfogultak, mert ők ott eddig istent játszottak, senkinek nem feletek soha.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.08.01. 14:32:15

bence0330 írta:
A La Liga elvileg bevezeti idéntől a tenisz-szerű challenge rendszert! Minden edzőnek lesz két lehetősége meccsenként, amikor kikérheti.
A vízilabdában ősszel vezették be, mondjuk ott hetente vannak új szabályok, követhetetlen, hogy épp melyik van érvényben.
A futballban szerintem nincs értelme, mert ha a VAR magától nem jelez a bírónak, akkor nem hiszem, hogy az edző kérésére égetnék magukat.
Egyébként a nyári vízilabda vb-n inkább éreztem időhúzásnak, ritmuskizökkentésnek, mint az igazságos ítélet utáni vágynak.
bence0330

2025.08.01. 14:26:08

davi10 írta:
bence0330 írta:
Már vagy 15 éve léteznie kellene a futbal
A La Liga elvileg bevezeti idéntől a tenisz-szerű challenge rendszert! Minden edzőnek lesz két lehetősége meccsenként, amikor kikérheti. Ugyanúgy, mint teniszben, ha a kikérés sikeres, tehát a bíró úgy dönt, hogy az edzőnek volt igaza, akkor az a lehetősége nem vész el, hanem továbbra is megmarad.
Talán a Que Pasa podcastben mondták (amit amúgy a Laporta 10 főbűne c. résszel ismertem meg és meglepően jó, tudom ajánlani), hogy a harmadosztályban és a női ligában fogják csak tesztelni.
Igen, szoktam nézni, legalábbis azokat az adásokat, amik érintenek minket. :) Ja oké, köszi! Minden ilyen yahoo sport meg hasonló oldal La Ligára írta, de gondolom akkor ez a szájról szájra módi volt. De ha már tesztelik, az is valami, gondolom akkor már így is gyanús, hogy hamar bekerül a "nagyok" közé is a rendszer, akár év közben is bevezethető lenne, gondolom.

De kicsit akkor is durva belegondolni, hogy a teniszben pl. ez 20 éve jelen van, amcsi sportágakban nem vagyok otthon, de felteszem, ott is jó régóta.
davi10
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
Már vagy 15 éve léteznie kellene a futbal
A La Liga elvileg bevezeti idéntől a tenisz-szerű challenge rendszert! Minden edzőnek lesz két lehetősége meccsenként, amikor kikérheti. Ugyanúgy, mint teniszben, ha a kikérés sikeres, tehát a bíró úgy dönt, hogy az edzőnek volt igaza, akkor az a lehetősége nem vész el, hanem továbbra is megmarad.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
bence0330

Már vagy 15 éve léteznie kellene a futballban, szóval nem ujjongok örömömben, de azért mégiscsak nagy lépés, kb az első igazi nagy a VAR bevezetése óta. Sok sportoldal hozta le az elmúlt 1-2 napban, bár hivatalosan a Ligától még nem láttam, de remélem igaz.

MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.07.26. 21:29:03

gránit írta:
2025.07.26. 12:05:25
vg99 írta:
2025.07.26. 07:46:36
Azért az vicc, h DeJong még mindig nem hosszabbított. Hány éve játssza ezt?
Remélem is, hogy nem hosszabbít. Jó lenne pénzért kiszórni, de a klubvezetésnek sajnos nem célja. Nem lenne jó, ha jövőre ingyen távozna, még idén be kéne fenyíteni egy "lelátó = nem játszol a világbajnokságon" kombóval. Jó pénzért el lehetne sózni.
Mivel szerencsére kicsit összeszedte magát a szezonban így én felajánlanék neki egy EG-környéki bruttó 6 milliós szerződést, ha sikerül megegyezni vele max bruttó 7m-ért akkor maradhat, ha meg nem megy bele akkor mehet a lelátó a szezonra, főleg hogy a nagy ígéret Bernal végre bevethető lesz és megkapja a Flick-féle alapozást, szerintem így De Jong harmadszámú választás lesz Casado és Bernal mögött, de még Christensenen is elgondolkozhat ott Flick.
Peter
Director del Fútbol

2025.07.26. 17:24:47

vg99 írta:
Ez jópofi, mert a foci (is.... :D ) ugye olyan, hogy mindenki annyit játszik, amennyit a másik enged neki.
Szóval érdekes ez a vicc, mert de Jong jó meccseket játszik a vezetőséggel, kihasználja a lehetőségeit, ügyes gyerek, vitathatatlanul tehetséges.
Kár, hogy a pályán ezt az oldalát kevésbé képes megmutatni.
gránit írta:
Jó pénzért el lehetne sózni.
Jó pénzért nyakamat teszem rá, hogy elsózhatatlan, de én rossz pénzt is nagy örömmel látnék belőle.
Szerintem két opció létezik vele kapcsolatban:
a.) innen megy nyugdíjba
b.) nem hosszabbítunk vele, kifut a szerződése és megy amerre gondolja

mondjuk én az a.) jelű opcióra tippelnék
gránit
Director del Fútbol

vg99 írta:
Remélem is, hogy nem hosszabbít. Jó lenne pénzért kiszórni, de a klubvezetésnek sajnos nem célja. Nem lenne jó, ha jövőre ingyen távozna, még idén be kéne fenyíteni egy "lelátó = nem játszol a világbajnokságon" kombóval. Jó pénzért el lehetne sózni.
vg99
Capitá del Barça

Izgalmas lesz az idei la Liga. Erősödött a Real és az Atletico is. Bár szerintem még mindig jó pár lyukas poszt van előbbiben. Utóbbi pedig marad jó munkáscsapat.
Viszont amit a Pl művel az durva. Nem gond a 2-300 milliós költés 4-5 csapatnak sem. Agyatlan licit megy, kimazsoláznak mindenkit a többi bajnokságból.
A BL idén nehezebb lesz..
Chino
Llegenda del Barça

2025.07.25. 21:23:20

Logan Costa elülső kersztszalag szakadást szenvedett a Basel elleni barátságos meccsen. Az egész szezonra offolta magát, úgyhogy a Villarreealnak védő után kell néznie. Csak remélni tudom, hogy velünk semmi ilyen nem történik ezen a négy meccsen.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.07.21. 20:44:11

https://tribuna.com/en/blogs/real-madri ... chema-alo/
https://www.sport.es/es/noticias/real-m ... -119921543
Megújul a CTA (bírói szövetség) vezetése, 2 Real Madridhoz köthető emberrel.
Nem gondolják hogy ez visszás?
Nem találnak független embert a pozíciókra?
bence0330

2025.06.28. 23:18:40

Kovbal88 írta:
2025.06.28. 22:10:23
Nos Simeone előtt az Atletico sehol se volt, hiába voltak mindig jó játékosaik Pl. Torres. Középcsapat volt a bajnokságban.
Az utóbbi években, ideit kivéve jobban teljesítenek, mint mi. Ezért is mentek ők a klub vébére. A Real ellen felvenni a versenyt nem könnyű még a Barcelonának se. Nekik meg aztán pláne. És kezdenek nagyon partiba lenni. Mi vertük őket, de nem volt ez mindig így. A tehetségek mellett már vásárolnak is. Nem szabad őket leírni. És teszik mindet fele annyi pénzből mint a Barcelona vagy a Real.
Hát, mostanság lényegesen többet költenek, mint pl. mi.

Amúgy kevés ponttal vitáznék, de pont az a lényeg, hogy nagyon nem ugyanaz a 8. helyről felemelni egy csapatot egy elég erős szintre, mint onnan igazi topcsapattá tenni. Na én ez utóbbit nem látom Simeonéban. Mondom, rámcáfolhat, de szerintem a játékról alkotott felfogása, ahogy hozzááll a meccsekhez, és kicsit a keretéhez is, nem elég ehhez.

És csak halkan, messze ő a legjobban fizetett edző a világon, 30-35 millió euró körül keres évente. Flick ennek kereste a tizedét, de még Ancelotti is kb csak a harmadát, pedig ő aztán még legenda is. Az Al Hilalnál nem keres ennyit Inzaghi. Na a világ magasan legjobban fizetett edzőjétől egy erős kerettel azt várnám, hogy akkor az legyen egy igazi top csapat, akitől azért féljen az ellenfél, meg Európa. Egy Klopp, Pep, Conte alatt teljesen máshogy nézne ki szerintem az Atletico, más lenne a státuszuk, nem az örök üldözők lennének.

Nagyon jó kis edző, de szerintem ezt nem ugorja meg. Idén rám cáfolhat.
Nyilván a másik oldala ennek az, hogy ő stabilan hozza a top3-4-et, akkor is, ha ilyen kicsit másodhegedűs csapatként, váltásnál lehetnének top csapat is, meg EL helyen is. Mindenképp csak top edzőre cserélném, nem csak úgy elküldeném l'art pour l'art, ha erre nincs lehetőség, nálam sem lenne kérdés a maradása.
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.06.27. 09:48:12

Tobb forras ( instán is olvastam) hogy a la liga minden elmondott a Bilbaonak a penzugyi dolgainkról. Ha ez valóban így van egyrészt hihetetlen patkàny és egyben gyerekes viselkedès ez a baszkoktól. De ami felháborító, h a liga eben partner volt ès elviekben titkos információt oszt meg. Egy olyan ffp hova tartozást aminek kb senki nem tudja a rendszerét stb. Undorító ez a liga
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.06.27. 09:23:42

Barcaman1993 írta:
2025.06.27. 08:27:04
Azt nem tudom, hogy a Joan Garcia és Nico Williams transzferre, ha 83 milliót + a fizetésüket ki kéne fizetnünk a regisztráláshoz, akkor az 1:1 szerint, ki(k)ből fogjuk a fedezetet összehozni? Ezekből az 1-2 milliós eladásokból, meg a felszabaduló pár százezres bérek így elsőre elég kevésnek tűnnek.
Pl ha a VIP eladásokból származó ~100m-t nem kell évekre elosztani, hanem egy összegben a mostani idénybe számítódik, az már egy látványos tétel... :)
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.06.27. 08:27:04

Azt nem tudom, hogy a Joan Garcia és Nico Williams transzferre, ha 83 milliót + a fizetésüket ki kéne fizetnünk a regisztráláshoz, akkor az 1:1 szerint, ki(k)ből fogjuk a fedezetet összehozni? Ezekből az 1-2 milliós eladásokból, meg a felszabaduló pár százezres bérek így elsőre elég kevésnek tűnnek.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.06.27. 07:52:24

Yolanda Parga lehet az első női elnök a bírói szövetség élén. Előnya a megválasztásának az lenne, hogy nincs semmilyen köze Negreirához. Egyetlen (aprócska)hátrány, hogy a férje a Real Madrid bizottsági tagja-footballespana :) :)
bence0330

2025.06.27. 02:29:58

A La Liga zseniális ffp-jéről szerintem mindent elmond, hogy senki nem tudja, mi a helyzet. :D Szerintem se mi, se más csapatok, se maga a Liga. Június végén...

Mindenesetre jó kenne végre 1:1-ben lenni, és remélem a Camp Nou-ba való visszatérés hosszabb távon is megoldja ezt a problémát.

A Bilbaótól meg kedves, hogy ennyire védik a játékosukat (khm-khm), nehogy szegény ideigazoljon, aztán ne focizhasson, de ez tényleg felesleges. Továbbra is nehezen tudom elképzelni, hogy a legfelsőbb bíróság ne nekünk ítéljen, ha valami necces szitu lesz. De remélem, nem lesz.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.06.26. 23:15:41

Troym írta:
2025.06.26. 20:44:10
Az alapkérdésem, hogy tényleg megéri ez a hajcihő Nicoért?
60+ millió, ismét pénzügyi panaszok, vizsgálatok, és egy újabb ellenséges Laliga alaptag.

Egy példa, ha már annyira bal oldali támadó kellene:
A Villareal szerintem simán elengedné tárgyalás után 50m körül Baenát, aki ugyanúgy spanyol válogatott, bal oldalon tud játszani és van annyira ponterős, mint Nico. (szerintem jobb is) Őt megvehetnénk részletre, kb 30-40 millióval alacsonyabb FFP keretből.
Mi az akadálya, hogy azt mondjuk, hogy oké, Nico túl nagy teher, keresünk mást....mert itt vannak haverjai? Engem az pont nem érdekelne, elvileg Deco is azt nyilatkozza, hogy nem haverokat gyűjtünk, hanem trófeákért harcolunk.

Meddig éri meg kötni az ebet a karóhoz? Ebből hogy jöhetünk ki jól? Egyrészt el kell adni 6-7 játékost, akiknek a fele nem gond, de a másik 3-4 hiányozhat, másrészt konstans adjuk a muníciót a madridi vezérlésű szervezeteknek, így 2041-ben is ugyanúgy nyögjük majd az akkori FFP és többi szabályozást, korlátozásokat, mert még innen is úgy tűnik stikli lehet a dologban, ha télen szerződéshosszabbítások regisztrálása gond, most meg egyben elszámolunk 60-70 milliónyi keretet.
Mármint miféle hajcihő? Hogy egy ide igazolni akaró játékost vinnénk a kivásárlási árán? Elég nehéz őket komolyan venni ilyenért, inkább az a szomorú hogy ebből egyáltalán ügyet csinál a Bilbao, ilyet még nem is nagyon láttunk hogy egy csapat a Ligához fordul FFP-t számonkérve amiért egy csapat élne a kivásárlási lehetőséggel, ez már óvodás szint.
Egyrészt az ilyenek hol voltak amikor a PSG elnöke bevásárolta magát az UEFA bizottsági tagságba, majd Neymart kamu szponzorpénzeken keresztül az akaratunk ellenére kivásárolták, vagy amikor közel volt hogy a rekordigazolás Dembelét ingyen vigyék fél év múlva? Vagy mikor Tebas kikotyogja az FFP ügyeinket, ezzel súlyos anyagi károkat okozva nekünk?
Tavaly is volt felháborodás az egyszem Olmo miatt, amiért mertünk 5X millióért igazolni 1 játékost az egész nyárra miközben a fél csapatot kiszórtuk közbe és ifikkel töltöttük fel, olyan felháborodást kiváltva mintha Olmo mellé Mbappé-Haaland-Wirtz-Saka-Rodri tengelyt is hoztuk volna cirka 400m-ért [-X
Sokáig azt hittem hogy ez valami amatőr szenzációhajhász újságírói kitaláció, de nagyon nem mert már hivatalos és Laporta is reagált rá. Eszem megáll.

Nico 2 éve ingyen mehetett volna, ehelyett hosszabbított, ezt meghálálva berakatva a kivásárlási árat arra az esetre ha egy topklub hívná akkor szabadon döntve eligazolhasson, ez egy teljesen korrekt deal. Már tavaly is jönni akart, de aztán végül maradt, a Bilbaoban szenvedve meg nézhette hogy milyen Barcelonáról maradt le, érthető foggal-körömmel ha ide akar jönni.
Ezek után eleve milyen vonzata van egy olyan cselekvésnek a klub részéről hogy" Oké Nico hogy minden vágyad, jogod van hozzá megbeszéltük a hosszabbításnál, a Barcelona is ki tud vásárolni de mi ennek ellenére csak azért is megteszünk mindent hogy keresztbe tegyünk, te meg itt maradj akaratod ellenére is"?!
A hírek szerint mi próbáltunk részletfizetést kialkudni, nem mentek bele, most meg szemetek vagyunk amiért azt mondjuk hogy "rendben, ha nincs alku megoldjuk miután 2 szezon alatt a fél csapatot ki kellett árusítani, Triplázó csapatként meg már csak akad 60 millió eurónk kivásárolni ezért ki is fogjuk Július elején"?!

Komolyan kezdem azt hinni hogy Spanyolországban már valami propaganda megy 0-24 ahol mi vagyunk a gonoszok, minden jó elrontója, akik Dél-Amerikából/Mexikóból csempészett, senki által nem ismert titkos táskákkal üzletelnek és onnan van a pénz, és ennek felül mindenki.
Továbbra is mi vagyunk Negreiralona, akinél már a szertáros fizetését is meg kell kérdőjelezni, meg ha 5-ből 2 jogos tizit befújnak akkor gyanúsak vagyunk hogy nem-e azért mert perkáltunk, de Tebas ámokfutása normális, a RM nyílt nyomásgyakorlása(ami a Negreira-ügy sokszorosa mert még bizonyított is!) is teljesen elfogadott egy olyan közegben ahol a döntéshozók jelentős része finoman szólva is RM szurkoló, de ugye csúnya gonosz Barcelona. Most épp többek között azt az elnököt is elküldték aki nyilvánosan bevallotta hogy Flick piroslapja jogtalan volt.

Kb olyan szint ez ami megy mintha mi meg megtámadnánk a Bilbaot, amiért baszk klubként csak baszk játékosokat alkalmaz(ami amúgy dicsérendő hagyomány SZVSZ), ami a mai PC világban lényegében egyenlő a diszkriminációval/kirekesztéssel, milyen dolog hogy egy prime Messi nem játszhat álmai Bilbaojában csak azért mert rossz helyre születet?! :lol: :lol:
Az Osasuna is azóta is harcoskodik hogy nekik van igaza, miután már 625-ször el lettek utasítva miszerint minden rendben volt, de ők csakazért is kötik az ebet a karóhoz. [-X
bence0330

2025.06.26. 21:15:51

Troym írta:
2025.06.26. 20:44:10
A Villareal szerintem simán elengedné tárgyalás után 50m körül Baenát, aki ugyanúgy spanyol válogatott, bal oldalon tud játszani és van annyira ponterős, mint Nico. (szerintem jobb is) Őt megvehetnénk részletre, kb 30-40 millióval alacsonyabb FFP keretből.
Mi az akadálya, hogy azt mondjuk, hogy oké, Nico túl nagy teher, keresünk mást....mert itt vannak haverjai? Engem az pont nem érdekelne, elvileg Deco is azt nyilatkozza, hogy nem haverokat gyűjtünk, hanem trófeákért harcolunk.

Meddig éri meg kötni az ebet a karóhoz? Ebből hogy jöhetünk ki jól? Egyrészt el kell adni 6-7 játékost, akiknek a fele nem gond, de a másik 3-4 hiányozhat, másrészt konstans adjuk a muníciót a madridi vezérlésű szervezeteknek, így 2041-ben is ugyanúgy nyögjük majd az akkori FFP és többi szabályozást, korlátozásokat, mert még innen is úgy tűnik stikli lehet a dologban, ha télen szerződéshosszabbítások regisztrálása gond, most meg egyben elszámolunk 60-70 milliónyi keretet.
Szerintem igen, mindenképp kéne egy ilyen profil. Részemről Doku vagy ő kellene, hogy Yamal kiesése ne jelentsen problémát. Baenával ugyanaz a "gond", mint Raphinhával. Baromi jó játékos, hivatalosan épp szélső is, de pont cselezni nemigen tud igazán jól, a forintos labdái miatt ász, ő is inkább egy ilyen Di Maria stílus. Tényleg jó, de szerintem egy Nico-féle játékos a hiányzó puzzle. Én Dokunak egy fokkal jobban örülnék, és ennyiért alighanem mozdítható is lenne. Az egyetlen játékos talán, aki jobban cselez, mint Yamal. De nekem amúgy a kettő közül mindegy, melyik, részemről kb egy szint, Nico előnye, hogy spanyol, ismeri a ligát, és igazából több játékosunkkal is megvan az összhang, Dokut viszont alighanem jobb konstrukcióban lehetne megszerezni.
Válasz küldése